Skocz do zawartości

[Dyskusja] Battlefield Bad Company 2

61 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Ankieta (296 użytkowników oddało głos)

Czy BFBC2 to fajna gra?

1. Tak, 100 razy lepsze nic te shity combat arms i warrock (231 głosów [78.04%])

Procent z głosów: 78.04%

2. Nie, oprawa, grywalnosc i grafa do dupy, a multi tez jest do dupy (7 głosów [2.36%])

Procent z głosów: 2.36%

3. Inne, napisz w poscie (4 głosów [1.35%])

Procent z głosów: 1.35%

4. Tak, ale multi lepsze niz single (47 głosów [15.88%])

Procent z głosów: 15.88%

5. Tak, ale single lepsze niz multi (7 głosów [2.36%])

Procent z głosów: 2.36%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

PublicPawel95

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 3 postów
  • :
z

Użytkownik x070x edytował ten post 20 lipiec 2011 - 21:07

Pani Kasia

Activated

• Administratorzy
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1323 postów
  • Gadu Gadu:7777
  • Lokacja:Mpcforum.pl
  • Czas Online:: 1d 48m 56s

p3i2o1

Pijawka III

• Members
  • PipPip
  • 117 postów
  • Gadu Gadu:8076147
  • Lokacja:Zduńska Wola
  • Hobby:C++ , PC
  • Czas Online: 1d 31m 7s
Dzisiaj zakupiłem tą wyśmienitą giere w Empiku, polska wersja " dubbing". Nie żałuje wydania 54,99zł.

rawel

24h with MPC

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1464 postów
  • Lokacja:Jaworzno
  • Hobby:All
  • Czas Online: 4d 4h 38m 55s

Wyświetl postUżytkownik Pro kiki Junior dnia 05 lipiec 2011 - 22:44 napisał

Battlefield Bad Company2 kupisz w empiku za 50zł z EA Classic. ; <
Vietnam w tej samej cenie co był.

Ja kupiłem za 50 zł w komputroniku.I bardzo się ciesze bo gra jest zajefajna.

Dołączona grafika

Jeżeli pomogłem daj Like.

by TamiS

Nestfrom

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 6 postów
  • Czas Online: 6m 4s
Battlefield'a BC2 posiadam od kilku miesięcy. Gra nieporównywalnie lepsza od MW2 i reszty CoD'ów. Model zniszczeń, fizyka, rozmiar map, asortyment broni i pojazdów - to wszystko składa się na fantastyczną produkcję. Jednakże jest w niej kilka na maksa nierealistycznych elementów:

- Gdy koleś dostanie w klatę ze snajperki, biegnie dalej jakby nigdy nic.
- To samo tyczy się wykrywania trafień. Można zmarnować pół magazynka trafiając jakiegoś oponnenta, a nie zabijając go (nawet jeżeli nie posiada Body Armor (oczywiście problem znika, gdy gramy w trybie hardcore)
- Helikoptery są przegięte. Wystarczy, że jakiś gość wsiądzie do choppera szturmowego, podleci tuż nad bazę startową przeciwnika i zacznie krążyć w kółko ostrzeliwując miejsca, gdzie spawnują się ludzie. Mimo, że na miejscu jest działo przeciwlotnicze, to trudno jest ściągnąć helikopter zanim ten zniszczy stanowisko. Działo zadaje maszynie za małe obrażenia. Nie wspominając już o Stacjonarnych Heavy Machine Gun'ach, działkach od czołgu czy lekkiego pojazdu. Próby trafienia z wyrzutni rakiet i tracer'a także są niebywale trudne, wobec czego początkujący gracze mogą się szybko zniechęcić.

To tyle ode mnie.

