Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Mojang zrobił nowy krok dodając...

radek1051

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Twórcy i tak będą wprowadzać coraz więcej tego typu rzeczy czy wam się to podoba czy nie. Każda popularniejsza gra musi być rozwijana żeby hajs się zgadzał.

Dla mnie czysty MC to zbyt mało. Od wersji 1.2.5 gram tylko na modach i to się nie zmieni. Nic nie może się równać z satysfakcją kiedy stworzy się nową fabrykę.

Według mnie to pomysł z końmi zgapili od mo' creatures lub autor może wyraził zgodę na to.

Ogólnie cały update 1.6 to syf bo nic dobrego nie dodali.

Gdyby nie mody i pluginy to prawie nikt by aktualnie nie grał w minecraft.

• Added horses, based on the work of John Olarte (DrZhark), of Mo’ Creatures fame

Do gry was nikt nie zmusza więc zaprzestańcie pisać tych zbędnych postów i pokazywać bólu dupci.

Proponuję zamknąć temat.

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Kiedyś nie było Creativa i ludzie grali survivale zdobywali itemy i sobie radzili mam na myśli wersje od 1.3 do 1.6 Beta. Później jak dodali te inne gówna w tym Creative to już nikomu się nie chciało budować na własnych serwerach samemu na surivalu gdy na Creativie mieli wszystko pod ręką. Co do Minecrafta obecnego a tego rok, dwa temu to było tak że kiedyś się czekało na tego update pół toku a gdy już go dodali to zawsze kto pierwszy ten lepszy pamietam z kolegami szukalo się id nowych rzeczy i dawało się je za pomocą /give a teraz tych updatów jest tak nasranych że nie idzie wyrobić z nowymi rzeczami a już dodają kolejne.

jp8p35.png
Arcymistrz
Opublikowano

Albo się uspokoicie i ogarniecie spam i będziecie prowadzić dyskusję, a nie rzucanie mięsem po twarzach, to temat zostanie.

Opublikowano

Większość tych "Nowości" To tylko wzięte dodatki z Prima Aprimisowego patcha 2.0

Były tam rzeczy tylu Gasząca się pochodnia Blok Węgla Kolorowe szkło i inne

Według mnie to zły krok

Bo znowu minecraft Zaczyna Zmieniać się w RPG Jak w patchu w którym dodano Handel

Opublikowano

Graliście w RPG tumany? Nie chcecie to nie musicie zabijać smoka albo wbijać tego lvl. Lvl jest przeznaczony do pvp żeby ulepszać ekwipunek. Nie ulepszają gry to narzekacie, ulepszają co chwilę to marudzicie że kiedyś był lepszy.

Opublikowano

Ja tam nie mam nic przeciwko tym nowym wersją.

Skoro i tak gram na modach to co notch wprowadza koło chuja mi lata szczerze powiedziawszy.

W normalnego minecrafta mogłem grać na początku teraz tylko z modami.

mojasygnan.png

Opublikowano

Swoją drogą jak się komuś nie podobają na przykład konie to wystarczy je po prostu ignorować. Przecież nie wbiegną ci do domu i nie zmuszą byś na nie wsiadł. Ja dla przykładu od czasu odkąd weszły mikstury wraz z oficjalną wersją nie użyłem ani stworzyłem ich ani razu i da się bez tego normalnie grać, więc nie rozumiem. To jest po prostu pewne udogodnienie, nie chcesz z niego krozystać? Nie korzystaj i tyle.

Opublikowano

Najgorszy update Mojanga.

Oni to już chyba to robią na siłę.

Jednak ja Wam mówię, że kiedyś wyjdzie taki update, który wszystkim się nie spodoba.

Zobaczycie, że serwery powrócą nawet na Alphę i będzie to główna wersja serwerów.

Pełno bugów, wygra ten, kto zna ich najwięcej.

Kiedyś to będzie hit, stare wersje alphy.

Po prostu wiem, że z czasem MC będzie coraz gorszy i robiony moim zdaniem na siłę.

Wtedy każdy sięgnie po Alphę i będą takie serwery. ;)

Jak ja chętnie zagram sobie na Alphie. ;)

Hajsik na hoście jest i kiedyś takiego serwa postawię.

343731479829004887779.png

Opublikowano

głupio że konie dodali kiedyś musiałem kopać 20min żeby znaleść 1diax a tera 10min i mam diax eq i itemy ;) , te konie są niepotrzebne wiele bugów jest w nich :P

.

