Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Battlefield Bad Company 2

Piecikq

Ankieta  

359 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy BFBC2 to fajna gra?

• Tak, 100 razy lepsze nic te shity combat arms i warrock
      283
    • Nie, oprawa, grywalnosc i grafa do dupy, a multi tez jest do dupy
      7
    • Inne, napisz w poscie
      4
    • Tak, ale multi lepsze niz single
      58
    • Tak, ale single lepsze niz multi
      7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie rozumiem czemu porównujesz darmowe gry jak CA czy WR z grami komercyjnymi ...

to tak jakbyś porównał Tibie z WoWem.

BFBC2 nie ma sobie równych jeśli oczekujesz od gier realisytki. jeśli jednak wolisz bezmyślne rushery to zakup sobie COD'a czy MOH'a

Co ty dajesz bc 2 jak masz słabego pc i neta to muli i wogóle się nie da grac.Mój kumpel miał neta 1 mb i ping 999. Ja mam neta 6 mb i żadnych lagów nie ma ping 115 max.

31270.png

KOCHAM LINKIN PARK !!!!

• Odpowiedzi 68
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

a gdzie jest powiedziane że na słabsze kompy ? pytał się czy gra jest fajna, to mu napisałem.

ja mam neta 4mb i nie mam pinguw większych niż 100 ... na polskich serwach. Wiadomo przecież że im serwer jest dalej tym większy ping. Więc jeśli serwer masz tuż przed nosem to nawet z netem 1mb nie będziesz miał laggów.

Opublikowano

BFBC2 bardziej mnie wciągneło w multi niż cod, jednak fabuła i ogólne wrażenie wciągneło mnie w coda

W tym roku kupuje mw3 zamiast bf3.

Opublikowano

Według mnie BC2 jest zajebistą gierką.A jak wyjdzie BF3 to możliwe ,że ceny spadną.

Opublikowano

Według mnie BC2 jest zajebistą gierką.A jak wyjdzie BF3 to możliwe ,że ceny spadną.

Battlefield Bad Company2 kupisz w empiku za 50zł z EA Classic. ; <

Vietnam w tej samej cenie co był.

w83od2.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Dzisiaj zakupiłem tą wyśmienitą giere w Empiku, polska wersja " dubbing". Nie żałuje wydania 54,99zł.

Opublikowano

Battlefield Bad Company2 kupisz w empiku za 50zł z EA Classic. ; <

Vietnam w tej samej cenie co był.

Ja kupiłem za 50 zł w komputroniku.I bardzo się ciesze bo gra jest zajefajna.

Opublikowano

Battlefield'a BC2 posiadam od kilku miesięcy. Gra nieporównywalnie lepsza od MW2 i reszty CoD'ów. Model zniszczeń, fizyka, rozmiar map, asortyment broni i pojazdów - to wszystko składa się na fantastyczną produkcję. Jednakże jest w niej kilka na maksa nierealistycznych elementów:

- Gdy koleś dostanie w klatę ze snajperki, biegnie dalej jakby nigdy nic.

- To samo tyczy się wykrywania trafień. Można zmarnować pół magazynka trafiając jakiegoś oponnenta, a nie zabijając go (nawet jeżeli nie posiada Body Armor (oczywiście problem znika, gdy gramy w trybie hardcore)

- Helikoptery są przegięte. Wystarczy, że jakiś gość wsiądzie do choppera szturmowego, podleci tuż nad bazę startową przeciwnika i zacznie krążyć w kółko ostrzeliwując miejsca, gdzie spawnują się ludzie. Mimo, że na miejscu jest działo przeciwlotnicze, to trudno jest ściągnąć helikopter zanim ten zniszczy stanowisko. Działo zadaje maszynie za małe obrażenia. Nie wspominając już o Stacjonarnych Heavy Machine Gun'ach, działkach od czołgu czy lekkiego pojazdu. Próby trafienia z wyrzutni rakiet i tracer'a także są niebywale trudne, wobec czego początkujący gracze mogą się szybko zniechęcić.