P.S98

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 1 postów
  • Lokacja:Polska,Łuków
  • Hobby:Granie w MW2 oraz Bad Company 2,piłka nożna i dziewczyny ;D
  • :
Powiem tak.
Jeśli lubisz grę zespołową,niszczenie budynków i taktyczny multi to bierz BF'a,a jeśli wolisz dynamiczny mutl,serie ofiar;D,i noob tubienie to bierz MW2

cumcietek7

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 80 postów
  • Czas Online: 1d 2h 37m 15s
powiem tak wlasnie kupiłem ale juz stwierdzam ze multi jest lepsze od singla ale gra i tak jest zajebista :P pozdro

a wr czy ca to gowno wydalem na wr 150 zl a za to zaplacilem 55 zl i dostalem jeszcze need for speed hot pursuit za 1 gr ale to w promocji i sie kurwa kuresko ciesze :P

sory za slownictwo ale na bf bc 2 polowalem 1 miesiac :P

_Maxiu_

Best in MPC

• Gold Member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 3475 postów
  • Gadu Gadu:35200562
  • Lokacja:Środek piekła.
  • Hobby:Niszczenie/Destrukcja/Spalanie wszystkiego po kolei
  • Czas Online: 21d 20h 41m 2s
Lepsze Od Ca pff..

Dołączona grafika

rawel

24h with MPC

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1464 postów
Mam nadzieje ,że jak wyjdzie Bf3 to dalej będzie dużo serwerów w bc2.

Mam nadzieje ,że jak wyjdzie Bf3 to dalej będzie dużo serwerów w bc2.

Dołączona grafika

by TamiS

Nestfrom

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 6 postów
  • Czas Online: 6m 4s
Dobra. Ostatnio doszedłem do wniosku, że ta gra jest zbyt denerwująca po ok. 30 minutach, ponieważ:

- Spawnujesz się i giniesz.
- Postanawiasz się schować i czatować, giniesz.
- Lecisz stylem rambo w akcie desperacji, giniesz.
- Uświadamiając sobie fakt, iż masz dopiero 13 poziom, giniesz. Przypadkowe śmierci to połowa śmierci w bad company 2.
- Na hardcore 89 % ludzi to p********e wookie, które siedzą w grupach po max 4 osoby na krańcu mapy, nie rzucając motion sensor'ów, żeby choć trochę pomóc ich kolegom na froncie. Pojawiają się zarówno w naszej, jak i przeciwnej drużynie. Zanim zdążysz zrobić krok, już zostajesz wypatrzony i zaspamowany pierdyliardem kul.
- Na core potrzebujesz koniecznie magnum ammo, żeby zachować choć odrobinę realizmu, bo bez tego ulepszenia można sobie strzelać i strzelać, a nasza niedoszła "ofiara" oddaje 3 pociskami i nas zabija, ponieważ posiada wspomniany upgrade. Dragon skin jeszcze nie wszedł do masowej produkcji, dlatego nie widzę sensu tak dużej ilości wymaganych trafień, żeby koleś padł. Ktoś może mi powiedzieć, żebym grał na hardcore, skoro mam ten problem. W odpowiedzi na tą propozycję, odsyłam wyżej do zdania dotyczącego tego trybu gry.
- Poza tym, gra jest stworzona dla lubiących team play, ale owego można się doszukać rzadko. Niestety prawie połowa uwielbia się bawić w "pr0 snajpera" siedzącego w miejscu z 2 kolegami. Trafić do takiego squadu to nic trudnego.

Primo kluczem do naprawdę dobrej zabawy jest zmówienie się z kolegami z rzeczywistości i utworzenie własnego squadu, w którym każdy jego członek będzie grał inną klasą. Zdecydowawszy się na ten krok warto też mieć komunikację przez TeamSpeak/Skype. Bez tego ani rusz.

Użytkownik Nestfrom edytował ten post 15 sierpień 2011 - 13:02

rawel

24h with MPC

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1464 postów
W bc 2 musisz grać drużynowo a nie iść na pałe z nadzieją ,że zabijesz kogoś. Każdy woli inną rozgrywke ja preferuje gre drużynową.