Opublikowano

Powiem tak , Minecraft to teraz wielki szajs. Rozumiem konie są po to by ułatwić bicie , ale przesada -.- Teraz to ja nawet nie mam ochoty włączać Tryb Jednoosobowy i tak wogule to tego aktualizować , nwm czy Mojang coś na to poradzi , czy dalej zostanie na tych koniach itp... i będzie ciągnąć dalej.

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Powiem tak , Minecraft to teraz wielki szajs. Rozumiem konie są po to by ułatwić bicie , ale przesada -.- Teraz to ja nawet nie mam ochoty włączać Tryb Jednoosobowy i tak wogule to tego aktualizować , nwm czy Mojang coś na to poradzi , czy dalej zostanie na tych koniach itp... i będzie ciągnąć dalej.

Jeśli update wyszedł, to go nie cofną.

Niektórym konie się podobają, mnie osobiście nie.

Mój serwer stoi na 1.5.2 i nie mam zamiaru tej wersji zmieniać. ;)

Opublikowano

Najlepszy według mnie jest minecraft pe 0.7.1 na androida. Nie ma tylu pierdół, a to tylko alpha z ładniejszą grafiką.

Budowniczy
Opublikowano

Dawnej Minecraft był lepszy, niepotrzebnie dodają nowe kroki, ponieważ przeistaczają Minecrafta w RPG'a :P

Dla mnie to wielka kaszana, która nie powinna być zrealizowana :P

Pozdrawiam,

efx.

Opublikowano

Znowu gadacie głupoty. Konie są super sprawą, chociażby do podróżowania na singlu po nie sięgniecie . . . Skoro minecraft zamienia się w RPG'a, ale nadal sandboxowego to powinniście się cieszyć, jest już coraz bardziej nastawiony na MultiPlayer'a i działa skutecznie. Cały czas pokazujecie "ból dupy" do gry was nikt nie zmusza.

@MPCTaylor

Nie będzie, gdyż większość minecraftowej społeczności to 8-11 latki... Oni nie wiedzieliby jak się zachować, za trudna by była dla nich alpha. Ja sam grałem od bety 1.1 i miałem wtedy 10 lat! Wykopałem dirta, pobiłem killka owiec, zrobiłem kwadrat i nagle przyszła noc, postawiłem dirta, aby wyjrzeć przez moje 2-kratkowe "osłony" i zobaczyłem strzelającego szkieleta, który zabił mnie na 2 hity. Dlatego - Minecraft NIGDY nie wróci do czasów alphy. Graczom, którzy doszli niedawno byłoby za trudno

Opublikowano

Znowu gadacie głupoty. Konie są super sprawą, chociażby do podróżowania na singlu po nie sięgniecie . . . Skoro minecraft zamienia się w RPG'a, ale nadal sandboxowego to powinniście się cieszyć, jest już coraz bardziej nastawiony na MultiPlayer'a i działa skutecznie. Cały czas pokazujecie "ból dupy" do gry was nikt nie zmusza.

@MPCTaylor

Nie będzie, gdyż większość minecraftowej społeczności to 8-11 latki... Oni nie wiedzieliby jak się zachować, za trudna by była dla nich alpha. Ja sam grałem od bety 1.1 i miałem wtedy 10 lat! Wykopałem dirta, pobiłem killka owiec, zrobiłem kwadrat i nagle przyszła noc, postawiłem dirta, aby wyjrzeć przez moje 2-kratkowe "osłony" i zobaczyłem strzelającego szkieleta, który zabił mnie na 2 hity. Dlatego - Minecraft NIGDY nie wróci do czasów alphy. Graczom, którzy doszli niedawno byłoby za trudno

Ja szanuję opinię innych. Po prostu mnie się to nie podoba, mimo to zostaję przy MC, bo wielkiej różnicy mi to nie robi.

Nie chcę ich używać, to nie muszę, prawda? ;)

Wiem, że nie powróci do Alphy, ale na pewno znajdzie się grupka ludzi, która stworzy, bądź będzie grała na sporym serwerze na wersji Alpha.

Jednak nie musisz wcale mówić, że ktoś gada głupoty, ponieważ to jest jego prywatna opinia.