To tyle ode mnie.

Opublikowano

Powiem tak.

Jeśli lubisz grę zespołową,niszczenie budynków i taktyczny multi to bierz BF'a,a jeśli wolisz dynamiczny mutl,serie ofiar;D,i noob tubienie to bierz MW2

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

powiem tak wlasnie kupiłem ale juz stwierdzam ze multi jest lepsze od singla ale gra i tak jest zajebista :P pozdro

a wr czy ca to gowno wydalem na wr 150 zl a za to zaplacilem 55 zl i dostalem jeszcze need for speed hot pursuit za 1 gr ale to w promocji i sie kurwa kuresko ciesze :P

sory za slownictwo ale na bf bc 2 polowalem 1 miesiac :P

Opublikowano

Mam nadzieje ,że jak wyjdzie Bf3 to dalej będzie dużo serwerów w bc2.

Mam nadzieje ,że jak wyjdzie Bf3 to dalej będzie dużo serwerów w bc2.

Opublikowano

Dobra. Ostatnio doszedłem do wniosku, że ta gra jest zbyt denerwująca po ok. 30 minutach, ponieważ:

- Spawnujesz się i giniesz.

- Postanawiasz się schować i czatować, giniesz.

- Lecisz stylem rambo w akcie desperacji, giniesz.

- Uświadamiając sobie fakt, iż masz dopiero 13 poziom, giniesz. Przypadkowe śmierci to połowa śmierci w bad company 2.

- Na hardcore 89 % ludzi to p********e wookie, które siedzą w grupach po max 4 osoby na krańcu mapy, nie rzucając motion sensor'ów, żeby choć trochę pomóc ich kolegom na froncie. Pojawiają się zarówno w naszej, jak i przeciwnej drużynie. Zanim zdążysz zrobić krok, już zostajesz wypatrzony i zaspamowany pierdyliardem kul.

- Na core potrzebujesz koniecznie magnum ammo, żeby zachować choć odrobinę realizmu, bo bez tego ulepszenia można sobie strzelać i strzelać, a nasza niedoszła "ofiara" oddaje 3 pociskami i nas zabija, ponieważ posiada wspomniany upgrade. Dragon skin jeszcze nie wszedł do masowej produkcji, dlatego nie widzę sensu tak dużej ilości wymaganych trafień, żeby koleś padł. Ktoś może mi powiedzieć, żebym grał na hardcore, skoro mam ten problem. W odpowiedzi na tą propozycję, odsyłam wyżej do zdania dotyczącego tego trybu gry.

- Poza tym, gra jest stworzona dla lubiących team play, ale owego można się doszukać rzadko. Niestety prawie połowa uwielbia się bawić w "pr0 snajpera" siedzącego w miejscu z 2 kolegami. Trafić do takiego squadu to nic trudnego.

Primo kluczem do naprawdę dobrej zabawy jest zmówienie się z kolegami z rzeczywistości i utworzenie własnego squadu, w którym każdy jego członek będzie grał inną klasą. Zdecydowawszy się na ten krok warto też mieć komunikację przez TeamSpeak/Skype. Bez tego ani rusz.

Opublikowano

W bc 2 musisz grać drużynowo a nie iść na pałe z nadzieją ,że zabijesz kogoś. Każdy woli inną rozgrywke ja preferuje gre drużynową.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

jeżeli planujesz kupić tą grę tylko z uwagi na single - jesteś zjebem. Moim zdaniem ta gra to najlepsza strzelanka w jaką kiedykolwiek grałem. Gra ma bardzo wysokie wymagania. Jest masa serwerów, dużo trybów gry, dużo broni, pojazdów, helikopterów i jeszcze więcej odznaczeń. Jest to przede wszystkim gra TP o czym polowa graczy nie wie. Ale pomimo tego, że newbie zapuszczają korzenie zwiadem i zakładają rodzinę gra naprawdę wciąga. Naprawde warto wydać te 40zł na taką grę. Jeżeli ktoś ma skype/ts czy inny serwer głosowy i chciałby zagrać to piszcie na gg- 843249 Też chętnie zagram :]

