Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Prezentuje się dobrze i nie jest drogi. A rozdzielczość nie jest jakaś rąbnięta tzn. nie ma czarnych pasków? Nie wiem od czego to zależy bo na na moim monitorze muszę dać zawsze na native bo na innych rozdzielczościach mam paski.

Co jest w niej rąbniętej?

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Co jest w niej rąbniętej?

No właśnie się pytam czy rozdzielczość jest normalna. Chyba że nie rozumiem pytania.

Opublikowano

No właśnie się pytam czy rozdzielczość jest normalna. Chyba że nie rozumiem pytania.

1920x1080 to standard przeważnie, chyba że nie o to Ci chodzi. :P

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

1920x1080 to standard przeważnie, chyba że nie o to Ci chodzi. :P

Chodzi mi o to że na moim monitorze nie mam pasków tylko na rozdzielczości natywnej. Chcę żeby ten nowy miał wszystko dobrze z hd i innymi.

Opublikowano

Człowieku. 21.5 cala to mało. Nic nie musisz odsuwać. Chyba chcesz widzieć szczegóły, a nie doszukiwać się wrogów.

Mi 19 calowy zupełnie odpowiada i wszystko dobrze widzę. 21,5 powinien być też dobry.

Opublikowano

3D i granie na PC jest nieoplacalne. dlaczego? okulary, wieksza odleglosc, lagi jesli sie nie ma z 2x mocniejszego sprzetu niz zalecane, a po 15 minutach bola cie oczy przez 3 dni (przynajmniej ja tak mam). Wiec 3d nie polecam - ew. do ogladania filmow ale to w tv, 60'' +, 3d, 5-6m + odleglosci, zasloniete okna. Wtedy sobie mozna poogladac.

Opublikowano

Tylko ze aktualnie konkurencyjne modele w podobnej cenie sa oplacalniejsze, a to co masz, nikogo tu nie obchodzi (poki nie masz problemow z dzialaniem tego).

Mysle, ze autorowi pomysl z 3d wybilismy z glowy :))

Wiec chyba autor wreszcie sie moze zdecyduje co wziac xD

Opublikowano

Tylko ze aktualnie konkurencyjne modele w podobnej cenie sa oplacalniejsze, a to co masz, nikogo tu nie obchodzi (poki nie masz problemow z dzialaniem tego).

Mysle, ze autorowi pomysl z 3d wybilismy z glowy :))

Wiec chyba autor wreszcie sie moze zdecyduje co wziac xD

No to w takim razie 3d mi nie jest potrzebne :P . Ale jednak poczekam na inne odpowiedzi bo tylko kilka monitorów podaliście, a może być coś lepszego.

Opublikowano

Czyli moze byc wiecej cali? I wciaz 1k zl?

http://www.ceneo.pl/11380057

24'' fhd podobna cena bez tunera (masz w sumie tv ;p) i duzo lepsza jakosc obrazu (ale nie zobaczysz roznicy raczej, chyba ze przy przygladaniu sie dluzej zdjeciu, tak to ew. w grach bedzie ladniej wygladac troszke, i 24'' to taka optymalna wielkosc jesli nie chcemy byc 80+cm od monitora

Opublikowano

Czyli moze byc wiecej cali? I wciaz 1k zl?

http://www.ceneo.pl/11380057

24'' fhd podobna cena bez tunera (masz w sumie tv ;p) i duzo lepsza jakosc obrazu (ale nie zobaczysz roznicy raczej, chyba ze przy przygladaniu sie dluzej zdjeciu, tak to ew. w grach bedzie ladniej wygladac troszke, i 24'' to taka optymalna wielkosc jesli nie chcemy byc 80+cm od monitora

W linku jest monitor 23 calowy a nie 24. W cenie tego monitora jest lg m2382 w którym masz tuner tv znacznie więcej złącz a jakość obrazu będzie taka sama.

Opublikowano

Oj moj blad 2,54cm roznicy PRZEKATNEJ, a jak masz tv to po ci taki monitor? A w moim wiekszy kontrast, jasnosc, pobor mocy i jakosc wyswietlania....

Właśnie jest odwrotnie. W twoim IPS231P-BN kontrast to 1 000:1 a w moim M2382D-PZ 10000000:1. Jasność ta sama czyli 250 cd/m2. Reszta parametrów ta sama prócz tego że w M2382D-PZ masz więcej złącz i tuner tv.

Opublikowano

Popatrz na opinie. To tak naprawde nie 1;1k tylko ok. 1;15k a w tamtym twoim faktycznie jest ok. 1;1,5-2k po prostu zawyzyli, to jest kontrast b. rzadko osiagalny po prostu, a ten minimalny. Popatrz zreszta na opinie, nie samymi faktami od producenta sie wybiera

Opublikowano

Opinie w obu są dobre. I niby przy M2382D-PZ gorsze ? Oba monitory mają prawie identyczne parametry. Prócz wyższego kontrastu w M2382D-PZ większej ilością złącz i tunerem tv. Nawet jak nie będzie używał tunera to i tak konfiguracja i zmiana ustawień będzie łatwiejsza gdy będzie można to zrobić pilotem. Zawsze lepiej mieć większą ilość złącz niż mniejszą.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...