Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego ta gra się robi coraz gorsza ?

BonBox

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Otóż ja przygodę zaczynałem w poprzednie wakacje - sezon 2. Według mnie to był najlepszy okres tej gry , następnie sezon 3 co raz więcej zmian które pogarszają tą grę np. upgrade master yi . Co o tym sądzicie ? Mi ta gra się znudziła przez te zmiany. Btw żebyście się nie czepiali że mało osiągnąłem to - Silver I nordic & east , nie jest to zbyt dużo ale jak na poziom noridc & east jest ok.

• Odpowiedzi 80
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dokładnie @UP

Srebro powinno grać ze srebrem. A te jebane szambo i te śmiecie z brązu powinny grać razem.

Never Silver z Bronze.

Powinno dobierać przeciwników do normali z podobną ilością wygranych, a nie, że typ ma 100 i gra razem ze mną jak mam 400.

Opublikowano

Może nie przez zmiany pogarsza się gra, lecz przez ludzi, którzy w nią grają.

Oni po prostu nie znają podstawowych zasad kultury.

Opublikowano

Ostatnio na rankedzie (silver 1) grałem z plat 2, Fucking Logic.

To dobieranie jest głupie jak np. jest platyna i brąz premade to przydzieli ich z graczami z silvera.

Opublikowano

wiesz dla czego ?

bo takie jest twoje podejście do gry.

skoro uważasz, że poziom na nordic jest niższy to tym bardziej osiągnąłeś mało

wgl śmieszy mnie jak ktoś mówi, że na nordic nikt dobrze nie gra i on też sobie może pozwolić

płacz i narzekanie

a dla motywacji to:

http://www.youtube.com/watch?v=xyhxDNZEFyw

kończ gre jeśli uważasz, że nie zapewnia ci rozrywki- jest tyle innych dobrych gier :)

Hejo

Opublikowano

Dokładnie @UP

Srebro powinno grać ze srebrem. A te jebane szambo i te śmiecie z brązu powinny grać razem.

Never Silver z Bronze.

Powinno dobierać przeciwników do normali z podobną ilością wygranych, a nie, że typ ma 100 i gra razem ze mną jak mam 400.

Nie ma to jak silver obrazajacy brązów... Weź się ogarnij bo sam siedzisz w szambie silver to prawie to samo co brąz...

Dla mnie najlepszym momentem był s1 stare SR <3. Byłem wtedy noobkiem mało ogarniałem ale z kolegami dużo pomysłów wymyślaliśmy np team pod Sunfire ;D (Wtedy sie stackowal) W S1 jeszcze LoL nie był aż tak popularny przez co było mniej dzieci. Ten system dobierania przeciwnków mnie dobija... Ostatnio grałem smurfem (26vl) na bocie vs Diament 3 na szczęscie trollował i grał orianna pod AD :P.

Opublikowano

System dobierania jest dobry, po prostu pokazuje "zakłamane" wyniki. Typu ja na Silver I grałem zawsze z przynajmniej 1 graczem z Platynki i reszta gold w enemy, bo miałem wysokie MMR, i dobierało przeciwników na moim poziomie. Kwestia że oni mieli pokazane Platinum III w profilu, a ja Silver I.

Może nie przez zmiany pogarsza się gra, lecz przez ludzi, którzy w nią grają.

Oni po prostu nie znają podstawowych zasad kultury.

Zdecydowanie jedna z większych wad tej gry to społeczność. Najgorsze jest to że większośc zapomina że gry mają bawić, a niektórzy piszą że zabiją ci matke za KS ;_;
Opublikowano

Jezu jak każda gra kiedyś nie tyle staje się gorsza , co pojawiają się lepsze i tyle , dajmy tu metin2 , i inne. Taka kolej rzeczy . Jak dalej chcesz grać w moba graj w dota2 niedługo skończy się beta , niedługo dawngate , też ale będzie tam więcej nowości jak neutralne budynki dające bonusy po przejęciu. Czy nowe mapy nie tylko 5v5 i 3linie.

