Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Kilka pytań

CraxaNaMaxa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po raz trzeci:

JAKIE, powtarzam JAKIE kamienie runiczne ładować towarzyszowi w defense i offense slots?

Może mi ktoś odpowiedzieć? :D

Towarzysz: Żołnierz

Moja klasa: Oddany kapłan

Chciałbym, żeby przez owe kamienie runiczne, gra z tym towarzyszem była maks. wydajna.. :)

1377019234-U697852.png

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pytanie 7: Czy mogę gdzieś kupić jakieś dobre wyposażenie dla mojego towarzysza? Tak, żebym mógł wybrać spośród takich bonusów, jakie chcę. Np. żebym mógł kupić jakiś Pas z mocą i krytykiem lub inne części wyposażenia, które potrzebuję?

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Pytanie 7: Czy mogę gdzieś kupić jakieś dobre wyposażenie dla mojego towarzysza? Tak, żebym mógł wybrać spośród takich bonusów, jakie chcę. Np. żebym mógł kupić jakiś Pas z mocą i krytykiem lub inne części wyposażenia, które potrzebuję?

Z mobów wypadają itemy, AH.

Opublikowano

Maximus, zlituj Ty się nade mną... Mam nadzieję, że tylko udajesz głupiego.. ;/

Ja pytam czy można gdzieś kupić, a nie czy dropią, bo to akurat wiem....

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Maximus, zlituj Ty się nade mną... Mam nadzieję, że tylko udajesz głupiego.. ;/

Ja pytam czy można gdzieś kupić, a nie czy dropią, bo to akurat wiem....

Napisałem ci, że na AH można kupić, czytaj uważniej.

Opublikowano

No sory, ale gram od kilku dni i nie za bardzo ogarniam słowniczek gracza.... Mogłeś po prostu napisać, gdzie, co i jak i byłoby wiadomo... ;d

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Możesz kupić praktycznie każdą rzecz u Aukcjonera, znajduje się on obok targowiska. Na mapie znajdziesz go pod punktem nr 7.

@

Walutą, której używa się u Aukcjonera są Diamenty Astralne.

Opublikowano

@up:

No i co, można? :) Dziękuję Ci BesieK, wiem, że to trochę noobskie tak tłumaczyć, ale jeszcze nie ogarnąłem całkowicie gry... :D

@top:

Pytanie 8: Jest sytuacja tego typu, że chcę przerzucić jakieś potrzebniejsze przedmioty ze starego kapłana na tą nową postać... Obydwoma gram na serwerze "Dragon" (100% pewności xD). Idę przykładowo obydwoma pod sierż. Knoxa i niestety jest tak, jakbym ja był na jednym kanale gry, a ten drugi na innym. Po prostu się nie spotykają. Co zrobić?

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Przełożyć sprzęt możesz na różne sposoby, ale zanim Ci je podam wiedz, że raz ubranego przedmiotu inną postacią nie założysz, ponieważ bronie/zbroje i reszta ekwipunku przypisuje się do postaci po założeniu.

Sposób pierwszy:

Idziesz na pocztę pierwszą postacią i piszesz list do swojego kapłana (przykład nazwy odbiorcy: nickpostaci@nazwakonta). Poniżej miejsca na tekst powinieneś mieć miejsce na przedmiot. Tam przekładasz przedmiot i wysyłasz list po czym odbierasz go kapłanem (odebrać przedmiot "z poczty" możesz u Posłańca- 13 punkt na mapie).

Sposób drugi:

To ten, którego chcesz użyć.

Twój problem polega na tym, że jesteście na tym samym serwerze, ale różnych instancjach (coś ala channel/kanał gry), aby w łatwy sposób przenieść się na jeden kanał, zaproś swoją pierwszą/drugą postać do znajomych (kliknij O, później Znajdź osobę, w miejscu na pisanie wpisujesz nickpostaci@nazwakonta po czym odbierasz postacią, której nick i nazwę konta wpisałeś w pole). Po czym wejdź obojętnie którą postacią w listę znajomych (O-Znajomi bądź podobne- dokładnie nie pamiętam) i zaproś ją do drużyny (musisz być online obiema postaciami), odbierz zaproszenie drugą postacią. Gdy jesteś już w pt, musisz być obiema postaciami na jednej mapie, kiedy już się znajdujesz obiema postaciami na jednej mapie, jedną z postaci "przejdź na ich instancję" (Aby to zrobić kliknij alt, później najedź myszką na avatar* drugiej postaci, kliknij PPM i wybierz pierwszą opcję- "przenieś na ich instancję" lub podobnie, dokładnie nie pamiętam).

Sposób trzeci:

Poproś zaufaną osobę, żeby Ci przerzuciła eq.

Jeżeli czegoś nie zrozumiałeś, wal śmiało, spróbuję napisać jaśniej :D

avatar- coś ala zdjęcie profilowe- pojawia się gdy dodasz kogoś do drużyny, pod Twoim avatarem.

