Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum czy lo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Zdecydowanie LO ;)

Po nim dostaniesz się do lepszej pracy i będziesz więcej zarabiać, np. studia itd..

A po technikum, to trochę słabo, ale większość tam idzie, bo szybciej się zarabia.

Zupełna bzdura, nawet po studiach dostaniesz na początku 2 tyś złotych, ewentualnie później jak awansujesz na jakąś wyższą posadę możesz zarabiać więcej. Polecam nawet zamiast studiów samorozwój, naukę o pieniądzach, o zarabianiu pasywnym i aktywnym. Być może lepiej na tym wyjdziesz niż po kilku latach spędzonych na studiach, które nauczą Cie jak pracować dla kogoś.

1280314365-U1.png

Opublikowano

Idę na studia związane z tym kieryniem ale na przemyślenie tego mam jeszcze 4 lata

To po co będziesz marnował się w technikum skoro początki studiów to jest materiał z technikum? W dodatku wysiądziesz na matematyce i języku, których w technikum raczej cię nie nauczą zbyt dobrze. Jeszcze wcześniej powodzenia ze zdaniem rozszerzonej matematyki i języka.

btw. jebać idiotów, którzy piszą, że po LO nie ma pracy. Macie racje, ale macie zły pogląd. Po LO mają być studia.

Opublikowano

To po co będziesz marnował się w technikum skoro początki studiów to jest materiał z technikum? W dodatku wysiądziesz na matematyce i języku, których w technikum raczej cię nie nauczą zbyt dobrze. Jeszcze wcześniej powodzenia ze zdaniem rozszerzonej matematyki i języka.

btw. jebać idiotów, którzy piszą, że po LO nie ma pracy. Macie racje, ale macie zły pogląd. Po LO mają być studia.

najwięcej masz do powiedzenie który skonczył gimbaze , najebało się tych licealistów , wszyscy myślą że pójdą na studia i będą zarabiać 10k+ bez doświadczenia które technikum zapewnia po liceum nie znajdziesz pracy i tobie to zagwarantuje . Mo technikum mogę iść na studia , mam papierek może gówniany ale jaki ważny na dzisiejszym rynku pracy . Papierek z technikum = umiejętność . Strata czasu na liceum jeśli idziesz na kierunek techniczny /

Opublikowano

najwięcej masz do powiedzenie który skonczył gimbaze , najebało się

tych licealistów , wszyscy myślą że pójdą na studia i będą zarabiać

10k+

Jak widać w tym temacie nie wszyscy. I ja również nie. Tak hop siup nic nie ma.

bez doświadczenia które technikum zapewnia

na studiach nie ma praktyk?

po liceum nie znajdziesz pracy i tobie to zagwarantuje .

Mo technikum mogę iść na studia

Na studiach początki to jest materiał z technikum, więc po co tracić 4 lata?

mam papierek może gówniany ale jaki ważny na dzisiejszym rynku pracy

Ale ci po studiach mają ważniejszy i cie wyprą LOL. W dodatku myślisz, że na normalne stanowisko cię przyjmą z umiejętnościami z techikum? Przecież tam ledwo programować uczą.

Papierek z technikum = umiejętność

śmieszne. Papierek /= umiejętność. Możesz odpaść na rozmowie kwalifikacyjnej, bo nic nie umiesz.

Strata czasu na liceum jeśli idziesz na kierunek techniczny /

Informatyka to zbyt rozległy dział na technikum

Opublikowano

Takich idiotów powinno się wieszać.

Jakim możliwym sposobem technikum nie przygotowuje do matury z języków kiedy w technikum masz język + zawodowy. Ja w pierwszej klasie miałam 3h języka angielskiego, w drugiej mam 2h zwykłego + 3h zawodowego. :) W dodatku masz drugi język a większość technikum ma możliwość lekcji dodatkowych, wystarczy chcieć a nie mieć podane na złotej tacy pod nos. Z matematyka to nie będę się kłócić bo to dość trudny przedmiot ale jeśli ktoś boi dupę to idzie na dodatkowe. U mnie w szkole zawsze są dodatkowe zajęcia z każdego przedmiotu i jeśli czegoś się nie rozumie to idzie się na taką lekcje.

