Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Zbyt duży "nacisk" na NosMarket

ArcheR.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnimi czasy w NosMarkecie pojawia się (zbyt) wiele itemów (oczywiście za ND). Milion niepotrzebnych nikomu pojazdów itp..

W dodatku dodawane są unikalne pety, które były dostępne kiedyś.. I to w dodatku są to "pewniaki"-100%. Są też za stosunkowo nie wielką cenę.

Z jednej strony- utrzymuje to serwery, z drugiej strony- administracja (oraz entwell i gameforge) i tak mają graczy gdzieś.

Nie jestem "płaczkiem".

Co wy o tym sądzicie?

Opublikowano

Pracownicy Gameforgu i Entwell muszą z czegoś żyć. Skoro przeszkadza wam Nosmarket to nie wiem, może zmieńcie grę? W każdej grze MMORPG jest postawiony nacisk na prawdziwe pieniądze. Przecież nikt wam nie każe kupować UFO czy Puszka. Ba, nawet inteligentny człowiek nie wydając prawdziwych pieniędzy może zarobić na tych nowościach. Wystarczy użyć mózgu.

Opublikowano

Pracownicy Gameforgu i Entwell muszą z czegoś żyć. Skoro przeszkadza wam Nosmarket to nie wiem, może zmieńcie grę? W każdej grze MMORPG jest postawiony nacisk na prawdziwe pieniądze. Przecież nikt wam nie każe kupować UFO czy Puszka. Ba, nawet inteligentny człowiek nie wydając prawdziwych pieniędzy może zarobić na tych nowościach. Wystarczy użyć mózgu.

Chodzi mi o to, że jest za dużo płatnych "przyjemności", a mniej darmowych.

Opublikowano

Mi się to bardzo podoba, wprowadzają coś do NM, ktoś to kupuję a ja wtedy mam motywację żeby pójść i uzbierać na to. Wszelkie nowości dla mnie są na plus.

Opublikowano

Myślę tak: Niech zarabiają dalej i nie piszcie że nie mają za co żyć xD bo to głupota nie wiecie ile oni zarabiają..

jednak powinni robić eventy itd ;) bo prawda jest taka że mają totalną wyje.. na graczy i przez takie coś gracze odchodzą.

GM trzeba umieć być takie moje zdanie.

Dziwie się że tam nikt się nie odezwie z jakimś pomysłem... albo mają pomysły tylko ci wyżej nie chcą się zgodzić :).

Dodam jeszcze że jak w jakiejś grze ale raczej serwer niema takiego czegoś jak donate... to mnie to wkurza ^^ chyba się przyzwyczaiłem do tego żeby zawsze jakąś kaskę dać, wiecie mógłbym jarać codziennie pić itd.. ale po co ^^ wole np. wydać na grę niż całe życie chlać itd, można też wydać na młodszego brata itp... to tylko pieniądze jednak nie zmienia to faktu że GF zachowuje się trochę źle.

Kiedy nienawiść każe się człowiekowi rozwijać, staje się ona jedną z wielu form miłości.

Po śmierci obawiam się tylko reinkarnacji.

Mogę zatracić się we własnych myślach..
Chcę być szefem, w głowie mam tylko chromowane dziewiątki.

Opublikowano

ta co 2tyg co 3-4 miesiące raczej xD marco pollo nw beznadziejnie on wygląda jak dla mnie wiem wyczułem sarkazm xD to prawda że Gameforge nic nie robi w stosowaniu nowych eventów które by urozmacniały gre mogli by zrobić jakieś fajne zabawy a narazie kupa wydawania ND i tyle a gracze od nostale odchodzą !!!

Opublikowano

Bo za darmowe nic firma nie zarabia? A z czegoś trzeba żyć?

Każdy desperant tak mówi ,a zapewne sam jesteś zerem i mówisz to tylko po to żeby się ucieszyć że nie jesteś całkowitym noobem na dnie. Nie będę słuchał desperanta z 71 postami , który wyraził NIE szczerą opinie bo mu na niej nie zależy....Nikt cię za to nie będzie karał. Poprzyj argumentami..

Jeżeli checsz szybkiego zarobku - NosMarket , da się bardzo mozolnie godzinami dorobić fortuny. Przykładem są perły ciemności i refflinki . Jeden dzień i nawet +2kk do przodu.

http://www.lolking.net/summoner/eune/29743227#history

Profil sławnego Kaszy - Adolfa Hipstera. Zmienił nick bo był jednym z najsławniejszych BoLowców. Jak widać wszystkie gry to praktycznie APC. Pare dni nie ma BoLa i kaszce się troszku spadło ale dszelendszer będzie.

