Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne]Wasze Początki W Metinie

sebos2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakie były wasze początki w Metinie?

Ja osobiście pytałem się Sury jak zdobyć pelerynkę i do 20 lvl nie umiałem ulepszać itemów :}

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

• Odpowiedzi 64
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A i skile rozdawałem po równo ,a staty tak;

1 siła

1 inta

1 Wita ;}

"Tłum nie rozumie, tłum się nie interesuje, tłum jedynie podąża, tam gdzie kieruje się orszak"

Opublikowano

moj poczatek to szaman offna 61 lvl Moniek poczatki trudne np chcialem 20k za bron to wpisywalem ile ja chce ale potem mi cos nie spasowalo i poczytalem poradniki

jeszcze wychowalem sie na dialbo i nie maxowalem skilli do m tylko troche w ten troche i tak dopiero na 61 mialem 1 skill na M :P

potem astral woj 76 lvl sell zabilem ripka i nie bylo juz zadnego celu w metinie

obecnie mental 70 lvl narazie off bo gram na privie tez astral Pozdro NoRespect the best

Wiem kto jest swój, a kto zwykły pedał
Intel Xeon E5 1650 v2 16GB Ram 1 TB SSD 2x D500 3GB

Opublikowano

Przeniosę do dyskusji :)

@top

Ja ofc zacząłem wojem ;] Na początku all w wir miecza dałem (sam nie wiem czemu :) ) i o dziwo na 17 wszedł na M, zednerwowałem się trochę bo myślałem, że jak na 20 wejdzie to będzie mocniejszy :D ładowałem w siłę, także na 34 lvlu miałem chyba ze 3k hp :) (taki lvl wbijało się kilka tygodni :D ). Najlepszy item jaki miałem to był szeroki miecz +8 ;> (dałem kumplowi kosę +4 za niego :) ). Oczywiście all się na wolnym lało :D nie było gracza który by miał rangę na + ;]

T_Bag_Prison_Break_Signature_by_inspawn.png
Opublikowano

ja tak jak Marian all w siłe tylko 10 w wita all w wira (bo fajne wygląda) nic w berka 4 w szarże 4 w 3-stronne 12 aura miałem riba +4 śmiertelna +7 i takie tam aura na 12 a berek na M2! xD

Nie znasz regulaminu? Zapoznaj się z nim

xdlolxdxdxd.png

WTF?

Nick na privach

Hormon lub CinekH A Hamachi: Hormon666

hbkyp.jpg

Opublikowano

Ja tam szamanem dawałem all pkt. w siłe :D I tak miałem do 20 lvla.

1 Skill na M wszedł na 17 :) Miałem radoche wtedy :)

Raz spaliłem u kowala zbrojke na 18 lvl na +7 i spalił :unsure: od tej pory podbiłem następną zbroje na +6 i nie ulepszałem.

Kiedyś od pewnego woja kupiłem Złoty Dzwon +6 za 25k (Do tej pory nie wiem czy sie opłacało :P)

Potem chciałem dobić skowyt na M4 i kupiłem przez przypadek złe KU :lol: I straciłem 50k :D

Jeszcze miałem wachlarzyk od 15lvla +7 :) odkupiłem od kolegi z gry

Potem odkryłem privy i skończyłem z PL (Nie dobrze mi szło miałem tylko 22lvl)

I to wszystko na S7 (Alamanach)

GG:5542533

Bez jakichkolwiek danych,proszę nie pisać w sprawie pomocy...

Opublikowano

Ja zaczolem grac szamanem ale jak wbilem 11 lvl to mialem dosc :)

WIec postanowilem grac wojem hah i odziwo nie wiem jakim cudem dobilem 40 lvl 0.o

Punkty skilli dawalem 1 wir i 1 3 strone 0.o masakra.......

Potem sie kaplem ze wir mocniejszy..... no i zaprzestalem dawac w 3 stronne i ladowalem w wir

Na 28+ lvl nie pameitam na ktorym wszedl mi wir na 20 lvlu to poprostu bylo niebo :)

I sie kaplem za musze dawac w aure i aura byla az na 9 xD

Postac zarzucilem bo dawalem w mane itp.......