Technikum ma tą przewagę, że w 2 albo w 3 klasie pójdziesz na te praktyki, co daje ci być może minimalną wartość do CV, chyba że uda ci się załatwić praktykę w naprawdę dobrej firmie.

W zależności od szkoły i zawodu masz różny wymiar praktyk. W mnie np. mam 3lata praktyki po 4tygodnie co daje mi w sumie 12tygodni praktyk. :)

Po liceum gówno masz, nawet tego żałosnego papierka. Nawet was na sprzątacza nie wezmą chyba że po znajomości. ^^

Pojeby w LO które myślą że skoro są w LO to na studia pójdą bez problemu, zdadzą i pójdą do nie wiadomo jak dobrej pracy i będą chuj robić a zarabiać tak że będzie ich stać na wszystko. Bo przecież tylko ludzie po LO zajmują stanowiska kierownicze a technika i zawodówki to masa pracująca :) Kretyni. ^^ Połowa z was kurwa nawet na dobrą uczelnie się nie dostanie, a druga połowa nie da rady pierwszego roku skończyć. A nawet jeśli jakiemuś przeszczepowi się uda to i tak możliwość zapierdalania w zwykłych kabelkach razem z tymi z technikum i zawodówki wynosi w chuj dużo. :D Sobie możecie pisać że och, ja po LO to mogę wszystko. Większość z was skończy te gimbazy, LO i się przekonacie jak chujowo wybraliście. Bo ludzie z zawodówek wyprą was z jakiejkolwiek pracy, a ludzie z technikum wyprą was na studiach i na rynku. ;)

Kiedyś ludzie po studia i LO byli szanowani i to świadczyło o ich intelekcie ale teraz biorą byle debili do tych szkół, gdzie przepełzają na dwójach i myślą że jeszcze studia skończą! Ha!

Zawsze może iść na studia i wybrać specjalizacje. BO PO TECHNIKUM MA TAKIE MOŻLIWOŚCI. :)

Opublikowano

Zawsze może iść na studia i wybrać specjalizacje. BO PO TECHNIKUM MA TAKIE MOŻLIWOŚCI. :)

To ja się pytam po raz trzeci. Po co kurwa iść do technikum jak na studiach na początku jest przerabiany ten sam material?

Reszty nie komentuje. Nie chce mi się z wami użerać.

Opublikowano

Zaraz się pogryziecie jeszcze, szkoda, że w naszym narodzie każdy wie najlepiej.

byle debili do tych szkół, gdzie przepełzają na dwójach i myślą że jeszcze studia skończą! Ha!

Kobieto, pełzam na dwójach, bo mi się nie chcę robić rzeczy, które moim zdaniem mi się w życiu nie przydadzą, co nie znaczy że jestem debilem, bo jestem na tyle inteligentny, że już zarabiam 100zł na godzinę. Bo mam swój pomysł, bo nie uważam, że wykształcenie jest dzisiaj najważniejsze. Skończ sobie studia i życzę powodzenia w wyścigu szczurów o najlepszą posadę, spłacając kredyty, płacąc wysokie podatki i wszelkie inne duperele. ;)

1280314365-U1.png

Opublikowano

To ja się pytam po raz trzeci. Po co kurwa iść do technikum jak na studiach na początku jest przerabiany ten sam material?

Reszty nie komentuje. Nie chce mi się z wami użerać.

A po co się idzie do podstawówki gdzie w gimnazjum przerabia się materiał z ostatnich klas.

Po co się idzie do szkoły średniej gdzie na początku przerabia się ten sam materiał? Inteligentny jesteś.

Po co w ogóle idzie się do szkoły średniej gdzie może Ci się trafić powtórka z 4 klasy podstawówki?!

