Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin 3 ?

fristekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po co tak kombinowac, jak wystarczy zebrac dobra ekipe z mpc i masz wszystko to co tutaj wypisales. Jedynie bylby problem z klasami, bo tylko ymir ma ten plik ktory pozwala na edycje klas. Noo chyba ze zaplacisz grube miliony Ymirowi to moze ci sprzeda ten plik.

Co to za problem ? Te mikro w prywatnej wiadomosci to zaawansowany user mpc napisze to w pare dni pewnie ;x albo pare godzin.

A cala reszte co napisalas, to byle nuup by mogl wgrac bo przeciez sa tutoriale na mpc ;x

A co to stowrzyc odrebne krolestwo ? Mappera bierzesz, wpisujesz kordy robisz TP i cala filozofia budynki itp itd i inne.

Nic nadzwyczajnego nie podales, by zmieniac metina, by robic metin3

Śmieszny jesteś, wszystko bierzesz tak znikąd, wiedzę i ludzi aby wykonać taki projekt a to co opisałem to była namiastka tego co mam już rozpisane...

to były proste przykłady, przecież nie podam unikalnych ( że się tak wyrażę ) pomysłów...

Po co tak kombinowac, jak wystarczy zebrac dobra ekipe z mpc i masz wszystko to co tutaj wypisales. Jedynie bylby problem z klasami, bo tylko ymir ma ten plik ktory pozwala na edycje klas. Noo chyba ze zaplacisz grube miliony Ymirowi to moze ci sprzeda ten plik.

Rozumiem masz zły dzień, ale teraz przesadziłeś...

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

w połowie wakacji taki serwer bedzie ;]

bedzie sie duzo duzo róznił od tradycyjnego Pl-a

w połowie wakacji sie przekonacie jak zobaczycie ...

;-]

08945921259705007813.png

Odkrywca
Opublikowano

Po co możliwość rozmowy podczas gry przez mikrofon skoro są np. ts3, skype?

Na tą chwilę każdy kto się zna na tworzeniu serwerów prywatnych może edytować wygląd map, potworów itp. itd. i nie potrzeba tutaj kombinować i robić nowej gry.

Popieram ! ... +

Opublikowano

Nakou niby jaki serwer będzie metinem innym do zwykłego? Nikt Ci sam nie zrobi metina 3 do tego trzeba masę ludzi grafików programistów i nie wiem czego jeszcze, Metin3 owszem by mógł być podobny do 2 ale w bardzo małym stopniu. Zmienienie wyglądów budynków, modyfikacje map, nowe projekty na eq, nazwy i inne takie, nie sądzę że w najbliższych kilku latach coś takiego może powstać. Szanse są minimalne...

cpok.jpg

Opublikowano

Popieram ! ... +

Kolega chyba nie czytał mojej odpowiedzi na temat rozmowy przez mikro... ( spam )

Nakou niby jaki serwer będzie metinem innym do zwykłego? Nikt Ci sam nie zrobi metina 3 do tego trzeba masę ludzi grafików programistów i nie wiem czego jeszcze, Metin3 owszem by mógł być podobny do 2 ale w bardzo małym stopniu. Zmienienie wyglądów budynków, modyfikacje map, nowe projekty na eq, nazwy i inne takie, nie sądzę że w najbliższych kilku latach coś takiego może powstać. Szanse są minimalne...

Ale ja nie chce stworzyć crysisa 4... 2-3 programistów ( 2-3 ) grafików wystarczy tyle, że czas tworzenia, ów projektu się wydłuży.

Po co to ?

metin to metin a to co ty wymieniles to nie metin..

Aha, czyli twoim zdaniem metin ma mieć zrąbaną grafikę, brak update'ów, brak zmian/nowości ( i to jest metin, tym ma się cechować ?) aha zajebisty tok myślenia.

Opublikowano

Człowieku!

Uczysz się rok C++ i myślisz, że stworzysz Metin3?

Opamiętaj się!

Myślisz, że z twoim doświadczeniem (zerowym) dasz radę napisać grę?

Potrzebował byś grubej kasy, reklamy, grafików, programistów i wiedzy.

Po roku nauki programowania możesz sobie pisać podstawowe programy.

Wiesz ile Imir włożył wysiłku w tę grę?

Jestem w 100% pewny, że nie postawisz Metin3. Nigdy

Opublikowano

''Aha, czyli twoim zdaniem metin ma mieć zrąbaną grafikę, brak update'ów, brak zmian/nowości ( i to jest metin, tym ma się cechować ?) aha zajebisty tok myślenia.''

widze ze zlie mnie zrozumiales

z upade w metine sa caly czas:) grafike tez mozna poprafic ( jest do tego mod )

a nowa fabula = jakas inna gra nie metin2 czy 3 wgl co to za pommysl ...

56096062140461666809.png

Opublikowano

Człowieku!

Uczysz się rok C++ i myślisz, że stworzysz Metin3?

Opamiętaj się!

Myślisz, że z twoim doświadczeniem (zerowym) dasz radę napisać grę?

Potrzebował byś grubej kasy, reklamy, grafików, programistów i wiedzy.

