Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Prosty sposób na znaczne zwiększenie FPS

railroad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Przedstawiam Wam dzisiaj prostą metodę dzięki której FPS podskoczą wam o 10 - 20 FPS Zależy od sprzętu. Na słabych podskakuje z tego co się orientuję o ok. 10 FPS. A więc do dzieła.

1) Wchodzimy w:
Dla Win Vista / 7 : Mój komputer > Właściwości systemu > Menedżer urządzeń > Kontrolery dźwięku, wideo i gier

Dla Win XP : Mój komputer (klikamy PPM na ikonke komputera, a potem właściwości) > Sprzęt > Menedżer urządzeń > Kontrolery dźwięku, wideo i gier

2) Tam szukamy naszej karty dźwiękowej i klikamy WYŁĄCZ (potem możemy ją włączyć), gdy zapyta czy na pewno klikamy TAK.
sposob.jpg

3) Odpalamy normalnie WoT i cieszymy się zwiększoną ilością FPS :)

Zasada działania: Po prostu wyłączamy kartę dźwiękową z funkcjonalności, przez co znacznie zwiększamy wydajność nie tylko WoT, ale także całego systemu, przez co tym sposobem możemy przyspieszać nie tylko gry internetowe ale i takie "zwykłe". Ale istnieją gry które wymagają dźwięku do działania, np. GTA IV.
Kiedy karta dźwiękowa jest wyłączona, żaden dźwięk nie będzie odtwarzany.

Aby włączyć ponownie kartę dźwiękową wchodzimy ponownie w tę samą ścieżkę i klikamy WŁĄCZ.
Sposób ten polecam ludziom, którym zależy na grywalności, bo trzeba się pogodzić z tym że nie będzie dźwięków ;) Albo chciecie dużo FPS i brak dźwięku, albo mało FPS i dżwięk. Ja chyba wolę to pierwsze :)
Potwierdzam, że działa - testowane u mnie i kolegi.
U mnie podskoczyło 20 FPS ;)

Zakaz kopiowania na inne fora.

fpssy.png

9e5d547b6355b67b.jpg

Opublikowano

@UP nie bo gra może nie zadziałać tzn. jak będziesz uruchamiał to będzie pisało nie znaleziono folderu audio - czy coś takiego

Tak to działa w połączeniu z boostem i menadżerem ( trik z podniesieniem prorytetu ) może nawet 10FPS podskoczyć

Nie podskoczy do 20 napewno nie może tak pisze ale w rzeczywistości jest inaczej...

Opublikowano

Ooo czyli na moim 7 letnim pc wyciagne 50fps ;D Podczas gdy w nowych czasami wot ledwo idzie ;d. Tylko szkoda ze dzwieku nie bedzie no ale cos za cos

Opublikowano

Nie masz jeszcze jakiś pomysłów ?? :( mi się podniosło ledwo o 5 fps...

1377531174-U173186.png

Opublikowano

dzialać, działa no ale bez dzwieku to inny komfort. ja osobiscie mam 40 fps po wylaczeniu dzwieku podnioslo tak srdnio o 7. no ale z 40 fps az tak zle sie nie gra tak ze nie skozystam z tego tuta

Age is just a number :)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Może teraz skończy się spam z tematami " Jak zwiększyć FPS".

Myślę, że temat warty do podpięcia.

1376908392-U992821.png

by Presidont

Opublikowano

Witam. Przedstawiam Wam dzisiaj prostą metodę dzięki której FPS podskoczą wam o 10 - 20 FPS Zależy od sprzętu. Na słabych podskakuje z tego co się orientuję o ok. 10 FPS. A więc do dzieła.

1) Wchodzimy w:

Dla Win Vista / 7 : Mój komputer > Właściwości systemu > Menedżer urządzeń > Kontrolery dźwięku, wideo i gier

Dla Win XP : Mój komputer (klikamy PPM na ikonke komputera, a potem właściwości) > Sprzęt > Menedżer urządzeń > Kontrolery dźwięku, wideo i gier

2) Tam szukamy naszej karty dźwiękowej i klikamy WYŁĄCZ (potem możemy ją włączyć), gdy zapyta czy na pewno klikamy TAK.

sposob.jpg

3) Odpalamy normalnie WoT i cieszymy się zwiększoną ilością FPS :)

Zasada działania: Po prostu wyłączamy kartę dźwiękową z funkcjonalności, przez co znacznie zwiększamy wydajność nie tylko WoT, ale także całego systemu, przez co tym sposobem możemy przyspieszać nie tylko gry internetowe ale i takie "zwykłe". Ale istnieją gry które wymagają dźwięku do działania, np. GTA IV.

Kiedy karta dźwiękowa jest wyłączona, żaden dźwięk nie będzie odtwarzany.

Aby włączyć ponownie kartę dźwiękową wchodzimy ponownie w tę samą ścieżkę i klikamy WŁĄCZ.

Sposób ten polecam ludziom, którym zależy na grywalności, bo trzeba się pogodzić z tym że nie będzie dźwięków ;) Albo chciecie dużo FPS i brak dźwięku, albo mało FPS i dżwięk. Ja chyba wolę to pierwsze :)

Potwierdzam, że działa - testowane u mnie i kolegi.

U mnie podskoczyło 20 FPS ;)

Zakaz kopiowania na inne fora.

fpssy.png

Nie polecam .

Opublikowano

Nie polecam .

Nie polecasz to nie komentuj. Swoją drogą jest to dobry sposób, więc nie wiem co Ci nie pasuje. Mi poprawia FPS o jakieś 15-25.

1376908392-U992821.png

by Presidont

Opublikowano

A co poradzisz, jeśli powiem, żę jak gram siedzę na mumble albo słucham muzyki?

Przestań to robić, a muzę puść z telefonu ;)

1376908392-U992821.png

by Presidont

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...