Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[INFO] B.duży patch!

Battlelet

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zaczniemy od umiejętności Lucjana oraz jego skina:

q1.png
w1.png
e1.png
r1.png

Klasyczny skin Luciana:

Splash Art Skina Luciana: Hired Gun Lucian
Lucian_Splash_1.jpg

Rework Yi:

Klasyczny Skin Yi:
classicyi.png

Assassin Yi:
assassinyi.png

Chosen Yi:
chosenyi.png

Ionia Master Yi:
ioniayi.png

Samurai Yi:
samuraiyi.png

Headhunter Yi:
headhunteryi.png

Skille Yi:

( Passive ) Double Strike: Every 4th consecutive basic attack, Master Yi strikes twice (The second strike deals 50% damage).

( Q ) Alpha Strike: Master Yi leaps to strike up to 4 enemies, dealing 10/45/80/115/150 (+1.1 AD) physical damage to each and an additional 75/100/125/150/175 damage to minions and monsters

Alpha Strike can critically strike, dealing an additional (?? ) physical damage. Basic attacks lower the cooldown of Alpha Strike by one second.

Mana Cost: 80/90/100/110/120
Cooldown: 18/17/16/15/14

(W ) Meditate: Master Yi channels, restoring 20/45/70/95/120 (+.3 AP) Health per second for 4 seconds. This healing is increased by 1% for every 1% of Master Yi's missing health.

While channeling, Master Yi reduces incoming damage by 40/45/50/55/60%. This damage reduction is halved against turrets.

Mana Cost: 50/65/80/95/110
Cooldown: 35 seconds at all ranks

( E ) Wuju Style
Passive: Grants 10/12.5/15/17.5/20% bonus Attack Damage.

Active: Basic attacks deal bonus (~1 AD) true damage for 5 seconds. Afterwards the passive bonus is lost while Wuju Style is on cooldown.
Mana Cost: None
Cooldown: 18/17/16/15/14

( R ) Highlander
Passive: Champion kills reduce Master Yi's basic ability cooldowns bt 18 seconds. Assists reduce half the amount.

Active:Increases Movement Speed by 25/35/45%, Attack Speed by 20/40/80%, and grants immunity to movement reduction effects for 10 seconds. While active, champion kills and assists extend the duration of Highlander by 4 seconds.

Mana Cost: 100 at all ranks
Cooldown: 75 at all ranks

Zmiany dot. itemów:

Banshee's Veil

• Total cost increased to 2750 from 2520
  • Build path now Spectre's Cowl + Ruby Crystal
  • Health increased to 450 from 400
  • Magic resist increased to 55 from 45.
  • Additional new unique passive: Grants 45 Health Regen per 5 seconds for up to 10 seconds after taking damage from an enemy champion or when the spellshield breaks.
Blade of the Ruined King
  • Active slow duration reduced to 3 seconds from 4.
Frozen Heart
  • Total cost reduced to 2900 from 3000.
Guardian Angel
  • Total cost increased to 2920 from 2600.
  • Now grants 40 MR from 30.
Randuin's Omen
  • Total cost reduced to 3000 from 3100
  • Unique Passive Cold Steel duration reduced to 1 from 2.
Spirit Visage
  • Total cost increased to 2500 from 2200
  • Health increased to 400 from 200
  • Magic Resist increased to 55 from 50.
  • Now grants +20 health regen per 5 seconds.
  • Recipe now includes Spectre's Cowl
Warden's Mail
  • Total item cost reduced to 1000 from 1100.
  • Unique Passive - Cold Steel duration reduced to 1 seconds from 2 seconds.

Nowe itemy:

spellbreak.png

ccc.png

Zmiany w poszczególnych championach znajdziecie na:

http://eune.leagueoflegends.com/pl/news/opis-patcha-39
Żeby nie było"temat był" to selex dał wam link tylko do zmian postaci (też dodałem odnośnik) ale i dodałem sporo innych rzeczy których nie znajdziecie w tym linku (patrz itemy).
Opublikowano

Wygląda ciekawie, najbardziej mi się podoba nowy skin Yi, Wiadomo ile będzie ważyć ?

S4UkBPU.png

Opublikowano

No nareszcie jakiś sensowny item pod MR!

Zajebista rzecz i ciekawa pasywka, choć w 100% nie jestem pewny jak to działa.

Na 10sec. po ataku wroga dostajemy tak ogromny hp regen czy jak? o.O

Opublikowano

Zauważyliście że ten ostatni item wygląda jak maska Spectre z DC Universe tylko że ta jest niebieska a nie zielona? Mam nadzieję że splash art Luciana bez skina będzie inny bo obecnie wygląda ch.. Yi jak dla mnie jest za duży, mojego skina na którego wydałem początkowe RP w przecenie zjebali :c Ciekawe czy medytacja działa tak samo jak wcześniej(chodzi o cc).

Opublikowano

No nareszcie jakiś sensowny item pod MR!

Zajebista rzecz i ciekawa pasywka, choć w 100% nie jestem pewny jak to działa.