Gramy w LOL'a

LV :30!!

Runy :

o.O ktos jescze wydal na to 100k ip?

Opublikowano

wiesz dla czego ?

bo takie jest twoje podejście do gry.

skoro uważasz, że poziom na nordic jest niższy to tym bardziej osiągnąłeś mało

wgl śmieszy mnie jak ktoś mówi, że na nordic nikt dobrze nie gra i on też sobie może pozwolić

płacz i narzekanie

a dla motywacji to:

http://www.youtube.com/watch?v=xyhxDNZEFyw

kończ gre jeśli uważasz, że nie zapewnia ci rozrywki- jest tyle innych dobrych gier :)

Mój kolega osiągnął platynę na nordic & east , ja nie mam nerwów do głupich debili - niektórzy są ogarnięci jak wiadomo trafi się jeden na 10. A grę w LoLa skończyłem przed wakacjami. Zacząłem grać w bfa 3 i WarZ , ale to pewnie cie mało interesuje.

Opublikowano

Skoro gra Ci się znudziła przez zmiany które muszą być nieustannie wprowadzane by ulepszyć tą grę, nie graj. A ten jak to nazwałeś "upgrade" mastera yi to jest o ile się nie myle rework tejże postaci którą RIOT stara się zbalansować a nie zniszczyć przyjemność wielu osobom.

Opublikowano

Mój kolega osiągnął platynę na nordic & east , ja nie mam nerwów do głupich debili - niektórzy są ogarnięci jak wiadomo trafi się jeden na 10. A grę w LoLa skończyłem przed wakacjami. Zacząłem grać w bfa 3 i WarZ , ale to pewnie cie mało interesuje.

+1 za WarZ ;D

chodzi mi o to, że jak myślisz ze na nordic jest niższy poziom to wychodzi na to ze twoj kolega ma teraz Gold a ty nie Srebro tylko Brąz.

jesli chodzi o afki i inne tego typu to faktycznie jest plaga ale różnie bywa, raz u ciebie innym razem u przeciwnika

Hejo

Opublikowano

Skoro gra Ci się znudziła przez zmiany które muszą być nieustannie wprowadzane by ulepszyć tą grę, nie graj. A ten jak to nazwałeś "upgrade" mastera yi to jest o ile się nie myle rework tejże postaci którą RIOT stara się zbalansować a nie zniszczyć przyjemność wielu osobom.

Narazie widzę że ta gra jest pogarszana a nie ulepszana. Wiadomo przecież że każdemu coś będzie się nie podobać np. mi się nie podoba yi pod ap , mała ilość pkt za mecze i duże odejmowanie pkt za przegraną , balans przeciwników jak wyżej było napisane itd.

Opublikowano

Gra sama w sobie jest dobra. Community jest do dupy. Pełno dzieciaków i "psychicznie" chorych ludzi. Sam flame i nic więcej. Czasami się zastanawiam co Ci ludzie mają naje**** w głowie i co z nimi zrobili rodzice, albo koledzy....

2QBkjd.jpg

Osiągnięcia:

ESL 3on3:
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #106 (21.08.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 August Month Final (28.08.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #107 (04.09.14)
# 2nd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #109 (18.09.14)
# 4th Place LoL Go4LoL Poland 3on3 September Month Final (2.09.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #111 (07.10.14)
# 1st Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #112 (14.10.14)
# 3rd Place LoL Go4LoL Poland 3on3 #113 (21.10.14)

VoidLeague 3on3:
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #30 East (30.08.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #31 East (06.09.14)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #32 East (13.09.14)
# 4th Place VoidLeague 3on3 TT #33 East (20.09.14)
# 1st Place VoidLeague 3on3 TT #34 East (27.09.14)
# 3rd Place VoidLeague 3on3 TT #35 East (04.10.2014)
# 2nd Place VoidLeague 3on3 TT #36 East (11.10.14)

ESCsportcup 3on3:
# 1st Place ESC Cup4Fun #4 (21.09.14)
# 1st Place ESC Cup4Fun3on3 #6 (19.10.14)

