Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Skrypt - Pomoc ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok , wszystko dziala.Dzięki chłopaki.Ale jeszcze 1 bo tam sa 2 opcje Wylacz komputer i Wylacz sprawdzanie co robi to wylacz sprawdzanie ?

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

No jeśli wiesz że nie będziesz dziś wyłączał komputera to tym wyłączysz ten program na komputerze mamy. Po prostu jeśli tego nie używasz możesz wyłączyć aby tamten komputer szybciej chodził.

Jeśli chcesz jeszcze jakieś opcje to napisz.Bo to jest mój skrypt który troszeczke podrobiłem aby tobie pasował.

1387536187-U112334.png

Jeśli Ci pomogłem mógłbyś wynagrodzić lajkiem :)

Opublikowano

Ale jak uruchomie ten skrypt na kompie mamy a w configu bd ciagle 1 to komputer bedzie sie wylaczac.A jak wylacze skrypt to go nie wlacze

Opublikowano

To działa tak. Włączasz na komputerze mamy skrypt no i wszystko sobie chodzi. Jeśli sobie myślisz że dziś nie będziesz używał skryptu dajesz wyłącz sprawdzanie i nie bierze zasobów komputera na darmo( bo w koncu nie chcesz dzis uzywać), przy nastepnym uruchomieniu dopiero sie wlaczy lub gdy sobie sam wlaczysz. Jesli dasz wylacz komputer i dojdzie to do komputera mamy, napisze odpowiedz ze gotowe (wylacza sie) przez co resetuje config aby po włączeniu sam nie wylaczyl sie (gdyby bylo 1 ale sam wpisuje inna liczbe oznaczajaca zadanie zrobione i resetuje)

1387536187-U112334.png

Opublikowano

Nie ma takiej opcji. Ponieważ skrypt sprawdza i coś robi więc jeśli będzie wyłączony to nie ma co sprawdzać i robić (uruchamiać)

1387536187-U112334.png

Opublikowano

Aha , szkoda.

A pytanko z mojej strony moglbys zedytowac plik na kompa mamy (Ten ktory odswieza co 30 sek) ze jak bedzie liczba 1 to sie wlaczy program na jakiejs tam sciezce ?

Opublikowano
While 1
    $key1 = IniRead("\\C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Paweł\config.ini", "Bot", "status", "1")
    If $key1 = "1" Then
IniWrite("\\C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Paweł\config.ini", "Bot", "status", "10") ;wpisuje odp ze wykonal
Shutdown (1)
Exit
    EndIf
    If $key1 = "2" Then
        IniWrite("\\C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Paweł\config.ini", "Bot", "status", "10") ;wpisuje ze wykonal
        Exit
    EndIf
   If $key1 = "3" Then
Run ("SCIEZKA DO PLIKU KTORY CHCESZ URUCHOMIC")
        IniWrite("\\C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Paweł\config.ini", "Bot", "status", "10") ;wpisuje ze wykonal
    EndIf
    Sleep(30000)
WEnd

Dodałem go na 3 , ale powiedz jak to chcesz? Moge Ci dodać żeby były 3 przyciski (wyłącz komputer, wyłącz sprawdzanie, włącz program) czy chcesz zrezygnować z czegoś? Do tego musisz (muszę) dodać jeden przycisk do skryptu na twoim komputerze aby uruchamiał ten program.

