Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor

Jano900

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jako że pod komputer mam podpięty telewizor, chciałbym zakupić monitor.

Budżet - około 1000zł (oczywiście chciałbym taniej jeśli można).

Rozmiar - 19-20 cali (o ile takie są)

Wymagania - Oczywiście chcę żeby nie było czarnych pasków, obsługiwana rozdzielczość fhd, dobra jakość, wbudowane głośniki. Jeśli da radę to chciałbym żeby obsługiwał gry 3d. Co do rozmiarów to nie jestem pewien. Mój aktualny "monitor" ma 19 cali, i jest dobry dlatego nie chcę jakiegoś giganta. I jest on widescreen, jeśli to coś znaczy, mam czarne paski.

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

P.S

Jeśli wpływa na fps to ma chodzić płynnie.

• Odpowiedzi 75
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jak uważasz ale większy monitro jest wygodniejszy moim zdaniem.

"Brotherhood of metal"

Opublikowano

Jak uważasz ale większy monitro jest wygodniejszy moim zdaniem.

Owszem ale siedzę z pół metra od komputera to nie chcę mieć takiego giganta.

nie bierz tak małego monitora bo będzie mial mala rozdzielczosc i kwadratowy ksztalt, bez sensu ;D

Weź sobie jakiś 21,5 cala, np ten : http://www.morele.net/monitor-led-lg-m2232d-pz-z-tunerem-tv-502400/

masz tv w jednym, a poza tym jedyny sensowny lg :D

Mam telewizor lg 19lh2000 19cali i nie jest kwadratowy. Jest dobra jakość. Ale mam czarne paski.

Opublikowano

19 cali i HD to raczej ciężko. 21,5 to dobra przekątna .

Musiałbym najpierw jakoś to sobie odmierzyć. Te 21,5 cala to ile cm? Bo na hd mi zależy, 3d jak da radę tak samo.

Opublikowano

21,5'' = 21,5*2.54cm = ok.56cm

19'' = 19*2.54cm = ~48cm

I to jest przekatna, nie szer. x wys.

Najlepiej 21,5'' albo 22'' (to 1cm róznicy w przekatnej, czyli po 0,5cm mniej wiecej w szer. i wys.). Do tego Full HD, bo HD to nie jest dobra jakosc. Badziewna wrecz. A FHD to standard, 3D to dodatkowo okulary.

Monitor: LG IPD225V-BN albo LG Flatron IPS224. Oba 21,5'', full hd, kontrast 1:1000 (wg mnie wiecej, sam mialem ips224 i byl b. dobry kontrast), cena 500-550zł.

Do 3D potrzeba okulary. Polecam: LG AG-F310DP (90zł) lub LG AG-F310DP (40zł, ale kolorowa ramka). Obie pary pasywne, bo aktywne niestety raczej do TV, nie do monitorów, bo aktywne do monitorów w 90% nawalają, a cena to 150-450zł.

Opublikowano

21,5'' = 21,5*2.54cm = ok.56cm

19'' = 19*2.54cm = ~48cm

I to jest przekatna, nie szer. x wys.

Najlepiej 21,5'' albo 22'' (to 1cm róznicy w przekatnej, czyli po 0,5cm mniej wiecej w szer. i wys.). Do tego Full HD, bo HD to nie jest dobra jakosc. Badziewna wrecz. A FHD to standard, 3D to dodatkowo okulary.

Monitor: LG IPD225V-BN albo LG Flatron IPS224. Oba 21,5'', full hd, kontrast 1:1000 (wg mnie wiecej, sam mialem ips224 i byl b. dobry kontrast), cena 500-550zł.

Do 3D potrzeba okulary. Polecam: LG AG-F310DP (90zł) lub LG AG-F310DP (40zł, ale kolorowa ramka). Obie pary pasywne, bo aktywne niestety raczej do TV, nie do monitorów, bo aktywne do monitorów w 90% nawalają, a cena to 150-450zł.

Nie spodziewałem się że będzie tak tanio. A nie dałoby rady chociaż 20 cali i full hd? Jak nie da rady to ten 21,5 cali byłby dobry ale musiałbym nieco monitor odsunąć do tyłu.

Opublikowano

21,5 cali to jest Benq GL 2250. 400 z "groszami: kosztuje. Sprawdź jak chcesz.

A nie ma full hd 20 cali? I normalna rozdzielczość bez pasków?

Edit

Ten co podałeś nie ma hdmi.

Opublikowano

o boże tylko 1,5 cala różnicy czy ty sobie posty nabijasz czy co

większy monitor lepszy 21,5 cala to optymalna wielkość mniejszy będzie się chu*owo grało

nie wiem co ci nie pasuje najwyżej sobie odsuń

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...