Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DL] Przedstawiam wam Plugin mojego autorstwa [TimeDyrt]

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 85
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak czegos byś nie wiedział to pisz na skype: akalik.97

Jezeli chodzi o kod pluginu,

package me.TimeDyrt.TimeDyrt; import java.util.List;import java.util.logging.Logger;import org.bukkit.ChatColor;import org.bukkit.Server;import org.bukkit.World;import org.bukkit.command.Command;import org.bukkit.command.CommandSender;import org.bukkit.command.PluginCommand;import org.bukkit.entity.Player;import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin; public class TimeDyrt extends JavaPlugin{  public void onEnable()  {    getCommand("slonce").setExecutor(this);    getCommand("deszcz").setExecutor(this);    getCommand("burza").setExecutor(this);  }   public boolean onCommand(CommandSender sender, Command command, String label, String[] args)  {    Player player = (Player)sender;    Logger log = getLogger();     if ((command.getName().equalsIgnoreCase("slonce")) && (player.hasPermission("TimeDyrt.slonce"))) {      ((World)getServer().getWorlds().get(0)).setStorm(false);      ((World)getServer().getWorlds().get(0)).setThundering(false);      player.sendMessage(ChatColor.GOLD + "Zaraz rozpogodzi sie!!!");      log.info("Gracz uzyl komendy /slonce");      return true;    }    if ((command.getName().equalsIgnoreCase("deszcz")) && (player.hasPermission("TimeDyrt.deszcz"))) {      ((World)getServer().getWorlds().get(0)).setStorm(true);      ((World)getServer().getWorlds().get(0)).setThundering(false);      player.sendMessage(ChatColor.AQUA + "Zaraz bedzie padac deszcz!!!");      log.info("Gracz uzyl komendy /deszcz");      return true;    }     if ((command.getName().equalsIgnoreCase("burza")) && (player.hasPermission("TimeDyrt.burza"))) {      ((World)getServer().getWorlds().get(0)).setStorm(true);      ((World)getServer().getWorlds().get(0)).setThundering(true);      player.sendMessage(ChatColor.GREEN + "Zaraz bedzie burza!!!");      log.info("Gracz uzyl komendy /burza");      return true;    }     log.info("blad TimeDyrt");    return false;  }}

Moge wiedziec po co 3x dawales Executor ... ? Jezeli robisz komendy w głównej klasie to nie musisz nawet jednego pisac.... Executor jest do tego aby komendy byly w oddzialnych klasach ;)...

Muwie, Plugin sie rozrasta, To dopiero poczatek.

boze!!! ile ty masz lat!!! mówie*

Opublikowano

Jak czegos byś nie wiedział to pisz na skype: akalik.97

Jezeli chodzi o kod pluginu,

package me.TimeDyrt.TimeDyrt; import java.util.List;import java.util.logging.Logger;import org.bukkit.ChatColor;import org.bukkit.Server;import org.bukkit.World;import org.bukkit.command.Command;import org.bukkit.command.CommandSender;import org.bukkit.command.PluginCommand;import org.bukkit.entity.Player;import org.bukkit.plugin.java.JavaPlugin; public class TimeDyrt extends JavaPlugin{  public void onEnable()  {    getCommand("slonce").setExecutor(this);    getCommand("deszcz").setExecutor(this);    getCommand("burza").setExecutor(this);  }   public boolean onCommand(CommandSender sender, Command command, String label, String[] args)  {    Player player = (Player)sender;    Logger log = getLogger();     if ((command.getName().equalsIgnoreCase("slonce")) && (player.hasPermission("TimeDyrt.slonce"))) {      ((World)getServer().getWorlds().get(0)).setStorm(false);      ((World)getServer().getWorlds().get(0)).setThundering(false);      player.sendMessage(ChatColor.GOLD + "Zaraz rozpogodzi sie!!!");      log.info("Gracz uzyl komendy /slonce");      return true;    }    if ((command.getName().equalsIgnoreCase("deszcz")) && (player.hasPermission("TimeDyrt.deszcz"))) {      ((World)getServer().getWorlds().get(0)).setStorm(true);      ((World)getServer().getWorlds().get(0)).setThundering(false);      player.sendMessage(ChatColor.AQUA + "Zaraz bedzie padac deszcz!!!");      log.info("Gracz uzyl komendy /deszcz");      return true;    }     if ((command.getName().equalsIgnoreCase("burza")) && (player.hasPermission("TimeDyrt.burza"))) {      ((World)getServer().getWorlds().get(0)).setStorm(true);      ((World)getServer().getWorlds().get(0)).setThundering(true);      player.sendMessage(ChatColor.GREEN + "Zaraz bedzie burza!!!");      log.info("Gracz uzyl komendy /burza");      return true;    }     log.info("blad TimeDyrt");    return false;  }}

Moge wiedziec po co 3x dawales Executor ... ? Jezeli robisz komendy w głównej klasie to nie musisz nawet jednego pisac.... Executor jest do tego aby komendy byly w oddzialnych klasach ;)...

boze!!! ile ty masz lat!!! mówie*

Spoko, za bledy sry nie idzie mi dobrze z orto

@ref

Opublikowano
Opublikowano

Po co obciązać serwer jak można sobie w aliasach to pozmieniać jak już koniecznie chcesz mieć tak "bardzo" potrzebne komendy po polsku bo nie umiesz zapamiętać 2 wyrazów.