Opublikowano

To prawda GF moglo by urozmaicic eventy.Bo od paru lat te eventy sa tylko kiedy maja byc jakies "wazne" wydarzenia np. Wielkanoc,Boze Narodzenie itp. Jesli chodzi o NM to ja rozumiem ze oni musza zarabiac ale popatrzcie ile oni maja gier na rynku pozatym jeszcze w roznych wersjach jezykowych wiec mogliby przynajmniej co 2-3 update dodawac cos w dodatkowym quescie, do dropniecia etc..

nostaleh.png
Opublikowano

Każdy desperant tak mówi ,a zapewne sam jesteś zerem i mówisz to tylko po to żeby się ucieszyć że nie jesteś całkowitym noobem na dnie. Nie będę słuchał desperanta z 71 postami , który wyraził NIE szczerą opinie bo mu na niej nie zależy....Nikt cię za to nie będzie karał. Poprzyj argumentami..

Hehe.

Po 1. Spacje stawiamy PO przecinku, a nie PRZED.

Po 2. Pisze się DESPERAT a nie DESPERANT.

Po 3. Czemu jestem desperatem? Czy jestem zrozpaczony? Podejmuje pochopne decyzje byle by się przed czymś uratować? Czy jestem zdesperowany?

Zacząłeś mnie wyzywać dlatego że mam inną opinie niż ty? Obrażasz mnie bo mam mniej postów od Ciebie? Najpierw naucz się języka polskiego a potem pisz takie wypowiedzi.

@Topic. Tak jeszcze dodam do tematu. Programista może zarabia te 10 tysięcy, ale jego praca jest bardzo niepewna. W każdej chwili jego firma może się rozpaść a sam zostanie bez pracy. Wy się jeszcze dziwicie czemu wolą 2 tygodnie harować za hajs, niż 2 tygodnie harować żeby ucieszyć kilka tysięcy graczy? Błagam Was....

Opublikowano

UP@Tak programiści z GF zarąbiście harują ..... Przecież oni dostają paczke z update od Entwell i wgrywają ten cały update na serwery .. I to ma być ich ciężka harówa?

nostaleh.png
Opublikowano

@UP. Programiści z Gameforge cały czas siedzą i czuwają nad serwerami gier i stron internetowych. A poza tym jak dostają paczkę od Entwell z np. puszkiem kłębuszkiem to co mają zrobić? Wrzucić go do cp na 15 lvl czy do NM? A może napisać jakąś misje poboczną nawet pokroju sp 5 czy sp 6? Zaraz... to należy do Entwell. Entwell wybiera co ma dojść do GF, a on może jedynie ustalać ceny, liczby i ew. zmienić język.

Opublikowano

GF wykupiło pliki od Entwell i mają prawo do zmiany update ... Gdyby wszystkie update'y zależały od Entwell to PL było by jak SE a GF by zbankrutowało od wszystkich tych update'ów.Oczywiście gdyby nie byli by tak łasi na pieniądze to zrobili by nawet CP dotyczące danego eventu lub update'u.

nostaleh.png
Opublikowano

@UP. Sam napisałeś że GF WYKUPIŁO pliki. Więc czemu gameforge ma je dawać za darmo? To są ludzie z krwi i kości, nie stać ich na oddanie kilkudziesięciu tysięcy euro za darmo.

Opublikowano

Trafiłeś w same sedno.

To jest główny powód tego, że czekamy na prywatne serwery dużo lat i nadal się nie poddajemy.

NosMall - kup coś za 40 ND(więcej niż 12 zł), a na 10% dostaniesz to, co chcesz.

Chcesz mieć rzecz na 100%? Kup za 50 zł.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

Marudzicie, pewnie przez to , ze w nosville widzicie mase ludzi z sp +15 i eq +8. Co prawda to prawda, caly majatek laduja w gre. Dobrze odpowiedz uzasadnil kolega pare up.

Entwell jest glownym studiem robienia nostale, Gameforge wykupuje pliki, update, poprawki moze nie wszystkie, ale te z glowy koreanczyka to tak.

Gdy Entwell sprzedaje gameforgowi rzecz , zalozmy ze to jest nowo wydany zagiel wodny, czy jak to sie nazywa, to nie wiem ;p.

Co oni maja zrobic? Nie moga wstawic cp 80+ , bo bedzie bunt. 50+ nie , bo bedzie plaga, a 10 to tym bardziej. trudnej misji dla kazdego nie moga, bo bedzie spina, ze mam 30 lvl jak zrobic ta misje. Pozostaje wstawic ja do marketu. Gameforge zrobil nawet udogodnienie graczom, dajac od razu gotowca za np 300 nd , zamiast pudlo za 45 , gdzie masz 5 % szans , ze poleci ci syf, a 1 % ze poleci ci item. Oni nie moga wprowadzic swoich rzeczy, gdyz po prostu ciezko jest ogarnac jezyk tej gry. Koreanczycy co update cos zmieniaja, wiec jakby gf wiedzialo jak zrobic swoje rzeczy, uzgodnilo to z entwellem, prawdopodobnie w nastepnym update by to sie wykasowalo, z powodu jakiegos dopisku przy kurczaku :)

Tyle z mojej strony :P

1385975953-U914647.png

Opublikowano

W NosTale i tak jest super z IS.... Zobaczie jak jest na WolfTeam'ie lub Shaiya'i.... Tam to już wogóle się bez ItemShopa nie da grać

Opublikowano

Głównie odzywają się dzieciaczki, które ślą po 100zł. miesięcznie.

