Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte]mmt

Paweu.

19 użytkowników zagłosowało

1. 1. mmt

• tak
      15
    • nie
      3
    • nie mam zdania
      1

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety, ale Hrabson ma racje. My nie jesteśmy jakimiś bogami z wrodzonymi umiejętnościami. To wszystko jest wynik pracy no i przede wszystkim nauki. Do pisania recenzji, czy bycia korektorem wystarczy...uczyć się na lekcjach polskiego. Do GP nadałby się w sumie każdy, kto ma przynajmniej trochę dobry komputer. To samo montażysta. Kilka godzin spędzonych przy nauce programu do montażu i po sprawie. Ale rzeczywiście, łatwiej jest krytykować.

Prawda jest taka, że każdy, dosłownie każdy user może wstąpić do MMT i coś zmienić. Ale tutaj jest brak chęci i zapału, niestety i wielka szkoda, że osobom, które ten zapał i chęci mają, ciągle się oskarża o pomyłki, czy brak frekwencji.

A dziwisz się ? nagrywanie minecrafta co na youtube jest tego tak na prawdę pół miliona.

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

To rozwijaj umiejętności i dołącz. Z umiejętnościami się nie rodzi. Są wynikiem pracy jak wszystko w życiu.

Zamiast gadać weźcie dupy w troki i do roboty zamiast starać się dopiec drugiemu.

To nie system jest winny tylko lenistwo i często niestety brak umiejętności wielu członków. Żaden lider tego nie powie ale recenzje są przeważnie słabe bo umiejętności członków mmt są słabe. Mimo wszystko, oni coś robią, wykazują do tego chęć i wykonują obowiązki, w przeciwieństwie do użytkowników wymyślających coraz to kolejne redukcje i ograniczenia...
Prawda jest taka, że o MMT wiecie tyle co nic a do decyzji o nim pierwsi.

Ja nie chce tu nikomu dopiec.

Właśnie mniej/więcej o to mi chodzi co napisałeś, więc jak znikła by ranga itp. nie było by tam ludzi lecących na kolorek(nic nie robiących) tylko gotowych do wspomagania mmt

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Witam, mam pewną sugestie dotycząca mmt. Czuje że i tak nie ma szans ale próbować można.

Więc mam na myśli parę zmian, czyli:

-usunąć rangę mmt, nie grupę.

-usunąć plakietke mmt.

-tylko raz można zmienić tytuł.

-można zdjąć tylko max 10% za pracę w mmt.

Dlaczego ? Może w końcu nie będzie tam ludzi którzy nic nie robią i lecących na kolorek. nie mówię tu o wszystkich.

Ankietę potem dodam, jestem na tel.

Edit: nie jestem hejterem to tylko sugestia

Rozumiem doskonale Twoją intencję, ale nie uważasz, że to przesada? Jeżeli ktoś nic nie robi to i tak zostaje wywalony, więc przywileje zostaną mu automatycznie zabrane. Wątpię, że ograniczenie czegokolwiek zmieni MMT, bo najwięcej należy od motywacji do działania i chęci. ;)

Opublikowano

Ja nie chce tu nikomu dopiec.

Właśnie mniej/więcej o to mi chodzi co napisałeś, więc jak znikła by ranga itp. nie było by tam ludzi lecących na kolorek(nic nie robiących) tylko gotowych do wspomagania mmt

To w takim razie pogadajmy jak już się dostaniesz do MMT i zobaczysz jak wygląda tam praca. Mogę ci zagwarantować, że ludzie lecący na kolorek prędzej czy później wylatują na zbity pysk a zostają ci co w miarę swoich możliwości robią co mogą, by dostarczyć rozrywkę takim jak ty nic (absolutnie NIC) z tego nie mając...

1374788544-U921656.png

Opublikowano

To rozwijaj umiejętności i dołącz. Z umiejętnościami się nie rodzi. Są wynikiem pracy jak wszystko w życiu.

Zamiast gadać weźcie dupy w troki i do roboty zamiast starać się dopiec drugiemu.

To nie system jest winny tylko lenistwo i często niestety brak umiejętności wielu członków. Żaden lider tego nie powie ale recenzje są przeważnie słabe bo umiejętności członków mmt są słabe. Mimo wszystko, oni coś robią, wykazują do tego chęć i wykonują obowiązki, w przeciwieństwie do użytkowników wymyślających coraz to kolejne redukcje i ograniczenia...
Prawda jest taka, że o MMT wiecie tyle co nic a do decyzji o nim pierwsi.

Nie muszę siedzieć w szeregach mmt, żeby o tym wiedzieć. Przez jakiś okres czasu miałem widoczność mmt, więc wiem co tam się działo.

