Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Silne G Czy P ?

STOCHU

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No widzę naprawde saaaami profesjonaliści...

Te wasze bajki z szyciem w grocie... No prosze was... FuBu rozsiał plotkę o tym szyciu w grocie co jest taką samą prawdą jak to że jest uczciwy...

Osobiście grając na PL chciałem przetestować silne g3 vs silne P, rezultat? W grocie o wiele i to o wiele przyjemniej bije mi się z silnym na P.

Tak samo co do berka, berek zwiększa obrażenia o tyle % o ile dany poziom daje szybkości ruchu czyli załóżmy berek m5 daje 11 szybkosci ruchu, czyli dmg które będziecie otrzymywać będzie większe o 11%. Jak ktoś ma dobre eq to może wbić berka na P bo dla tej osoby to i tak nie będzie większej różnicy robić.

cpok.jpg

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Sile na P przydaje się na metkach czy expie (np. loch pająków v2)

Silne na G przydaje się w PVP oraz expie w grocie wygnańców (im więcej defa tym większe szycie wchodzi w ciebie)

69sf.png

Opublikowano

Ja robiłem Silne na P od zawsze i tak będę robił, pare razy dostaniesz szycie i koniec, nie biją Ci cały czas przecież z szycia w DT z silnym na P cisne jak chcę także według mnie dawaj silne do P i nie słuchaj innych o tym g1...
W 100% zgadzam się z Katuri....

1312454350-U203760.png
Opublikowano

Ja robiłem Silne na P od zawsze i tak będę robił, pare razy dostaniesz szycie i koniec, nie biją Ci cały czas przecież z szycia w DT z silnym na P cisne jak chcę także według mnie dawaj silne do P i nie słuchaj innych o tym g1...

W 100% zgadzam się z Katuri....

Silne na P wbijało się jak nie było groty.

W grocie z silnym na P, osoba, która takowe wbiła nie poexpi sobie tam, bo jest wtedy bardzo ciężko ogarnąć.

Ale silne na G1 w zupełności starczy.

Na tym lvlu możesz wbijać śmiało silne na P(jeżeli nie masz zamiaru lvlować)

Opublikowano

Spokojnie wbijaj na P

mialem na plu mentala 85 lv i na nim silne P.

Zaje fajnie sie expilo w grocie

Dt robiłem praktycznie bez eq.

To ze silne na P jest zle to fake.

08945921259705007813.png

Opublikowano

Powtarzam poraz drugi, silne na P jest lepsze. Ludzie którzy powiedzieli że G, graliście kiedyś na PL mentalem i expiliście w grocie z silnym na G i z silnym na P?

Nadal nie mogę uwierzyć, że gadacie o tym szyciu, szycie to szycie tamto. Do pvp gdzie 2 postać bije hitami i szyciem nie odpala się silnego.

Exp w grocie z silnym na P jest kilka razy przyjemniejszy niz z silnym na G, moby mniej bija a szycie to ogólnie bajka i tyle...

cpok.jpg

Opublikowano

Max g1 Ci wystarczy. Skoro dajesz rade w dt to nie polecam dobijać bo w pvp będziesz cienki z bodziakami. Silne Ci dmg nie doda więc najlepiej jak zostanie takie jakie jest.

Silne na P wbijało się jak nie było groty.

W grocie z silnym na P, osoba, która takowe wbiła nie poexpi sobie tam, bo jest wtedy bardzo ciężko ogarnąć.

Ale silne na G1 w zupełności starczy.

Na tym lvlu możesz wbijać śmiało silne na P(jeżeli nie masz zamiaru lvlować)

Jak nie było groty to były wierzby w red, a one też mają dosyć pokaźne szycie. Prawdopodobnie szycie to bajka. Widziałem jak ludzie expią silnym P i jeszcze leppiej im się expi .