Mnie też to drażni. Z gry w której można było na luzie pograć z kolegami, założyć gildie i świetnie sie bawić na glacku,lod i rajdach, zrobiła się jedna, wielka maszynka do zarabiania pieniędzy i kreowanie nowych potrzeb. Kolejnym aspektem jest te 10% szans. Przecież jak wydaje 10zł żeby coś kupić, to mam to dostać i koniec. To jest jak bym poszedł do sklepu po cukier i wylosował mąkę.... To przecież najmniejszego sensu niema.

Ok. Fajnie zrobili z tym 30nd za 1 przyjaciela, ale oczywiście musieli dać LoD od 55 lvla i konieczność wykonania questów ...

Fajna była ta gra, a teraz sie dupna robi.

To samo z 6sp. Otwierasz 40 boxów i śmieci, a koleś obok z 2 dropi sp ...

Opublikowano

@up

Dlaczego wyzwales mnie od dzieciaczka ktory sle po 100 zl miesiecznie? zgłaszam posta.

Posluchaj

Przedmiot za 10 zl nazywa się : LOSOWA SKRZYNKA ???? Widzisz słowo Losowa? Jakbyś miał losowy cukier w sklepie, moze bys dostał mąke.

szans masz 5 % , ale nie wazne. 6 sp robic nie musisz, niczego co wszyscy nie musisz robic, po prostu naucz się zyc z ludzmi, ktorzy laduja kase, bo sa słabi. Ty jedziesz swoim tempem, oni wolą wladować raz 300 zł i juz mieć to co ty. Ale oni nie myślą o konsekwencjach, bo zazwyczaj bocą, to dostaną bana, i będą dzieciaczki płakać, bo oni przeciez wydali ???0 zł.

Chciałbym stare nostale. Narazie dać nam to mogą tylko prywatne serwery, w których zapewne nie będzie is, ponieważ to nie będzie syf, w którym trzeba będzie opłacać pracowników.

1385975953-U914647.png

Opublikowano

Jeżeli tak gadacie złe rzeczy o IS i o tym że "dzieciaczki" wydają pełno hajsu na grę i psuje to klimat to dlaczego nie przestaniecie grać? Nie zmuszaj się do robienia czegoś czego nie lubisz. Tylko, że duża część tych "dzieciaczków" to normalni dorośli ludzie którzy wydają te "masy" pieniędzy na grę :) Ich też zaczniesz wyzywać, że biorą hajs od rodziców? Nie sądzę. Gdyby nie było IS to wasza gra która straciła klimat i już jest taka blech i wg. to by znikła. Muszą dać ten IS, nie ma wyjścia. Dlaczego nie najeżdżacie na powiedzmy minecrafta? Tam jest premium po kupe hajsu a jedyne co daję to możliwość zmiany skina. Najeżdżajcie na Notcha że okrada ludzi...

Opublikowano

Gdyby nie było IS to wasza gra która straciła klimat i już jest taka blech i wg. to by znikła. Muszą dać ten IS, nie ma wyjścia.

Taaa, wielka firma, która zarabia 40% więcej niż potrzebuje na utrzymanie serwerów.

Ale mimo wszystko się zgadzam, bo jak nie ma na grze zarobku, to znika ;f

Niestety, to jest biznes. Nikt tego nie zmieni.

QtiV6xY.gif

Opublikowano

@oskarr131

"Jeżeli tak gadacie złe rzeczy o IS i o tym że "dzieciaczki" wydają pełno hajsu na grę i psuje to klimat to dlaczego nie przestaniecie grać?"

ty chyba jesteś śmieszny pewnie nie masz co powiedzieć na obronę tego że wydajesz kasę na nostale sam bym mógł wydawać kasę na nostale ale po co ??? mam wydawać kasę na grę to wole sam coś osiągnąć lub kupić inną grę i w nią pograć dla zabawy gram w nostale i sprawa mi to przyjemność i dobrze że tak nadal jest świadczy to o tym że nostale jeszcze nie opanowały dzieci które mają sp +15 i nie wiedzą co to grochy [:)] rozumiem to że "prawie" każda gra ma IS bo mieli pomysł zrealizowali go więc dlaczego za swoją cieżką prace nie powinni dostawać wynagrodzeń w postaci pieniędzy ale wiesz jak gameforge robi to cały czas a nie dodaje czegoś co by umiliło nam grę to szkoda gadać ...

Opublikowano

Pieprzycie, że nie potrzebny jest Item Shop. Bez Item Shopu nie byłoby teraz dywanów, zwojów ulepszania SP i innych potrzebnych rzeczy. Wtedy byście dalej marudzili, że jest tak mało rzeczy w grze. Ogarnijcie się trochę. Ja też raz na jakiś czas wydam te 20zł na NosTale, i co, jestem dzieckiem NM? Bo mi się wydaje, że nie.

누가 뭐라 해도 난 나야 난 그냥 내가 되고 싶어
I WANNA BE ME ME ME

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...