Każdy ma własną i zdania nikogo nie zmienisz. :)

Opublikowano

Ja może zrobię taki wykładzik, co do wersji 1.6.1 :)

--> 1.ResourcesPack - Jak dla mnie jak najbardziej na + Można zmienić dźwięki itd :) <--

--> 2.Atrybuty -Jak dla mnie mały dodatek, mogłoby go dla mnie nawet nie być, bo nie robi wielkiej różnicy <--

--> 3.Nowy launcher, jak dla mnie wielka masakra, nic wielkiego nie wprowadza, a jego wygląd razi po oczach <--

--> 4.Dywan -Jest okay :) <--

--> 5.Konie itd. -Podobają mi się, lecz nie do końca <--

--> 6.Blok węgla -Ułatwienie gry i nic więcej (Wyjebać) <--

--> 7.Złote jabłka -To zjebało całego minecraft'a od wersji 1.6.1 <--

--> 8.Tłumaczenia -Ok <--

Opublikowano

Dla mnie są + i minusy nowych minecraft'ów :D

+Nowe moby, i dungeony, konie itd.

+Zaawansowane mikstury

+Zaawansowane enchanty

-Generator jest badziewny. [Jak dla mnie najlepsze były na becie 1.7.3, becie 1.6.6 i alphie 1.1.2_01]

Oczywiście to moja subiektywna ocena MC. Czekam na 1.7 może nowe biomy będą miały smaczek z alphy lub bety :/

LEAGUE OF LEGENDS

EU Nordic and East: Bambus3k 30lv ON KARTHUS FOREVER

EU West: xspellmasterx 30lv off

Aktualnie stawiam serwer mc.

Opublikowano

1.6 może i tak... ale co ma być w 1.7 to już groza...
1. Nowe Ryby - TAK!
2. Zaktualizowane pół bloki - TAK!
3. Więcej użyć części zwierząt - TAK!
4. Nowe losowe struktury! - TAAK!
5. Nowe mikstury - SUPER, BĘDZIE CIEKAWIE!
6. Questy - TAAK! Zaraz... że co kuwa ? o.0
7. Nowe dźwięki - Meh... ja już znam wasze "zapowiedzi" dźwięków, na Minecart'a od Beta 1.8 się czekało...
8. Ptaki - Wut? o.0
9. Itd...

Mojang myślisz niby idziesz, w dobrą stronę, ale... to co obiecujecie to to róbcie, bo było dziesiątki obietnic, i nic z tego...

Pozdrawiam,
SKmedix

Source:
International Digital Times

@Cust

Dinnerbone pisał że to nie jest ostateczny wygląd launchera. Ale raczej nie będzie wyglądał ja SpoutCraft...

@Danielitos

Generator, co prawda to prawda...

sygna2014.png

Opublikowano

Minecraft to był kiedyś Survival ale teraz to się zamienia w RPG.Ale są wady i zalety tej aktualizaji jak dla MNIE :)

1.Blok węgla-Serio? po co to komu?

2.Siano/Słoma jak kto woli-No może być przyda się do desiignu np.Stodoły,Stajni.

2.Konie-Inspiruje by budować coś typu Stodoły Stajnie.Ale do podróży psuje troche klimat :/ , że nie wspomne już o walce na nich :(

3.Dywany-No niewiem bajer ale nie potrzebny jest wełna

To jest moja osobista opinia więc nie miejcie urazy co do tego :D
6fj.gif

x5ba.jpg

Opublikowano

Jak dla mnie to minecraft staje się łatwiejszy z każda wersja. np. teraz te potki na siłę 2. W alphie to było coś przetrwać noc. Teraz to żaden problem, no może na UHC to jest lekki problem. Konie to w sumie nie jest zły pomysł, doda nowość do walki. Tylko mogli by w następnych aktualizacjach poprawić generator map, bo oceany są za duże a góry za małe, jeżeli ktoś pamięta góry z 1.7.3 beta to wie o co mi chodzi.

Opublikowano

@UP: Chyba tylko dla wyglądu :P Te przedmioty poza wyglądem nie mają innego zastosowania. A teraz jebiemy najnowsze wersje minecraft i przerzucamy się na Alphe ;)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Wszystkie update'y Minecrafta były według mnie bardzo udane,natomiast NIGDY nie wybaczę im Enchantu. NIGDY! Z tymi cholernymi enchatami chodzisz absolutnie nie do zabicia przez moby i przez graczy na MP. Same potiony to już była przesada...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...