Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin 3 ?

fristekk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym się poradzić ludzi z forum, a mianowicie populacja metin2 ( pl i privy ) bardzo, bardzo powoli maleje, ale maleje i są to przeważnie starsze osoby choć i też młodsi, wpływa na to wiele czynników takich, jak słaba oprawa graficzna ( jak na ów możliwości ), dobre serwery przestały cokolwiek dodawać, zmieniać, wiele bugów, wykraczanie spoza tematykę metin2 ( modele itp )

A gdyby tak to wszystko Zmienić ?, Zmienić ? tak zmienić oprawę graficzną, fabułę ( tzn. nie całkiem np.metki zostawić, klasy także lecz np. dodać tak jakby drugie królestwo a jinno, shinsoo, chunjo na odrębne stany tak jakby, wiele pomysłów etc )

Dodać czytanie podczas misji ( lektor, ogarnięty głos ), całkowicie interfejs zmienić, bony i resztę zostawić.

Możliwość rozmowy podczas gry ( przez mikrofon )

I wiele różnych pomysłów, przepisać wgl grę i stworzyć tak jakby 2 wydanie, a mianowicie Metin 3.

może macie sugestie co do tego planu ?

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Ale kto ma to stworzyć? Ymir nie sprzeda przecież praw autorskich do złotej kury, milionowe dochody zawdzięczają obecnym serwerom, systematycznym update itp.

Interesujesz się kulturystyką, sportem, dietetyką - zdrowemu stylowi życia? Zapraszam na mój Fitness Blog.

Opublikowano

Uważam, że jest to dobry pomysł.

Ale będzie to drogie, i wymagało ogrom czasu.

Moje sugestie:

Zrobić całkiem nowe mapy, zbroje i bronie.

I by ten serw był easy a nie hard jak wszystkie fajne.

Pozdrawiam

2h5l7av.png

50*/100*/150*/200*/250*/300*/350*/400*/

Opublikowano

Po co możliwość rozmowy podczas gry przez mikrofon skoro są np. ts3, skype?

Na tą chwilę każdy kto się zna na tworzeniu serwerów prywatnych może edytować wygląd map, potworów itp. itd. i nie potrzeba tutaj kombinować i robić nowej gry.

Nigdy nie rozmawiaj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a później pokona doświadczeniem.

Opublikowano

Zacznijmy od tego że nie miał by kto zrobić tego metina 3. Wiesz jakie oczekiwania by ludzie mieli w stosunku do tej gry patrzac jak aktualne gry wygladaja?

cpok.jpg

Opublikowano

wgrac komunikator glosowy na serwer to nie jest problem wystarczy tylko chwila czasu ale jaki sens by byl gdyby na serwerze bylo 1k graczy i tak by w jednej chwili all sie odzywali? no chyba ze gildia, to co innego.

Opublikowano

harnasiek pomysl to 300 osob krzyczących sprzedam miecz +0 z kd moba +0, następne 100 piszczących dzieci bez mutacji i 300 kolejnych krzyczących na dzieci bez mutacji zeby były cicho toć to masakra by była :D Moim zdaniem nawet nie miał by kto się podjąc tego wyzwania ymir-owi się nawet nie chce o metinie myśleć a nikt inny bez licencji nie mógł by postawić metin 3.

cpok.jpg

Opublikowano

Napisz do Ymir'a z tym. :)

Co do pomysłu myślę, że jak by się to udało było by MEGA dużo ludzi. Ale do tego potrzeba bardzo dużo czasu i bardzo ogarniętej ekipy.

Nie wiem czy ktoś inny dałby radę tak zrobić.

Opublikowano

Ale kto ma to stworzyć?

Uczę się już c++ ponad rok, za parę mc będę podejmował naukę direct 3d.

