By Dawmar!
ACTA - co to jest i dlaczego jestem przeciwko?
ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) - projektowane międzynarodowe porozumienie dotyczące walki z naruszeniami własności intelektualnej. ACTA jest międzynarodowym tajnym traktatem, negocjowanym z całkowitym pominięciem procesów demokratycznych i bez nadzoru obywateli. Gdy zostanie przyjęta i ratyfikowana, odbędzie się to za zamkniętymi drzwiami.
Co nam grozi?
Grozi nam odcinanie od sieci za naruszenia praw autorskich – bez sądu i możliwości obrony; grozi nam naruszanie tajemnicy korespondencji (bo czymże innym jest podsłuchiwanie i ingerowanie w treść komunikacji, niezależnie od tego, czy odbywa się pocztą, czy przez przez Internet) z mocy prawa i, znów, bez decyzji sądowej; grozi nam inwigilacja użytkowników Internetu przez koncerny medialne.
Kiedy zostanie wprowadzone?
W Polsce Prezydent RP Bronisław Komorowski podpiszę ustawę dnia 26 stycznia 2012 roku
Wnioski:
Rodacy, ściągajcie wszystko na zapas nie martwcie się o miejsce na dysku, zapełniajcie pendrive itp. Co do moich mixów, jeśli ustawa zostanie podpisana, to już nie bd mógł tworzyć, zarówno będziemy mogli się pożegnać z radiami internetowymi nie mających licencji ZAiKS'u.
Jeśli jesteście przeciwni akcji ustawiajcie avatar :
Pozdrawiam Mostro.
źr. Wikipedia / Głowa
Lajki dawać Mostro nie mi =0
Anonymous ! dzięki im wygramy !
Co wywołało zamknięcie MegaUpload ??
Serwis (jeden z największych serwisów hostingowych na świecie), po śledztwie prowadzonym przez FBI, został zamknięty a 7 osób związanych z megaupload.com zostało zatrzymanych i grozi im nawet do 50 lat więzienia.
Zamknięcie serwisu wywołało natychmiastowy odwet (atak DDoS) ze strony grupy hakerskiej Anonymous. Ofiarą ataku padły m.in. strony amerykańskiego Departamentu Sprawiedliwości, FBI, wytwórni Universal Music Group oraz organizacji RIAA i Motion Picture Association of America.

Zaatakowane strony:
Department of Justice ( )
Motion Picture Association of America ( )
Universal Music ( )
Belgian Anti-Piracy Federation ( )
Recording Industry Association of America ( )
Federal Bureau of Investigation ( )
HADOPI law site ( )
U.S. Copyright Office ( )
Universal Music France ( )
Senator Christopher Dodd ( )
Vivendi France ( )
The White House ( )
BMI ( )
Warner Music Group ( )
zatakowane więcej ? nie napisałem ? napisz mi na pm to dopisze
Anonymous ( Postawiła na swoje nie chce !! acta !! )
Od godziny 19 nie działa strona www Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej (sejm.gov.pl). Kłopoty ma także strona Kancelarii Prezesa Rady Ministrów i inne serwisy z domeną .gov.pl, m.in. mf.gov.pl, stat.gov.pl, ets.gov.pl, praca.gov.pl, mkidn.gov.pl, mkidn.gov.pl, pip.gov.pl, mzios.gov.pl, arimr.gov.pl, uzp.gov.pl, premier.gov.pl, knf.gov.pl. Przed 00:00 przestała także działać strona internetowa ABW.
Włamanie się na www.platforma.org/forum?
Dotarły do nas informacje o możliwym włamaniu oraz kradzieży haseł użytkowników oficjalnego forum Platformy Obywatelskiej
W tym temacie możecie Dyskutować na teamat Anonymous , Pisać Nowość , Dodawać co zatakowali
pisać do mnie jeżeli mam coś dodać
uwaga: do annonymous w żaden sposób nie da się dojść !
Druga część by XxSebastianxX

Logowanie »
YouTube
facebook
Team Speak3

Do góry