Mialem wir na M 3stronne na 7 aure na 9 i moj genialny berek w ktory dalem 1 pkt na 33 lvl :D

everybody_lies_by_deadmelkor-d5bl91v.png

"Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść

Niepokonanym

Wśród tandety lśniąc jak diament

Być zagadką, której nikt

Nie zdąży zgadnąć nim minie czas..."

| exModerator Inne MMO | exLider League of Legends | exMPC Media Lider | VIP |

Opublikowano

Na początku gralem wojem. Chyba to byl body.. to bylo 2 lata temu ;p Doszedlem do 26 lvl. Mialem wira na m1 ale wszedl na 20. Pamietam jak droplem kawalek klejnotu (jaralem sie nim przez 2 tygonie ;D) Staty rozdawalem all po 1 :D mialem all +4 :D Aury nie wlaczalem nigdy :D Tylko wirem cisnąłem :D

Jeżeli Ci pomogłem albo po prostu czytasz ten post to wejdź na pajacyk.pl i kliknij w brzuch pajacyka. Kliknięcie to dużo droższa waluta niż plus i minus na MPC

;) (Jeśli też tak uważasz skopiuj to do sygnaturki):)

pomagam.jpg?1

Gość Mounthains
Opublikowano

U mnie się zaczęło jak dostałem reklamę na e-mail O Metin2. Pomyślałem że zagram Oo. Odrazu looknołem na youtube z filmikami i spodobało mi się. Pobrałem i zainstalowałem oraz zarejestrowałem się. Wybrałem Ninje i dawałem cały czas w zręczność. Wbiłem lvl 26 na zaprzys, i biegałem na wolnym zabijając wszystkich xD

O kase i itemki NIGDY nie żebrałem

Opublikowano

Umnie bylo tak : zaczalem grac wojem mialem zajawke jak nigdy :) wypytywalem sie o wszystko na 1 lvlu jak wszystko juz "prawie wiedzialem " zaczalem expic bylo ciezko ale z moja zajawka doszedlem do 70 lvla Zbanowane :( a pkt dodawalem tak : max w wirka potem aure berserka i 3stronne :) wirek wszedl na 18 nie wiedzialem co robic bo powiedzieli ze zawsze wejdzie na 20 :> a reszta na 17 :)) a staty to max sil potem w zr :( jak mialem zr na 50 zauwazylem ze nic w wita nie mam i zaczalem walic w wita teraz gram na Arkantesie 52 lvl okradli :/ i eteor 45 lvl z eq ale bez kasy xD

54abec0c2d158bbf727f1ec56d3fc69a.gif
Opublikowano

Noto moja kolej moja pierwsza postacia byla wojka 32lv lwia+4 fms+5 staty rozdawane wszedzie po 1.... :) ale konto zabnowali potem byl woj metnal wbilem nim 26lv i znow ban.Potem wbilem 36lv ninja dagger eq+6.7 :rolleyes: wtedy chcialem zrobic boja i zrobilem sobie dropa eq+9 :).Dropilem medale bo chcialem boja zrobic jak kazdy noobek:).Wbilem tym wojem 21lv i spodobala mi sie gra wojem bodym wbilem nim 30lv nastepnie 34 i smiert+8.Wbilem 49lv eq+9 fms smocza itp i okradli mi konto :( konto oddalem dla jakiegos typia i skonczylem z grac w metina gralem 2lata;d. Dzeiki i pozdro:P

nieregulaminowa sygnatura

Opublikowano

Na mojej pierwszej postaci byłem bodym (myśląc, że to mental :D), latałem w eq +0 i do 12 lvla expiłem na głodnych alfa wilkach ;) Jak miałem gilotynowe ostrze +4, to myślałem, że nikt mnie nie pokona :D