#include <ButtonConstants.au3>
#include <GUIConstantsEx.au3>
#include <StaticConstants.au3>
#include <WindowsConstants.au3>
#Region ### START Koda GUI section ### Form=
$Server = GUICreate("Zarzadzanie", 142, 147, 205, 134)
GUISetFont(5, 400, 0, "MS Sans Serif")
$Obramowanie = GUICtrlCreateGroup("Zarzadzanie", 4, 0, 135, 99)
$Wylacz = GUICtrlCreateButton("Wyłącz Komputer", 9, 11, 125, 25)
$Wylaczspr = GUICtrlCreateButton("Wyłącz sprawdzanie", 9, 41, 125, 25)
$Wlaczprogram = GUICtrlCreateButton("Włącz program", 9, 71, 125, 25)
GUICtrlCreateGroup("", -99, -99, 1, 1)
GUISetState(@SW_SHOW)
#EndRegion ### END Koda GUI section ###
While 1
    $nMsg = GUIGetMsg()
    Switch $nMsg
        Case $GUI_EVENT_CLOSE
            Exit
        Case $Wylacz
            IniWrite("C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Paweł\Pulpit\config.ini", "Bot", "Status", "1");daje polecenie wylaczenia
                While 1
            $key1 = IniRead("C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Paweł\Pulpit\config.ini", "Bot", "Status", "Nic nie znalazłem")
            If $key1 = 10 Then
                MsgBox ( 0, "Bot", "Gotowe");odczytuje odpowiedz czy wykonano
            Exit
        EndIf
            Sleep (1000)
            WEnd
        Case $Wylaczspr
            IniWrite("C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Paweł\Pulpit\config.ini", "Bot", "Status", "2");daje polecenie wylaczenia spr
                While 11
            $key1 = IniRead("C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Paweł\Pulpit\config.ini", "Bot", "Status", "Nic nie znalazłem")
            If $key1 = 10 Then
            Exit
        EndIf
Sleep (1000)
WEnd
        Case $Wlaczprogram
            IniWrite("C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Paweł\Pulpit\config.ini", "Bot", "Status", "3");daje polecenie wlaczenia programu
                While 11
            If $key1 = 10 Then
            Exit
        EndIf
            Sleep (1000)
            WEnd
EndSwitch
WEnd

1387536187-U112334.png

Opublikowano

Pojawil sie problem probowalem odpalic ten program co tam jest wylacz kompa , wylacz sprawdzanie a tam blad wyskoczyl :

Line 39 (File "C\Documents and Settings\IZA\Pulpit\Glowny.au3"):

Case $Wlaczprogram

Error: "Case" statement with no matching "Select" or "Switch" statemenet.

Kod skryptu :

GUISetState(@SW_SHOW)
While 1
    $nMsg = GUIGetMsg()
    Switch $nMsg
        Case $GUI_EVENT_CLOSE
            Exit
        Case $Wylacz
            IniWrite("\\Iza\Paweł\config.ini", "Bot", "Status", "1");daje polecenie wylaczenia
                While 1
            $key1 = IniRead("\\Iza\Paweł\config.ini", "Bot", "Status", "Nic nie znalazłem")
            If $key1 = 10 Then
            Exit
        EndIf
            Sleep (1000)
            WEnd
        Case $Wylaczspr
            IniWrite("\\Iza\Paweł\config.ini", "Bot", "Status", "2");daje polecenie wylaczenia spr
                While 11
            If $key1 = 10 Then
            Exit
        EndIf
        Case $Wlaczprogram
            IniWrite("\\Iza\Paweł\config.ini", "Bot", "Status", "3");daje polecenie wlaczenia programu
                While 11
            If $key1 = 10 Then
            Exit
        EndIf
            Sleep (1000)
            WEnd
EndSwitch

WEnd

Opublikowano

Tak wiem że był błąd, już go poprawiłem tylko mpcforum mi przestał działac i nie moglem poprawić

1387536187-U112334.png

Opublikowano

Juz sobie z tym poradzilem dodalem wend i cos tqm ; )

Mi tez mpc nie dzialalo .

Narazie all dziala , ale jak bym cos potrzebowal to bd pisac .

Opublikowano

Moglbym prosic o dodanie do kodu glownego (ten z guzikami) przycisku ktory wpisze numer kolejny czyli chyba 5 i wtedy nic nie bd sie robic , bd odswiezac dalej.

