Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Tut] How To Make A Pvac?

Neufrin

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pvac tut by Neufrin

Co to jest Pvac (Perfect vac)?

Pvac ściąga moby z 1 platformy w jedno miejsce na tej samej platformie

np: (M-moby)

>>>>>>>>>>>>>M

M<<<<<<<<<<<<<

>>>>>>M<<<<<<<

Ja zajmę się opisem Ranged Pvac'a w skrócie ®Pvac. Różni się on od zwykłego tym że moby zatrzymują się przed tobą i nie nachodzą na ciebie

>>>>>>>M| |Player

ZACZYNAMY

Będziemy potrzebowali:

-pliku Map.wz

-ewentualnie Mob.wz

-harepacker (i jego podstawowa znajomość)

-standardowo mózg

Zastanówmy się na jakiej mapie chcemy zrobić vaca i odszukajmy ID mapy. ID mapy możemy odczytać z jakiegokolwiek trainera na bazie Kitterz Source lub np TU

Ja wybrałem "Sunset Road: Sahel 3" i znalazłem jej ID: 260020500

Otwieramy HaRepacker'a zmieniamy kodowanie na EMS/KMS (lub zostawiamy GMS jeśli gramy na globalu) i ładujemy plik Map.wz

Klikamy Ctrl+F i wpisujemy nasze ID i klikamy w lornetkę. Następnie 2x klikamy na nasze ID i ponownie klikamy na lornetkę by pokazało nam ponownie naszą mapę:

2pt3ozt.png

Wchodzimy w zakładkę FH Mapping i klikamy w settings

2u5b1fo.png

i klikamy w Render Map. Pojawia nam się mapa:

21d1p9g.png

I w ten o to sposób zrobiliśmy ®pvaca. Moby będą zmierzały na 9 foothold, a gdy my będziemy stać na 19 lub 20 to nie będą nam zadawać obrażeń.

zapisujemy plik. Podmieniamy za oryginalny plik Map.wz i cieszymy się spokojnym graniem :D

Dodatek 1: Spawn Point

xp4mdd.png

Dodatek 2: Mobspeed

2edpdts.png

MADE BY NEUFRIN

Nie odpowiadam za ewentualne szkody wyrządzone korzystaniem z tego poradnika

Oświadczam że jestem jedynym Autorem tego poradnika

i zastrzegam sobie prawo do rozpowszechniania/ kopiowania na inne fora.

signature

• Odpowiedzi 123
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

działa na kaej mapie, na wszystkich moba "lądowych" (mogą być problemy z mobami skaczącymi)

jest DC co jakies 5min ale o wiele żadziej niż przy svac'u

nie jest AB

signature

Opublikowano

Neufrin, mam takie głupie pytanie, a mianowicie czy zrobiłbyś dla mnie patchera na tą akurat mapkę? Niestety nie mam zainstalowanego .Net Frameworka 3.5(niedawno robiłem format), a mój Internet nie pozwala mi na ściągnięcie 73MB.

A i jeszcze przy okazji mógłbyś zrobić patchera na Mob.wz tylko że speed na 125(jest pewność że nie będzie AB).

Z góry dzięki. Po 20 już sam będę mógł robić pVac'a, ale to jeszcze 3 dni :/

W zamian mogę Ci dać S-Kitterza Trainer VIP ze wszystkimi funkcjami.

ek0nlf.png
|Postwrriter|ExModMapleStory|
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

Ok, poczekam na v60 i zobaczę czy Screen coś nowego wystawi ;) Dzięki.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Moze aktywnosc nie powala ale smialo mozna go nazwac wzorem dla nowych userow.Tak

Opublikowano

CZy mógłbym prosić o tego pVACa na drake hunting ground sam nie dam rady zrobić bo nie mam uprawnień administratorskich na kompie ;/

Jak by mozna to ja tez prosze na ta mapke ;*

Pomocnik
Opublikowano

Jaka predkosc mobów musi byc ustawiona ? bo na 126 , 125 mam d/c co jakis czas czy d/c przez cos innego jest?

Dział maple tutaj mnie dobija... Mam kurwa dosyć typów którzy nie potrafią nawet winjecta używać..

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dawno mnie tu nie było :D

Opublikowano

mam taki problem gdzie moby staja w 1 miejscu i sie wogule nie vakuja co moze byc tego przyczyna ;D

nie rozumiem Cię. Jeśli stają w 1 miejscu to wszystko jest poprawnie

signature

Opublikowano

@korzon123

Thx :)

@UP

eee nie mam pojęcia o czym mówisz? Na pewno robiłeś wszystko według poradnika?

signature

Opublikowano

Mam pytanie:

Pvaca jeszcze nie robiłem więc moje pytanie jest takie czy na danej mapie on też ściąga wszystkie potwory

w jedno miejsce jak na svacu? czy tylko te z jednej platformy? za bardzo nie mogę tego skumać.

Neufrin jak chcesz się zabrać za big patchera to ja poproszę na wolf spiders albo papu ;)

Opublikowano

Ściąga Ci tylko te moby które znajdują się na platformie z pVac'em.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

Mam już około 30% zawartości zaplanowanej do patchera. Jakieś propozycje od was co ma się znaleźć?

signature

Opublikowano

Kentaurusy, Skele. To musi być na pewno. Po za tym jakieś nisko levelowe mapki(te na których najczęściej się expi na levelach 10-60). MP3, GS'y, Truckery. Może być w Aqua Dungu pVac(chociaż nie wiem czy się opłaca). WS'y oczywiście. Szkoda że nie ma Himes'ów. Więcej nie wiem. Może ktoś inny będzie miał jakieś pomysły.

ek0nlf.png
By
Miyoshi.

Opublikowano

wlasnie koncze WS i opublikuje 1 wersje patcha. Będzie zawierał okolice NLC: svace, pvac, system teleportow

@edit:

Jednak odłożę na razie publikacje patchera ze względu na jego wielkość (41mb) nie wiem skąd taki duży plik

@edit2:

Postanowiłem nie publikować patchera w częściach tylko od razu całości. I po zastanowieniu ustaliłem datę publikacji na 7.02.09 (niektórzy dostaną go wcześniej, by sprawdzić wszystko i dodać swoje uwagi)

signature

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...