Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] How To Make A Pvac?

Neufrin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To gdzie ten patcher ?? Jeżeli wrzuciłeśto podaj linka bardzo prosze

Zadania

[x] zdobyc 50 postów

[x] zdobyc 100 postów

[ ] zdobyc 500 postów

[x] zdobyc pozycje Beginer

[x] zdobyc pozycje Mpc User

607cf5a64e9731553903e142cb435fb33614.png

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Pomocnik
Opublikowano

UP

!!! CZYTAJ CZLOWIEKU TROCHE A NIE PRZYCHODZISZ PO TO ZEBY TYLKO POBIERAC COS I ZADAWAC GLUPIE PYTANIA...

Napracowales sie neufrin i to sporo brawa za to :D jezeli ten patcher zajmuje 240+ mb to moze podziel go na party?

Dział maple tutaj mnie dobija... Mam kurwa dosyć typów którzy nie potrafią nawet winjecta używać..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dawno mnie tu nie było :D

Opublikowano

Odwaliłeś kawał dobrej roboty... ^^

Zamiast nam smaka robić z tymi 120+ to lepiej wrzuć to :D

@Lenart

zajebisty awatar ^^

Opublikowano

postaram się ale nic wam nie obiecuje, bo na razie mam masę imprez a o real życie też trzeba dbać :P Więc mój nadchodzący tydzień będzie wyglądał tak: impreza>kac>lecznie kaca na imprezie>znów kac i tak w kółko, i jak znajdę trochę więcej czasu by posiedzieć przed kompem to postaram się wrzucić

signature

Opublikowano

Przybywam tutaj po bardzo długiej przerwie, chyba rocznej.

Narazie nie czytałem wszystkich topiców, ale cieszę się, że się tutaj coś dzieje!

Ktoś tu sprawdza cokolwiek też na gamecheetah czy engine forum jakieś skrypty, bypassy czy wz.?

Na czym się to teraz kręci?

Opublikowano

@up gamecheetah od ponad pół roku zamknety :( (walka z prawnikami nexona) a bypass tylko priv teraz. Teraz scena ems weszła do podziemia, jeśli ktoś coś znajdzie to od niego zależy czy to opublikuje/sprzeda.

signature

Opublikowano

Boże, co to się dzieje?

Nikt już nie publikuje takich poważniejszych rzeczy?

Jest na forum jakas grupa pro teraz, która się zna na rzeczy i wałkuje to wszystko?

Jak Ja tutaj byłem aktywny i miałem moderatora przez jakiś czas to pracowaliśmy na enginach i były dEMI i inne tego typu ciekawe rzeczy, teraz widzę, kombinowania z głupim vacem, że hohoho.

No nic, trzeba będzie się znów wkręcić.

Opublikowano

@UP

Demi już od dawna nie działa.... teraz tylko płakać że nawet fly hack ma ab

Powiedzmy że od września nie ma hacków publicznych..

chyba że sobie sam napiszesz to co innego :/

Opublikowano

dEMI działa, co ty gadasz oO I co od września nie ma publicznych hacków oO Od czasu zpatchowania ostatniego public bypassa większość hacków nie działa(czyli jakieś 1-2miesiące temu). Jeśli się nie znasz i nie miałeś styczności z dobrymi hackami to się nie odzywaj i nie wprowadzaj ludzi w błąd...

Jak Ja tutaj byłem aktywny i miałem moderatora przez jakiś czas to pracowaliśmy na enginach i były dEMI i inne tego typu ciekawe rzeczy, teraz widzę, kombinowania z głupim vacem, że hohoho.

Teraz wszystko zależy od bypassa, masz, masz szczęście, nie masz musisz obyć się bez poważniejszych hacków. Możesz jeszcze coś pokombinować z CRC Bypassem albo UCE.

gamecheetah od ponad pół roku zamknety :( (walka z prawnikami nexona) a bypass tylko priv teraz. Teraz scena ems weszła do podziemia, jeśli ktoś coś znajdzie to od niego zależy czy to opublikuje/sprzeda.

Z CEF'em jest tak samo, nie można już tam udostępniać nic związanego z MS'em.

Po za tym, ja czekam na Damiuav3, prawdopodobnie będzie zawierało jakiś nowy sposób bypassowania MS. Zobaczymy kiedy Damien to opublikuje, na razie ma zamiar rzucić DamiTF do testów.

