Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Pomysły na skrypty

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

-- REKLAMA!

-- REKLAMA!

-- REKLAMA!

-- REKLAMA!

-- REKLAMA!

-- REKLAMA!

-- REKLAMA!

-- REKLAMA!

-- REKLAMA!

-- REKLAMA!

-- REKLAMA!

-- REKLAMA!

-- REKLAMA!

-- REKLAMA!

Cześć! Ostatnio ja i wiele osób nie ma pomysłów na skrypty więc możecie tu pisać swoje propozycje na skrypty, które wykonam ja lub inni użytkownicy MPCForum :) Wszystko robimy w pluginie Skript. Więc działa to tak. Wy dajecie pomysł na skrypt. Ja i inni użytkownicy MPC tworzą taki skrypt. Wszystkie skrypty są publikowane tutaj, każdy może je wgrać na swój serwer.

Żeby nie było większego spamu macie wzór na skrypt który później ktoś wykona. Możecie na własne potrzeby dodawać/odejmować niektóre pozycje ;)

Co dokładnie robi skrypt:
Dostępne komendy(optional):
Co każda komenda robi(optional):

Poszukajcie jakiegoś grafika co grafiki tutaj ogarnie :3 Proszę moderatora o usunięcie wszystkich postów oprócz mojego ostatniego :)

ein8.png

1378238828-U336505.png

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Napisalby ktos taki skrypt ?

Polega on na tym ze Wyswietla sie informacja na serwerze Wiadomosc taka [OdLagowywacz]Czy na serwerze sa lagi ? Jesli tak napisz /ol tak , jesli nie /ol nie.

Gdy Wiekszosc glosow bd na tak Wyswitli sie komunkat [Odlagowywacz] Za 5 min rozpocznie sie odlagowywanie.

I uswa algi daloby sie takiego zrobic ?

Opublikowano

@Sh4kl3R
Nie jestem pewien czy dało by to radę zrobić, zawsze możesz użyć ClearLagga, chodzi o to żeby zapobiegać tworzeniu się tych lagów :)

@RutheforPolska

Napisz mi dokładnie co ._.

ein8.png

1378238828-U336505.png

Opublikowano

@Ruther

Staryyy to jest skrypt nie mod! Nie przesadzaj!

ein8.png

1378238828-U336505.png

Opublikowano

Napisalby ktos taki skrypt ?

Polega on na tym ze Wyswietla sie informacja na serwerze Wiadomosc taka [OdLagowywacz]Czy na serwerze sa lagi ? Jesli tak napisz /ol tak , jesli nie /ol nie.

Gdy Wiekszosc glosow bd na tak Wyswitli sie komunkat [Odlagowywacz] Za 5 min rozpocznie sie odlagowywanie.

I uswa algi daloby sie takiego zrobic ?

Idzie coś takiego zrobić,ale co ma robić dokładnie skrypt? "usuwa lagi" - Czyli co?

Opublikowano

Mam pomysła na skrypt ale nie wiem czy komuś będzie chciało się to robić. Pomysł jest taki:

Kiedy gracz pierwszy raz wejdzie na serwer, podejdzie do niego npc i będzie go oprowadzał po serwerze i prowadził w miejsca, które ustawimy. Może również wyświetlać tekst, który ustawimy. A jak gracz nie będzie chciał za nim chodzić to npc będzie go tepał. I dobrze by było, żeby ten npc był nieśmiertelny oraz dawał jakieś itemy początkowe (z możliwością enchantowanych i ze zmienioną nazwą) ,żeby już się nie męczyć z tym treasurechest. Jak komuś się uda to bardzo chętnie wgram to na swój serwer :D

Albo skrypt, który będzie:

1.Robił płaskiego bedrocka

2.Zamieniał teksture bedrocka na teksture szkła bez zmiany teksturpacka

Opublikowano

@up pomysł z oprowadzaniem jest niemożliwy, ale samo tepanie w określone miejsca i dodanie tekstu jak najbardziej tak.