Najpierw Tworzył bym prostsze gry, mało rozwinięte, po czym podnosiłbym sobie poprzeczkę i sprubował znaleźć ekipę, która pomoże, która też chce tworzyć gry i szuka ekipy ( graficy, programiści )

Ymir nie sprzeda przecież praw autorskich do złotej kury, milionowe dochody zawdzięczają obecnym serwerom, systematycznym update itp.

Kto tu mówił o kupnie praw autorskich ? - Chciałbym przepisać grę, dodając zmiany ( dosyć duże )

Po co możliwość rozmowy podczas gry przez mikrofon skoro są np. ts3, skype?

wgrac komunikator glosowy na serwer to nie jest problem wystarczy tylko chwila czasu ale jaki sens by byl gdyby na serwerze bylo 1k graczy i tak by w jednej chwili all sie odzywali? no chyba ze gildia, to co innego.

nie nie, myślałem raczej o tym że np gracz podchodzi do drugiego gracza po czym klika na niego i wybiera z menu opcje rozmowa i albo pisanie albo rozmowa przez mikro ( tylko nie może to być rozmowa z jednego końca mapy, do drugiego tylko w umiarkowanej odległości no albo tak jak kolega mówił tylko gildie )

Zacznijmy od tego że nie miał by kto zrobić tego metina 3. Wiesz jakie oczekiwania by ludzie mieli w stosunku do tej gry patrzac jak aktualne gry wygladaja?

Metin2 jak na dzisiejsze możliwości posiadać dosyć słabą oprawę graficzną i ja nie mówiłem tu o poprawie grafiki z metina do cryssisa lecz na takie możliwości jakie bym posiadał, ludzie dalej grają, no a grają bo jest sens jest fabuła bycia najlepszym i tego będę się trzymał w drugiej części :D

Na tą chwilę każdy kto się zna na tworzeniu serwerów prywatnych może edytować wygląd map, potworów itp. itd. i nie potrzeba tutaj kombinować i robić nowej gry.

No tak no ale bez przesady, przecież to słaby, z wielką ilością błędów aplikacja i nie ma takich możliwości jakie opisałem i jakich nie opisałem w tym wątku aby móc je wdrążyć w życie tejże gry.

Uwazam,ze ten pomysl jest bezsensowny.Dawne lata swietnosci globala przeminely i nic tego nie zmieni.Brakuje Ci ludzi?Idz na privy :-)

Bezsensowny jest twój żywot i nie wypisuj takich głupot, jakie świetności ?

Chyba wgl nie grasz metina skoro tak mówisz...

A mówiłem już, że privy, które były dobre fajnie się grało ogarnęło lenistwo, brak update, zmian itp więc starsi ludzie poodchodzili, przyszły dzieci. A, 3 miała by to do siebie, że mam plan co zrobić aby gracze starsi mieli zawsze co robić, a nie wbili lvl eq i nie chcę sie grać :(

Opublikowano

Jestem zatym żeby serwer był easy dużo nowych map i może nowa klasa :D a nie 30h wbijanie 2 lvl masakra.A po drugie bardzo podoba mi się rozmowa przez mikrofon np na szept bo na ts to wiele osób nie wchodzi.

1376329988-U387138.png

W razie kontaktu pisz gg:47980253

Opublikowano

Jestem zatym żeby serwer był easy dużo nowych map i może nowa klasa :D a nie 30h wbijanie 2 lvl masakra.A po drugie bardzo podoba mi się rozmowa przez mikrofon np na szept bo na ts to wiele osób nie wchodzi.

Tak, lecz nie będę przesadzał tzn nie będzie tak, że w 1h będziesz miał już 50-60 lvl, nie

będzie po porostu więcej map i zwiększony nieco exp tak aby była przyjemność w expieniu ( lecz w umiarkowaniu )

Opublikowano

Napisz do Ymir'a z tym. :)

Co do pomysłu myślę, że jak by się to udało było by MEGA dużo ludzi. Ale do tego potrzeba bardzo dużo czasu i bardzo ogarniętej ekipy.

Nie wiem czy ktoś inny dałby radę tak zrobić.

