Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Najlepszy bot do reffów!

Nidzgor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

09.09.2013 Aktualizacja: bot nie działa od czasu patcha 3.11. Trzeba czekać na nową wersję, gdy tylko się ona pojawi na pewno poinformuję Was w tym temacie.

04.08.2013 Aktualizacja: wstawiam najnowszą wersję bota.

Witajcie! W tym poradniku przedstawię wam bota jakim jest - Strategic RefBot. Bot został wydany kilka dni temu w wersji Beta, dlatego na bieżąco wprowadzane są do niego aktualizacje z poprawkami.

Wygląd:

303ebefee50568f293f06c5ba146d2ec39390e9d303ebefee5513d62d3ad43c1e0a9bd8e4d7f1d89

- Uruchamia grę w rozdzielczości 340 x 320 pikseli.

- Usuwa wszystkie niepotrzebne rzeczy z clienta aby zmniejszyć użycie procesora i karty graficznej.

- Automatycznie przełącza się pomiędzy kontami po wbiciu 10 poziomu.

- Kupuje Boost XP na 3 poziomie.

- Działa 24 godziny na dobę.

- Poddaje grę w 20 minucie po czym zaczyna kolejne aż do uzyskania 10 poziomu.

- Zabija proces explorer.exe

- Sam tworzy konta które leveluje i nabija nam reffy!

Kalkulator.

"Jak szybko wyleveluję konto do 10 poziomu?" - Aby zrobić 1 reffa na 10 poziomie potrzeba 12 godzin.

Więc jeżeli masz 8 GB RAMu możesz (zależy też od Twojego procesora) spokojnie uruchomić 5 maszyn wirtualnych dzięki czemu 10 reffów (975 RP + 5000IP) zrobisz już w 24 godziny.

Nie checsz RP tylko IP? 100 reffów (25000 IP!) na 5 poziomie przy 5 maszynach wirtualnych wylevelujesz już w 60 godzin :)

VIDEOTUTORIAL Autorstwa użytkownika Chuddyni:

Krok po kroku - Maszyna wirtualna.

1. Pobierz VMware Workstation 9.

To jest ukryta treść, proszę

2. Pobierz Windows XP Proffesional SP3 32bit (linku do torrentów niestety nie mogę podać na forum, ale myślę że sobie poradzicie ;))

3. Zainstaluj VMware Workstation 9, gdy program zapyta Cię o klucz po prostu przejdź do następnego kroku.

4. Stwórz nową maszynę wirtualną, typ konfiguracji maszyny ustaw jako Custom (Advanced):

gsddqgc.png

5. Kliknij Next > Next a następnie zainstaluj system XP z obrazu dysku (.iso) pobranego z torrentów.

2lo8Zf4.png

6. Kolejnym punktem na którym się zatrzymamy po spamowaniu przyciskiem Next będzie ustawienie ilości RAM dla naszej maszyny wirtualnej. Ja osobiście ustawiłem 648 MB i wszystko działa bez zarzutów.

aHkP2KN.png

7. Następnie ustawiamy wielkość dysku na 10 GB i zaznaczamy tak jak na obrazku.

6gcRIsw.png

8. Klikaj Next a następnie zakończ tworzenie maszyny wirtualnej. Następnie uruchom maszynę wirtualną.

9. Przy instalacji systemu która uruchomi się automatycznie zostaniesz poproszony o klucz do Windowsa XP Proffesional. Tutaj też nie pomogę gdyż regulamin forumowy mnie ogranicza, ale myślę że ze znalezieniem klucza nie będziecie mieli problemu, oczywiście jeżeli macie oryginalnego windowsa to problem z głowy.

10. Pobierz i zainstaluj: League of Legends, WinRAR.

11. Kliknij prawym na pulpit, wejdź w Proporties, wejdź w Screen Saver i ustaw na None, następnie wejdź w Appearance i ustaw jak na obrazku:

pD6xWB7.png

12. Wejdź w Settings i ustaw rozdzielczość 1024 x 768!!!

Krok po kroku - Strategic RefBot.

1. Pobierz program Simba ze strony:

2. Zainstaluj program Simba.

3. Uruchom simbę i pobierz bota:

4. Wypakuj, foldery Strategic oraz StrategicCCC przenieś na dysk C. (C:/)

5. Wejdź w folder Strategic i otwórz plik local.cfg. skonfiguruj pod własne potrzeby:

Level - do jakiego poziomu ma być levelowane konto.

RefID - tu wklejamy ID (nie link) swojego reffa.

TargetAmountofReferrals - liczba refferali jaką chcemy uzyskać (wpisujemy 0 jeżeli chcemy aby bot sam tworzył konta i je levelował, jeżeli mamy stworzone konta wraz z hasłami w pliku Accounts.txt to wpisujemy ilość tych posiadanych kont)

RiotGamesFolder=C:\Riot Games - podajemy ścieżkę do folderu "Riot Games".