Dołączona grafika

by TamiS

lipshine

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 77 postów
  • Czas Online: 2h 14m 57s
jeżeli planujesz kupić tą grę tylko z uwagi na single - jesteś zjebem. Moim zdaniem ta gra to najlepsza strzelanka w jaką kiedykolwiek grałem. Gra ma bardzo wysokie wymagania. Jest masa serwerów, dużo trybów gry, dużo broni, pojazdów, helikopterów i jeszcze więcej odznaczeń. Jest to przede wszystkim gra TP o czym polowa graczy nie wie. Ale pomimo tego, że newbie zapuszczają korzenie zwiadem i zakładają rodzinę gra naprawdę wciąga. Naprawde warto wydać te 40zł na taką grę. Jeżeli ktoś ma skype/ts czy inny serwer głosowy i chciałby zagrać to piszcie na gg- 843249 Też chętnie zagram :]

PROFIL:

Zaloguj się bądź Zarejestruj aby zobaczyć tą ukrytą treść

Użytkownik lipshine edytował ten post 27 sierpień 2011 - 17:26

kongo123123

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 19 postów
  • Hobby:Nurkowanie
  • Czas Online: 4m 49s
Moim zdaniem to Call of Duty 6 multi jest lepszy od BF2, ale patrzac na te wszystkie filmiki z BF3 wstrzymal bym sie z 2 i kupil 3 (wydaje mi sie bardziej realistyczna) aa i jeszcze jak bym mial wybierac nad cod mw3 a BF3 wzial bym BF'a ;)
Dołączona grafika

Pomogłem daj + będę wdzięczny :)

Pozdrawiam Kongo123123

Keniger

MPC Elite Rank II

• Postwriter
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2455 postów
  • Gadu Gadu:39423373
  • Lokacja:Zadupie
  • Hobby:Fap-Fap ;D
  • Czas Online: 17d 18h 39m 9s
Cod6 lepszy od Bf2 ? Nie ma mowy, w bf2 nie ma takich bugów jak w cod dodatkowo grafika na najwyższych detalach bardzo przypomina taka dzisiejsza gre
FUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU ZAJEBALI MI SYGNE !

kongo123123

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 19 postów
  • Hobby:Nurkowanie
  • Czas Online: 4m 49s
Wiesz, kazdy ma swoje upodobania np w BF2 nie moglem sie przyzwyczaic do postaci (Ci co grali w coda i Bf'a wiedza o co chodzi) ale biorac pod uwage te wszystkie bledy w cod6 to napisalem ze kupil bym bf'a 3 :)
Dołączona grafika

Pomogłem daj + będę wdzięczny :)

Pozdrawiam Kongo123123

PoruczikWill

Beginner II

• Members
  • PipPip
  • 215 postów
  • Hobby:Piłka Nożna:Wisła Kraków !!!!!
  • Czas Online: 36m 58s
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! serwery znikly z bad company 2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

golasek97

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 73 postów
  • Lokacja:Kostrzyn nad Odrą
  • Hobby:Piłka nożna , gry komputerowe
  • :
Nie znikły, wciąż można znaleźć max 25 serwerów. Bo teraz wszystkie serwery wykupują sloty na BF3 :D
Więc jak wyjdzie to za dużo nie pograsz w BC2 :)

4rest

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 2 postów
  • Czas Online: 2h 30m 33s
Ja tam nie narzekam jak gram z "noob'ami", ponieważ grałem w BFBC i BFBC2, i w tej serii, i w tej miałem maksymalny lvl :) Oczywiście gram na PS3 (GP może sie trochę różnić, bo inaczej się gra na klawiaturze, a inaczej na Joystick'u), ale chyba się przerzucę na PC'eta, ponieważ cena 90 zł za nową grę, to sami wiecie.

Dołączona grafika

487xcz

24h with MPC

• Postmaker
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 1488 postów
  • Lokacja:Zielona Góra
  • Hobby:Lobby
  • Czas Online: 8d 1h 17m 31s
Dobra pytanie
bo kumpel mowi ze ma oryginalna gre
i sam sobie zainstalowal ja CD-KEY uzyl
mowil ze dal kumplowi on tak samo sobie ja zainstalowal
dal mu CD-KEY i niby razem w tym samym czasie
grali w MP czy to mozliwe ?
i jesli bym ja sciagnal gre i on by mi dal oryginalnego CD-KEY'a
to bysmy mogli razem w tym samum czasie grac na multi czy to niemozliwe ?