Po roku nauki programowania możesz sobie pisać podstawowe programy.

Wiesz ile Imir włożył wysiłku w tę grę?

Jestem w 100% pewny, że nie postawisz Metin3. Nigdy

Się okaże...

A zerem jesteś ty, że wku****sz ludzi.

''Aha, czyli twoim zdaniem metin ma mieć zrąbaną grafikę, brak update'ów, brak zmian/nowości ( i to jest metin, tym ma się cechować ?) aha zajebisty tok myślenia.''

widze ze zlie mnie zrozumiales

z upade w metine sa caly czas:) grafike tez mozna poprafic ( jest do tego mod )

a nowa fabula = jakas inna gra nie metin2 czy 3 wgl co to za pommysl ...

Nie chodziło mi o diametralną zmianę fabuły...

Tylko jej podrasowanie, ulepszenie ( nic praktycznie ze zmiany ) tak aby był sens grania w nią długimi godzinami ;)

Opublikowano

A ja proponuję zająć się grą,aby były możliwości grania I SP i MP

Żeby był dubbing,nowe rzeczy ciekawsza fabuła,tryb CO-OP,poziomy ograniczone do 255.

To tylko moja propozycja

1373299622-U667082.png

Opublikowano

Ech, co za debile, na h*j ci potrzebny mikro w grze, sam metin często laguje a koleś chce jeszcze w nim dodać funkcje rozmowy jak w niektórych grach FPS.

Nie wyobrażam sobie tego jak tysiące jebanych neosów drze ryja lub śpiewa bezcelowo.

Co do globali gameforge to jest coraz gorzej bo nawet porządnej aktualizacji nie potrafią wprowadzić i tylko zbijają kasę i nic nie robią.

W edycji metina też nie ma aż takich dużych możliwości bo gdy uda Ci się zrobić coś po stronie klienta to potem trzeba się całe dnie jeb*ać aż na serwerze to zrobisz, w dodatku diffy i inne pierdoły, masakra.

Temat bezsensowny, na tym forum nie masz żadnych profesjonalistów żeby Ci całą gierkę stworzyli, wszyscy uczą się z poradników, które sami stworzyli.

Jest jeden prywatny serwer, na którym coś się dzieje i próbują przyciągnąć graczy do siebie, a robią serwer prawie taki jak był kiedyś.

Na przykład każdy tam expi w PT bo jest 400% więcej PD, tekstury HD, trawa 3d, HARD, wszystko pięknie, 20 języków gry.

www.metin2.co.nz

Każdy serwer ma w sobie to coś, ale zawsze coś zrobią źle, graczu to się spodoba i koniec gry, żaden z polskich serwerów nie jest dobrze dopracowany aby grać i żeby się ciągle podobał.

To na tyle, trochę chaotycznie pisałem, ale h*j z tym.

Stare dobre serwery z tego co pamiętam to była triadicia, x-world, ostatnio jeszcze dreanor2 miał fajne nowości :) ale ludzi brak.

W metinie podoba się jak jest co robić, misja, osiągnięcia, zbieranie kwiatków, wyprawy w grupie, eventy codziennie z dobrym kalendarzem i organizacją.

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Ekipa mpc posiada większe umiejętności od Ymira? Chyba nie sikałeś.

Ekipa mpc potrafi siedzieć na dupie i mówić jacy to oni nie są zajebiści.

Gdyby zaktualizować silnik graficzny metina do dzisiejszych standardów + dodać kilka nowości to jestem w 75% pewny że na metinie byłyby teraz takie kolejki jak 5 lat temu.

579571423327107377857.png

Opublikowano

Wtedy to już by nie był Metin tylko inna gra . Co do oprawy graficznej to nie chciałbym żeby została zmieniona , bo to ona (i masa noobów) charakteryzuje grę Metin2 .

Ucieszył bym się z nowych Broni i Zbroi jak i z nowej fabuły , nowych królestw .

Ja już zakończyłem swoją przygodę z Metinem , bo po prostu to już nie jest Metin2 . GM`owie "prywatnych serwerów" próbują dodawać masę nowych rzeczy , które mają przyciągnąć graczy , chcą osiągnąć to co PL w 2008 roku ,

ale robią z tego grę "Metin24324714716458Tęcza59582" , żałosne .

Chciałbym znów zagrać na starym PL`u , kiedy dropnięcie fms`a z średnimi 10 , było wielkim osiągnięciem , kiedy szpanowało się Tygrą +8 .

Kiedy PvP nie kończyło się na dwóch skillach , kiedy była masa eventów . Szkoda gadać .

Sorry , musiałem się wyżalić .

giphy.gif ­

Opublikowano

Ja bym chciał, żeby zrobili całkowicie nową grę... Metin3... Tzn. była by wzorowana na Metin2 ale z różnymi nowymi rzeczami:

1.Oczywiście nowa szata graficzna.

2.Zmieniony system walki...

3.Większa możliwość w rozwoju postaci (a nie, że każdy ma wszystko to samo i te same bony... np. było by z 10 skilli z czego 5 byśmy mogli wymaxować... to każdy by mógł mieć swoją unikalną postać...)