Pewnie jak wpadnie mi to w ręce to udostępnię to w dziale Private(chociaż oprócz mnie, Yoooja, Wiwka i paru innych osób które na MPC nie wchodzą nikt nie ma tam dostępu). Jeśli chcecie dostęp do tego działu(Ci bardziej utalentowani cheaterzy) to wysyłajcie PM do Mlodego.

Po za tym dostałem cynk(nie jest w 100% potwierdzony), że za jakiś tydzień, dwa prawdopodobnie mają wyjść jakieś nowe hacki na eMS.

PS

Dopóki jest zastój na eMS, ja z Yooojem umilamy sobie czas na Private Serverach ;)

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Czyli istnieje tutaj jakaś grupa, która potrafiła by się razem zemną zająć rozpowszechnianiem hacków tutaj na forum.

Chciałbym żeby polskie fora dot. hacków do maple tez miały coś do pokazania.

Jeżeli jest ktokolwiek chętny to możemy założyć znów ekipę jak za starych czasów.

MPCforum było wtedy jednym z bardziej prosperujących for w Polsce dot. hacków do Maple Story, było tyte tutoriali, że aż głowa bolała.

Nie wiecie co się dzieje z PG Hackiem? Są jakieś nowe próby, filmy czy cokolwiek? Słychać coś?

NA PG Hacku w tydzień miałem 10 charów powyżej setnego poziomu.

Pamiętam jak go wychwycili i dali nową łatkę, kontrolowała ona zadawany dmg na mapie i to z jaką szybkością był zadawany.

Widziałem, że teraz głównie opiera się to na edycji plików z klienta (wz.), bardzo ciekawa sprawa, jeżeli można robić speedhacki i tym podobne, to będzie można też spróbować zrobić wirutalne spoty, przez co nie będzie można alertować graczów, ale to sporo pracy. Trzeba będzie dowiedzieć się jaki dmg jest maksymalny, ilość zadawanych hitów czy maksymalny dmg na danym lv przy najlepszych możliwych uzbrojeniach.

Trzeba coś pokombinować, podajcie mi nicki najaktywniejszych użytkowników na forum!

Opublikowano

Wisnia, Lenart, Roku i Neufrin

Pamiętam jak na tym forum jak się napisało posta to po 3min. była odpowiedź. ; )

Pg hack... ahhh

ale smaka robisz ^^

Zacznijmy od tego że nie ma żadnego bypassa.... no dobra jest priv za 20$ na jakimś forum ^^

Opublikowano
Czyli istnieje tutaj jakaś grupa, która potrafiła by się razem zemną zająć rozpowszechnianiem hacków tutaj na forum.

Chciałbym żeby polskie fora dot. hacków do maple tez miały coś do pokazania.

Jeżeli jest ktokolwiek chętny to możemy założyć znów ekipę jak za starych czasów.

MPCforum było wtedy jednym z bardziej prosperujących for w Polsce dot. hacków do Maple Story, było tyte tutoriali, że aż głowa bolała.

Jakich hacków? Jeśli masz dostęp do VIP, to tak. Jeśli nie, wszystko co public jest na MPC.com i innych forach.

Nie wiecie co się dzieje z PG Hackiem? Są jakieś nowe próby, filmy czy cokolwiek? Słychać coś?

NA PG Hacku w tydzień miałem 10 charów powyżej setnego poziomu.

Pamiętam jak go wychwycili i dali nową łatkę, kontrolowała ona zadawany dmg na mapie i to z jaką szybkością był zadawany.

Widziałem, że teraz głównie opiera się to na edycji plików z klienta (wz.), bardzo ciekawa sprawa, jeżeli można robić speedhacki i tym podobne, to będzie można też spróbować zrobić wirutalne spoty, przez co nie będzie można alertować graczów, ale to sporo pracy. Trzeba będzie dowiedzieć się jaki dmg jest maksymalny, ilość zadawanych hitów czy maksymalny dmg na danym lv przy najlepszych możliwych uzbrojeniach.

Są próby robienia, oczywiście, tylko że wszystko jest bardzo utrudnione, Nexon od czasów PGHacka bardzo wzmocnił zabezpieczenia przed hackami.

Na edycji plików .wz nie zajedziesz za daleko, bardzo mało rzeczy jest przez to robione, można je wyliczyć na palcach obu rąk(pVac, sVac, Super Avoid, Fake TP, MapShift itp., oczywiście tylko te działające).