1. Skript nie ma wpływu na generator świata

2. Nie da rady

Opublikowano

@up to proszę o zrobienie czegoś takiego :) to da rade zrobić command blockami ale mechanizm na to nie dość, że byłby ogromny to jeszcze zamulałby serwer. A ja potrzebuję czegoś takiego na swój serwer :D

Opublikowano

Skrypt na gildie wiem, że nikt nie zrobi :D

/g dodaj

/g wyrzuc

/g stworz <nazwa>

/g dom

/g stworzdom

/g usun

Itemy za gildie: 32 diamenty, 16 emeraldów

więcej nic

nikt nie zrobi za free, to wiem, bo "HAJS MUSI SIE ZGADZAĆ JESTEM BUFU X PRAWICZEK I KRADNE HAJS .-."

Opublikowano

Skrypt na gildie wiem, że nikt nie zrobi :D

/g dodaj

/g wyrzuc

/g stworz <nazwa>

/g dom

/g stworzdom

/g usun

Itemy za gildie: 32 diamenty, 16 emeraldów

więcej nic

nikt nie zrobi za free, to wiem, bo "HAJS MUSI SIE ZGADZAĆ JESTEM BUFU X PRAWICZEK I KRADNE HAJS .-."

O co tobie chodzi??? "HAJS MUSI SIE ZGADZAĆ JESTEM BUFU X PRAWICZEK I KRADNE HAJS .-."

Opublikowano

Jakbyś był w stanie napisać, bardzo dobry plugin na spam.

Który uniemożliwi graczom wysłania zbyt szybko wiadomości lub jak wiadomość się powtarza, żeby ją blokować lub po kilkunastu sekundach dopiero.

k4L2ZMS.png

Opublikowano

@Offtopic: chodzi o to, że każdy chce kase za skrypty nawet, rozumiem za plugin ale skrypty? dlatego to napisałem, a dla czego bufu? bo on kradnie pomysły to i kase pewnie też wyłudza za bryłki

@Ontopic:

Mam pomysł ;d

Skrypt który blokuje potki na siłe II i potki które się chce. W wersji 1.6 potki siła II zostało im zmienione dmg zadawane do 250% więc przydałoby się zablokować

Opublikowano

@Eqi

Dałoby radę myślę zrobić, ale masz rację hajs musi się zgadzać :D

ein8.png

1378238828-U336505.png

Opublikowano

@up

Report ._.

Proszę moderatora o usunięcie wszystkich postów oprócz mojego ostatniego :)

ein8.png

1378238828-U336505.png

Opublikowano

Wiesz co, jeśli znasz się na tym to zrób skrypt na gildie ALE NA SKYBLOCK! W sensie , aby gildie można było zakładać np tylko na swoich terenach itp.

Bez reklam fb

Opublikowano

Co dokładnie robi skrypt: zakłada gildie takie jak na hardcore skkf, w configu można zmieniać wymiar cuboida, oraz przedmioty na gildię, przesuwanie tłokami, redukcję obrażeń dla członków gildii n a ich cuboidzie jak ich atakują itp.

Dostępne komendy(optional):

-/g stworz [tag] [pełna nazwa gildii] -tworzy gildię

-/g rozwiaz (po tym się wyświetla: czy na pewno chcesz rozwiązać gildię?)

-/g rozwiaz tak

-/g dodaj [nick] - dodaje gracza do gildii

-/g wyrzuc [nick] - wyrzuca gracza z gildii

-/g admin [nick] - oddaje admina graczowi

-/g dom - teleportuje do domu w gildii

-/g ustawdom - ustawia dom w gildii

-/g opusc - opuszczanie gildii przez gracza

-/g pomoc - wyswietla pomoc o gildiach

-/g info [tag gildii] - wyswietla info o gildii

-/g polacz [tag gildii] - laczy gildie z inna (za zgoda tamtej, im sie wyswietla komunikat czy chca polaczyc gildie)

Taka moja jest propozycja :)

Oraz autorski plugin na drop z kamienia, wiadomo jak z fortunka 1 - 1-2 surowce, 2 - 1-3 surowcow, 3 - 1-4 surowcow, i w configu ile % na to i na tamto :3

Opublikowano

@Wery

Pomyśl co piszesz....skript to jest plugin a nie java...tam nie ma configu....proszę o usunięcie posta usera....

ein8.png

1378238828-U336505.png

Opublikowano

@up

i po co mi to? Widziałem :__: Pomyśl co piszesz. Po prostu nie mam pomysłów na skrypty więc pytam się innych może mają -.-

ein8.png

1378238828-U336505.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...