UseTextFileInstead=false - zostawiamy false jeżeli chcemy aby bot sam tworzył nowe konta i je levelował (moim zdaniem najlepsza opcja, jeżeli mamy wpisane konta w plik Accounts.txt to wpisujemy true)

AmountofReferrals= - Jeżeli bot ma sam tworzyć konta wpisujemy ilość reffów które ma wylevelować - np. 10.

Region=euw - Wpisujemy region na którym mają być reffy. (jeżeli checie na nordicu to wpisujemy eun).

6. Następnie uruchamiamy bota z folderu Strategic (StrategicRefBotBeta.simba)

7. Po uruchomieniu wchodzimy w zakładkę Tools -> Settings (expert) -> Rozwijamy Settings > Rozwijamy Interpreter > Rozwijamy AllowSysCalls > Klikamy dwukrotnie na False i zmieniamy na True, klikamy OK i OK.

8. W szóstej linijce bota zmieniamy StratCCCFolder = 'Z:\StrategicCCC\'; na StratCCCFolder = 'C:\StrategicCCC\';.

9. Klikamy CTRL+S aby zapisać.

10. Naciskamy F9.

11. Klikamy OK w okienku które nam się pojawi.

12. Zamykamy program Simba wraz ze skryptem i otwieramy skrypt (bota) ponownie.

13. PONOWNIE POWTARZAMY PUNKTY 8 oraz 9!!!

14. Klikamy F9.

15. GOTOWE :)UWAGA WY BĘDZIECIE WIDZIELI TYLKO NIEBIESKI EKRAN GDYŻ BOT ZAMYKA PROCES EXPLORER.EXE LECZ BOT BĘDZIE PRACOWAŁ! :)

Aha i jeszcze jedno! Pamiętajcie aby przed uruchomieniem bota na każdej maszynie uruchomić LoLa i zmienić aby gra była W OKNIE!!! (tą czynność robimy tylko raz)

Krok po kroku - Account Creator.

Aktualizacja: Kreator kont już działa.

Ten kreator kont różni się od innych gdyż nie tworzy takich nazw jak np. Blablab123, Blablab124, Blablab125 - dzięki czemu nie można rozpoznać że konta te były tworzone w celu nabijania reffów. Używa normalnych nazw, sam generuje hasła. Jedyne co musimy zrobić to wkleić ID (nie link) naszego linku referencyjnego.

1. Wejdź w link

2. Wklej ID swojego linku referencyjnego. (nie link). Przykładowo: signup.leagueoflegends.com/?ref=5028e86b295a1793384741

3. Wybierz region na którym ma być stworzone konto z refflinku, ten sam serwer musi być w bocie!

4. Kliknij Create Account, poniżej będzie tworzona lista wszystkich kont gotowych do skopiowania i wklejenia do pliku Accounts.txt w folderze Strategic.

5. Pamiętaj aby przed stworzeniem każdego nowego konta użyć programu do zmiany IP (np. program do łączenia się z bramkami proxy). Ale o tym niżej.

Krok po kroku - Proxy Switcher Standard.

1. Pobierz program Proxy Switcher Standard. Pierwszy link w google :)

2. Zainstaluj.

3. Uruchom.

4. Kliknij trzeci przycisk w menu Download Proxy List po czym odczekaj klika minut aż program wyszuka bramki proxy.

SAsRY5H.png

5. Teraz wejdź w "New" po lewej stronie programu i kliknij zielony przycisk i również odczekaj chwilę.

6. Po tym jak program przetestuje które bramki działają wejdź w "Basic Anonymity" widoczny po lewej stronie na powyższym obrazku.

7. Aby połączyć się z bramką kliknij na nią dwukrotnie lewym przyciskiem myszy. Pamiętaj aby zrobić to przed każdym stworzeniem nowego konta!!!

Klonowanie maszyny wirtualnej.

Jeżeli twoja maszyna wirtualna jest włączona, wyłącz ją. Następnie kliknij na nią prawym przyciskiem myszy, wejdź w Manage a następnie Clone.

Maszynę klonujemy po pobraniu wszystkich niezbędnych programów takich jak LoL, bot, program Simba, program do zmiany IP.

pn26anX.png

• Odpowiedzi 713
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

1 trzeba miec windows Xp ? czyli jak mam viste to nie pojdzie ? dziekuje bardzo :)

+ za duzo roboty.... BOL lepszy.

Chcę , by stare czasy Metin2 wróciły ...  :(

Opublikowano

1 trzeba miec windows Xp ? czyli jak mam viste to nie pojdzie ? dziekuje bardzo :)

+ za duzo roboty.... BOL lepszy.

O czym ty mówisz? ;o BoL to nie program do nabijania reffów.

Opublikowano

IMO lepszy jest fulcrum bot, on tworzy dominiona 1v1 i stoi w miejscu, jedna gra trwa 6min. Dzieki temu aby wylevelowac konto z 1lvl do 10lvl potrzeba od 9-10 godzin (zalezy od szybkosci ladowania sie do gry).

Opublikowano

Można odpalić na jednej maszynie 2 boty?

Up bol ma funkcję bota do refkow?