MOŻE OD RAZU WSZYSCY IDŹMY NA STUDIA, PO CO WIEDZA NAM Z STARYCH SZKÓŁ?!

Odpowiem panu inteligentnemu - żeby zrobić sobie powtórkę, wyłapać ewentualne braki, wyszlifować podstawy.

A i jeszcze jedno, i z technikum i z LO przerabia się na początku ten sam materiał :*

Kobieto, pełzam na dwójach, bo mi się nie chcę robić rzeczy, które moim zdaniem mi się w życiu nie przydadzą, co nie znaczy że jestem debilem, bo jestem na tyle inteligentny, że już zarabiam 100zł na godzinę. Bo mam swój pomysł, bo nie uważam, że wykształcenie jest dzisiaj najważniejsze. Skończ sobie studia i życzę powodzenia w wyścigu szczurów o najlepszą posadę, spłacając kredyty, płacąc wysokie podatki i wszelkie inne duperele. ;)

Mówię o osobach, które piszą że LO jest lepsze i po nim muszą być studia, obowiązkowo zaliczone i super zajebista praca a reszta szkół tego nie da. ;)

Opublikowano

A po co się idzie do podstawówki gdzie w gimnazjum przerabia się materiał z ostatnich klas.

Po co się idzie do szkoły średniej gdzie na początku przerabia się ten sam materiał? Inteligentny jesteś.

Bo taki jest obowiązek?

Po co w ogóle idzie się do szkoły średniej gdzie może Ci się trafić powtórka z 4 klasy podstawówki?!

Równie prawdopodobne jest to, że w technikum będzie się przerabiać materiał z 4 klasy podstawówki.

MOŻE OD RAZU WSZYSCY IDŹMY NA STUDIA, PO CO WIEDZA NAM Z STARYCH SZKÓŁ?!

Bo nie wszystko jest powtarzane? Wydaje mi się, że albo nie rozumiesz, albo próbujesz doszukać jakiegoś argumentu żeby mnie zniszczyć.

A i jeszcze jedno, i z technikum i z LO przerabia się na początku ten sam materiał :*

No właśnie. Jedynie na początku. Potem w LO jest więcej i na wyższym poziomie (na odpowiednim profliu) matematyki. i LO lepiej przygotowuje do matury

Opublikowano

Bo taki jest obowiązek?

Nie gadam z debilami, elo. Nie dorastasz dziecko do poważnej dyskusji, za mało w głowie a za dużo w dupie.

Ale masz lajka za bycie debilem. :)

W sumie co ja się przejmujesz, jak Ty jeszcze pewnie nawet szkoły średniej nie widziałeś na oczy, co dopiero programu nauczania.

16lat masz i czym się szczycisz ? Że ledwo gimnazjum zdałeś? -.-

Opublikowano

Nie dorastasz dziecko do poważnej dyskusji, za mało w głowie a za dużo w dupie.

Co ci się nie podoba w mojej dyskusji? To, że mam własny pogląd i staram się go poprzeć? Może to ty nie wiesz czym jest dyskusja?

Opublikowano

Co ci się nie podoba w mojej dyskusji? To, że mam własny pogląd i staram się go poprzeć? Może to ty nie wiesz czym jest dyskusja?

Jakim prawem więc się wypowiadasz skoro nawet nie jesteś w szkole średniej. Nie masz pojęcia o czym mówisz o to co mi się nie podoba.

Masz durny, wykreowany chyba w stadninie podgląd, który próbujesz nieudolnie poprzeć żałosnymi argumentami, o których nie masz pojęcia.

Chodzisz do szkoły bo masz taki obowiązek, nie rozumiesz sensu kończenia poszczególnych szkół, brawo.

Tam gdzie masz 2 przedmioty z jednego języka i 2x większej godzin nauki go, nauczą Cie gorzej niż tam gdzie masz jeden. :)

Skończ może chociaż pierwszy rok w szkole średniej i wtedy się włączaj do dyskusji...