Dołączona grafika

Kiedyś Metin2
Kiedyś Aion Online
Kiedyś WoW
Teraz sam nie wiem :>

lolopol171

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 40 postów
  • Gadu Gadu:10558662
  • Czas Online: 2d 21h 43m 52s
A ja jakiś czas temu zakupiłem sobie BFBC2 i dzisiaj jakoś mnie wzięło aby przejść singla na padzie, pada mam oryginalnego od xbox360 na innych grach działa bez problemu a tutaj w ogóle. Podobno BFBC2 obsługuje tego pada, co zrobić??

Dołączona grafika

LORDANDRE96

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 58 postów
  • Gadu Gadu:19123028
  • Hobby:Medal of Honor
  • Czas Online: 23h 34m 13s
Witam zakupiłem na allegro cd-key za 28 zł do bf bc2 i wcale tego nie żałuje bo jest to zajebista gra ,tylko szybko lvl się bije.
Mam obie gry bf 3 ,cod mw3 i teraz żałuje ze kupiłem coda.
Te call of duty powoli robi się masówka.

487xcz

Niestety jest to niemożliwe.
To by każdy tak robił składali byś się po 20zl na jedno konto i zaczęli grac.

Jak można grac na cd-key.Key jest po to żeby móc go raz wykorzystać na założenie konta.

I pozdrów swojego kumpla powiedz ze ładny mół.
Bóg zapłać za -

lolopol171

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 40 postów
  • Gadu Gadu:10558662
  • Czas Online: 2d 21h 43m 52s
Jak zdobyć m95 SA bo zauważyłem że coraz więcej ludzi właśnie biega z takimi broniami.

Dołączona grafika

SkibeX

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 4 postów
  • Czas Online: 4h 16m 38s
Gra jest bardzo dobra przynajmniej moim zdaniem.Wspaniały multiplayer,dialogi po polsku,single tez jest niczego sobie jest moze troche wad ale co bede wypowiadal mapy sa duze duzo pojazdow broni itp ogolnie nie zaluje wydania 50 zl i mam zamiar kupic wietnam to tyle z mojej strony polecam ci ta gre
Dołączona grafika

Uploaded with ImageShack.us

ziomalq123

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 9 postów
  • Czas Online: 2h 14m 2s
witam mam problem z Battlefield Bad Company 2 sciagnełem z neta włączyłem i gdy sie załadowała misja tam gdzie jest celownik sa takie czarne pasy nie wiem oco chodzi nic nie moge z nimi zrobic nic prawie nie widze przez to pomozcie ! :(
Kocham mpcforum.pl!!!
Dołączona grafika

xamizo

I Love MPC

• Moderator Battlefield
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • 2963 postów
  • Gadu Gadu:15544693
  • Czas Online: 55d 14h 49m 50s
@Up
jedynym wyjściem będzie kupno gry.
Piratom nie pomagamy.

Dołączona grafika

Spoiler

Spoiler

Serdecznie zapraszam do konkursu w dziale Battlefield!

http://www.mpcforum....aj-hacka-do-bf/

szefux

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 2 postów
  • Czas Online: 52m 53s
Cześć wam

Ja mam już trochę BC2 i gram nadal ;) Na chwilę miałem przestój bo zakupiłem równie cudną grę Skyrim i straciłem skilla ;/ Ale jak najbardziej opłaca się kupić BC2 :) A jak w porównaniu do BF3? Kumpel kupił pre order BF3 i MW3 i powiedział że MW3 multikiem zmiażdżył BF3.

Edit;

tutaj możecie sprawdzić swoje staty jak i je zaktualizować :)

Jesteście w jakimś klanie? ;p Bo ja w POLAND. W grze zamiast "O" pokazuje się celownik ;D

Użytkownik szefux edytował ten post 30 styczeń 2012 - 22:04

Pro kiki Junior

Pijawka

• Postwriter
  • Pip
  • 0 postów
  • Lokacja:Będzin
  • Hobby:Paintball <3
  • Czas Online: 40d 3h 36m 50s

Wyświetl postUżytkownik szefux dnia 30 styczeń 2012 - 22:00 napisał

Cześć wam

Ja mam już trochę BC2 i gram nadal ;) Na chwilę miałem przestój bo zakupiłem równie cudną grę Skyrim i straciłem skilla ;/ Ale jak najbardziej opłaca się kupić BC2 :) A jak w porównaniu do BF3? Kumpel kupił pre order BF3 i MW3 i powiedział że MW3 multikiem zmiażdżył BF3.