Zwalasz całą winę na członków mmt? Ciekawe. Ciekawe jest to, że gdy była duds też nie było czegoś takiego jak lenistwo itp. Albo robiłeś albo ciao.

W dużej mierze lenistwo członków wynika z lenistwa liderów ;).

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Rozumiem doskonale Twoją intencję, ale nie uważasz, że to przesada? Jeżeli ktoś nic nie robi to i tak zostaje wywalony, więc przywileje zostaną mu automatycznie zabrane. Wątpię, że ograniczenie czegokolwiek zmieni MMT, bo najwięcej należy od motywacji do działania i chęci. ;)

To w takim razie pogadajmy jak już się dostaniesz do MMT i zobaczysz jak wygląda tam praca. Mogę ci zagwarantować, że ludzie lecący na kolorek prędzej czy później wylatują na zbity pysk a zostają ci co w miarę swoich możliwości robią co mogą, by dostarczyć rozrywkę takim jak ty nic (absolutnie NIC) z tego nie mając...

Jest pare osób w MMT których już dawno nie powinny tam być (przynajmniej mi się tak wydaje)

Ja będąc moderatorem też nie czerpałem z tego jakiś korzyści.

Opublikowano

A dziwisz się ? nagrywanie minecrafta co na youtube jest tego tak na prawdę pół miliona.

Napisałam, dostaliśmy takie polecenie od administracji, a my jej, jako grupa MMT podlegamy.

Naprawdę, jeżeli ktoś ma jakieś pomysły, chce coś wnieść do projektu, by stał się lepszy, niech napisze do naszego lidera.

On wtedy nas poinformuje, że dany użytkownik np chce do nas wstąpić, ale nie posiada odpowiedniej wiedzy. Ktoś z naszego grona myślę, że na pewno poświęci czas, by takiemu userowi po prostu pomóc osiągnąć cel.

My też chcemy się rozwijać i pozyskiwać nowych członków. Na pewno na takie wezwanie i prośbę o porady, nie pozostaniemy głusi.

Opublikowano

Sam wczoraj chciałem napisać aplikację na recki, ale jak widać wszystko jest zamknięte, więc jak napisać aplikacje? W dodatku nie zrzucajcie winy na to, że recenzent jest mało uzdolniony - Botanic 80 % zerżnął bezkarnie z pierwszej strony po wpisaniu "recenzja remember me".

Sam wiem jak wygląda praca wewnątrz i że nie jest to łatwe, ale trzeba coś zmienić.

///

Przedewszystkim kadra jest wąska i robiona jest jedna, góra dwie recenze miesięcznie. Gdyby było 20 recenzentów to wzorem konkurencji możnaby było robić nawet 10 produkcji miesięcznie. Oczywiście, trzeba w te gry GRAĆ. No i zmienić styl wypowiedzi lektora na coś swobodnego, bo niestety nieprzyjemnie się słucha "suchych faktów". Właśnie to najbardziej kłuje w oczy - recenzent nie ma pojęcia o czym pisze.

Opublikowano

Nie muszę siedzieć w szeregach mmt, żeby o tym wiedzieć. Przez jakiś okres czasu miałem widoczność mmt, więc wiem co tam się działo.

Zwalasz całą winę na członków mmt? Ciekawe. Ciekawe jest to, że gdy była duds też nie było czegoś takiego jak lenistwo itp. Albo robiłeś albo ciao.

Źle to ująłem. Lenistwa nie ma, jest brak umiejętności.

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Napisałam, dostaliśmy takie polecenie od administracji, a my jej, jako grupa MMT podlegamy.

Naprawdę, jeżeli ktoś ma jakieś pomysły, chce coś wnieść do projektu, by stał się lepszy, niech napisze do naszego lidera.

On wtedy nas poinformuje, że dany użytkownik np chce do nas wstąpić, ale nie posiada odpowiedniej wiedzy. Ktoś z naszego grona myślę, że na pewno poświęci czas, by takiemu userowi po prostu pomóc osiągnąć cel.

My też chcemy się rozwijać i pozyskiwać nowych członków. Na pewno na takie wezwanie i prośbę o porady, nie pozostaniemy głusi.

Napisałaś także że jeżeli mamy coś ciekawego lub chcemy pomagać to mamy napisać aplikacje powiesz mi jak ? :

http://prntscr.com/1g7gi8

Jak jest zamknięta to pewnie musi was tam być dużo a ciekawe gry nie recenzujecie (oczywiście bez spiny :) )

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Opublikowano

Sam wczoraj chciałem napisać aplikację na recki, ale jak widać wszystko jest zamknięte, więc jak napisać aplikacje? W dodatku nie zrzucajcie winy na to, że recenzent jest mało uzdolniony - Botanic 80 % zerżnął bezkarnie z pierwszej strony po wpisaniu "recenzja remember me".