Opublikowano
$dozmiany = GUICtrlCreateButton("dozmiany", 9,101, 125, 25)
GUISetState(@SW_SHOW)
While 1
    $nMsg = GUIGetMsg()
    Switch $nMsg
        Case $GUI_EVENT_CLOSE
            Exit
        Case $Wylacz
            IniWrite("C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Paweł\Pulpit\config.ini", "Bot", "Status", "1");daje polecenie wylaczenia
                While 1
            If $key1 = 10 Then
            Exit
        EndIf
            Sleep (1000)
            WEnd
        Case $Wylaczspr
            IniWrite("C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Paweł\Pulpit\config.ini", "Bot", "Status", "2");daje polecenie wylaczenia spr
                While 11
            If $key1 = 10 Then
            Exit
        EndIf
Sleep (1000)
WEnd
        Case $Wlaczprogram
            IniWrite("C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Paweł\Pulpit\config.ini", "Bot", "Status", "3");daje polecenie wlaczenia programu
                While 11
            If $key1 = 10 Then
            Exit
        EndIf
            Sleep (1000)
            WEnd
        Case $dozmiany
            IniWrite("C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Paweł\Pulpit\config.ini", "Bot", "Status", "4");daje polecenie czegos
 ;               While 11
 ;           $key1 = IniRead("C:\Documents and Settings\All Users\Dokumenty\Paweł\Pulpit\config.ini", "Bot", "Status", "Nic nie znalazłem")
 ;           If $key1 = 10 Then
 ;               MsgBox ( 0, "Bot", "Gotowe");odczytuje odpowiedz czy wykonano
 ;           Exit
 ;       EndIf
 ;           Sleep (1000)
 ;           WEnd
EndSwitch
WEnd

Ale po co to? To jest wzór ale może być do zmiany bo nie wiem do czego to więc więcej nie dam rady zrobić. Jak coś to pisz.

1387536187-U112334.png

Opublikowano

No bo jak uruchomie petle sprawdzania to musze albo ja wylaczyc albo offnac kompa albo wlaczyc program.A ja chce zeby byl inny numer jakis np 5 i wtedy petla sprawdza dalej.

A powiedz mi gdzie w tym kodzie jest ze ma wpisac np. numer 2 bo nie widze.

Opublikowano
        Case $Wylaczspr
                While 11
            If $key1 = 10 Then
            Exit
        EndIf
Sleep (1000)
WEnd

No ale jesli wykonasz akcje to on sprawdza caly czas czy jest odpowiedz.

1387536187-U112334.png

Opublikowano

No bo wlasnie mi chodzi o to zeby chodzilo caly czas 24/7 ja sobie ustawie tam sprawdzanie co 10 minut i nie bd zle.

Bo chce miec 4 opcje tam :

Wylacz komputer

Wylacz sprawdzanie

Wlacz program

I np. Wlacz petle

I gdy bd wlacz petle to bd np liczba 100 w pliku config.ini i wtedy petla bd caly czas sprawdzac..

Kapujesz ?

Opublikowano

Bez sensu i tak musisz mieć jakąś pętlę, która będzie sprawdzać, żeby wiedzieć kiedy włączyć tą drugą pętlę.

@Edit W sieci lokalnej takie rzeczy to pewnie bez AutoIt się da.

4417049059_6234f40fb5.jpg
Storm has passed but the destruction are still visible.

Opublikowano

Nie znam się na programowaniu, ale mozesz zrobić coś takiego, że jesli Twoi rodzice wchodza w jakiś program, to odpala Ci się skrypt z shutdownem, i po jakimś momencie wyłącza się komputer.

@edit.

za co kurwa warna dostalem? ja jebie.. co za admini..

Nigdy nie trać czasu dla kogoś, kto nie ma go dla Ciebie ! :))

Opublikowano

No bo wlasnie mi chodzi o to zeby chodzilo caly czas 24/7 ja sobie ustawie tam sprawdzanie co 10 minut i nie bd zle.

