Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silnik DBWarrior 8.54

rafaeru

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wstawiam ten silnik ponieważ na MPC Forum jest mało silników a na pewno się komuś przyda bo jest naprawdę warty uwagi.

Silnik jest pod protokół Tibi 8.54 w wersji MySQL, w silniku jest source co pozwala z łatwością na postawienie serwera dedykowanego. Przed napisaniem tego tematu oglądałem sobie ten silnik i jest naprawdę dopracowany.

Ma masę questów, niemal od każdego npc można wykonać kilka zadań. System tasków jest ubogi bo chyba są tam tylko 4 albo 5 mobów ale co za problem dodać. Po padnięciu dostajemy Aureole która nas osłabia.

A teraz klika faktów:

- 6 Transów przed Rebornem

- 5 Transów po Rebornie

- Spelle nie są do końca zrobione ale do każdej klasy jest 7 specjalnych spelli

- 11 Spelli dla wszystkich

- Mapa waży 12 MB

- 17 Planet

- 45 NPC

- 78 Monsterow

- Około 100 Questów

Klasy:

- Goku 6f1b.png

- Vegeta hl7v.png

- Trunk wzym.png

- Gohan b3zi.png

- Buu f5r3.png

- Freeza 9ofc.png

- Cell paop.png

- C 17 zxgm.png

- C 18

- Dende

- Piccolo

W paczce:

- Silnik
- Client

Dwonload:

1.

http://www20.zippyshare.com/v/LWDdg7p5/file.html

2.

http://www.4shared.com/rar/00dD0Rv2ce/DBWarrior.html

Scan:

https://www.virustotal.com/pl/file/a2e73cd9269cbc62b3b729a362332218505902a95033f2ffb501a179626e14f0/analysis/1375950205/

Screeny :

x7ex.png

e21n.png

un27.png

yg64.png

Client:

cex6.png

Mapa:

9tca.png

Konsola:

eujj.png

To tyle na temat tego silnika, ale tak ode mnie to naprawdę polecam ponieważ niewielkie poprawki i naprawdę może być bardzo ciekawy serwer.

Zapraszam do oceniania i komentowania pozdrawiam Rafaeru !

• Odpowiedzi 81
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Czemu jak odpalam pisze:

[10/08/2013 16:08:16] The Forgotten Server, version 0.3.6 (Crying Damson)
[10/08/2013 16:08:16] Compiled with GNU C++ version 3.4.5 (mingw special) at Oct 27 2012, 17:48:25.
[10/08/2013 16:08:16] A server developed by Elf, slawkens, Talaturen, KaczooH, Lithium, Kiper, Kornholijo.
[10/08/2013 16:08:16] Visit our forum for updates, support and resources: http://otland.net.

[10/08/2013 16:08:16] >> Loading config (config.lua)
[10/08/2013 16:08:16] > Using plaintext encryption
[10/08/2013 16:08:16] >> Checking software version... up to date!
[10/08/2013 16:08:17] >> Fetching blacklist
[10/08/2013 16:08:17] >> Loading RSA key
[10/08/2013 16:08:17] >> Starting SQL connection
[10/08/2013 16:08:18] Failed connecting to database - MYSQL ERROR: Can't connect to MySQL server on '127.0.0.1' (10061) (2003)

[10/08/2013 16:08:18] > ERROR: Couldn't estabilish connection to SQL database!

??

Bo jak odpalałem CSOTS to normalnie się włączał

Może powiedz jak odpalić tego serwa z IPchangerem xD

Nie znam się ale dam limit +.

1391020896-U962219.png

'Możesz sobie być na innym poziomie niż pozostali, z którymi walczyłem, dla mnie to bez różnicy. I tak nakopie ci do dupy, bo to mój obowiązek. Tyle w tym temacie'

Opublikowano

wejdz w config.lua i zmien Connection config pod swoje

-- Connection config
	worldId = 0	
	sqlType = "mysql"
	sqlHost = "ip"
	sqlPort = 3306
	sqlUser = "root"
	sqlPass = "haslo do mysql"
	sqlDatabase = "nazwa bazy"

albo zmien to:

sqlType = "sqlite"
Opublikowano

sqlType = "sqlite" zadziałało ;) tak jak obiecywałem like

1391020896-U962219.png

'Możesz sobie być na innym poziomie niż pozostali, z którymi walczyłem, dla mnie to bez różnicy. I tak nakopie ci do dupy, bo to mój obowiązek. Tyle w tym temacie'

Opublikowano

A dasz link do poradnik jak połączyć się z bazą? :P jutro też dam limit.