4.Dodać nowe ciekawe klasy (np. jakiś tarczownik i on by miał uderzenie z tarczy i by mógł robić bloki (system walki by był zmieniony), jakiś tancerz ostrzy i on by miał takie 2 korbacze itp :D)

5.Inne expowiska i mapy.

6. Inny system walki z mobami... nie że klikamy pelerynę i spację trzymamy tylko biło by się po 2/3 potworki na raz i one by były by trochę mocniejsze ale ciekawiej by się je biło... wtedy oczywiście większy exp z nich)

Opublikowano

Ekipa mpc posiada większe umiejętności od Ymira? Chyba nie sikałeś.

Ekipa mpc potrafi siedzieć na dupie i mówić jacy to oni nie są zajebiści.

Gdyby zaktualizować silnik graficzny metina do dzisiejszych standardów + dodać kilka nowości to jestem w 75% pewny że na metinie byłyby teraz takie kolejki jak 5 lat temu.

Dokładnie :) Wystarczyłoby gdyby na globalu zrobili update grafiki. Spójrzcie na inną grę od GameForge, jaką jest Tera Online. Gdyby taka była grafika to ja bym zapierdalał na tym PL i wydawał grubą kase :D :D <joke?>

Co do stworzenia przez ekipe mpc Metka 3 to szczerze w to wątpię. Chińczycy robili metina 2 lata, i załóżmy, że to nie byli świerzacy którzy uczyli się rok c++ tylko nolify 24/7 na kompie przez całe życie :D chcociaż życzę powodzenia.

na stronie Ymiru czytałem, że jest w trakcie tworzenia piąta postać (coś elfopodobne)

btw. zobaczcie jak wyglądał w 2000 r. Metin1 (ten pierwszy) :P

http://www.metin.co.kr/04_community/community_07.htm
Opublikowano

6. Inny system walki z mobami... nie że klikamy pelerynę i spację trzymamy tylko biło by się po 2/3 potworki na raz i one by były by trochę mocniejsze ale ciekawiej by się je biło... wtedy oczywiście większy exp z nich)

Co ty chłopie gadasz, metin stał się tak popularny głównie przez ten styl walki, lejesz ile mobów chcesz a w innych grach typu WoW lecisz, klikasz na moba raz, czekasz 5 minut aż zginie i tak po kolei monotonnie.
Teraz gdy non target takie nawet nawet ale i tak one są bardziej niż gra single player niż multi np. raiderz. i się bardzo szybko nudzą a w metka gram już ponad 5 lat i nie potrafię się przyzwyczaić do innej gry, a jak niby kończę z metkiem to na tydzień/dwa :D.

Wszystkie poradniki w "O mnie" i na moim profilu YouTube.

51dd70965ae71.png

!!!HIT!!! -- Pełno klientów na DT nawet na najstarszym kompie bez zamuły!

!!!HIT!!! -- Nowa modyfikacja do Metina FastKill

World of Metin2

Opublikowano

Pomysł dobry ale powiedz mi kto miałby to robić ?

Kiedyś na SG był temat informujący że SG przejmuje USa za cenę ponad 550milionów dolarów, kto miałby to sponsorować niby ?

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Pomysl niby sam w sobie zly nie jest, ale zeby to wszystko bylo jakies ogarniete.

Kazdy by chcial zagrac pewnie na jakims dobrym globalu, a nie na plu gdzie wszystko wokol isa sie kreci.

Co to tych rozmow na mikro, moglbybyc wybor 'gildia, pt, ' ewentualnie tak jak teraz obok wiad rozmowa, ale tez kto by podjal sie takiego wyzwania?

Wiadomo ze zysk bylby jakis, ale prace tez po uju ... Jak tam ktos pisal, ze chce przepisac i dodac zmiany.. To tez lekki nonsens..

Jak dla mnie pomysl dobry sam w sobie, ale wykonanie diabelsko trudne.

Opublikowano

No marzenia masz spore. ktoś napisał że mpc by zrobiło lepszego metka (Ma większą wiedzę ) hahahahaha idioto............................

Po co im robić metka (Udoskonalać) Skoro oni mają za niego zarobek 5xmniejszy niż za np: Tera online.......... Idiotka....

Opublikowano

Jeżeli ktoś ma zrobić Metina 3, to tylko główni wydawcy plików Metina 2, chyba, że ktoś inny zająłby się produkcją, ale pewnie połowę dochodów musiałby dawać im.

OndteAw.png

Opublikowano

Jeżeli ktoś ma zrobić Metina 3, to tylko główni wydawcy plików Metina 2, chyba, że ktoś inny zająłby się produkcją, ale pewnie połowę dochodów musiałby dawać im.

Nie będzie metin3 wydanego przez głownych wydawców. Przecież nie opłacałoby im się nawet tego robić. Za dużo kasy wpakowali pewnie w MT2 a hajs się musi zgadzać ;p Poza tym straciliby graczy na MT2 na rzecz MT3. Jak już to przewidywałbym w przyszłości jakąś mega aktualizację, tak w 2017-2019, kiedy gra w metka będzie chałą ze względu na grafikę :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...