Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Jak działa ForceOP?

Ex?

Rekomendowane odpowiedzi

Znawca
Opublikowano

xxx - Poradnik został usunięty z powodu, iż za chwilę większość serwerów by poupadało.

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

• Odpowiedzi 95
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Fake, coś takiego nie istnieje. Komar miał administratora na kilku serwerach i za czasów jego kadencji przygotował się do tego. ForceOP nie istnieje, jedynie luki w pluginach którymi można się posłużyć. Nie bez powodu największe serwery mają tylko autorskie pluginy.

Serwer Minecraft'a RPG 100% Blitzzlike- Comming soon

http://imageshack.us/gal.php?id=r52pkt_Y2eDb2-eR2-HNmw

Znawca
Opublikowano

Forum nie wspiera piractwa.

Gdzie tu widzisz piractwo?

@lancernik: Owszem, istnieje bo sam go mam. Tak samo ma go również Actimel. "KoMaR ma administratora na wielu serwach", co?! Cha cha cha! KoMaR np. wczoraj zniszczył serwer Jachimozo, było to na jego lajwie, jak nie wierzysz to nie wierz. ;)

-----------------------

Opublikowano

HHA HAHAHAH Ty niz gadałeś nie wierzę ci chłopcze do puki nie zobaczę jak rozwala serwera albo jak mi to osobiście powie . Czekam od niego odp mój skyp to ziuta1274 mam 16 lat.

Opublikowano

Fake, coś takiego nie istnieje. Komar miał administratora na kilku serwerach i za czasów jego kadencji przygotował się do tego. ForceOP nie istnieje, jedynie luki w pluginach którymi można się posłużyć. Nie bez powodu największe serwery mają tylko autorskie pluginy.

hahahhah wczoraj zgriwował serwer na twichu byl live wbil na serwer dal se opa

Opublikowano

4dbd3577d7f86495ef387f9d2177381246146c42

Yo,

Wiele z was pewnie zna takie narzędzie jak ForceOP. Co one robi? Daje wam opa na każdym serwerze jaki możecie sobie wymarzyć!

Dzisiaj przedstawię wam jak to narzędzie działa.

A więc: ForceOP działa używając błędu programistycznego kryjącego się pod nazwą Buffer Overload. Co to właściwie ten Buffer Overload? Można go tłumaczyć na Przepełnienie Bufora ale i tak mało kto to zrozumie więc skopiuję tekst z Wikipedii:

Przepełnienie bufora (ang. Buffer overflow) – błąd programistyczny polegający na zapisaniu do wyznaczonego obszaru pamięci (bufora) większej ilości danych, niż zarezerwował na ten cel programista. Taka sytuacja prowadzi do zamazania danych znajdujących się w pamięci bezpośrednio za buforem, a w rezultacie do błędnego działania programu. W wielu sytuacjach, zwłaszcza gdy dane, które wpisywane są do bufora podlegają kontroli osoby o potencjalnie wrogich intencjach, może dojść do nadpisania struktur kontrolnych programu w taki sposób, by zaczął on wykonywać operacje określone przez atakującego.

Ze względu na sposób budowy stosu na większości platform teleinformatycznych, za podręcznymi buforami danej funkcji często znajduje się adres powrotny funkcji nadrzędnej, odłożony na stos przez wywołanie instrukcji procesora call. Po nadpisaniu wartości na stosie odpowiednio dobranym adresem wskazującym na specjalnie spreparowany kod, program po zakończeniu aktualnie wykonywanej funkcji zamiast powrócić do funkcji nadrzędnej, wykonuje specjalnie przygotowany przez hakera kod.

Czyli po prostu do serwera jest wysyłana ogromna ilość danych przez co serwer już nie ma miejsca na te dane, wtedy zostają usunięte informacje za buforem co prowadzi do błędnego działania serwera. Wtedy można nadpisać istniejące już struktury przez co gdy serwer odzyska sprawność wykonuje kod napisany przez hakera który daje hakerowi opa.