03b33a167ce86b00.gif

Nick na Steam i w Black Ops: KaczorDonald

Opublikowano

Ja z początku grałem ninją daggerem na s5... O ile się nie mylę, serwer ten wyszedł jakoś trzy dni przed tym jak zacząłem grać. Do czynu tego zachęcili mnie znajomi z internetu... Nawet nie wiecie jak sobie Metina wyobrażałem xD Myślałem, że gdy zacznę grać ninją bd miał cały czarny kostium, będę znikał, zabijał i wgl. xD Jakież było moje zdziwienie, gdy tak się nie stało o.O Moim pr0 ninją wbiłem chyba 13 lvl, dając wszystko w inta - myślałem, że moja postać będzie mądrzejsza i przyodzieje czarny kostium, nauczy się umiejętności... bo do 13 lvla właśnie nie wiedziałem nic o skillach. Gdy już je odkryłem, wszystko dawałem po równo ^^ A najwięcej w krycie się :huh: Myślałem, że ludzie z rangą na - są źli i nie można się z nimi zadawać... Agresywny, Złośliwy itp. Wbiłem jeszcze dwie kulki na wilkach z eq +2 z questów, bo oczywiście nie wiedziałem że można ulepszać itemy. Uświadomiłem to sobie, gdy jakiś koleś nauczył mnie lurowania, tzn. korzystania z łuku xD Miał taką świecącą się zbroję... Spytałem się, skąd ją ma i gdy mi pokazał, o! Spaliłem zbrojkę na +3 i przestałem grać xD nie grałem przez jakiś miesiąc, po czym wróciłem ze znajomym :) Dobiłem ninją na s5 18 lvl, i mi się znudziło. Postanowiliśmy z kolegą zagrać na nowym serwerze - s7, i tak też się stało. Powolutku, po cichutku lvl się biło. Oboje graliśmy wojem, a ja, jako że przeczytałem kilka poradników na board.metin2.pl (pro) wiedziałem już, jak dawać staty ^^ Ale skille nadal słabe. Max w wirka, trochę w aurę, berka - bo fajnie wyglądał, a reszta jakoś mi się nie podobała. Wir oczywiście wszedł na 20. Radocha była, chwaliłem się, jaki to jestem pr0... Nigdy nie miałem rangi na -, gdyż nie wiedziałem gdzie się ustawia wolny... Potem na 29 zmiana na mentala, by dowiedzieć się jak to jest. Tutaj jakoś normalnie dawałem staty, ale kupowałem 2 razy z IS zwój powrotu um. (umiałem korzystać z IS, wow :)) Potem ban na s7 na jeden dzień, myślałem ze na zawsze. Zacząłem grać na s2, moim pro ninją daggerkiem 73 którego mi zbanowali za czterokrotne utrudnianie eventu :< I powrót na s7, aktualnie mental 62 ma się dobrze, chociaż słaby jak cholera...

Koniec, nie wiem po cholere to pisałem xD

Pamiętajcie jakby co to gwałcę za pieniądze. Dla znajmoch taniej

1342438901-U0.png

jam jest król nobuf.

można mnie spotkać grającego w metina.

Opublikowano

Ja zaczołem grać gdzieś 2 tygodnie po powstaniu pl metka i grałem 1 raz w tego typu grę bo trafiłem na reklamę. Gdy ja uruchamiałem byłem niezłe podjarany xD nie kumałem wogule o co w niej chodzi nie dawałem rady expic na dzikich psach xD, bo biłem z ręki, potem miałem własnego nauczyciela. Podexpił mnie trochę i pokazał gdzie mam skile (wybrałem nieświadomie) potem gdzieś przez 2 miesiące wybiłem 30 lvl i byłem z tego dumny, tylko mi brakowało FMS pytałem się ludzi z kond maja, ale nikt nie chciał powiedzieć xD ale przypakowo kiedyś poszedłem zwiedzać dolinę orkow. Tam spotkałem besta i za 1 razem wyleciał fms byłem z tego dumny. Byłem jedna z niewielu osób która posiadała go. Tak własnie zaczołem zarabiać do 40 lvl na medale oraz eq. Dropiłem fms i ulepsZalem do +6, a potem sprzedawałem za 1kk wtedy to było naprawdę kupę kasy. Gdy zrobiłem bojowego to zobaczyłem jak expia na bo na bojowcach. Spytałem czy mogę dołączyć i tak następne z 3 miesiące zleciały na bo i mailem 50 lvl. Na tym lvl skonczyłem grać na feniksie ponieważ nie wiedziałem jak zarobić kasę na eq i co robić dalej. Naprawdę strasznie to skrociłem, bo tak naprawdę mógł bym opisywać i opisywać.

