Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Aktualnie serwer stoi na bukkicie: 1.6.2

Serdecznie zapraszamy do odkrycia niesamowitego serwera Minelive, po długim okresie budowy mapy, pisania AUTORSKICH pluginów- generalnie przygotowań otwieramy nasz serwer ponownie :)

Zupełnie nowe mapy stworzone przez znaną z YT: Tilli (Teskaczu) oraz BukkitSmerf-a, zrobiona przy pomocy TerrainControl;

Nowa konfiguracja i autorskie pluginy stworzone przez: BukkitSmerf

Aktualnie: ON

post-744021-0-49492200-1361131306.png

Gwarantujemy najlepszą atmosferę, pomocną i miłą Administrację oraz wiele innych ;p. Server oparty jest na aż 3 mapach: głównej z działkami, można ja nazwać FB, mapa survival, gdzie wydobywamy surowiec, by zbudować nasz piękny domek, zarobić kasę, kupić kolejny i kolejny! Kolejna mapa to mapa Cretive, gdzie bierzemy itemki jakie tylko zapragniemy i latając budujemy co tylko nam przyjdzie do głowy!

W wolnym czasie na dłuuugo zajmą Cię takie rozmaitości jak arena speef, arena 1vs 1, mobarena :), liczne parkury, dethruny i inne!

W skrócie: Walcz z graczami aby być najlepszy i zgarniać za to nagrody, walcz z mobami zbieraj surowce ale nie daj się zabić, buduj swój pierwszy domek jak i budowle jakie tylko zechcesz! Umilaj sobie czas grając z przyjaciółmi- zespołowo lub 1 vs 1, przechodząc lightowe i hardcorowe parkury!

Ale po cóż się rozpisywać, wbij i ciesz się tym i wieloma innymi rzeczami!

Aktualnie wprowadzamy VIP za aktywnie spędzony czas na serwerze!

post-744021-0-01438300-1361136541.png

IP: s122.csrv.pl:20258

Typ: Survival/freebuild + full creative (budawany)

Potwory: Tak

Zwierzeta: Tak

Pvp: Tak

Whitelist: Nie

Nether: Tak

Sloty: 40

Premium: Nie koniecznie :)

Wersja bukkita: 1.6.2- zawsze najnowszy!

post-744021-0-50923900-1361136549.png

Właściciel: boku95

HeadAdmin: BukkitSmerf

CreativeAdmin: Tilli (teskaczu), SharpShoterHS

Moderator: AKTUALNIE prowadzimy nabór na tą rangę [Mod]

post-744021-0-15081600-1361136575.png

MobArena - stan i włacz na arenie z hordami potworów

CraftBook - mosty, bramy, tajne przejścia i efekty

OtherDrop - Dodatkowy drop z mobów! (Drop z rud jest normalny, NIE musisz kopać stona!)

SuperSleeef - Najlepsza mini gra w calym MC, Wejdz i zagraj!

Factions i KILKANAŚCIE AUTORSKICH pluginów!

Tak czy siak, co najważniejsze? Startujemy z 40 slotami, tak więc na lagi nie było i nie ma miejsca! Wydajność i niezapomniane wrażenia w każdym momencie gwarantuje ja osobiście jak i hosting Craftseve. 4 gb ramu dysk SSd to jedna z nielicznych zalet :)

Na bieżąco postaram się dodawać Screenshoty :)

Forum spływa na dno, pozdrawiam

Brawa dla moderatorów.

• Odpowiedzi 231
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dzięki za opinie, miłej gry życzę! :)

Brawa dla moderatorów.

Opublikowano

Które to autorskie pluginy? Co zabawne w temacie jest "autorskie pluginy" tak naprawde jest jeden, zapewne mało znaczący xD.

YBzXb5v.png

ProfessionalWarns i Minelive :) ale w tym 2 robimy weszystko :) bo robic 10 autorskich pluginow to debilizym :) lepiej 1. ale ze wszystkim. I ciagle jest rozwijany. Zaraz troche opisze o tym co jest, i o tym co bedzie :)

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

"minelive plugin bt bukkitsmerf 1.0" to autorki plugin który zawiera funkcje tak na oko gdzieś 12 pluginów.

Osobno masz "Professional Warns" również jej autorstwa

================

Uprzedziłaś mnie, sorka za dubla

PS. "mało znacząca" to jest raczej rola twojego "mózgu" z tej twojej główce :)

Brawa dla moderatorów.

Opublikowano

ProfessionalWarns i Minelive :) ale w tym 2 robimy weszystko :) bo robic 10 autorskich pluginow to debilizym :) lepiej 1. ale ze wszystkim. I ciagle jest rozwijany. Zaraz troche opisze o tym co jest, i o tym co bedzie :)

Cytuje "Factions i KILKANAŚCIE AUTORSKICH pluginów!". Kilkanaście to nie 2 pluginy...
Opublikowano

Cytuje "Factions i KILKANAŚCIE AUTORSKICH pluginów!". Kilkanaście to nie 2 pluginy...

Ok to rozdzielę każda funkcje z mojego pluga na osobny, zużycie ramu +50%... trzeba być debilem by pisać kilka na raz jak można mieć 1 większy... Wiec to jest kilka pluginow połączonych w 1.