Nie odpalisz 2 botów na 1 maszynie, możesz sklonować maszynę wirtualną jak już wszystko na niej zrobisz tj. pobierzesz LoLa i go zaktualizujesz, pobierzesz bota i wszystkie potrzebne programy, ja zrobiłem sobie 5 klonów na 8 GB RAMowym kompie i wszystko śmiga bez lagów, i na starym jeszcze mam 3 wirtualne maszynki odpalone ;D

@up co ty chcesz robić reffy bez wirtualnej maszyny? xD na taką maszynkę jest najlepszy Windows XP bo jest wydajniejszy i nie laguje nam kompa.

Opublikowano

IMO lepszy jest fulcrum bot, on tworzy dominiona 1v1 i stoi w miejscu, jedna gra trwa 6min. Dzieki temu aby wylevelowac konto z 1lvl do 10lvl potrzeba od 9-10 godzin (zalezy od szybkosci ladowania sie do gry).

zgadzam się tutaj za dużo roboty... do tego tylko xp

mca.png
Opublikowano

zgadzam się tutaj za dużo roboty... do tego tylko xp

Lul... wszędzie debile xD Po co ci inny system niż XP na wirtualnej maszynie? Chyba żeby ci kompa zamulał :D

i btw. gdzie masz te "dużo roboty" ściągasz program, wklejasz skrypt, zmieniasz False na True, naciskasz F9 - tak w skrócie. Rozpisałem się tak żeby idioci nie pisali "eee mi nie działa".

@up5 Ten bot mi levelował w około 11,5 godziny, te czasy są podobne, natomiast ten bot MA MNIEJSZE UŻYCIE PROCKA prawie o połowę :)

Moje użycie procesora z botami które nie mają tak małej rozdzielczości to 100% na 5 maszyn wirtualnych że nic nie mogę zrobić na kompie, z tym botem mam 56 % użycia procka :)

Opublikowano

a jak chcę zrobic refy bez wirtualnej maszyny a mam win7

bezsensu

To rób to na windows 7 w czym masz problem?

I beka z ludzi "robie refy bez wirtualnej maszyny" xD:D :D

Opublikowano

Kurwa czy wy nie rozumiecie że Wirtualna maszyna ma oddzielny system? A poradnik wypróbuje, na 4GB Ram ile maszyn max mogę zrobić bez lagów ?

@Adolf

Nie tłumacz tego tym ludziom, nawet nie wiedzą co to Wirtualna Maszyna --_--

@DOWN

Dzięki :]

Opublikowano

to czemu piszesz żeby na xp robić teraz większość ma win7 a nie każdemu chcę się bawić w wirtualne maszyny

Bo reffy się robi na wirtualnej maszynie, chyba że nie chcesz korzystać z kompa podczas robienia reffów :)

To działa na każdym systemie tylko musicie ustawić rozdzielczość na 1024 x 768 ;)

@up zależy jaki masz procek, 2 maszyny spokojnie uciągniesz, możesz próbować 4 ale wtedy nie mógłbyś korzystać z kompa.

EDIT: później dodam wersję na dominiona, jest ona w fazie testów beta i współpracuje z BoLem. Najpierw to muszę sam ogarnąć i wrzucę!

Opublikowano

mhmmm to czek.

Procesor Intel core i5-3210 m 2.50 ghz * 2
6 GB ram (dokupuję do 12 :))
AMD Radeon. HD 7670M series :P
windows 8 (oczywiście na wirtualnych xp)
ile by wyciągnął maszyn ? 3-4 ? (jest to laptop, także chcę podczas tego grać i nabijać lp :P)

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

a jaki masz system na głównym komputerze ? jak windows7 + to niestety, ale 0 :P

qxv1fr.jpg

by NovusOrdo

It is better to keep your mouth closed and let people think you are a fool than to open it and remove all doubt. ~Mark Twain

Opublikowano

Uwaga! Wystarczy 512 MB RAM żeby wszystko ładnie chodziło lecz:

1. Najpierw jak tworzycie nową maszynę dajcie z 1 GB Ramu (1024 mb) i włączcie LoLa, później wejdźcie do gry i zróbcie w ustawieniach aby uruchamiał się w oknie. (inaczej bot nie zmniejszy go do 340x320)

2. Jak już to zrobiliście możecie zmniejszyć ram do 512 MB i zrobić kopie maszyny.

@Wilkuu

uciągniesz ;) daj 512 RAM i na luzie

Opublikowano

Gdzie duzo roboty? Duzo roboty to wlozyl ten gosciu w Tutorial, tutaj masz wszystko ladnie opisane, wiec nie wiem gdzie masz duzo roboty. Moge tylko wiedziec, do czego sluzy w tym przypadku zmiana IP?

Jungle - Lee Sin

Solo top - Tryndamere

Mid - Fizz

ADC - Blue Build Sivir

Support - Blitzcrank/Janna

Opublikowano

Gdzie duzo roboty? Duzo roboty to wlozyl ten gosciu w Tutorial, tutaj masz wszystko ladnie opisane, wiec nie wiem gdzie masz duzo roboty. Moge tylko wiedziec, do czego sluzy w tym przypadku zmiana IP?

Żeby nie dostać bana na reffy i nie stracić nagród.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...