Sam wiem jak wygląda praca wewnątrz i że nie jest to łatwe, ale trzeba coś zmienić.

Ale my nie mamy wpływu na recenzentów, ani tym bardziej ich nie wychowujemy. Botanic poniesie konsekwencje swojej niekompetencji. Wszystkim łatwo krytykować, ale mało osób wie, jak praca w MMT wygląda 'od kuchni'.

Sorry, ale co Ty wiesz? Masa osób poleciała z MMT za brak wkładu w projekty. To, że za czasów duds było inaczej to kwestia zmiany ludzi, którzy teraz tę grupę tworzą. Wiele osób naprawdę się stara, a to, że wychodzi tak, a nie inaczej to wina koordynacji pracy (recenzje parę miesięcy po wyjściu gry) bądź po prostu zwykły brak umiejętności, które zostają nabyte z czasem.

Opublikowano

To co za problem napisać, że zależy Ci bardzo na tym i czy można zrobić wyjątek? Ja osobiście nie widzę żadnego.

Cenimy sobie osoby z zapałem do pracy i asertywne, więc jeżeli trafi się jakaś perełka, lub osoba, po której widać, że jej zależy, myślę, że bez problemu będzie można zrobić taki wyjątek.

@Miyo

Nie pisz już, bo coś czuje error ;x

Opublikowano

Napisałaś także że jeżeli mamy coś ciekawego lub chcemy pomagać to mamy napisać aplikacje powiesz mi jak ? :

http://prntscr.com/1g7gi8

Jak jest zamknięta to pewnie musi was tam być dużo a ciekawe gry nie recenzujecie (oczywiście bez spiny :) )

Taki sobie przykład. Jak widzisz, aplikacje na ES są wciąż otwarte. Wiesz czemu? Bo nie ma ani jednego gościa od efektów. Na MPC jest BARDZO mało wybitnie uzdolnionych ludzi, muszą zadowalać się ludźmi, za przeproszeniem przeciętnymi. (Bez obrazy :P)

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Ale my nie mamy wpływu na recenzentów, ani tym bardziej ich nie wychowujemy. Botanic poniesie konsekwencje swojej niekompetencji. Wszystkim łatwo krytykować, ale mało osób wie, jak praca w MMT wygląda 'od kuchni'.

Każdy tutaj na każdego ma wpływ. Jest to praca zespołowa. Jeden zjebie, reszta obrywa :). Tutaj nie ma, że każdy pilnuje swojej dupy, tylko wszystkiego. Waszym zadaniem jest również pilnować, żeby takich wpadek nie było, niezależnie od tego jaką rolę tam sprawujesz.

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Każdy tutaj na każdego ma wpływ. Jest to praca zespołowa. Jeden zjebie, reszta obrywa :). Tutaj nie ma, że każdy pilnuje swojej dupy, tylko wszystkiego. Waszym zadaniem jest również pilnować, żeby takich wpadek nie było, niezależnie od tego jaką rolę tam sprawujesz.

Człowieku, zlituj się i nie mów ludziom z MMT jak się pracuje w MMT. Z pewnością wiedzą o tym więcej niż ty...

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Taki sobie przykład. Jak widzisz, aplikacje na ES są wciąż otwarte. Wiesz czemu? Bo nie ma ani jednego gościa od efektów. Na MPC jest BARDZO mało wybitnie uzdolnionych ludzi, muszą zadowalać się ludźmi, za przeproszeniem przeciętnymi. (Bez obrazy :P)

No rozumiem że jest mało ale to co? znaczy że mamy się uczyć ES bo jest tam otwarta rekrutacja? a może my umiemy coś innego np ja podkładać glos a ktoś inny umie recenzje robić ? (Spoko nie obrażam się :P)

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Opublikowano

To nie sprawdzacie przed wydaniem, czy materiał jest kradziony? Równie dobrze GP może wrzucić cudzy gejmplej.

Wredna, aż tak inteligenty nie jestem, żeby mimo wielkiego i czerwonego napisu "zamknięte" pisać aplikacje. Po to od 3 lat jest system rekrutacji, żeby go przestrzegać, każdy na mpc zna go na wylot.

Opublikowano

Rozumiem, ale nie potrafię pojąć dlaczego tak dobitnie starasz się umoralniać ludzi, z którymi de facto nie masz styczności? Nie widzisz pracy w MMT. Możesz jedynie snuć domysły, a na tym jeszcze nikt dobrze nie wyszedł.

To nie sprawdzacie przed wydaniem, czy materiał jest kradziony? Równie dobrze GP może wrzucić cudzy gejmplej.

Żyłam w przekonaniu, jak zapewne reszta grupy MMT, że nikt nie posunie się do takiego chamstwa, jak kopiowanie recenzji. Myślę, że teraz będzie to zawsze sprawdzane.