Opublikowano

Ja bym radził silne G1 im więcej masz deffa tym bardziej wchodzą szycia czyli obejścia obrony oraz coraz większe, więc taki mental z silnym p to dupa w pvp;xx

Co Ty pieprzysz. Kiedy ktoś ma np. 1500 dmg, a Ty 1200 defa, to uderzy Cię tym 300 dmg (nie licząc absów), a z przeszywką 1500, z kolei jeśli masz np. 2000 defa, to i tak walnie Cię 1500, bo przeszywka po prostu POMIJA OBRONĘ, a nie uderza z wartością obrony.

Opublikowano

Zalezy przy jakim lv pvp z bodziakiem, bodziaki robia eq pod szycie najczesciej przy 86+ na nizszych bodziak tylko skiluje. Więc silne na P sie przydaje a gdy ktos bije szyciem to ja bym nawet silnego nie odpalał...

cpok.jpg

Opublikowano

Tak naprawde radzil bym M10/G1. Bo masz wiecej defa i dostajesz wieksze szycie ;]

m10? ;o kolega mowi ze postac na sohan/ognista to jak bossy bd ubijac ?

Dajmy na Przykład wbijesz sobie 75 + i masz silne na P i idziesz do groty i zobacz jakie masz szycie + niebańska zbroja to ile masz defa max G1 tak jak Bodziakowi się robi Berserk na G1 nie na P .

na plu expilem mentalem kolegi z silnm P (1050deff razem)

hity po 75 i co 30-50sekund 1.2k ( a wiec nic takiego .)

Co Ty pieprzysz. Kiedy ktoś ma np. 1500 dmg, a Ty 1200 defa, to uderzy Cię tym 300 dmg (nie licząc absów), a z przeszywką 1500, z kolei jeśli masz np. 2000 defa, to i tak walnie Cię 1500, bo przeszywka po prostu POMIJA OBRONĘ, a nie uderza z wartością obrony.

jak masz 1.2k deffa to ludzie ci beda walic po 1,2dmg

a z szycia 2-10k....

z wlasnego doswiadczenia polecam ci bic na P.

56096062140461666809.png

Opublikowano

Podobno wtedy bugują się na Tobie uderzenia i dostajesz większe dmg.

Każdy bierze na G1, więc coś w tym musi być.

Mózg Ci się buguje -,-

@topic

Rób silne na P, jest ponad +100 więcej obrony jak z G1, a to się bardzo przydaje, nie słuchaj się innych, też miałem dylemat na PRIVACH czy silne G1 czy P do expa, z P o dziwo ,,przeszywka większa'' jest ale to rzadko się spotyka, rób P bez zastanowienia ;)

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Oczywiście, że G1 - im więcej defa tym większe przebicie (przeszywka).

Opublikowano

Mózg Ci się buguje -,-

@topic

Rób silne na P, jest ponad +100 więcej obrony jak z G1, a to się bardzo przydaje, nie słuchaj się innych, też miałem dylemat na PRIVACH czy silne G1 czy P do expa, z P o dziwo ,,przeszywka większa'' jest ale to rzadko się spotyka, rób P bez zastanowienia ;)

Jedyny kto jest tutaj zbugowany to Ty.

Silne na G się zostawia ponieważ naprawdę pvp np z ninją jest trudne do wygrania ponieważ jak ninja "hituje" w postać z dużą ilością defa to przeszywka wchodzi masakryczna.

Masz problem z NosTale, Metinem bądź z robieniem for ? pisz do mnie, z chęcią Ci pomogę ;)

Legenda
Opublikowano

Wyłącznie G. Na tym poziomie umiejętność tak rozwinięta w zupełności wystarczy. Jest to mniej defa niż na P, ale będziesz dostawał mniejsze DMG z przeszywki.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Jeszcze raz dodam od siebie 3 grosze bo koledzy tam piszą że jak ninja hituje to duze dmg

Po 1. Woj mental do pvp z klasa ktora szyje silnego nie wlacza zazwyczaj.

Po 2. Masz 1500 defa z silnym g1 ninja bije Ci po 1,5k mając z silnym na P 1600 defa lub troche więcej nadal będzie po 1500 bił tym szyciem bo def nie zwieksza dmg

po 3. Mental z silnym na P ma łatwiej w dt, expie, pvp z klasami ktore skilami tylko bija.

cpok.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...