Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin 3 ?

fristekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dokładnie :) Wystarczyłoby gdyby na globalu zrobili update grafiki. Spójrzcie na inną grę od GameForge, jaką jest Tera Online. Gdyby taka była grafika to ja bym zapierdalał na tym PL i wydawał grubą kase :D :D <joke?>

Co do stworzenia przez ekipe mpc Metka 3 to szczerze w to wątpię. Chińczycy robili metina 2 lata, i załóżmy, że to nie byli świerzacy którzy uczyli się rok c++ tylko nolify 24/7 na kompie przez całe życie :D chcociaż życzę powodzenia.

na stronie Ymiru czytałem, że jest w trakcie tworzenia piąta postać (coś elfopodobne)

btw. zobaczcie jak wyglądał w 2000 r. Metin1 (ten pierwszy) :P

http://www.metin.co.kr/04_community/community_07.htm

Tyle, że metin1 a metin2 to inny silnik, inne wszystko.

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ymir raczej nie sprzeda plików bo mają strasznie duże zyski, jeżeli ktoś miałby robić następnego metina, to tylko oni.

random.jpg

Opublikowano

Tyle, że metin1 a metin2 to inny silnik, inne wszystko.

Wiem o tym, tylko tak sobie zarzuciłem linkiem. Nie wszyscy widzieli jak wyglądał prekursor :D

Opublikowano

Nie rozumiem po co ten temat. oO

I tak to co piszecie nikt nie weźmie pod uwagę, lulz

Znając życie postawią s27, i hajs im się będzie zgadzać z IS'u.

sygnals.png

Opublikowano

Nie rozumiem po co ten temat. oO

I tak to co piszecie nikt nie weźmie pod uwagę, lulz

Znając życie postawią s27, i hajs im się będzie zgadzać z IS'u.

Ale w końcu niektórzy znudzą się, bo grafika w tej grze jest dobijająca. A jeżeli powstał Metin 2, to prawdopodobnie kiedyś musi być następca.

random.jpg

Opublikowano

Nie wiem czy dokładnie o to chodzi, no ale...

Ostatnio M2M wypuściło jakiś projekt, MPC go nawet (chyba) reklamowało:

http://www.mt2master.net/

Wg mnie, to może być Metin3 :D

Grafika coś a la Diablo III lub God Of War, nie wiem... przynajmniej mnie się tak wydaje.

Sami zobaczcie, oceńcie co o tym sądzicie i co to wg Was :)

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Raczej to slaby pomysl , ponieważ wyglądało by to jak nowy prywatny serwer metin2 tylko , że całkiem przerobione . Był by to nie wypal jak Arcania Gothic 4 ;)

Opublikowano

Nie wiem czy dokładnie o to chodzi, no ale...

Ostatnio M2M wypuściło jakiś projekt, MPC go nawet (chyba) reklamowało:

http://www.mt2master.net/

Wg mnie, to może być Metin3 :D

Grafika coś a la Diablo III lub God Of War, nie wiem... przynajmniej mnie się tak wydaje.

Sami zobaczcie, oceńcie co o tym sądzicie i co to wg Was :)

film z tego serwera chyba. zwykły priv metina albo nowy global...

Opublikowano

Witam, chciałbym się poradzić ludzi z forum, a mianowicie populacja metin2 ( pl i privy ) bardzo, bardzo powoli maleje, ale maleje i są to przeważnie starsze osoby choć i też młodsi, wpływa na to wiele czynników takich, jak słaba oprawa graficzna ( jak na ów możliwości ), dobre serwery przestały cokolwiek dodawać, zmieniać, wiele bugów, wykraczanie spoza tematykę metin2 ( modele itp )

A gdyby tak to wszystko Zmienić ?, Zmienić ? tak zmienić oprawę graficzną, fabułę ( tzn. nie całkiem np.metki zostawić, klasy także lecz np. dodać tak jakby drugie królestwo a jinno, shinsoo, chunjo na odrębne stany tak jakby, wiele pomysłów etc )

Dodać czytanie podczas misji ( lektor, ogarnięty głos ), całkowicie interfejs zmienić, bony i resztę zostawić.