Opublikowano

League of Legends jest dla mnie grą coraz gorszą nie z powodu patchów czy remaków, ale z powodu (jak to wiele up'ów napisało) społeczności. Kiedyś (z rok temu) jak zaczynałem grę to nikt się nie flejmił ani nie wyzywał. A dzisiaj dowiedziałem się, że jestem:

- Debilem z IQ -10

- Adoptowany

- Nie mam matki

- Umrę na raka

- I żebym wypie****ał bo "ja tu gram dla statuw a jak ty chcesz dla fanu to ić grać na boty debilu" (ortografia oryginalna)

Aha, pare miechow temu zmienili system dobierania przeciwników. Miał być podobno "bardziej zbalansowany". Okej, gram jeszcze normale i mam ze 200 winów, ale czy muszę mieć przeciwników na normalu z goldem i 1300 winów!??

@Edit: BTW: Jedna czwarta społeczności LoLa to spinające się dzieciaczki które nie umieją zrozumieć że z gry należy czerpać jak najwięcej funu, a nie się spinać o statsy.

@Edit2: Wiele ludzi stają się takimi chamami, że jak ktoś pisze "CZ???????", a drugi odpisze to oni od razu po czesku do każdego.

Skończ proszę się kompromitować. Jesteś nikim.

Opublikowano

Mi rowniez wiele osob mowiło:

-Ze moja mama jest dobra w łozku

-Zebym zginął w prawdziwym zyciu

-Ze mam reporta x3 (ofc PRIMEJDY)

-Ze jestem słabym ryzem, bo za mało AP mam

To nie gra się pogarsza, lecz społecznosc w tej grze. Najbardziej mnie szczerze irytują #1 czesi #2 Polacy. Jak widzę w lobby Polakow to nie pisze nic po polsku. Chyba, ze zobacze ze w miare ogarniają to dopiero po polsku pisze.

Opublikowano

Według mnie jest gorsza, ponieważ jest zjebany system dobierania przeciwników :)

Popieram. Dużo razy grając rankedy w silver 3 miałem gości z golda i brązu. Sama gra w czasem na EUNE staje się coraz gorsza przez trolli, afkerów i noobów na rankedach. Chcesz wyjść z brązu czy ze srebra a przyjdzie ci premade który zepsuje całą gre statami 0/10.

To nie gra się pogarsza, lecz społecznosc w tej grze.

To również w 100% popieram

Jak ludzie hejtują ap ez'a czy ryża na topie to mnie krew zalewa...

Opublikowano

Wlasnie polacy na chacie pisza tam po polsku mysla ze nikt nie rozumie i w tedy mozna sie dowiedziec czy sa ogarnieci czy nie . Ale serio ta gra przez takich ludzi sie pogarsza bo to nie tylko dzieci w wieku 11-15 lat bo tez czesto widze takich +17 ktorzy nie wyrabiaja z emocjami (sam mam 14 lat)

A nawet czesto Ci mlodsi maja wiekszego skilla niz Ci wielcy prosi ...

Jak pomogłem licze na Lajka!!!
Opublikowano

Młodszym brakuje logicznego myslenia. Jak przyjrzałem się jak moj kuzyn(12l) gra swoim 30lvlem to sie załamałem. Zatrzymał się na poziomie srednio ogarniającego 16 poziomu. Składa po 2,3 rabadony... Oraz nie potrafi rozsądnie ocenic sytuacji czy da rade kogos ubic czy nie.

Opublikowano

Pamietam jeszcze stare dobre czasy miedzy sezone 1 a 2, gdzie nikt nie byił sie tak o linie, gdzie nie było "mid of feed" gdzie nikt na siłe nie kazał ci grać według mety (np na siłe chca z ceieb zrobic supporta na normalu bo wszystkie inne pozycje zostaly juz zajete.

No i oczywiscie najważniejsze poziom comunity, porownywac ten z s1 i 2 do s 3 to dwie rozne bajki.

Te czasy juz nie wroca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...