[center][img]http://oi42.tinypic.com/2evrhgx.jpg[/img][/center]

Opublikowano

Moja pierwsza postac Sura BM ( akurat taki mi sie spodobalo bo przy trenerze pisalo Czarna Magia ) Maxowalem Mroczne udezenie jako jedynego skila;p wszystko w sile i torche w zycie. Dojechalem tak ta postacia do lvla 33, no a potem to juz skumalem ze cos nie tak, zrobilem sobie woja body ktory mial aure m1 i wirka m1 na 38 lvlu, a na 35 odziwo bojowca zrobilem, tak sie akurat udalo ze mialem obrazek do odbioru jak wbilem 35 lvl;p

@ Edit: Mam pytanie, mam 11 lvl i poszedlem do IMHA ( " m2, prawy dolny rog? czy sie myle? " ), no i siedzilem tam z dobre 2h bilem moobki i nie wypadl zadny item na 30 lvl.. Same smieci tylko :(

Czy dobrze doszedlem do IMHA, i ktore potwory najlepiej bic zeby lecialy itemy.

c3e3677f25827.png

Opublikowano

Ja na początku wybrałem wojownika przypadkowo mentala:P nie chciałem wybierać pierwszego z brzegu :P skille na początku były losowo dodawane xD tak samo jak staty (które o dziwo nawet dobrze rozdałem) mając ok 10 lvla biorąc przykład z innych zagadałem do jakiegoś "PrO" woja z 19 lvlem aby mnie podexpil xD wziął mnie na dzikusy do 17 lvla później to już jakoś szło powoli ale ciągle do przodu :P

Moim 1 skillem na m było uderzenie miecza (dobrze że jest starsza pani) :P

Na 28 lvlu juz wiedziałem jak się robi konika wiec go zrobiłem. Ciągle expiac na dzikusach do 33lvla.... co trwało naprawdę długo ^^ cały drop sprzedawałem przez tobół ceny ok 10% wyższe niż jakbym sprzedał u NPC co też dużo czasu zajmowało :P po 33 lvlu exp na początkowych orkach.... 35- bojowiec i exp na BO w pt:P ok 40 lvl solo na BO blokując je miedzy kamieniami (mentalowi ciężko jest rozwalić BO z bojowca ze słabym eq:P ) i tak do 45 lvl później nowa postać na innym serwerze (kumple grali na fenixie wiec ja też postanowiłem) poza tym szastnie już exp wolno leciał :/ na fenixie miałem ułatwiony start bo znalem już mniej więcej grę a poza tym dostałem od qmpli zestaw startowy (poty, jakieś tam eq do 20 lvla spokojnie) później exp z nimi w pt do 40 next v1 solo.... tak do 50 później do v2 znowu pt :P do 55 > misje ze stronami pamietnika 57.7 reszta do 58 solo już w v1 i narazie przerwa od PLa :P

Opublikowano

Moje początki na s11 sie zaczeły :P Biegałem w eq + 0 - 3 :D Rozdawalem skile oraz statystyki po równo zaczynałem surą WP :P , Expilem do 20lv na Niedzwiedziach xD Stare dobre czasy nigdy nie prosiłem nikogo o podexpienie , yang oraz itemy

To tyle pozdrawiam ^ ^

beznazwy65.png

C Z A S_P O J E C H A Ć_Z_I D I O T A M I

W I Ę C_J E S T E M

Opublikowano

Hehe ze mną to było tak że:

Na początku gdy kolega powiedział mi o tej grze zaraz mnie zaciekawiła powiedział żebym wpisał w google metin2 okej wpisałem

ściągnąłem metina ale nie tego ! xD tylko .us i umuwilem sie z kumplem na jakim serwie będziemy grać xD

Szukaliśmy się godziny po całej mapie co z tego jak kolega grał w polskiego metina a ja w us xD

Gdy już obaczaiłem metina PL nie wiedziałem wogole jak ekwipunku otworzyć gdzie co się kupuje

nie znalem cen przedmiotow nic kompletne zero.