BukkitSmerf

Opublikowano

Powtarzam po raz kolejny chory gimabazjalisto, wiem że w tym wieku trudno udawać mądrego jeśli się nim nie jest...

Po co mają być w liście pluginów ml1, ml2... ml12 jeśli można wszystko mieć w jednym?

To tak jakby w tych czasach do graia, słuchania muzyki, pisania sms, dzwonienia, przeglądania internetu etc. używać do każdej z tych czynności innego urządzenia...

Brawa dla moderatorów.

Opublikowano

Ok teraz co do innych rzeczy. Wspomnę ze mamy mapkę robiona z TerrainControl, dzięki czemu mamy kilka dodatkowych biomów :).

Jednym z biomow sa latające wyspy, albo raczej góry :P ss:

nbhfsaa24cxb.png

Oczywiscie rudy normalnie się na nim pojawiają :) tylko na innych wysokościach. Jak nie boicie się upadku warto poszukać :) zwykle je widać.

Co do pluginow:

Professional Warns - To tylko mój plugin od banow/warnow itd :). Wrzuciłam na bukkita, ale teraz nie aktualizuje, wiec radze nie pobierać, bo w tamtym są bugi :D Aktualna wersja została napisana całkowicie od nowa... (usunęłam cały kod i napisałam 2 raz)

A co do tego 2. Ten plugin cały czas rozwijam, Niestety nie mam na to dużo czasu, bo większość rzeczy robię sama na serwerze :).

Aktualnie jest tylko kilka ułatwień co do działek:

Admini mogą je wygodniej dawać a gracze wygodniej dodawać/usuwać graczy (komenda /dodaj nick lub /add nick).

Nie pisać mi o żadnym plotMe itd, bo tam jest za mało opcji.

Kolejna komenda dla administracji jest usuwanie graczy, Admin dostaje info o graczu co nie gra już 20 dni (plugin patrzy TYLKO na zalogowania z AuthMe, wiec samo wejście na serwer ale nie użycie /login, nie zaliczy aktywności)

po wpisaniu komendy wszystkie działki gracza się usuwają i resetują, tak samo zabezpieczenia skrzynek czy kasa.

I coś dla adminów na eventy :P komenda do spawnowania mobow :) Z tym ze można ustawić jaka ma mieć zbroje, z jakimi enchantami(a nawet z jaka nazwa/podpisem), ile % na drop, jakie efekty potkow i na ile czasu, ile hp, czy jest dzieckiem, czy jakiś inny/inne moby na nim/pod nim siedzą, czy nazwę moba. ITD itp :P

A teraz o tym co bd :)

- Powiększanie działek komenda w gore/w dol (gotowe w 80%)

- Łączenie działek w 1 jeśli są obok sb. (nie gotowe)

- Specjalne jajka do łapania mobow, Po złapaniu i zespawnienu mob staje się niesmiertelny dla innych graczy, tylko właściciel może go zabić. (Gotowe w 60%)

- Coś podobnego do zdobywania mob spawnerow. (Tylko crafting dodany)

No i czekam tez na inne pomysły :) moje lub graczy.

serwer ciągle jest rozwijany, Ale jako ze większość robię ja, to troszkę to trwa :D ale staram się :)

PS: Rzeczy w pluginie jest ciut więcej. np zmienianie ilości hp czy coś (tylko dla adminów lub na eventy czy coś, komenda na 1 linijkę kodu... :P), ale to nie ma co opisywać, i o części mogłam zapomnieć :P

BukkitSmerf

Opublikowano

Odrazu po wejściu na serwer przywitał mnie Boku co mnie bardzo zadowoliło;D Administracja miła i pomocna po 5 minutach grania to idzie zauważyć. Gorąco zapraszam !;)

.sygnatura_player1.png

Opublikowano

Mrau xD

Dzięki za opinie no i jeszcze mileszej gry życzę! :D

Brawa dla moderatorów.

Opublikowano

Jak ktoś ma pomysły co jeszcze dodać to pisać :) dodam do mojej listy :D (soc zła długa już ta lista)

PS: przypomniała mi się jeszcze 1 mała komenda :P /dzialki - pokazuje listę własnych działek na tym świecie. (pokazuje tez kordy na środek działki i listę dodanych osób.

EDIT: jak ktoś nie może teraz wbić to wina hostingu... popsuli coś :) i AuthMe nie ma połączenia z MySQL (napisane 0:30 jak by ktoś był ślepy)

BukkitSmerf

Opublikowano

Już wszystko działa craftserve naprawił połączenie z bazą danych, zapraszam! ;)

Brawa dla moderatorów.

Opublikowano

Mmmm wreszcie czuje hiciora w powietrzu :D

Do tego rekrutacja na moda OoooN :p

A no i polecam rzecz to jasna.!

Zapraszam na genialny serwer Minecraft (minelive) ip: s34.craftserve.pl:20258

:)

b_560_95_1.png

Opublikowano

Heeejo witam jak zwykle, no i życzę miłej gry :P

Brawa dla moderatorów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...