@

Punkt drugi w skrócie

Zaproś swoją drugą postać do znajomych, później zaproś ją do drużyny, kliknij Alt i najedź myszką na avatar drugiej postaci- kliknij PPM i wybierz "Przenieś na ich instancje". Przeniesie Cie na kanał na którym znajduje się wybrany członek drużyny czyli Twój kapłan bądź pierwsza postać (zależy którą postacią wykonałeś całą "operację")

Opublikowano

@up,

Dzięki Besiek. Dałem Ci kilka like'ów, bo odpowiedź bardzo konstruktywna i wyczerpująca ^^

Pytanie 9: Mam problem, bo nie wiem, czy złoto jest w grze jakoś bardzo potrzebne, a pytam, bo chciałbym kupić wierzchowca na stałe za 5 zł. Ja mam 9,80 zł, no i nie wiem czy zostawić na kupienie jakichś fajnych przedmiotów później, czy je już będzie się chyba kupować za AH, pieczęcie itd? ;d

Pytanie 10: Czy można mieć nałożonych na raz dwóch towarzyszy? ;d Jeżeli tak, to jaki dodatkowy towarzysz dla kapłana? Mam już żołnierza, chciałbym innego. ;x

1377019234-U697852.png

Opublikowano

9. Kupuj śmiało, na wstępie każdy zbiera na wierzchowca, później zostawiaj na potki (mikstury życia), bo się przydadzą na 60 :)

10. Można, ale najpierw za zen musisz kupić aktywny slot na drugiego towarzysza. Jako drugiego polecam maga (za gold), jak wolisz za zeny to nie wiem, bo nie posiadam, ale feniks jest najlepszym dps'em-towarzyszem w grze.

Dps (Damage per second)- postać zadająca obrażenia :D

Opublikowano

@up,

Pojęcie DPS nie występuje tylko w Neverwinter ^^ Aż tak ciemny nie jestem.. ._.

Pytanie 11: Mam +30 lvl i czym mogę leczyć urazy, gdy mnie zabiją mobki? :D Gdzieś mogę to zakupić? ;d Tzn. u jakiegoś npc? ;D

Pytanie 12: Zwój teleportacji do Enklawy Protektora jest jednorazowy, czy 4ever? ;P

1377019234-U697852.png

Opublikowano

11. Istnieje zwój leczenia urazów. Idź na targowisko (mapa- punkt 21) i naprzeciwko npc'ta oznaczonego punktem 18, za ladą stoi npc od mikstur, zwoi itp.

12. Niestety jednorazowy (polecam zostawić do 50-60 poziomu, gdyż tam są największe mapy)

Opublikowano

11. Możesz dać dokładną nazwę NPC'ta? Niestety go nie widzę... Są tylko ci po dwóch stronach tego smoczka, co daje dzienne zadania, a tak poza tym nic... ;d

12. ok ;)

@up,

No co Ty ^^ Ale 4k diamentów astralnych piechotą nie chodzi? ;d

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Nie pamiętam dokładnej nazwy.

Musisz wejść na targowisko (ten budynek przed którym stoi Rhix-koleś od dziennych zadań).

@Inaczej

Idź do punku numer 21 na mapie, to jest targowisko. I naprzeciwko npc'ta-sprzedawcy profesji jest właśnie npc z miksturami i lekkimi/normalnymi/większymi zwojami do urazów.

Gdybym mógł to bym Ci to na screenie pokazał, ale niestety nie mam takiej możliwości.

Opublikowano

@BesieK,

Okej. Mam :)

@top,

Pytanie 13: Jest taka sytuacja, że mój towarzysz od kilku dni ma już 15 poziom, ale nie wiem skąd wziąć dla niego "Chwost mieczowy", który jest dostępny w wyposażeniu po 15 poziomie... Skąd go wziąć? ;D

Pytanie 14: Te umiejętności, które są cechami klasowymi, gdy nie są przeciągnięte na te 2 wolne miejsca na nie, to nie są aktywne i nie działają? ;/

1377019234-U697852.png

Opublikowano

14. Właśnie tak, możesz mieć tylko dwa skille dzienne, pasywne i 3 aktywne.

13. Towarzysz za golda może mieć póki co maksymalnie 15 lvl. Co do jego eq to nie mam pojęcia, gdyż nie przykładałem do tego większej uwagi.

Opublikowano

15. Nie można mieć niestety więcej niż 7 :D W dodatku gdy nie pomodlisz się przynajmniej raz na dzień, tracisz wszystkie.

Myślę, że kuferek za 7 monet jest najlepszy :) Dużo fajnych przedmiotów z niego leci.

Opublikowano

O nich piszę.

Jak otwiera Ci się okienko z niebiańskimi monetami to na górze jest jeszcze jedna zakładka. Tam znajdziesz oferty za Płomienne Monety

Opublikowano

No tak, zgadza się :)

A ja się pytam co kupić za te płomienne, skoro za niebiańskie kuferek.. ;)

Bo piecz. lwa raczej zbędne, mantykory nie wiem i tych dalszych także.. ;d

1377019234-U697852.png

Opublikowano

Jak już jesteś na zakładce Płomiennych Monet jest tam owy kuferek o którym piszę :) Na początku z tego co pamiętam masz mikstury, jest strzałka w prawo, gdy w nią klikniesz pojawi Ci się zielona torba z przedmiotami, gdy zrobisz to ponownie będziesz miał kuferek.

Sorry, że muszę to wyjaśniać w kilku postach, ale robię to z pamięci, bo nie mam dostępu do gry przez kilka kolejnych tygodni. W najgorszym razie do końca wakacji. Teraz laptop jest w naprawie, a później mam wyjazd ze znajomymi.

@

Chodziło mi o kuferek za Płomienne, nie Niebiańskie monety ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...