Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne[Filozofia Yanghacka

Programerus

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

@Programerus

Może to i bajka, ale jakbym ja miał th to też bym sie nie podzielił, bo raczej każdy wie co n3o kidy będą robić z tym hackiem...

@Topic

Jakoś wątpie, byście zrobili tego YangHacka, ale życze powodzenia :D Jak to się mówi... "Polak potrafi!" ^_^

Modna sygnatura.

Opublikowano

co prawda moze wam sie wydawac ,ze jestem nowicjuszem ale powiedzcie gdzie i jak sie mam wlamac i ja to robie ^^ . mnie by napewno nie namierzyli ,wiec jak cos prosze pisac tutaj ^^.

Opublikowano

Francuz wydaje ci sie ze jak masz Neo to cie nei znajda ? grubo sie mylisz :rolleyes:

Cytat ktory cie zabije xD

JEZU DAJCIE MU PARLAMENTA LUB PRZENIESCI TO DO OFF TOP

by sEr&sEr

Opublikowano

BTW.trade hacka każdy może mieć tylko nie stać was na niego ;P i wie o nim połowa tego forum.

Na zdjęciu w profilu 13743.59 units/second niech ktoś mnie pobije ;D

Opublikowano

Tak, ale to tradehack na privy. Choć w zasadzie nie wiadomo, bo nikt chyba tego nie testował. Przydałby się śmiałek który wbiłby te 3k postów :)

9989.jpg

"Głupców nie sieją, sami się rodzą"

Opublikowano

Większość z was mówi o tym, że stworzenie YangHacka jest niemożliwe. Czemu? Jako pierwszy powód podajecie: "Yangi są przechowywane na serwerze, więc nic się nie da zrobić". Nic bardziej mylnego. :-) Przecież można włamać się, bądź wysłać zhackowany sygnał do serwera typu "Właśnie podniosłeś z ziemi 100yang". Teraz rodzi się pytanie: "Jak włamać się na serwer?" Niby nic się nie da zrobić, przecież wszystko jest zabezpieczone hasłami itp. itd. Ale chwila, chwila! W takim razie jak klient Metina łączy się z serwerem? Albo w kliencie zawarte jest hasło, albo używany jest jakiś specjalny protokół. Więc teraz w ruch idą debuggery i deasemblery. Wystarczy tylko znaleźć sposób by połączyć się z serwerem. Bazę danych mamy więc dalej nie powinno być większego problemu. Włamujemy się i przestawiamy cyferki w rekordzie gold. :-)

Mówcie co sądzicie na ten temat? Da się, czy nie da? Oto jest pytanie :D

Klient nie przesyła żadnego hasła do serwera, na pewno korzysta z własnego protokołu. Klient, podłączając się do serwera nie ma dostępu do bazy danych, ma ją tylko serwer. Nawet jeśli wyślesz pakiet "Podniosłem 100 Yang z ziemi" i tak nic nie otrzymasz, bo kontrolę nad dropem sprawuje serwer, nie klient. Podłączyć się do serwera to nie sztuka. Jeśli chodzi o ostatnie zdanie, to poprzednie napisane przeze mnie wykluczają taką możliwość.

Opublikowano

Francuz jakiego masz windowsa i jakie łatki?Podaj mi swoje IP to zobaczymy czy taki kozak jesteś.

Tak przy okazji każda sieć internetowa ma zmienne IP, IP stałe jest PRZYWILEJEM, a neo o ile pamiętam posiada IP zewnętrzne i wewnętrzne, można by się ewentualnie podszyć pod czyjeś IP ale to wymagałoby określonych warunków które są dosyć trudne do spełnienia.

Opublikowano

Francuz jakiego masz windowsa i jakie łatki?Podaj mi swoje IP to zobaczymy czy taki kozak jesteś.
Tak przy okazji każda sieć internetowa ma zmienne IP, IP stałe jest PRZYWILEJEM, a neo o ile pamiętam posiada IP zewnętrzne i wewnętrzne, można by się ewentualnie podszyć pod czyjeś IP ale to wymagałoby określonych warunków które są dosyć trudne do spełnienia.

To mnie rozwaliło

na początku mu grozisz, a potem już nie jesteś taki hardcour

pytasz sie o ip, łatki, windowsa

Jeżeli chcesz być dobry to powinieneś zdobyć to sam

chyba że nie wiesz jak?

Brednie.

Po 1.

Nie każda sieć internetowa ma zmienne IP

IP stałe jest przywilejem to prawda

Jakich tobie trzeba warunków. ???

Opublikowano

Mógłbym go sam zeskanować, ale potrzbuje chociaż IP a nie chce mi się kombinować, warunków ci nie podam bo tu za dużo dzieci jest, ale chodzi mniej więcej o to że stajesz się czyimś routerem.

