Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

długie wczytywanie

netrickus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, do przedwczoraj gra wczytywała się jeszcze na napis "oczekiwanie na graczy" od jakiegoś czasu (od wczoraj) wczytuje się może na sam początek bitwy tuż po odliczaniu, cały czas miałem detale na maksymalne i z dnia na dzień tak się zrobiło

komp:

win7 64bit

proc: amd athlon 2 x4 640

graf: ati radeon hd 5670

ram: 8gb

fs_overall.png
Opublikowano

bitwa wczytywała się około sekundę po losowaniu, był napis "oczekiwanie na graczy" potem odliczanie i start. a teraz wczytuje się po starcie jak już wszyscy jeżdżą. Gra się nie wyłącza, ale denerwuje mnie to, że połowa drużyny jest na pozycjach a ja dopiero startuje

fs_overall.png
Opublikowano

Mi się tak dzieje jak zamule kompa więc nie wiem może sprawdź sam

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

CCleanerem spróbuj, ewentualnie odinstaluj wszystkie mody jakie masz i zainstaluj od nowa (niby nic, a mi to pomogło, bo miałem to samo, więc może Tobie też :) ).

Opublikowano

WIRUS !!! xD

Czym ostatnio bawiłeś się na komputerze ?? Co instalowałeś, co pobierałeś itp.

x

Opublikowano

ostatnio nie pobierałem nic, komputer przeskanowany przez avg i hijackthis`em nic nie wykryło mody zaraz przeinstaluje i zobaczymy p.s. stało się to po odłączeniu drugiego dysku (mam 2 dyski w kompie i dvd-rom, aby uruchomić dvd-rom muszę odłączyć jeden z dysków bo mam tylko 2 saty w kompie :/)

edit:

drugi dysk oczywiście podłączyłem z powrotem ale już nie pomogło

edit2:

instalowałem sterowniki do karty dźwiękowej ze strony creativa ale po tym był skan kompa

fs_overall.png
Opublikowano

Karta dźwiękowa i wczytywanie się wot-a nie bardzo się klei, ale może..

Spróbuj wyłączyć kartę dźwiękową. Zaraz może uda mi się zaleść przydatnego linka dla ciebie.

x

Opublikowano

teraz sytuacja wygląda tak: wyłączenie karty nic nie dało natomiast wyłączenie samej muzyki w opcjach wota podniosło fpsy o 30 (teraz jest 90-100) natomiast wczytuje się tak samo wolno, 2s-1min po rozpoczęciu bitwy. Oczywiście próbowałem zmieniać priorytet procesu - robię to zawsze jak gram w wota

edit:

pozwólcie, że zbiorę wszystko w "kupę":

1. gra się wyłącza czy co ? - nie, bitwa długo się wczytuje

2. może to przez zamulenie kompa ? - jakby to było takie proste to bym nie pisał tego tematu :)

3. ccleanerem kompa przeczyść - nic to nie dało :/

4. przeinstaluj mody - jeszcze do zrobienia

5. WIRUS !! :D - nie, komp był skanowany avg i hijackthis`em

6. wyłącz kartę dźwiękową i sprawdź - nic nie dało wyłączenie karty, wzrost fpsow spowodowało wyłączenie muzyki i tylko jej w opcjach wota, nie wpłynęło to na prędkość wczytywania

fs_overall.png
Opublikowano

Oooo Rany. Człowieku wywalenie modów to pierwsza czynność jaką powinieneś zrobić. >.<

TO WSZYSTKO PRZEZ MODY. Wiem, bo sam tak miałem. Wgrałem jakiś stary mod i mapa się załadowała na fula a do bitwy nie chciało wejść.

Po wywaleniu wszystko normalnie śmiga.

x

Opublikowano

Taką sytuację powodują mody dźwiękowe (dźwięki strzałów, silników itp). Usuń je, powinno pomóc.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

poszukaj błędów w rejestrze używając CCleanera i je napraw. Powinno pomóc.

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

Trzeba było zapisać sobie kopie zapasową rejestru. Ja nigdy nie czyszczę rejestru, bo wiem, że to g*wno daje- i jak widzisz ma też efekty uboczne

Naprawdę nie wiem co mogłeś zwalić, ale odłączanie dysku, nie było za mądre, ponieważ pewnie miałeś wiele aplikacji z samostartem zainstalowanym na owym dysku.

Coś się zwaliło. FORMAT WINDOWSA..

x

Opublikowano

Ja bym spróbował zrobić jeszcze tak :

%appdata%/Wargaming.net/WorldOfTanks
i usuwasz wszystko co jest w tych folderach po za :

custom_data

i

preferences

Napisz czy Ci pomogło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...