Możliwość rozmowy podczas gry ( przez mikrofon )

I wiele różnych pomysłów, przepisać wgl grę i stworzyć tak jakby 2 wydanie, a mianowicie Metin 3.

może macie sugestie co do tego planu ?

Powiedz mi co to da?

Metin2 to Metin2 nazwa nie jest kontynuacją Metina1 tylko to po prostu nazwa.

Gra 3D opierająca się na rozwijaniu swojego wojownika i wybiciu się nim na wyżyny.

Ty myślisz na kolejnym Prywatnym serwerem. Modyfikacja klienta o dodanie takich bajerów jak Lektor to chwila zabawy.

Jeżeli chodzi o takie bajery jak rozmowy przez mikrofon to powiedz mi po co to? Zero prywatności etc.

Najlepszym rozwiązaniem jeżeli chodzi o gry są Serwery TS3. Możesz posiadać swój lub pokój na jakimś serwerze publicznym ew. stworzonym dla serwera metin2.

Nowe autorskie pomysły i Fabuła na takie serwery czeka każdy gracz i ja jestem tego pewien :)

Opublikowano

Teraz metina3 można zrobić samemu na prywatnych serwerach :v

Chociaż, nawet metin5 już był. o.O:D

Wy już zmieniliście wszystko, zobaczcie na balmore.

Opublikowano

Fajny projekt, ale ma wiele niedociągnięć. Lektor w questach jest to super pomysł i szybko by się przyjął, tylko że jak chcesz coś osiągnąć to musi być znany w kilku krajach po za polską więc nagranie i questy muszą być w kilku językach. Zrób globala z kilkoma serwerami(jeden serwer na jeden kraj) wynajmij tłumaczy lub znajdź kilka osób co umią dobrze te języki pobaw się z oprogramowaniem sam lub znajdź te 8 osób co ci pomogą( 4grafików 4 programistów) znajdź wszystko to co ci jest potrzebne i zaczynaj naprawiać tę grę. Masz kilka fajnych pomysłów i jeszcze dużo w głowie czy tam u siebie w domu więc nie rezygnuj z tego planu przez jakieś dzieci co wypisują bele co by nabić se posty. Powodzenia

Opublikowano

Witam, chciałbym się poradzić ludzi z forum, a mianowicie populacja metin2 ( pl i privy ) bardzo, bardzo powoli maleje, ale maleje i są to przeważnie starsze osoby choć i też młodsi, wpływa na to wiele czynników takich, jak słaba oprawa graficzna ( jak na ów możliwości ), dobre serwery przestały cokolwiek dodawać, zmieniać, wiele bugów, wykraczanie spoza tematykę metin2 ( modele itp )

A gdyby tak to wszystko Zmienić ?, Zmienić ? tak zmienić oprawę graficzną, fabułę ( tzn. nie całkiem np.metki zostawić, klasy także lecz np. dodać tak jakby drugie królestwo a jinno, shinsoo, chunjo na odrębne stany tak jakby, wiele pomysłów etc )

Dodać czytanie podczas misji ( lektor, ogarnięty głos ), całkowicie interfejs zmienić, bony i resztę zostawić.

Możliwość rozmowy podczas gry ( przez mikrofon )

I wiele różnych pomysłów, przepisać wgl grę i stworzyć tak jakby 2 wydanie, a mianowicie Metin 3.

może macie sugestie co do tego planu ?

To co napisałeś to poprostu banał. Jeżeli chodzi o czytanie misjii to jest specjalna funckcja w questach która na to pozwala , lecz mało kto ją posiada. Interfejs ? A mało to interfejsów jest do metka udostępnionych i całkowicie zmienionych ? Bony ? Diffy do game i masz nowe bony . Rozmowy podczas gry? Po co kombinować ? Jest ts3 , skype . Pozatym nawet można zrobić radio . Więc po co od razu metin 3 ?

„Can you feel it?

Your future, torn away.

There is no escape, only oblivion.”

Opublikowano

Po co ci lektor w misjach jak czytać nie umiesz to graj w gothica tam masz lektora :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...