PROFIL: http://bfbc2.statsverse.com/stats/pc/neXtu%255BPL%255D/#infantry

Opublikowano

Moim zdaniem to Call of Duty 6 multi jest lepszy od BF2, ale patrzac na te wszystkie filmiki z BF3 wstrzymal bym sie z 2 i kupil 3 (wydaje mi sie bardziej realistyczna) aa i jeszcze jak bym mial wybierac nad cod mw3 a BF3 wzial bym BF'a ;)

4dcb0ec8b9692.gif

Pomogłem daj + będę wdzięczny :)

Pozdrawiam Kongo123123

Opublikowano

Cod6 lepszy od Bf2 ? Nie ma mowy, w bf2 nie ma takich bugów jak w cod dodatkowo grafika na najwyższych detalach bardzo przypomina taka dzisiejsza gre

OndteAw.png
Opublikowano

Wiesz, kazdy ma swoje upodobania np w BF2 nie moglem sie przyzwyczaic do postaci (Ci co grali w coda i Bf'a wiedza o co chodzi) ale biorac pod uwage te wszystkie bledy w cod6 to napisalem ze kupil bym bf'a 3 :)

4dcb0ec8b9692.gif

Pomogłem daj + będę wdzięczny :)

Pozdrawiam Kongo123123

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! serwery znikly z bad company 2 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie znikły, wciąż można znaleźć max 25 serwerów. Bo teraz wszystkie serwery wykupują sloty na BF3 :D

Więc jak wyjdzie to za dużo nie pograsz w BC2 :)

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja tam nie narzekam jak gram z "noob'ami", ponieważ grałem w BFBC i BFBC2, i w tej serii, i w tej miałem maksymalny lvl :) Oczywiście gram na PS3 (GP może sie trochę różnić, bo inaczej się gra na klawiaturze, a inaczej na Joystick'u), ale chyba się przerzucę na PC'eta, ponieważ cena 90 zł za nową grę, to sami wiecie.

ronaldinho_by_madeinjungle-d46b5h0.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Dobra pytanie

bo kumpel mowi ze ma oryginalna gre

i sam sobie zainstalowal ja CD-KEY uzyl

mowil ze dal kumplowi on tak samo sobie ja zainstalowal

dal mu CD-KEY i niby razem w tym samym czasie

grali w MP czy to mozliwe ?

i jesli bym ja sciagnal gre i on by mi dal oryginalnego CD-KEY'a

to bysmy mogli razem w tym samum czasie grac na multi czy to niemozliwe ?

1315596276-U71001.jpg

Kiedyś Metin2.pl 86 lvl

Kiedyś Aion Online 55 lvl

Kiedyś WoW 80 lvl

Guild Wars 2 80 lvl

teraz jakoś nie ma na nic czasu

Opublikowano

A ja jakiś czas temu zakupiłem sobie BFBC2 i dzisiaj jakoś mnie wzięło aby przejść singla na padzie, pada mam oryginalnego od xbox360 na innych grach działa bez problemu a tutaj w ogóle. Podobno BFBC2 obsługuje tego pada, co zrobić??

29w778of.png

Opublikowano

Witam zakupiłem na allegro cd-key za 28 zł do bf bc2 i wcale tego nie żałuje bo jest to zajebista gra ,tylko szybko lvl się bije.

Mam obie gry bf 3 ,cod mw3 i teraz żałuje ze kupiłem coda.

Te call of duty powoli robi się masówka.

487xcz

Niestety jest to niemożliwe.

To by każdy tak robił składali byś się po 20zl na jedno konto i zaczęli grac.

Jak można grac na cd-key.Key jest po to żeby móc go raz wykorzystać na założenie konta.

I pozdrów swojego kumpla powiedz ze ładny mół.

Bóg zapłać za -

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...