Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy Mojang zrobił nowy krok dodając...

radek1051

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W tym temacie możecie się wypowiadać, czy Mojang zrobił dobry krok żeby dodać konie, blok węgla, dywan i inne rzeczy/

Pomogłem ? Daj LAJKEŁA

• Odpowiedzi 56
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Nie, według mnie dawny MineCraft był lepszy.

Teraz to jest MineRPG. Dawniej chodziło się po tych cave'ach, zbierało

przedmioty, cieszyło się z 1 diaxa, teraz wbija się lvl'e, jeździ na koniach ?!

To już nie jest ten klimat (survivalowej gry, taki był plan) MineCrafta.

Dawniej Minecraft była to przygoda, lecz zaczęło się to zmieniać po wprowadzeniu pełnej wersji gry ( update z enderdragonem, zakończeniem gry ).

Sam nawet mam ochotę niekiedy pograć sobie na dawnym minecrafcie, czyli wersja Alpha. :)

Opublikowano

Dla mnie minecraft skończył się na 1.8.1. Później dodawali same gówna, i miałem coraz mniej przyjemności gry. Ale są jednak Version Changery, co nie zmienia faktu, że i tak dzisiejszy minecraft jest o dupe rozbić...

1375193663-U933511.png

Opublikowano

Minecraft kiedyś to nie to samo co teraz :) Ogólnie gra zmieniła się w RPG, bo konie, wioski itp. Wolę grać na Alpha :) Tylko szkoda, że nikt nie zajmuje się tamtą wersją.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Cały czas odnoszę wrażenia, że w Minecrafta pakują coraz więcej durnych nowości, kiedy podstawowe błędy nie zostały poprawione .. Po co jest jajo smoka pytam się ? Pamiętam że przed 1.8 Beta Mojang zapowiadał że mieszkańcy wiosek będą oferować ciekawe questy.. No i dlaczego tak mało zastosowań dla rud ? Przecież to symulator górnika (podobno) ..

Opublikowano

według mnie najlepszą wersją jest 1.5.2

konie może są fajne ale zbytnio niepotrzebne.blok węgla po co? dywany? nie lepiej korzystać z wełny?

i wogóle po co dodają coraz więcej niepotrzebnych rzeczy? dzieci zombie to przesadzili. a pewnie w następnej wersji zrobią dziewczynę dla creepera :-)

ogólnie o 1.6.2: syf

może kolejne będą lepsze

edit: i kaktus w dupe Notchowi i JEBowi za to że usilnie chcą nam zepsuć minecrafta xD

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Powiem jedno tera minecraft jest do dupy zamienia się w rpg niech jeb da tą firmę w ręce Notcha to wszystko się zmieni mój minecraft skończył się w 1.8.1 ;/ Wolę testy survival i alphy :) to było zajebiste uczucie jak coś znajdziesz i mały straszek co tam będzie w jaskini co możemy znaleść to był dreszczyk adrenaliny + przygody a tera SAME KURWA RPG JA PIER>..... nie lubię rpg :(

dziewczynę dla creepera :-)

To by było ciekawe :D

Opublikowano

Gdzieś przeczytałem, że w 1.7 mają dodać nowe ogólne usprawnienia do biomów, oraz nowe biomy.. Może nie zapomną także o mobach.

Jeśli te informacje są prawdziwe, to istenieje cień szansy na uratowanie Minecrafta :D

Opublikowano

słyszałem gdzieś że mają dodać moby morskie. fajne by były rekiny. wtedy by były epickie serwery z przetrwaniem na wysepkach

wojownik024_gameplay.png

Opublikowano

Pierdolicie. Jak tacy jesteście to powracajcie sobie do tych wersji gdzie nic nie było i po stworzeniu portalu do nether szło się budować pixelarty bo było gówno do roboty. Teraz jest zdecydowanie lepiej - bo jest co robić. A mówicie tak albo dlatego bo tego nie ogarniacie (co jest głupie) albo dlatego bo wam się już minecraft znudził.

Mnie się najnowsza wersja bardzo podoba, konie - zajebista sprawa na multiplayer (Wyścigi konne! Bukmacherzy! Walki rycerskie! MASAKRA!), nowe bloki - budowniczy będą mieli wielką radochę. A wy tutaj umiecie tylko narzekać.. Jak moja babcia.

Opublikowano

Pierdolicie. Jak tacy jesteście to powracajcie sobie do tych wersji gdzie nic nie było i po stworzeniu portalu do nether szło się budować pixelarty bo było gówno do roboty. Teraz jest zdecydowanie lepiej - bo jest co robić. A mówicie tak albo dlatego bo tego nie ogarniacie (co jest głupie) albo dlatego bo wam się już minecraft znudził.

Mnie się najnowsza wersja bardzo podoba, konie - zajebista sprawa na multiplayer (Wyścigi konne! Bukmacherzy! Walki rycerskie! MASAKRA!), nowe bloki - budowniczy będą mieli wielką radochę. A wy tutaj umiecie tylko narzekać.. Jak moja babcia.

Nie pierdol głupot, porównaj sobie starego minecraft z tym najnowszym.. Kiedyś był bardzo ciekawy, wyprawy do jaskiń to było coś! Posiadanie diamentu również. A teraz dodają nowe gówna nieprzypominające tej gry. Może powinni zrobić oddzielne typy gry?! Minecraft to survival jakby co..