Wylacz komputer

Wylacz sprawdzanie

Wlacz program

I np. Wlacz petle

I gdy bd wlacz petle to bd np liczba 100 w pliku config.ini i wtedy petla bd caly czas sprawdzac..

Kapujesz ?

To zrób tak : jeśli wcisniesz włącz pętle to w confingu pojawi sie liczba np 100 a w drugim skrypcie If odczyt = 100 then nazwafunckji()

a w tej funkcji będzie pętla ale For do iluś tam i potem wróci normalnie i jesli nadal bedzie 100 to powtorzy a jak nie to bedzie normalnie sprawdzac co iles tam.

1387536187-U112334.png

Opublikowano

Nie znam się na programowaniu, ale mozesz zrobić coś takiego, że jesli Twoi rodzice wchodza w jakiś program, to odpala Ci się skrypt z shutdownem, i po jakimś momencie wyłącza się komputer.

Czysty spam co? <3

To zrób tak : jeśli wcisniesz włącz pętle to w confingu pojawi sie liczba np 100 a w drugim skrypcie If odczyt = 100 then nazwafunckji()

a w tej funkcji będzie pętla ale For do iluś tam i potem wróci normalnie i jesli nadal bedzie 100 to powtorzy a jak nie to bedzie normalnie sprawdzac co iles tam.

Po co mu kilkanaście skryptów jak to można w jednym prostym zmieścić?

Bez sensu i tak musisz mieć jakąś pętlę, która będzie sprawdzać, żeby wiedzieć kiedy włączyć tą drugą pętlę.

@Edit W sieci lokalnej takie rzeczy to pewnie bez AutoIt się da.

Bez sensu jest wyłączanie pętelek, a co tym bardziej ich kilka. Wystarczy jedna While + zarzucić adlibregister na odpowiednie funkcje i w razie potrzeby je wyłączać

Wylacz komputer

Wylacz sprawdzanie

Wlacz program

I np. Wlacz petle

Kapujesz ?

A co ty rozumiesz dokładnie przez wyłącz sprawdzanie itp? Bo można po prostu zrobić by program sam przed wyłączeniem wracał status wyłączenia do włączenia, by draki nie było po ponownym uruchomieniu kompa.

Jutro napiszę Ci 2 skrypty autoit (panelik na twojego kompa + program na kompa starszych) i jeden php (działający nawet na hostingach z reklamkami). Będziesz mógł zarządzać tym przez panelik albo poprzez komórkę wpisując adres www manualnie itp.

9obpmnjr.png

Opublikowano

Po co mu kilkanaście skryptów jak to można w jednym prostym zmieścić?

Przecież to jest jeden na kompa jego + drugi na kompa do wyłączenia.

Ale po co ma kupować strone jak można zrobić to bez $?

1387536187-U112334.png

Opublikowano

Przecież to jest jeden na kompa jego + drugi na kompa do wyłączenia.

Ale po co ma kupować strone jak można zrobić to bez $?

Kupować? od czegoś ma cba.pl, 000webhost.pl, hostinger.pl ?

Znasz?

DARMOWE = 0$

Dlatego napisałem, że będzie działało też na hostingach z reklamkami.

9obpmnjr.png

Opublikowano

@Zkumeku Jesli bys mogl to fajnie by bylo jakbys napisal.

@Top

Wy nie wiecie o co mi chodzi bo mam ten kod i ja chce zeby zawsze na kompie mamy ten program byl wlaczony , ale jesli program jest wlaczony a w pliku jest 1 to komp sie offnie 2 program sie wylaczy 3 uruchamia program a ja chce np. 4 i wtedy nic sie nie bedzie dzialo nawet tego nie dodaje do skryptu na kompa mamy tylko do glownego bo wtedy caly czas bd sprawdzac np. co 5 minut i nic nie bedzie innego robic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...