Nie szukajcie tego narzędzia bo i tak go nie znajdziecie. We wszystkich tych niby-ForceOP'ach są wirusy. Co wy myślicie - że ktoś kto zrobi/znajdzie ForceOP'a na pewno jest miły i porozsyła całemu światu żeby każdy mógł się pobawić? Nie! Osoba której uda się zdobyć ForceOP'a nigdy nie podaruje go nikomu poniważ chce mieć to tylko dla siebie!

Dowód działania owego narzędzia:

http://www.youtube.com/watch?v=yxeN4W8JNtE

Jak takie coś zrobić? Tego wam nie powiem, pomyślcie sami, chyba nie chcecie żeby najpopularniejsze serwery padły przez jakieś dzieciaki?

wczym to trzeba zaprogramowac? c# bedzie dobry

Opublikowano

Ale Wy jesteście naiwni.

Po wyglądzie tej aplikacji widać, że jest to jeden wielki fake, znam, a raczej znałem Komara i jest to 12-letni dzieciak, który jedyne co potrafi, to wpisać w cmd ping 127.0.0.1. :)

Przepełnienie bufora nijak się ma do działania Force OP. Jak dał sobie OP'a na Napieprzamy? Bardzo proste, miał hasło do konta z jednego z administratorów, dał sobie "*", czyli wszystkie uprawnienia na kilka nicków i sobie griefował, sam byłem przy rozmowie konferencyjnej na Skype, sam dostałem propozycję takowego griefu.

Wierzcie, wierzcie nadal temu dzieciaczkowi, który boi się na komunikatorze odezwać, bo każdy ciśnie bekę z jego niedojrzałego zachowania i głosu ala 9-latek.

Pozdro dla ogarniętych, którzy się przejechali na nim i jego krzywych zagrywkach. ;)

Znawca
Opublikowano

Ale Wy jesteście naiwni.

Po wyglądzie tej aplikacji widać, że jest to jeden wielki fake, znam, a raczej znałem Komara i jest to 12-letni dzieciak, który jedyne co potrafi, to wpisać w cmd ping 127.0.0.1. :)

Przepełnienie bufora nijak się ma do działania Force OP. Jak dał sobie OP'a na Napieprzamy? Bardzo proste, miał hasło do konta z jednego z administratorów, dał sobie "*", czyli wszystkie uprawnienia na kilka nicków i sobie griefował, sam byłem przy rozmowie konferencyjnej na Skype, sam dostałem propozycję takowego griefu.

Wierzcie, wierzcie nadal temu dzieciaczkowi, który boi się na komunikatorze odezwać, bo każdy ciśnie bekę z jego niedojrzałego zachowania i głosu ala 9-latek.

Pozdro dla ogarniętych, którzy się przejechali na nim i jego krzywych zagrywkach. ;)

A potem się obudziłeś. Jak nie wierzycie, że takie coś istnieje to nawet dobrze, nie będziecie tego szukać = nie będziecie griefować serwerów.

Buffer Overflow to jedyny sposób na ForceOP'a, jest jeszcze Session Stealer ale z nim to inna sprawa. Na filmiku widać w 25 sekundzie: Buffer overflow trigger remote. ;)

Mam kontakt z komarem, i powiedział , że ten forceop jest prawdziwy i jako JEDYNY działający. ;)

Jeżeli KoMaR to zrobił oznacza, że każdy mógł to zrobić, a tym bardziej ktoś kto się bardziej zna od niego.

-----------------------

Opublikowano

Ale ja dostalem od niego link, do czegus, i dziala =.= Kolegow juz trolluje. Ale szczerze to nie wiem jak on ale ja moge tylko te slabe niezabezpieczone serwery, np kolegow itp.

Opublikowano

@Ex?