Gdyby ktos zajmował sie starym minecraft to bym chętnie tam grał a nie jakieś gówna dodają.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Nie pierdol głupot, porównaj sobie starego minecraft z tym najnowszym.. Kiedyś był bardzo ciekawy, wyprawy do jaskiń to było coś! Posiadanie diamentu również. A teraz dodają nowe gówna nieprzypominające tej gry. Może powinni zrobić oddzielne typy gry?! Minecraft to survival jakby co..

Gdyby ktos zajmował sie starym minecraft to bym chętnie tam grał a nie jakieś gówna dodają.

Więc dochodzimy do konkluzji,

iż ewenement jest ewidentnym paradoksem

konstruktywnej rekapitulacji skoligowanej

na adekwatnych arkanach pryncypialnej dystrybucji.

W związku z tym muszę ci wytłumaczyć że:

1.Wyprawy do jaskiń nadal są ciekawe! Napisz co niby sprawiło że ci się znudziły? Więcej atrakcji ? RLY ?

2.Teraz posiadanie diamentu to nic, ale posiadanie wykonanych wszystkich achivementów, dojście do endu, zabicie smoka to coś! Czy to nie jest bardziej efektowne ? :D

3.No a nie ? Survival to przetrwanie. Przecież nikt nie powiedział że musi być trudne.A jak ci za łatwo to wbijasz na serwer multiplayer np. hardcore skkf i gwarantuję ci że nie przetrwasz tam 10 minut. Mogę się założyć, serio. Noo tak ale ty pewnie jesteś pro elo graczem minecrafta i nie masz premium.. randomie.

Opublikowano

Producenci starają się aby co chwilę coś dodawać, umilić grę, aby było coraz więcej możliwości w świecie Minecrafta. Według mnie , fajnie że pracują. Jednak brakuje mi tego dawnego klimatu ;)

Pozdrawiam! :)

Opublikowano

Dodatki są w sumie dobrą rzeczą, ale trzeba znać umiar.
Jak tak dalej pójdzie do minecraft wprowadzi samochody, a następnie pistolety bo do tego się powoli posuwają.

W dodatku po każdych nowinkach gra zostaje coraz bardziej obciążana, a jak wszyscy wiem silnik minecrafta jest słabiutki. Kiedyś mogłem sobie używać shaderów i innych dupereli a teraz mi ścina i klatkuje.

43754361846876289522.png

Opublikowano

1) Wyprawy do jaskiń nie są już ciekawe.

2) Nie

3) Tak, jestem tym "pro elo graczem minecrafta" i przynajmniej znam się na tej grze. I widzę "randomie", że chyba niedawno temu zacząłeś grać w minecraft. Kiedyś survival był bez zbędnych rzeczy. Teraz to zrobili jakiś beacon, blok węgla, redstone'a i chuj wie co. O to mi chodzi.

A w sumie nie bądź taki elokwentny w swojej ekskluzywnej erudycji, bo percepcjonalnie rzecz biorąc, synchronizacja analityczna naszych myśli nie koreluje ze sobą.

Też mogę sobie to skopiować z neta ;)

Opublikowano

Kiedyś MineCraft był survivalem gdzie ciężko było znaleść żelazo itd. a teraz to 15 minut i masz żelazne eq -,-

MC teraz to jest RPG a nie survival.

Konie dodane zostały bo dodają z modów bo im sie nie chce wymyślać i wolą kase dostawać...

Opublikowano

Jak ja lubię takie emocje jakby bardziej kłótnie że ktoś jest agresywny po prostu kocham to ;), a co do tematu to masakra że dodali konie bo i tak nikogo nie widzę aby na nich coś robił już lepszy były by inne modyfikacje np, więcej gatunków ryb czy coś a teraz to nie, masakra jedynie można oglądać SKKF albo samemu pograć ale teraz to już nie to samo co kiedyś bo człowiek się przyzwyczaja do aktualnych wersji.

Opublikowano

Jak tak wam kurwa ten minecraft przeszkadza, to spierdalać na alphe, dużo was, napiszcie pluginy, poproście o starego bukkita, jak tak patrzę ile hejtów poszło na nową wersję to spierdalać tam. 10 osób se na survivala uzbieracie. Po chuja dalej gracie w minecraft jak jest taki zmieniony, "RPG'owy". Ja się bardzo cieszę z wprowadzenia koni :). Będzie super klimat przy wojnach gildii chociażby na serwie SKKF'a.

Dlaczego dalej gracie w kwadraty? W WoW'ie jakoś gracze po prostu odeszli jak im się coś nie spodobało...

Opublikowano

@offtopic Widzę że temat się rozkręcił :)

@Topic Moim zdaniem to dobrze że coś dodają do gry.

Pomogłem ? Daj LAJKEŁA

Opublikowano

Według mnie to pomysł z końmi zgapili od mo' creatures lub autor może wyraził zgodę na to.

Ogólnie cały update 1.6 to syf bo nic dobrego nie dodali.

Gdyby nie mody i pluginy to prawie nikt by aktualnie nie grał w minecraft.

25gs07c.jpg

Opublikowano

@UP W polsce panuje wolność słowa więc "ch*j" mnie to obchodzi i SPIERD*LAĆ MOZESZ TY!

Głupi idioto, napisałem, że jak Wam to tak nie pasuje to idźcie na starszą wersję, naucz się czytać.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...