@Wredna

Właśnie, nie spamuj. :D

Opublikowano

Jakie umoralnianie, to chyba normalne, ze przed wydaniem trzeba sprawdzić, czy materiał nie jest ukradziony z konkurencji. W dodatku kogo chcesz oszukać, Ace miał dostęp przez dłuższy czas, ja to samo i każdy wie jak to wygląda.

Teraz jest najazd na AceBoya "bo nie jest w MMT", a przecież grupa to grupa, wszędzie współpracuje się podobnie i jakieś podstawowe zasady, takie jak sprawdzanie kontentu przed wypuszczeniem go na światło dzienne to chyba podstawa, sam na początku się na tym przejechałem i musieliśmy w ostatniej chwili, już po wrzuceniu coś zmieniać, przez co mieliśmy poślizgi.

Opublikowano

Jakie umoralnianie, to chyba normalne, ze przed wydaniem trzeba sprawdzić, czy materiał nie jest ukradziony z konkurencji. W dodatku kogo chcesz oszukać, Ace miał dostęp przez dłuższy czas, ja to samo i każdy wie jak to wygląda.

Dłuższy czas. Ludzie się zmieniają. Grupa się zmieniła. Liderzy się zmienili. Jest zupełnie inaczej.

Opublikowano

Reasumując, idąc tym tokiem rozumowania, GM, aktualni, byli i przyszli, w tym również ty powinien mocno oberwać, za każde przewinienie kida, czy też moda, które miało/ma/będzie mieć miejsce.

Przykro mi, ale nie wydaje mi się, by dobrym pomysłem było zamienienie tego projektu w grupę szpiegów. każdy by patrzył sobie na ręce, sprawdzał, czy recki nie są ściągnięte etc.

Kiedy ty miałeś jeszcze dostęp do MMT, wyglądało to inaczej, a przypomnę Ci, że to było ładne ponad pół roku temu.

Opublikowano

Dłuższy czas. Ludzie się zmieniają. Grupa się zmieniła. Liderzy się zmienili. Jest zupełnie inaczej.

Jak widać się nie zmieniła :)

1334497071-U17330.png

Opublikowano

Wredna, aż tak inteligenty nie jestem, żeby mimo wielkiego i czerwonego napisu "zamknięte" pisać aplikacje. Po to od 3 lat jest system rekrutacji, żeby go przestrzegać, każdy na mpc zna go na wylot.

Teraz jest najazd na AceBoya "bo nie jest w MMT", a przecież grupa to grupa, wszędzie współpracuje się podobnie i jakieś podstawowe zasady, takie jak sprawdzanie kontentu przed wypuszczeniem go na światło dzienne to chyba podstawa, sam na początku się na tym przejechałem i musieliśmy w ostatniej chwili, już po wrzuceniu coś zmieniać, przez co mieliśmy poślizgi.

Praca w grupie zakłada zaufanie. Nie patrzy się sobie na ręce i nie szpieguje każdego rudego łoniaka czy aby nie podpierdolił materiału.

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Nie mówię o wyrzuceniu leaderów bo rudy skopiował recenzje, broń boże. Ale teraz całą sprawę bagatelizujecie i twierdzicie, że sobie ufacie, nie jesteście bandą szpiegów, bla bla bla. Plagiat źle rzutuje na opinie o MPC i MMT, już sam nawyk zmieniania zdań z innej strony jest zły. Po to są przełożeni, żeby monitorować takie akcje.

Nie wiem co się mogło zmienić, chyba tylko projekt Let's playerów i większa reklama od administracji, kiedyś bez tego powstawały fajne rzeczy. Wredna pamiętasz jeszcze tamte czasy i jakoś wtedy nie było cyrków z kradzieżą cudzych prac, jeżeli już to były tępione w zarodku.

Opublikowano

Reasumując, idąc tym tokiem rozumowania, GM, aktualni, byli i przyszli, w tym również ty powinien mocno oberwać, za każde przewinienie kida, czy też moda, które miało/ma/będzie mieć miejsce.

Przykro mi, ale nie wydaje mi się, by dobrym pomysłem było zamienienie tego projektu w grupę szpiegów. każdy by patrzył sobie na ręce, sprawdzał, czy recki nie są ściągnięte etc.

Kiedy ty miałeś jeszcze dostęp do MMT, wyglądało to inaczej, a przypomnę Ci, że to było ładne ponad pół roku temu.

Nikt tutaj nie mówi o jakiejś grupie szpiegów...

Po prostu dążę do tego, że ta grupa jest oceniana jako całość, a nie jako konkretne osoby, więc każdemu powinno zależeć na dobrej reputacji tego projektu.

Zatem powinno się sprawdzać czy recki nie są rippowane czy coś.

1334497071-U17330.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...