Opublikowano

3/4 tego forum to dzieci nie dowartosciowane, ip mozna podlaczyc do innej skrzynki ale trza znac web keye itp. Wiele jest hackow ale modulowac mysql raczej trza byc doswiadczony w tym. No ok Zrobic priva kazdy moze ale innego hosta nikt nie wbije chyba ze ten co tworzyl metina on moze my nie!! Nikt nie wie kim jest Banjo co skonczyl ile ma lat. yANG HACK NIE MOZE ISTNIEC JEST OPCJA WLAMU NA GM KONTO. NIE POLECAM SIE BAWIC NA UDAWANYCH HACKACH. PORADZE 3/4 CO LUBIA BZDETOWE PLOTY POGRAJCIE W CO INNEGO

Opublikowano

ale chodzi mniej więcej o to że stajesz się czyimś routerem. 

Czy ty wiesz w ogóle co mówisz?

Po 1.

Żeby sterować routerem i mieć jakieś korzyści z tego musiałbyś być w jego sieci tz. dane musiałyby przepływać przez ten sam router którego ty używasz.

Po 2.

Routing Spoffing już dawno wyszedł z mody.

Po 3.

To nie jest forum od tego, możemy pogadać na gg lub e-mail.

Po 4.

Wydaje mi się że ty też nie masz powyżej 15 lat. A więc też jesteś dzieckiem

Opublikowano

Wejdź w mój profil a dowiesz się ile masz lat, nie interesuje się podszywaniem pod ip, czytałem jedynie kiedyś troche o tym i ogarniałem troche(wiem o tych sprawach tyle by nie być zielonym ;]), dlatego też że to nie jest forum od tego nie rozwijam tego tematu ;] i jak już pisałem yanghack jest niewykonalny bo wszystkie opcje mh możemy spowodować sami(teleport=na chińskim są teleporty, sh=możemy podnosić prędkość chodzenia i bicia za pomocą itemków, bonów itp, mobb lock=pelerynki, autopickup=w końcu sami zbieramy kase nie? WH=możemy przechodzić przez ściany ale przecież moby mogą to czemu my tez nie możemy? no fog=hax wizualny)sami nie możemy sobie dodać określonej sumy(niektórzy myślą że można przechwycić pakiet i wysłać go spowrotem, ale temat o kowalu zaprzecza tej teori).Gdyby stworzenie yanghacka było takie proste to każdy by go już posiadał.

Opublikowano

Jeżeli już tak wymieniasz to przecież się da

Widać nie pomyślałeś.

Przecież za każdą misję dostajesz kase + exp + losowy item

Więc.. To też dostajemy

Opublikowano

Raczej się nie da bo hacki mają za podstawe bugi gry(handel itp.) nie jesteśmy w stanie zbugować yangów, pakiety jak już mówiłem mogą mieć w sobie zapisane unikatowe dane które są sprawdzane przy ich przyjęciu, nie mogę stwierdzić jednak z całą pewnością czy jest to możliwe czy nie, bo to tak jakby udowodnić że w snopie siana jednak nie ma igły ;]

Opublikowano

A jeżeli by wysłać pakiet z przerobionymi danymi (te które serwer sprawdza)

Jeżeli by podstawić znak ****

Przecież on oznacza nieokreśloną liczbę cyfr oraz nieokreślone cyfry i liczby

serwer musiałby zwrócić odpowiedź "true"

Opublikowano

Panowie niby wszystko pięknie zrobienie takiego hacka jest wykonalne choć nie proste tylko pomyślcie co dalej jeżeli to się rozpowszechni i każdy nabije sobie ile chce yang?

Są wie opcje albo wszyscy poszukamy sobie innej gry albo będą się pojawiały kolejne patche blokujące kolejne wersje hacka a my będziemy przezywali tylko kolejne cofki serwerów.

232_banner.jpg

• 1 rok później...
Opublikowano

Teraz to jestem niemal pewien, że Yanghacka nie ma ;d

Zbieram-

Piszę poprawnie po polsku

Opublikowano

Moim zdaiem nie ma yang hacka. W clijencie nie ma hasła łaczenia się pod serwer mysql. Kązdy serwer zawiera port który jest udostepniony przez hasło ( w logowaniu na jakieś ch ). My znamy ten port ale co nam po tym ? Ten port nie ma żadnych zezwoleń i jest zablokowany pod navicat i nie jest mozliwe wejście na nim w mysql. Port navicata to pewnie 3306 ale gwarantuje że nie uda wam się "zgadnąć" hasła od tak bo hasło to nie jest: serwer metin2 tylko zawiera bardzo skomplikowaną kombinacje różnych liter, cyfr i znaków. Łamanie takiego hasła na 1 komputerze zajęło by conajmniej 300lat. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...