Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Ps3 slim czy ps3 super slim

JELCZU1997

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam zamiar kupić konsole. Zastanawiam się miedzy wersją super slim 12gb a slim 12gb. Która jest lepsza np .cichsza, bardziej opłacalna? Doradźcie mi bo chcę mieć pewność żę kupię dobrze. Mam zamiar grać na oryginałach. (kilka tygodni temu zrobiłem podobny temat ale chce mieć 100% pewności że wybiorę lepszą wersję.

Opublikowano

super slim 12gb a slim 12gb

Slim 12 GB, nie ma takiej. Co do Super Slima - łatwiejsza w naprawie, mniejsza, ale podobno bardziej podana na uszkodzenie.

Ja brałbym bez zastanowienia zwykłego slima ok. 160GB.

Tabciogaraj.png

ps3_10.png - ps4_10.png - psvita_10.png
Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Opublikowano

Obojętnie co weźmiesz to będziesz zadowolony,

Chcesz nowszy model to bierz SS, chcesz sprawdzony model który póki co jest najmniej awaryjny bierz Slima 160gb/320gb

Super Slim ma tylko jeden plus, możesz odpalić kopie gier z PSX'a na zasadzie przekładanki i to wszystko. Konsola wcale nie jest bardziej cicha od Slima to zwykłe nakręcanie klientów na nowszy model.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Nie ma reguły, po prostu im dłużej grasz tym bardziej nagrzewają się podzespoły.

Latem to polecam robić przerwy w graniu w szczególności w upalne dni, konsola nawet po 30 minutach grania zaczyna już się nagrzewać i wiatrak wchodzi na szybsze obroty.

Opublikowano

kup kiedy chcesz, po premierze nowej konsoli nie licz na obniżki cenowe PS3, może markety zrobią jakąś promocje przez kilka dni i tyle, konsola będzie spadała z ceny z biegiem lat a nie miesięcy

co innego serwisy aukcyjne, tam zawsze będziesz miał taniej niż w sklepie

Opublikowano

raczej nie chyba że trial albo kody na allegro po 4 zł ;D Wole kupić grę raz taką jaką chcę i grać nawet wtedy kiedy niemam internetu

Opublikowano

Bo jeżeli miałbyś kupować +, a nawet chociażby wytestować te 30 dni to musisz zakupić konsolę większą niż 12GB. Dragon Age II (pudełkowa wersja) na sam zapis gry potrzebuje 3800MB+, czyli ok. 4GB. Zostajesz z 8GB, więc to na parę gier tylko, tym bardziej, że nowe gry potrzebują już coraz więcej miejsca na zapis.

Tabciogaraj.png

Zajmuję się sprowadzaniem różnego rodzaju towarów z Chin. Potrzebujesz pomocy? Pisz!

Opublikowano

Ta za 800zł z Allegro nie posiada gwarancji. Tym bardziej, że Superslimy są bardziej podatne na awarie. Ja bym wziął 320GB za 700zł (znajdziesz taką). Dokładnie przemyśl zakup super slima.

Tabciogaraj.png

Opublikowano

Z tych dwóch naturalnie polecam slima. Sam posiadam i jestem z niego z biegiem czasu wciąż zadowolony. Jeżeli natomiast zamierzasz kupić super-slim, weź pod uwagę, że jak będziesz korzystał z PS+ 12 gb to zbyt mało.

Opublikowano

Tabciogaraj.png

Opublikowano

to że za 900zł znalazłbym to proste ale niechcę żeby cena konsoli przekroczyła 800-700zł a chcę mieć nową bo z używką zawsze jest ryzyko

Opublikowano

No tak, od Nas ze sklepu ostatnio powystawowa 160ka poszła za 519zł. Znajdź sobie odpowiednią, do Ciebie wybór należy. W ostateczności wziąłbym nawet 120GB.

Tabciogaraj.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...