1391020896-U962219.png

Opublikowano

sciagnij program XAMPP 1.6.6 i zainstaluj apahe i phpmyadmin, nastepnie wejdz w przegladarce na strone 127.0.0.1 lub localhost i tam bedziesz mial phpmyadmin

logujesz sie

root

bez hasla

i tworzysz nowa baze danych, importujesz plik z silnika i gotowe.

Opublikowano

@up

Może byś + za fatygę dał dla autora? ;d

XAMPP'a może być wersja 1.6.6+? Bo ściągam 1.8.2

1391020896-U962219.png

Opublikowano

<br />XAMPP'a może być wersja 1.6.6+? Bo ściągam 1.8.2<br />

<br />Osobiście jak używam innej wersji xampp to nie chce mi się ona zainstalować i nie działa poprawnie wiec ja polecam 1.6.6<br />
Opublikowano

ja ściągnąłem 1.8.2 i działa, ale dzięki za pomoc

@Edit

Nie wiem czemu ale nie loguje na moje konto w grze ;/

@Edit2

Chyba jednak będę musiał ściągnąć 1.6.6 xD

1391020896-U962219.png

Opublikowano

ja ściągnąłem 1.8.2 i działa, ale dzięki za pomoc

@Edit

Nie wiem czemu ale nie loguje na moje konto w grze ;/

Ale konto zrobiles w MySql ? logujesz sie po zmienieniu ip changerem ? Moze masz zablokowane porty ?

Masz router?

Opublikowano

nie mogę właśnie konta zrobić bo acc się pierdzieli może muszę mieć xampp'a 1.6.6,

loguje się po zmienieniu IP.

a gdzie porty zobaczyć? :P

Mam router

@edit

Wszystko mi działało tylko nie logowało na konto, które robiłem na localhost, więc chciałem acc makera zrobić ale jak usuwałem zawartość folderu htdocs (czy coś w tym stylu) i wypakowywałem acc gęsiora to nie działała mi stronka localhost. Chyba muszę xamppa 1.6.6

1391020896-U962219.png

Opublikowano

A jak odblokować te porty?

@edit

A dlaczego jak odpalam XAMPP'a to cały czas jest Running i nie mogę wyłączyć go i pisze Busy... Error -1

1391020896-U962219.png

Opublikowano

Dlaczego jak robie acc makera to w local hoście gdzie wybieram lonfig lua pisze:

Check server configuration
Can't load file config.lua from
C:/Użytkownicy/User/Pulpit/dbw/Dragon Ball Warrior/config.lua File doesn't exist in selected directory. Go to STEP 1 - select other directory.

@Edit

Dobra mam nie można było mieć OTS na pulpicie...

@Jest kolejny problem...

Gdy mam to @2up zrobić i wybrać folder cz config.lua pisze że wszystko dobrze, przejdź do kroku 2.

A tam coś takiego

STEP 2

Check database connection
If you don't see any errors press link to STEP 3 - Add tables and columns to DB. If you see some errors it mean server has wrong configuration. Check FAQ or ask author of acc. maker.Database error - can't open SQLite database. Possible reasons:
E:/Program Files/DBWarrior/Dragon Ball Warrior/ - file isn't valid SQLite database.
E:/Program Files/DBWarrior/Dragon Ball Warrior/ - doesn't exist.

wtf?

1391020896-U962219.png

Opublikowano

popraw "dedne" na "dende" xD

Gdzie fuzje?

1391020896-U962219.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ludzie ja nie moge sie zalogowac mamwszystko dziala itd. ale tylko sie zalogowac w clientcie nie moge nie laczy sie wgl zmienialem ip w ip changerze itd. ale nadal nie moge ... ;/ Moze ktos pomoc ?

Opublikowano

Mam wielki problem !! otóż gdy chcę wstawić bazę danych z silnika wyskakuje mi błąd :#1064 - You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'SQLite format 3' at line 1 I chciał bym prosić o map editora do tego :D dam + !!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...