Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Battlefield Bad Company 2

Piecikq

Ankieta  

359 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy BFBC2 to fajna gra?

• Tak, 100 razy lepsze nic te shity combat arms i warrock
      283
    • Nie, oprawa, grywalnosc i grafa do dupy, a multi tez jest do dupy
      7
    • Inne, napisz w poscie
      4
    • Tak, ale multi lepsze niz single
      58
    • Tak, ale single lepsze niz multi
      7

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Moim zdaniem tak gre opłaca sie kupować jednakże wolałbym ci radzić poczekać na Battlefield 3 ;) Pozdrawiam

30364378.png

Opublikowano

nie rozumiem czemu porównujesz darmowe gry jak CA czy WR z grami komercyjnymi ...

to tak jakbyś porównał Tibie z WoWem.

BFBC2 nie ma sobie równych jeśli oczekujesz od gier realisytki. jeśli jednak wolisz bezmyślne rushery to zakup sobie COD'a czy MOH'a

Opublikowano

Wiem ze dziwnie porownuje z tymi darmowkami ale kiedys mialem slabego kompa i moglem pozwolic sobie tylko na to.

Czy wersja single jest fajna?, czyli czy jest dluga, czy ma ciekawa fabule, albo czy jest tylko bezmyslnym chodzeniu w przod i zabijaniu karzdego kto powie "Ich bin".

O i jeszcze jedno pytanko: Jak kupie ta gre i bede grac multi to tam jest cos takiego jak wirtualna kasa czy juz wszystko: bronie, modyfikacje itp. sa za darmo czy trzeba doladowywac jakas kase?

Ogulnie czy warto wydac te 100zl nic grac w te lipne darmowki?

Opublikowano

W BC2 nie kupujesz rzeczy, odblokowujesz je przez expa.

Każda klasa potrzebuje ileś tam expa do odblokowania danej rzeczy.

Ogólnie warto wydać te 90zł. :)

Co do signla bardzo mi się podobał, fabuła jest na wysokim poziomie.

w83od2.jpg

Opublikowano

nie wiem czy są cheaterzy, sam jestem często od nich wyzywany.

chociaż w sumie to w każdej grze jest jakiś hacker, lecz nie wiem jakim debilem trzeba być aby hackować w grze za którą się płaci....

single,

13 misji, fabuła na bardzo wysokim poziomie jak na dzisiejsze standardy.

Opublikowano

BFBC2 jest dużo lepszy niż cała reszta strzelanek, teraz trzeba tylko czekać na BF3

Jak wcześniej mówiłem, podpinam żeby "następne pokolenia" wiedziały z czym mają do czynienia ;)

Opublikowano

dzieki, bardzo mi pomogliscie, a ten bfbc3 to kiedy ma wyjsc i czy on wtedy bedzie kosztowal wiecej czy mniej niz 100zl bo akurat tylko tyle mam na zbyciu...

BFBC2 jest dużo lepszy niż cała reszta strzelanek, teraz trzeba tylko czekać na BF3

Jak wcześniej mówiłem, podpinam żeby "następne pokolenia" wiedziały z czym mają do czynienia ;)

hehe tego sie nie spodziewalem ale skoro temacik ktory zrobilem moze sie przydac innym to bede zadowolony :)

i ostatnie pytanie w tym temacie odemnie: Znalazlem aukcje na allegro gdzie jest ta gra w folli, orginalna w wersji PL za 97.90 priorytetem, oplaca sie to kupywac czy poszukac w sklepach w okolicy (mieszkam na zadupiu i zaduzo takich sklepow nie ma a co do allegro nie mam obaw o oszostwo)

Opublikowano

jeśli gra jest w folii, i z dostawą wychodzi 97.90 to wg. mnie warto brać.

sam mieszkam na zadupiu, gdzie są nowe gry, ale w tylko kilka dni po premierze i w kilka h albo 2-3 dni już ich nie ma bo zamówią np. 10 sztuk ...

btw. nie BFBC3 tylko BF3 ;)

będzie kosztowało ok 120-140 zł w dniu premiery (tak myślę) bo teraz 140zł masz za pre order.

i prawdopodobnie wyjdzie na jesień.

btw. jeśli uważasz moje posty za pomocne, wejdź w link w mojej sygnie i kliknij w brzuszek.

Opublikowano

Siemka!

Ja mam tylko podstawową wersję BC 2 i jest super, w darmowe gry nie grałem ale pykałem sporo w MW 2 i w tej chwili i myślę że.. BF nie oddałbym za nic ;] multiplayer to poezja, pojazdy, zniszczenia, duże mapy-32 graczy w grze. Klasy są super rozwiązaniem, bardzo mi do przypadło do gustu, gram engineerem i jest super!!