Maksymalny DMG to oczywiście 199k(został powiększony DMG Cap). Co do drugiej części zdania - kombinowanie z DMG Hackem i temu podobnymi jest nieopłacalne, żaden DMG Hack nie będzie działał, po pierwsze jest spatchowany, po drugie jest Server Sided(Czyli nie jest zależny od plików client'a. Przez to ND jest patched.) Jedyny sposób to zapewne PE(Packet Editing), chociaż to jest zarezerwowane dla najlepszych hackerów(rzuć okiem na to: Klik! - Chińscy hackerzy, dostęp do bazy Nexonu itp.), chociaż w Europie bawienie się pakietami jest zabronione i możesz mieć przez to niezłe kłopoty.

Taka jest prawda, na eMS hackowanie upadło, bynajmniej te które jest dostępne publicznie. Wszystko obraca się wokół Bypassa, jeśli go masz, możesz hackować, jeśli nie, masz bardzo mało sposobów do hackowania. Może to się zmieni, może nie - musimy czekać.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Dzięki za info.

Co muszę zrobić, żeby mieć dostęp do tego prywatnego kanału dla bardziej zaawansowanych?

Nie wystarczy tyle, że kiedyś byłem tutaj moderatorem i mam dość dużą wiedzę na temat hacków?

Od jutra rozbrajam klienta, jest ktoś kto ma 5 różnych już pozmieniach .wz?

Muszę się pobawić w edycji.

Opublikowano
Wisnia, Lenart, Roku i Neufrin

ja siebie za Pro nie uważam i nigdy nie uważałem, ale fajnie że ktoś tak myśli, zapomniałeś o Arvanim (wolę jednak Athis)

ale jak chcesz to chętnie Ci pomogę :) moje gg albo skype podam na PW ;) (za dużo luda z MPC mam w znajomych xD )

jestem za tym aby powstała taka grupka, podobno w grupie siła :) i zawsze można coś fajnego zrobić :P

wiesz ja się starałem o dostęp do działu private ale jakoś mi nie wyszło :) zresztą Ci co tam mają dostęp to i tak nie wchodzą na MPC, a szkoda :/

@edit

ma ktoś UCE? spróbuje zrobić bypass :) ale pierwszy raz się będę za to zabierać więc nie wiem czy wyjdzie

Opublikowano

Bypassa... Żartujesz? Żeby zrobić bypassa musisz poznać całą strukturę HS'a, jak on działa, jak wpływa na hacki i MS itp. Żeby zabierać się za bypassa trzeba być na prawdę "pr0".

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Jeśli mi się uda wkręcić kumpla do gry w maple to będziemy mieli bypassa :D (on jest naprawdę pro w programowaniu, chyba nie każdy potrafi napisać od zera serwer www, taki jak apache :D), ale powtórzę "jeśli go namówię" A co do BigWzPatchera, to już nie ma sensu mi go uploadować bo z tego co mi wiadomo w środę Patch 61...

signature

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Hmmm...

Czyli robi ktoś pVaca na wersję 0.61 ??? Jeśli tak to mi przydałby się na takich mapkach :

Na noobku:

Dungeon: Ant tunel - nie wiem czy można ale poprosiłbym ;)

no i na noobku to chyba wszystko xD

Teraz troszkę większy level :

Np.: Wolf Spider, Hormunculus, Blue Kentaurus

(mam flame wizarda i najlepiej na lodowe moby)

itd jak co to można coś jeszcze dorzucić

Sorry wiem że to nie żaden koncert życzeń i że instrukcja jest kilka stron wcześniej ale po porostu coś mi nie wychodzi z

pVacem , sVac łatwiejszy ;D

Proszę o szybką odpowiedź czy ktoś byłby na siłach zrobić patchera.

@edit

No spróbowałem jeszcze raz no i UDAŁO SIĘ !!!

Jeżeli jeszcze ktoś chce zrobić to co napisałem powyżej (przyda się innym) to może troszkę popracować

pVac opisany w poradniku wygląda tak :

beztytulu74.jpg

Opublikowano

@up

Oczywiście że wyskakuje ale nie wiem czy mam się czego obawiać ;D

I mam pytanie co zrobić by pVac działał na skaczące Moby , bo tak się składa że chce zrobić sobie na mapie z białymi jaszczurami ale one skaczą i nie przenosi ich w jedno miejsce może ktoś pomóc ???

Opublikowano

@up

No właśnie jak ;( proszę o wytłumaczenie oraz proszę powiedz czy można łatwo zgarnąć bana kiedy co chwile coś wyskakuje ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...