Czemu Ty jestes kurwa mac taki glupi , Force op nie ma i nie bedize przepelenie buforu nie istnieje Moge Ci pokazac na priv w jaki sposob oni to robia ale prosze Cie nie udzielaj sie juz w tym temacie i wylacz MPC zapraszam gg 8165785 skype otekplay ;)

Opublikowano

Nie istnieje coś takiego jak FakeOP ;) Ale nawet gdyby istniało, to większość popularnych serwerów miało by ochronę przeciwko takiemu narzędziowi ;)

Opublikowano

boze @up Trolu dostajesz zgloszenie za spam , Force op zostal u PolandCraftu i jest to zwyczajne zapamietywanie hasel z authme i z innych serwerow tyle na ten temat. :)

Znawca
Opublikowano

@Ex?

Czemu Ty jestes kurwa mac taki glupi , Force op nie ma i nie bedize przepelenie buforu nie istnieje Moge Ci pokazac na priv w jaki sposob oni to robia ale prosze Cie nie udzielaj sie juz w tym temacie i wylacz MPC zapraszam gg 8165785 skype otekplay ;)

Nie istnieje coś takiego jak FakeOP ;) Ale nawet gdyby istniało, to większość popularnych serwerów miało by ochronę przeciwko takiemu narzędziowi ;)

boze @up Trolu dostajesz zgloszenie za spam , Force op zostal u PolandCraftu i jest to zwyczajne zapamietywanie hasel z authme i z innych serwerow tyle na ten temat. :)

Nie będę się z wami kłócił, nikt was nie zmusza żebyście uwierzyli. Ja w tym temacie napisałem tylko jak on działa.

Jak chcecie mogę dać download ale obawiam się tego, że dzieci ściągną i będą rozwalać każdy napotkany serwer... To zależy tylko od was.

-----------------------

Opublikowano

Skoro to prawda, to niech komar rozwali przykładowo mc.skkf.net, hypixel.net, mchive.eu, a nie jakies survivaly dla non-premium.

Brak sygnatury. :3

Znawca
Opublikowano

Skoro to prawda, to niech komar rozwali przykładowo mc.skkf.net, hypixel.net, mchive.eu, a nie jakies survivaly dla non-premium.

ForceOP działa tylko na serwery non-premium ponieważ działają one w trybie UnSecure.

-----------------------

Opublikowano

To niech zgriefuje MCHC.pl, mc.skyblock.pl. :)

Gówno zrobi, bo nie ma haseł ich właścicieli, bo są rozgarnięci i nie używają takich samych na innych serwerach. ;***

Nagrałem Całą prawdę o KoMaRze przed chwilą, wrzucę i przekonacie się jaki on jest. To, czy uwierzycie, czy nie, to Wasza sprawa, ale to jest po prostu śmieszne.

Opublikowano

Obrabiam i zaraz wrzucę filmik. ;)

To, czy uwierzycie czy nie Wasza sprawa, ale musiałem się wygadać, bo mnie chuj strzela jak widzę to wszystko. ;_;

@Offtop: Mam bana u Was, Alanpl3 ;_____________; "Zostales zbanowany na tym serwerze", a nigdy tam nie grałem.

Opublikowano

AvaterysPL ;_;

Kiedyś Wam zgriefowałem serwer razem z tym kretynem KoMaRem, jak jeszcze byłem z nim kolegami, ale teraz jak się o nim przekonałem odciąłem się od niego i całego tego pseudo hackerstwa minecraftowego. Sorry za tamto, już takiego gówna nie robię, odbanujcie mnie, bo chcę ogarnąć serwerek. Apokalypsa pierwsze słyszę. :D

Opublikowano

Ex , przestan trolowac ludzi udostepnij prosze jesli ktos zna na tyle jave , bedzie umial to zabezpieczyc :) proste.

Opublikowano

Filmik się renderuje, zaraz porobię screeny jakiś rozmów na Skype itp. ;)

Pewnie 90% mi nie uwierzy, ale chuj. Ważne, że powiedziałem, to co chciałem powiedzieć. :)

@TOP: Może i takie narzędzie istnieje, może i nie, nie wiadomo, ale KoMaR na pewno czegoś takiego nie posiada. Elo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...