Takie cos to a paincie mozna zrobic o.O

Dla Ciebie może można , bo jesteś jakąś informatyczką i wiesz wiele rzeczy w tej dziedzinie. , ale dla innych ciężko jest to zrobić , np. ja mam słabe umiejętności manualne i na grafice się nie znam , więc nie umiem. Chłopak zrobił i udostępnił to za darmo - dzięki czemu nawet jak to zajmuje 15 minut - zaoszczędzone masz 15 minut :).

Opublikowano

command /slonce:
permission: timedyrt.slonce
trigger
:
set weather to clear
command
/deszcz:
permission: timedyrt.deszcz
trigger
:
set weather to rainy
command
/burza:
permission: timedyrt.burza
trigger
:
set
weather to storm

szajs kurw..

Opublikowano

Wszystko to posiada essentials oraz wiele więcej.

Spolszczenie tych komend to 2 minuty :)

Opublikowano

Kurde, spodziewałem się jakiegoś pluginu powodującego zmianę czasu serwerowego na czas realny... A tak poza tym to faktycznie sam Bukkit to ma, więc na przyszłość staraj się robić pluginy, nawet proste, ale z potrzebnymi komendami.

Opublikowano

Po jaką cholere taki plugin?! Wiem że dopiero się uczysz ale nie wstawiaj tego na forum! Przecież równie dobrze moge zrobić aliasy do tych komend i zajmie mi to 2 min

Te komendy masz w podstawowym bukkicie bez żadnych pluginów, masz też w essentials które ma prawdę mówiąc większość serwerów....

Poza tym widziałem kiedyś do tego poradnik, i było w nim to samo.

Pisałeś gdzieś w komentarzach że postanowisz dodać komendy /spawn /setspawn

ale po co? masz to w essentials. Proszę cie zamknij temat

Opublikowano

Po jaką cholere taki plugin?! Wiem że dopiero się uczysz ale nie wstawiaj tego na forum! Przecież równie dobrze moge zrobić aliasy do tych komend i zajmie mi to 2 min

Te komendy masz w podstawowym bukkicie bez żadnych pluginów, masz też w essentials które ma prawdę mówiąc większość serwerów....

Poza tym widziałem kiedyś do tego poradnik, i było w nim to samo.

Pisałeś gdzieś w komentarzach że postanowisz dodać komendy /spawn /setspawn

ale po co? masz to w essentials. Proszę cie zamknij temat

Wlasnie, kazdy tylko zyje Essentials, a moze pomyslisz, Moze ktos nie lubi tego pluginu, Moze komus sie podoba...

Opublikowano

@up

BUHAHAHAHAHA

czemu ma nie lubić essentials? Jestes śmieszny , essentials to jak dlla mnie jeden z najlepszych pluginów , nawet lepszy od tych super dodatków RPGItems jakies inne cuda jetpacki. Essentials ma to w sobie , że wszystko jest w jednym. A /time day i to wszystko ma podobną budowę do twojego pluginu , więc jest to niemalże to samo - wystarczy w aliasach spolszczyć komendy albo jak ktos nie ogarnia to w mycommand , bo budowa pluginu jest choćby podobna, więc po co obciazac serwer - essentials daje wiecej i mniej zajmuje a twoj tyle co jakies posrane /dzien /noc i inne gówna które można zrobić choćby samemu w Essentials, a że ma podobną budowę do twojego i ktoś nie lubi Essentials - to nie wiem co lubi, to jest jakby połączenie pluginów w jeden , jak nie lubisz tego ściągniesz inny plugin - MASZ KOMPLETNIE TO SAMO NICZYM TO SIĘ NIE RÓŻNI.

Zrozum że Twoja robota może się komuś po prostu NIE SPO DO BAĆ! Ale ty tego nie przyjmujesz , jak to tak , essentials to szajs lepiej obciążać serwer jakimś gównem.

Jeszcze raz błagam administrację o zamknięcie tematu.

Opublikowano

dobry plugi wszystko dziala polecam

MQpg.png

| Polub ten Post | Sygnatury na Zamowienie | Bannery | Loga |

Opublikowano

Wlasnie, kazdy tylko zyje Essentials, a moze pomyslisz, Moze ktos nie lubi tego pluginu, Moze komus sie podoba...

Popier*****o cię?? Nawet jeśli nie korzysta z essentials (nie sądze aby jakikolwiek serwer powyżej 10 slotów nie miał essentials) to ma to w bukkicie

To co @up/ A do ciebie to ty chyba nie umiesz przyjąć że ktoś nie lubi twojego pluginu który można sobie w dupe wsadzić

Opublikowano

@up

po co Ci taki szajs jak można to w aliasach spolszczyć albo w mycmd - nie zawalaj sobie tym serwera, ściągnij właśnie mycmd i mozesz spolszczać komendy ,samemu je robić i wgl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...