Opublikowano

Jak widać w tym temacie nie wszyscy. I ja również nie. Tak hop siup nic nie ma.

na studiach nie ma praktyk?

Na studiach początki to jest materiał z technikum, więc po co tracić 4 lata?

Ale ci po studiach mają ważniejszy i cie wyprą LOL. W dodatku myślisz, że na normalne stanowisko cię przyjmą z umiejętnościami z techikum? Przecież tam ledwo programować uczą.

śmieszne. Papierek /= umiejętność. Możesz odpaść na rozmowie kwalifikacyjnej, bo nic nie umiesz.

czyli informatyki nauczysz się w liceum ?

Liceum -zero umiejętności - wkuwanie na studiach

Technikum -wiedza umiejętności-powtórka do studiów .

Ja idę do technikum gdzie wynikami matur przebija liceum , i co technikum jest gorsze ? I tak pójdę na studia ? Chyba że mi się nie powiedzie to zostaje praca lub studia zaoczne , A co wy macie po liceum ?

kfc or seminarium .

Kogo przyjmią

ten co ma studia czy ten co ma papierek z praktykami + studia ?

Jak mówię pozytyw liceum to 3 lata i tyle .

Opublikowano

Jakim prawem więc się wypowiadasz skoro nawet nie jesteś w szkole średniej.

Bo mogę

Nie masz pojęcia o czym mówisz o to co mi się nie podoba.

Jakbym nie miał pojęcia to bym się nie wypowiadał.

Masz durny, wykreowany chyba w stadninie podgląd, który próbujesz

nieudolnie poprzeć żałosnymi argumentami, o których nie masz pojęcia.

I to cię irytuje? Po co, przecież mi się nie uda.

Chodzisz do szkoły bo masz taki obowiązek, nie rozumiesz sensu kończenia poszczególnych szkół, brawo.

Nie łapiesz kontekstu? Mówimy o tym, że materiał się powtarza, a nie o sensie chodzenia do szkoły.

Tam gdzie masz 2 przedmioty z jednego języka i 2x większej godzin nauki go, nauczą Cie gorzej niż tam gdzie masz jeden. :)

Bardzo ciekawa teza. Miło by było, gdybyś to udowodniła.

czyli informatyki nauczysz się w liceum ?

Liceum -zero umiejętności - wkuwanie na studiach

Technikum -wiedza umiejętności-powtórka do studiów .

Jeszcze nie rozumiecie? Po liceum idzie się na studia. Kurwa. Liceum ma przygotować do matury i z przedmiotów nie zawodowych lepiej niż technikum do matury i studiów. Tyle.

A co wy macie po liceum ?

kfc or seminarium .

or studia?

Ja idę do technikum gdzie wynikami matur przebija liceum , i co technikum jest gorsze ?

Bo po liceum matura jest obowiązkowa i ma kto zaniżać.

A w tech idzie ten kto czuje się na siłach

Opublikowano

Bo mogę

Jakbym nie miał pojęcia to bym się nie wypowiadał.

I to cię irytuje? Po co, przecież mi się nie uda.

Nie łapiesz kontekstu? Mówimy o tym, że materiał się powtarza, a nie o sensie chodzenia do szkoły.

Bardzo ciekawa teza. Miło by było, gdybyś to udowodniła.

Tak ciekawa bo prawdziwa , nauczyciel na jednej lekcji nauczy więcej niż na dwóch , a to wiadomo z wiadomych względów .

skończysz liceum , ojebiesz się jak świnia na tych studiach bez wiedzy której nie miałeś w liceum a miałeś w technikum .

technikum też przygotowuje doskonale do matury , rozszerzona matematyka to klucz do każdych studiów technicznych .

Po co iść do liceum jeśli i tak wież że pójdziesz na tą informatykę , po co sie uczyć zjebanego polskiego i przyrodniczych jeśli na nic mi to nie potrzebne /

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...