Edit;

tutaj możecie sprawdzić swoje staty jak i je zaktualizować :)

Jesteście w jakimś klanie? ;p Bo ja w POLAND. W grze zamiast "O" pokazuje się celownik ;D

Czy zmiażdżył BF'a to bym się z tym nie zgodził, tutaj bardziej chodzi o to kto jaki styl gry lubi.
MW3 - bieganie solo, zero zgrania zespołu, wybijesz wszystkich na rundzie i przeżyjesz.
BF3 - Bieganie z drużyną, duży team-play/team-work, solo za daleko nie zajdziesz.

Socom95

MPC Team II

• ProUser
  • PipPipPipPipPip
  • 725 postów
  • Lokacja:Katowice
  • Hobby:Sport, Dziewczyny^^, Komputery, Konsole, WarRock, Tibia, Battlefield Bad Company 2, Battlefield 3
  • Czas Online: 9d 5h 34m 42s
@Up racja. w bf trudno gra się solo. Pamietam moje początki. Byle gdzie wyszedłem-ded. Co kolwiek robiłem-ded itd. Na początku trudno się grało. Tym bardziej że wcześniej nie gralem zbytnio w strzelanki. Ale po pewnym czasie nabralem wprawy.
Heh ale i tak dalej najepiej gra mi się solo jako recon.
Gram solo ale nie oznacza to że gdy widzę ze moj team przyjmuje flage to nie rzuce np. sensora, wręcz przeciwnie.

Aha i pamietajcie. Zwiad to zwiad, a nie snajper. heh moze to trochę dziwne brzmi ale zastanowcie się. Czemu ta klasa została nazwana zwiadem? Zresztą prawdziwy snajper zabija najczęściej w ostateczności. Glowna rzecz jaka robi to zwiad! Choć wiadomo to jest gra, a nie rzeczywistość ale nie zapominajcie o tym^^

pozdro. Moj nick to: hordej
Dołączona grafika

wkr500

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 45 postów
  • Lokacja:Końskie
  • Hobby:Battlefield Heroes tylko i wylącznie :)
  • Czas Online: 10h 22m 39s
Ja dziś kupiłem Bfbc2 za 50zł w tesco nie mogę się doczekać pierwszego meczu :)
Dołączona grafika

lukaszbik

Pijawka II

• Members
  • Pip
  • 64 postów
  • Gadu Gadu:41421038
  • Lokacja:Radom
  • Czas Online: 1d 4h 19m 53s

Witam jak w temacie szukam ludzi do wspólnej gry w Battlefield BC2 chciałbym kogoś komunikatorem głosowym (xfire ,skype ,mubble) żeby komunikacja była spoko i z kontem origin mowie od razu jestem noobem w te grę mam ja od kilku dni mój nick na Origin to:

Masakra90
Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Gapioza

Pijawka

• Members
  • Pip
  • 36 postów
  • Czas Online: 20h 51m 28s

Witam!

Ostatnio zakupiłem na

komputer

nie należy do najlepszych i na najniższych detalach mam ~mniej więcej 10-20 FPS

Powgrywałem różne configi, aby zwiększyć te FPS'y, i powiem, że trochę pomogło...

znalazłem też sposób na to, aby zmniejszyć rozdzielczość do 800x600, ale gdy zapiszę plik settings.ini i uruchomię grę, chwilkę jest w 800x600, ale potem (w menu głównym) chwilkę jest na tej rozdziałce a po 2-3 sekundach przełącza się na 1024x768.

Potem znowu edytuje plik settings.ini i wszystko jest tak, jak przed wcześniejszą edycją, tylko nie rozdzielczość...

Nie wiecie może jak to zrobić?

Za dobry i działający sposób dam Lubię To!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych