Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Odpowiedzi na nurtujące Was pytania. Rozwiązanie Waszych problemów tylko tutaj!

Yoooj

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A, więc postanowiłem stworzyć temat, który będziecie uzupełniać Wy! O co chodzi?, zapytacie, a więc Zadajecie Pytanie, a ja Dodam je Właśnie Tutaj do spisu i postaram się Odpowiedzieć (możecie oczywiście Odpowiedzieć WY! WY = UŻYTKOWNICY FORUM MPC), Chcę abyście też wymyślali Pytanie i odpowiadali na nie, które również postaram się Tutaj dodać (w takiej formie), a Więc zaczynamy:

Pytania w formie "Maple mi nie dziUła, co robićć", będą karane! Pamiętajcie Precyzyjne Pytanie, precyzyjna ODPOWIEDŹ!

SPIS WAŻNYCH TEMATÓW!

Europe Maple Story (eMS) v.0.54:

No-Delay Skills

Global Maple Story (gMS) v.0.72:

Nutty Trainer

PODSTAWOWE PYTANIA:

Co to jest EMS? GMS? kMS? Zupełnie tego nie rozumiem? Skąd mogę pobrać MapleStory?:

---> eMS, gMS to różne wersję Gry Maple Story czyt. Europe Maple Story, czyli wersja Europejska tejże Gry. Wszyscy gracze z poza Europy mają założoną blokadę na IP i nie mają możliwości grania, chociaż inaczej jest z wersją Global Maple Story (gMS), wersją dla Amerykanów, tutaj jesteśmy wstanie ominąć blokadę poprzez Proxy lub uzycie odpowiedniego programu, który zmienia nasze IP na ODP. Np. żeby zagrać na gMS możemy użyć Tego ---> AOL.

Aby zagrać i wybrać odp. dla nas wersję nalezy udać się na www.maplestory.com, bądź od razu na wersję Europejską www.mapleeurope.com.

Co to jest BAN?

---> Ban to inaczej Banicja, czyli Blokada konta, którą możemy otrzymać za nieumiejętne używanie cheat'ów, bądź też złapanie przez GM'a, czyli osobę upoważnioną, zarządzającą daną grą. Możemy też otrzymać Ban'a, za różne przewinienia, ale to Forum jest o Cheat'ach także rozpisywanie się na ten temat nie ma sensu.

Ban'y są czasowe (Temporialy), bądź na zawsze (Permanently). Wadą uboczną dot. Tylko Temp Ban'a jest to, że istnieje szansa wyrzucenia z rankingu, jest możliwość wrócenia do niego, ale nikt do końca nie wie Na jakiej zasadzie jest to zrobione. Ludzie często wracają do rankingu po 3miesiącach, Pól-roku, albo w ogóle nie wracają.

Blokowane zostaje tylko konto, a nie wasze IP, także możecie robić tyle kont ile wam się żywnie podoba.

Pomocy! Przy uruchomieniu Maple Story, gra się wyłącza i dostaje komunikat "Hacking Attempt Detected" (HAD):

---> Niestety, program, który chroni Grę przed atakami cheater'ów, virusami? (w przypadku gMS HackShield, jest tez GameGuard, zapewniający bezpieczeństwo graczom) wykrył coś powiązanego i zagrażającego grze, dlatego MS zostanie wyłączone, czasami wystarczy Uruchomić ponownie komputer (Jedynie, gdy jesteśmy pewni, że NIC nie włączaliśmy), Jeżeli natomiast włączyliśmy BOT'a bądź Cheat'a i wyleciał nam ten komunikat, niestety dany Bot, cheat jest "Patched" i nie będzie działał, aż ktoś nie wymyśli odpowiedniego sposobu, aby temu zapobiec lub utworzy nową wersję pozwalającą ominąć program zabezpieczający.

Poszukuję ID danej mapy, bądź Jakiejkolwiek rzeczy lub potwora?

sauna.gibbed.us

PYTANIA DOTYCZĄCE CHEAT'ÓW:

Cheat'y:

Vaccum Hack (Vac): Cheat przyciągający potwory (Monster Vac), bądź rzeczy (Item Vac).

Uber Tubi / Super Tubi: Cheat pozwalający na szybkie podnoszenie rzeczy z ziemi.

Blink Godmode: Wersja Cheat'a God-Mode (Nieśmiertelność), po dotknięciu przez Potwora postać *Mruga*, podobnie jest po uderzeniu potwora bez cheat'a, Mruganie zapewnia nam nieśmiertelnośc.

No-Blink: no blink powoduje ze po najsciu na potworka otrzymujemy obrazenia, lecz po nich nie nastepuje sekwencja tak zwanego "mrugania", w efekciepostac dostaje obrazenia non stop. Technika ta byla uzywana przy PG Hacku

No-Delay Skills:

Co to jest Cheat Engine, UCE? Gdzie coś takiego mogę znaleść?:

CE, czyli Cheat Engine, czyli Cheat Engine. Cheat Engine to Program, który pozwala Manipulować wartościami w danej grze, tak aby można było wytworzyć różnorodne efekty takie jak ''Item Vac" itp., nasuwa się pytanie Jak to Zrobić?, należy się udać na Stronę tego Programu, a mianowicie www.cheatengine.org i się nauczyć*. To jedyny sposób, no jest jeszcze drugi, ktoś wam podyktuje jak tego dokonać.

UCE, czyli Undetected Cheat Engine, to natomiast wersja tego programu niewykrywalna przez program zabezpieczający grę czyt. HAD.

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

co to jest "had"

@edit

zalozyciel tematu oglada ten temat, i nie chce mi pomoc wtf? prosze pomoz

Dodano...

aha

a co to jest uce?