Ekipa z MPCforum przegania o 20 lat swietlnych tych jebanych amatorów z ymira

Opublikowano

Jak mają zrobić kolejną "część" Metina jak nie ogarniają teraźniejszego projektu? Przynajmniej GF.

Opublikowano

Jak mają zrobić kolejną "część" Metina jak nie ogarniają teraźniejszego projektu? Przynajmniej GF.

Kolega chyba niedokładnie czyta ?

Fajnie też prezentuje się grafika z gry Divinity II Ego Draconis

nie mówię tu o modelach budynków i wyglądu postaci tylko ogólnie, przykładowo budynki, postacie musza zachować klimat metina lecz tereny, drzewa itp już nie

więc jest duże pole do popisu

Opublikowano

Po pierwsze koszty. po 2 czas . a po 3 metek nie będzie taki fajny jak w 2007 roku. Będzie grac dużo dzieci w wiku 10 lat ;)

Ale o jakich kosztach mowa ?

Kosztach gry, utrzymaniu, reklamy ?

Wtedy już będę miał kasę na to...

Opublikowano

Przykładowo, oczywiście wszystko do przemyślenia - zrobić tak, że każda klasa ( tutaj można wymyślić 4, ale jakieś nowe.) startuje w innym regionie np. wojownik(przykładowo) na jakiejś pustyni, szaman w jakiejś świątyni itd. Dalej idąc, oczywiście napisać nowe, questy na postacie. Chodzi tutaj o to, żeby postać rozwijała się do danego poziomu, po czym przechodziła by na mapę ogólną, gdzie rywalizowały by już wszystkie 4 klasy. Questy mogły by dawać bonusy, które miały by wpływ na dalszą rozgrywkę, przykładowo wojownicy mieli by możliwość na przejścia : DPS / TANK ale tylko w questach, nie licząc skilli. Szamani mogli by przejść na DPS / HEAL, ale w questach oprócz skilli, tak samo jak wojownik. Ekwipunek, moim zdaniem dodać coś zupełnie nowego, tylko nic paintowskiego ( eq smoka itp.. Jakieś kurwa jamajskie flagi zamiast itemków.).. Nie wiem, poddałem tylko pomysły.. Jakoś to rozwinąć, przemalować i będzie super.

Opublikowano

Przykładowo, oczywiście wszystko do przemyślenia - zrobić tak, że każda klasa ( tutaj można wymyślić 4, ale jakieś nowe.) startuje w innym regionie np. wojownik(przykładowo) na jakiejś pustyni, szaman w jakiejś świątyni itd. Dalej idąc, oczywiście napisać nowe, questy na postacie. Chodzi tutaj o to, żeby postać rozwijała się do danego poziomu, po czym przechodziła by na mapę ogólną, gdzie rywalizowały by już wszystkie 4 klasy. Questy mogły by dawać bonusy, które miały by wpływ na dalszą rozgrywkę, przykładowo wojownicy mieli by możliwość na przejścia : DPS / TANK ale tylko w questach, nie licząc skilli. Szamani mogli by przejść na DPS / HEAL, ale w questach oprócz skilli, tak samo jak wojownik. Ekwipunek, moim zdaniem dodać coś zupełnie nowego, tylko nic paintowskiego ( eq smoka itp.. Jakieś kurwa jamajskie flagi zamiast itemków.).. Nie wiem, poddałem tylko pomysły.. Jakoś to rozwinąć, przemalować i będzie super.

Fajne pomysły ale cięzkie do zrealizowania.

1376329988-U387138.png

W razie kontaktu pisz gg:47980253

Opublikowano

Fajne pomysły ale cięzkie do zrealizowania.

skąd ta wiedza ?

o tym wszystkim co pisałeś myślałem już z tydzień temu, w głowie mam miliony pomysłów ( mały jak i dużych ) tak aby ta gra była *kororowa* i był sens grania w nią długimi godzinami

Opublikowano

Po co tak kombinowac, jak wystarczy zebrac dobra ekipe z mpc i masz wszystko to co tutaj wypisales. Jedynie bylby problem z klasami, bo tylko ymir ma ten plik ktory pozwala na edycje klas. Noo chyba ze zaplacisz grube miliony Ymirowi to moze ci sprzeda ten plik.