Na 10sec. po ataku wroga dostajemy tak ogromny hp regen czy jak? o.O

Za jeden hit dostaniemy taki regen na 5 sekund, jeżeli cały czas dostajemy dmg to regen jest na 10 sekund. Coś jak Q Twitcha, dłużej się chowa jak dostaje dmg, działa na tej zasadzie.

Zauważyliście że ten ostatni item wygląda jak maska Spectre z DC Universe tylko że ta jest niebieska a nie zielona? Mam nadzieję że splash art Luciana bez skina będzie inny bo obecnie wygląda ch.. Yi jak dla mnie jest za duży, mojego skina na którego wydałem początkowe RP w przecenie zjebali :c Ciekawe czy medytacja działa tak samo jak wcześniej(chodzi o cc).

Medytacja Yi nadal działa tak samo, przerywa to większość CC (stun,knockback etc).

Opublikowano

Lucian mi się wydaje słaby, raczej go nie kupię.

Spellbreaker skaluje się z butami?

Nowe itemy będą na każdej mapie?

Assasin, Chosen i Ionia Master Yi najlepsi :)

Opublikowano

To przecież banshee może być teraz OP, skoro ma mieć max. 50 takiego regena.

Myślę, że znerfią jeszcze ten itemek, za dużo w nim potencjału...

Opublikowano
Opublikowano

Yi dostał niezłego buffa. Teraz ciskając ad można nieźle łupać z Q. + większy przelicznik na heala z W i true dmg z E. OP szit :O

Zbudujesz thronmaila i inny armor i będzie dobrze :D Na magic resist nie ma praktycznie dobrych itemków dla tanka czy ad carry (bułat jest rly useless) R.I.P Force of Nature.

Opublikowano

No nie wiem czy armor to coś pomoże na to. Basic attacks deal bonus (~1 AD) true damage for 5 seconds. Jeśli Cię w te 5 sekund nie ubije to faktycznie ;d A kiedy ten patch wyjdzie?

fjlw0o.jpg

Opublikowano

No nie wiem czy armor to coś pomoże na to. Basic attacks deal bonus (~1 AD) true damage for 5 seconds. Jeśli Cię w te 5 sekund nie ubije to faktycznie ;d A kiedy ten patch wyjdzie?

W bliskiej przyszłości, to na tą chwile jest na PBE.

kiedy avatary teamow beda?

Na początku sierpnia.

Dochodzą jeszcze zmiany dla champów:

Karthus

• Defile ( E ) AP ratio reduced to .2 from .25.

Nunu

• Consume ( Q ) cooldown increased to 18/16.5/15/13.5/12 from 17/15/13/11/9.

Zac

• Elastic Slingshot ( E ) damage reduced to 80/120/160/200/240 from 80/130/180/230/280.

Oraz w życie wejdzie skin

Bear Cavalary Sejuani:

Sejuani_Splash_4.jpg

Opublikowano

Super patch. Ciekawe itemki, zobaczymy jak sprawdzą się w grze :P

Do tego zajeb*sty rework Mastera. O wiele bardziej lubiłem go pod AP, no ale cóż AD też jest ok, a ten nowy wygląd skinów, skilli itp. jest 100 razy lepszy od starego.

Gj Riot, gj.

Sm9zemltX19fZXVuZV9fXzEwNl9fX0RYIEFybXlfX18yX19fMTAwX19fUG9sYW5kLnBuZ19fXzFfX18zX19fMkIzMkZGX19fc29sbw==.png
Opublikowano

Pasywka garena w itemie :D Ten yi będzie bardzo ciekawy, na 101% go wypróbuję :D Ogółem fajny patch tylko ta cena GA 0_0 przerrrraża

@UP

to chyb dobrze 0_0 z resztą to nie nerf tylko przywracają jego stary dmg na Q przez co będzie mu o 1% trudniej counterjunglować

Bywalec
Opublikowano

Tylko ja zauważyłem, że riot olał aatroxa, który w tej chwili bez ~3 fragów w early potem jest najbardziej useless champem?

Opublikowano

Tylko ja zauważyłem, że riot olał aatroxa, który w tej chwili bez ~3 fragów w early potem jest najbardziej useless champem?

W tf włącza ulta i ma triple więc nie sądze, że jest taki useless

Bywalec
Opublikowano

W tf włącza ulta i ma triple więc nie sądze, że jest taki useless

W tf dostaje stuna i go nie ma.

Jak już pisałem wyżej, brakuje w tym patchu buffa dla aatroxa.

Opublikowano

Aatrox jest dobry jak go ktoś ogarnia. Yi must try, Lucian + skin must have. A co do skina do Sejuani czy tylko ja zauważyłem że ten miś ma jedno oko i takie samo jak Rengar???

Opublikowano

Przed chwilą oglądałem streama jak gościu gra Luckiem na PBE i moja pierwsza reakcja to..... ale ten champ jest chu... , OP albo nie wiem co o tym myśleć.....

HmYDFyW.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...