Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Technikum czy lo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Po technikum masz większą szansę na zdobycie pracy i tak dalej, po liceum zostaje ci raczej studiowanie bo o pracę ciężko.

Opublikowano

No wiadomo, zawsze można iść na studia i wtedy z maturą i egzaminem zawodowym o pracę już łatwiej niż po samych studiach i lo .

Teraz raczej szukają osób do pracy z zawodem

Co o tym myślicie i dalej jak już iść myśląc o życiu i o pracy jaką szkołę wybrac

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Bierz technikum . Po Technikum masz zawód i jak chcesz to możesz iść potem dalej na studia. a po LO nie masz zawodu ;/

skpUo.png

Opublikowano

jak chcesz iść do seminarium to polecam liceum , ja wybrałem technikum żaden pracodawca nie przyjmie cię bez doświadczenia które technikum Ci zapewnia

Opublikowano

A co powiecie o technikum informatycznym ?

Co ono zapewnia czy jeśli po tym poszedł bym np na resocjalizacje potem 2 letnie studia informatyczne czy znalazł bym pracę w takich instytucjach ja policja , straż i inne chodzi mi o coś związanego z kompami i resocjalizacja była by podłożem do policji np potem na technika czy inne dobra

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Pracę znajdziesz po każdej szkole, tylko zależy jak bardzo będziesz ją chciał, jak daleko będziesz jej szukał, i jakie będziesz miał doświadczenie. Nie mniej jednak polecam zawodówkę/technikum.

Opublikowano

Technikum. Łatwiej i przyjemniej.

"Just because I'm weaker doesn't make you stronger".

krul | władca | mangozjeb | technik Ascarialu s2

Last.fm

Zainteresowanych fixami na source'owe game 40250 zapraszam PW.

Opublikowano

Po technikum masz zawód, po LO nic.

Bierz technikum . Po Technikum masz zawód i jak chcesz to możesz iść potem dalej na studia. a po LO nie masz zawodu ;/

Po technikum masz PAPIER, a nie zawód ;). O pracę i tak się trzeba postarać.

Jak wybierasz LO to raczej po to, żeby iść na studia/ukończyć byle co bo masz zamiar wykonywać inny zawód.

Opublikowano

Ja bym brał technikum. Mnie już w jednym na rezerwie obsadzili, teraz czekam na listę w jeszcze jednym technikum i LO, ale najbardziej to do technikum bym chciał.

Bierz technikum masz zawód ...

Mów mi KeiseN :)

Opublikowano

Nie chodzi o to czy łatwiej tylko czy będę miał pracę i przyszłość po takiej a nie innej szkole ....

Co powiecie o kierunku technik informatyk ?

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Jeśli myślisz iść w kierunku informatyki, to polecałabym Ci raczej jakieś technikum informatyczne. Zawsze to masz już jakieś praktyki, jakieś doświadczenie. Liceum Ci tego nie daje. Potem zawsze możesz iść na studia informatyczne.

Opublikowano

Właśnie wiem ...

limit lajków już to wam nie dam.

Ale nie wiem właśnie czy będzie praca po tym technikum i po studiach związanych z informatyką i np jakimś innym 2 kierunkie m

2utq9g5.png b6u4qg.png
Opublikowano

Zdecydowanie LO ;)
Po nim dostaniesz się do lepszej pracy i będziesz więcej zarabiać, np. studia itd..
A po technikum, to trochę słabo, ale większość tam idzie, bo szybciej się zarabia.

Opublikowano

Zdecydowanie LO ;)

Po nim dostaniesz się do lepszej pracy i będziesz więcej zarabiać, np. studia itd..

A po technikum, to trochę słabo, ale większość tam idzie, bo szybciej się zarabia.

Po nim nie dostaniesz się nigdzie, nawet sprzątaczka musi mieć jakieś wykształcenie a po LO nie ma nic.

Jedynie studia po których 3/4 ludzi z LO pracują wśród tych z technikum :)

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Zdecydowanie LO ;)

haahah , jebłem .

lepszej pracy ? Co za debila bez żadnych praktyk chodź namiastki doświadczenia przyjmą po liceum i studiach ?

Opublikowano

Po technikum masz zawód, po LO nic.

Może i się ma zawód, ale w tym kraju jak i innych ostatnio, bez studiów, nie masz nic. Ja idę do Liceum a potem na studia. Lekarzem chcę być, a po technikum nim nie zostanę :P Jak masz jakieś marzenia co do zawodu, lepiej Liceum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...