Dodano...

I skończ z tą Prowokacją i uważnie przeczytaj mój post na dole. ///Yoooj///

Opublikowano

Od razu mówię NIE odpowiadam na Prowokację i powtarzam 2 raz! PYTANIA MAJĄ BYĆ PRECYZYJNE!

I nie wiem czy ktoś nie zauważył ważnej kwestii, a mianowicie jak znasz odp., Proszę podziel się ją z nami, zadając Pytanie.

Pamiętajcie nie jestem Specjalistą od cheat'owania, nie potrafię wam wymyśleć z kosmosu czegoś, czego nie wiem!

W temacie mają pomagać sobie wszyscy! Pytania nie kierujecie DO MNIE!

Proszę też o nie robienie tutaj Offtop'u, jeżeli ktoś ma jakąś sugestię, bądź jest przekonany, że coś w tym temacie nie jest do końca, bądź jest źle napisane, piszcie tutaj, ale wcześniej Proszę zadać PYTANIE!

Opublikowano

Pi0Tr3kHKS

no blink powoduje ze po najsciu na potworka otrzymujemy obrazenia, lecz po nich nie nastepuje sekwencja tak zwanego "mrygania", w efekciepostac dostaje obrazenia non stop.

Technika ta byla uzywana przy PG Hacku

Opublikowano

Jeżeli dostałem bana, to po jakim czasie wrócę na ranking? (ban:25.04-25.05)

Wadą uboczną dot. Tylko Temp Ban'a jest to, że istnieje szansa wyrzucenia z rankingu, jest możliwość wrócenia do niego, ale nikt do końca nie wie Na jakiej zasadzie jest to zrobione. Ludzie często wracają do rankingu po 3miesiącach, Pól-roku, albo w ogóle nie wracają.

@edit

dzieki

GG:5070845

Nick w EMS: PrzemekThief

Opublikowano

DARK CRYSTAL ORE MOŻNA PRZETOPIĆ W EL NATH U TAK WYGLĄDAJĄCEGO KOLESIE JAK W PERION ON JEST ZA SKLEPEM Z POTAMI U GÓRY

10 DARK CRYSTAL ORE+10 k= 1 DARK CRYSTAL

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jak dobrze pamiętam klikasz na niego prawym potem crystal .. bierzesz dark crystal chyba 3 od końca piszesz 1 albo ile tam tego chcesz i potem YES ..

@edit

ten NPC nazywa się Vogen

jyh.jpg
Opublikowano

Mam pytanie.

Czy jest jakiś Svac lub dEM na obecną wersje ems, v54.

@Edit

Wiem dEM działa.

Sprawdziłem.

' wielu ludzi patrzy, lecz tylko nie liczni widzą '

Opublikowano

na najnowsza wersje ems oczywisice jest svack bez ab badz dc. tylko trzeba odpowiednio ustawic koordynaty.

dEM rowniez dziala, ale tylko na skill slash blast (warrior), mozna to zrobic ale metoda ta jest private

Cheers

Pi0Tr3kHKS

Opublikowano

Mam jeszcze pytanie.

Jak mogę znaleźć ID jakiejś mapki.?

Konkretnie potrzebuje mapę z Chronosami.

Pierwsza od lewej strony.

http://sauna.gibbed.us/

@Edit

Mógłby mi ktoś podać id mapy Ludibrium The Path of time <2>? ; o

@Edit2

Okey udało mi się samemu znaleźć.

Opublikowano

Czy zna ktoś id mapy z Killa Bee?

Tam w zegarze w Leafre 2 z kolei mapa. : /

@Edit

Już znalażłem, id to -> 600020100.

Opublikowano

Ehm..

Czemu jak zrobię Svaca na Killa Bee i się loguje do gry,

to mnie wyrzuca do pulpitu, maple się wyłącza i jest ten błąd.

" error code: -2147467261 ( Nieprawidłowy wskaźnik ). "

Za każdym razem jak wchodze na te mapke gdzie zrobiłem svaca tak jest.

Na innych nie. Ktoś wie czemu? : /

@Edit

Możliwe, że ustawiam złe koordynatory?

@Edit2

Problem rozwiązany.

Athis Dz Ci <3 ;d

Opublikowano
Ehm..

Czemu jak zrobię Svaca na Killa Bee i się loguje do gry,

to mnie wyrzuca do pulpitu, maple się wyłącza i jest ten błąd.

" error code: -2147467261 ( Nieprawidłowy wskaźnik ). "

Za każdym razem jak wchodze na te mapke gdzie zrobiłem svaca tak jest.

Na innych nie. Ktoś wie czemu? : /

@Edit

Możliwe, że ustawiam złe koordynatory?

jak widać zepsułeś coś na tej mapie , spróbuj zrobić jeszcze raz Svaca.

Opublikowano

Czy jest jakiś sposób aby ,,ukryć" animację DEMa? Bo często widuje kolesi co stoją w miejscu, nic nie robią i niszczą wszystko wokoło...

Opublikowano

poniewaz maja dem+no delay, a ten no delay jest na np. skill slash blast, ty nie mas zgo zedytowanego u siebie w plikach wiec nie widzisz ze on atakuje, lecz w rzeczywistosci on zadaje obrazenia mobom.

starczy ze zrobisz sobie no delay na jakis skill i nikt inny (chyba ze tez beda mieli no delay na tym skillu) tego nie bedize widzial

Opublikowano

Tak jest.

Robisz według " starego przepisu ".

Tu masz linki, nie wierze, że tak trudno jest szukać.

Wszystko masz w tym temacie ciołku -> TUTAJ!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...