Naprawdę jeśli jesteś nie pewny co do kupna gry.. ja też byłem.. i .. okazało się.. że to było niepotrzebne i żałuje że nie jestem szczęśliwym posiadaczem gierki dłużej.

Jeśli chodzi o przedmówców to mają rację że z darmowymi grami nie powinieneś porównywać to z deka inne bajki, ale już z codem mw 2 i cod 4 to jasne ;] ale i tak wypadają blado :) wg mnie oczywiście. Każdy ma swój styl grania i ulubione rozwiązania.. mnie urzekło to co znajduje się w BF BC 2 i mam cichą nadzieje że BF3 mi zadziała na mojej konfiguracji :D jak nie to czeka mnie ulepszanie :)

Pozdrawiam serdecznie Prostacky!

ProstackyPL.png
Opublikowano

Jak widać nie masz się nad czym zastanawiać.

Idź do sklepu i kup a na pewno nie pożałujesz jak te 90zł wydasz :)

Kupiłem tego Vitenama i jest w nim 5 nowych map, 6 pojazdów i 15rodzai broni z wojny vietnamskiej + miotacz ognia. ;>

w83od2.jpg

Opublikowano

juz kupilem, tak gra na poczatku mnie wnerwila bo mialem 0 a nawet -100 skilla, nic nie wiedzialem, tylko rush'owalem ale juz ratio mi sie poprawia i mam powyrzej 1.00, co do vietnama to upie jak przejde singla

jesli ktos kto czyta ten topic zastanawia sie nad kupnem to nie wachajcie sie, pierwszy dzien jest najgorszy bo wydaje sie jakby wszyscy byli na chamsach i jumpach, ja se skila wyrobilem w poltorej dnia i tera super sie gra, single troche nudne ale jak neta odlacza to zawsze jest zajecie

o i mam pytanie: jak zdobyc bronie typu UMP SA czy jak tam (taki w plamki) czy sa jakies inne bronie poza tymi odblokowujacymi sie od lvl i ptk w klasach postaci?

Opublikowano
o i mam pytanie: jak zdobyc bronie typu UMP SA czy jak tam (taki w plamki) czy sa jakies inne bronie poza tymi odblokowujacymi sie od lvl i ptk w klasach postaci?

Aby zdobyć te bronie SA - wyborowe musisz kupić specjalny dodatek "Spectact". Kosztuje on 18 zł. Wejdź sobie na LINK i poczytaj. Ja tego nie kupowałem :] wolałem mieć Vietnam.

O znalazłem nawet podklejony temat tutaj na forum ;o

Spectact

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

BFBC2 jest ponad 10000x lepszy od COD'ow gralem w 4 i 6 mysle ze ten system murzenia itd to bardzo dobre rozwiązanie gram snajperem mam juz duzo zeczy odblokowanych na jednej z map znalazlem zajebistą kryjówke i teraz mam same headshoty poza tym mam moździerz skilla w pol dnia wyrobilem tylko teraz sie nauczyc helikopterem latac i Git majonez wiec Tak jak mowia UP'y jesli mam dylemat co kupic COD6 albo blackops lub BFBC2 zdecydowanie wez BCBF2 jesli masz xbox'a ci co maja BFBC2 na kompa wiedza lepiej co wybrac na kompa ja mam X'a i bardzo polecam tą gre

http://shain.pl/REF46270.reg prosze zarejestrujcie sie i zagrajcie naprawde fajny Priv
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

ta gra nie jest az tak zachwycajaca.do realizmu to jeszcze jej daleko. nie ma jeszcze gry w pelni realistyczna. moim zdaniem bfbc2 jest takie sobie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Moja pierwsza internetowa gerka to Warrock 2 gerka Combat Arms w obie wsadziłem około 600zł iteraz żałuje tego!! z kolegami zakupiliśmy Battlefiled Bad Company 2 Clasic i jest o wiele fajniejsza niż te 2 gerki.I opłaca sie dać te 39.90zł za orginał niż wsadzać w tamte gry kase a tu zajebiste efekty i grafa i bronie odblokowójesz za expo.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

@Up

Jeżeli chodzi o multi to wg. mnie lepszy jest CoD i jego customizacja (siebie i bronii), ale w BF`ach są pojazdy.

Cod ? Cod to szybka bezmyślna nawalanka, jest w tyle za BC2 jeżeli chodzi o realizm oraz wybór broni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...