Co to za problem ? Te mikro w prywatnej wiadomosci to zaawansowany user mpc napisze to w pare dni pewnie ;x albo pare godzin.

A cala reszte co napisalas, to byle nuup by mogl wgrac bo przeciez sa tutoriale na mpc ;x

A co to stowrzyc odrebne krolestwo ? Mappera bierzesz, wpisujesz kordy robisz TP i cala filozofia budynki itp itd i inne.

Nic nadzwyczajnego nie podales, by zmieniac metina, by robic metin3

Co z tego ze bedziesz mial jakas tam kase jak i tak nie bedziesz mial na tyle kasy by wiedzieli ludzie o tej grze na calym swiecie. Chcesz gre tylko na polske zrobic ? To by bylo bezsensu, bo albo sie ludziom spodoba i bedzie stac gra pare / parenascie lat albo sie nie spodoba i padnie i bedziesz w plecy. Takie projekty nie sa dla takich ludzi jak ja ty i inni... Ile lat na zrobienie takiego czegos. Ile ludzi bys musial miec, a watpie bys taka wielka i sprawna ekipe znalazl za darmo :)

1386175744-U112610.png
Opublikowano

Ekipa z MPCforum przegania o 20 lat swietlnych tych jebanych amatorów z ymira

nie sądzę.

Po co tak kombinowac, jak wystarczy zebrac dobra ekipe z mpc i masz wszystko to co tutaj wypisales. Jedynie bylby problem z klasami, bo tylko ymir ma ten plik ktory pozwala na edycje klas. Noo chyba ze zaplacisz grube miliony Ymirowi to moze ci sprzeda ten plik.

Co to za problem ? Te mikro w prywatnej wiadomosci to zaawansowany user mpc napisze to w pare dni pewnie ;x albo pare godzin.

A cala reszte co napisalas, to byle nuup by mogl wgrac bo przeciez sa tutoriale na mpc ;x

A co to stowrzyc odrebne krolestwo ? Mappera bierzesz, wpisujesz kordy robisz TP i cala filozofia budynki itp itd i inne.

Nic nadzwyczajnego nie podales, by zmieniac metina, by robic metin3

Co z tego ze bedziesz mial jakas tam kase jak i tak nie bedziesz mial na tyle kasy by wiedzieli ludzie o tej grze na calym swiecie. Chcesz gre tylko na polske zrobic ? To by bylo bezsensu, bo albo sie ludziom spodoba i bedzie stac gra pare / parenascie lat albo sie nie spodoba i padnie i bedziesz w plecy. Takie projekty nie sa dla takich ludzi jak ja ty i inni... Ile lat na zrobienie takiego czegos. Ile ludzi bys musial miec, a watpie bys taka wielka i sprawna ekipe znalazl za darmo :)

Jaki 'plik, który pozwala zarządzać klasami'? Miliony za licencję? Chyba dawno nie sikałeś.

Opublikowano

nie sądzę.Jaki 'plik, który pozwala zarządzać klasami'? Miliony za licencję? Chyba dawno nie sikałeś.

Moze nie przeganiaja, bo tez nie wydaje mi sie by mpc bylo lepsze i posiadalo wieksza wiedze.

Ale Ekipa Ymira nic nie robi w kieruku metin2 a ludzie z mpc lepsza ekipa mogliby zrobic cos zupelnie nowego. W sensie ulepszyc metina nie tylko tym co sie znajduje w necie ale zupelnie nowymi pomyslami.

@@Chodzilo mi o source game nie wiem czy jesy z licencja czy nie ;x Ale toc to Ymir nie ma juz praw

1386175744-U112610.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...