Wbiłem 12 lvl w pt tzn kolega mnie podexpił.

Po 2 latach już jestem obcykany(miałem już dożo postaci 50+ lvl) ale teraz zaczełem grać na Eteorze i dziś własnie wbilem 30 lvl

eq +9 :]

63.gif
Opublikowano

ja dobijałem wszystko po jeden i kupilem Ku dla ninji na 17 lv caly czas probowalem ja przeczytac....

Wkońcu kolega pokazal mi jak grac :D i teraz zmienilem server i szpanuje moim 35/25 wojem/ninja... normalnie pro postacie xD

Opublikowano

Na PVP to na poczatku kazdy chyba potowal;p

Pamietam jeszcze ze moja surka WP 33 lvl [ ach taka pro byla ze KOX HAH ] Klepalem kazdego na wolnym i jak sie latalo z okrutnym nikt cie nie bil;p

Teraz wbijesz Okrutny ledwo wyjdziesz z Ryneczku i juz Cie bija bo licza, ze cos z Ciebie wypadnie =)

c3e3677f25827.png

Opublikowano

Ja zaczelem grac wojem bodym wbiłem 27 lev i nie miałem skilla na M miałem 19 w szarzy .a wira wogle nie miałem aurę chyba 5 czy ile tam a reszta po 1 i myslalem ze szerza na m to jest wir ,Sprzedawałem kawałki klejnotu u handlarki. Najgorzej jak brakowało kasy na poty to myslalem zeby dropla jakaś zbroja albo jakis miecz .Pamiętam jeszcze jak się denerwowałem jak byle te lagi na feniksie i grac się nie dało :D Pamietam tez jak z kolega (sura bm 22 lev ) i jeszcze jakimś chłopem (sura wp 29) szlismy na bossa małp niestety przelismy kile tele i wrocilimsy bo co chwile padaliśmy

rapideoUserbar.png-wchodzicie i rejestrujcie się

KONIEC Metina PL i US

• 1 rok później...
Opublikowano

Zacząłem grać wojem bodym , jako pierwsze dałem w aure 1 pkt, potem z 7 we wirka, ciągle błagałem " podekspish?" sura podexpił do 20 lvl i powiedział , że jak będzie skill na 17 to wejdzie na M, wbiłem 17pkt w 3 stronne, i wyzywałem , że nie wlazł na M, potem upragiony skill M Berserk xDD , a 3 stronne miałem na 17 xD xD xD xD kupiłem topór+7 z 2 kd +3 za 25k x2 ku dla szamana i kilka potek , ahh te super czasy ;] potem na 39 zostałem i grałem innymi postaciami.

cristiano_ronaldo___signature_by_manuexp

Opublikowano

Takie faile ;)

1. Pytałem się jak wbić 2lv

2. Hmmm... który miecz lepszy? Długi +2 czy +5??

3. Sprzedałem silne za 30k

4. Kiedyś w trójkę rozwaliliśmy metina bitwy i CHYBA jakieś KD mi wypadło +3 (nie wiem) i nie umiałem tego zebrać i ktoś podjebał.

5. Nie wiedziałem skąd się bierze 'czary'. Dziesiątkom osób zawracałem głowę, ale i tak z tego nic nie zrozumiałem. Jak już zaczaiłem to wziąłem archera i porozwalałem sobie skille.

6. Patrze, a tutaj kumpel ma konia (bilet). ''WoW! Skąd to masz? Lol jest pr0!!! Ja też chce takiego!''

To chyba na tyle. Więcej już nie pamiętam.

Yo!

Opublikowano

To teraz Pan Vented xD

Moja pierwsza postać to była ninja którą mam do teraz i ma 18lvl xD W każdy skill dawałem 1pkt i w statystykach dawałem tylko w int bo pisało że obrażenia magiczne zwiększone Oo :D

Do gry zachęcił mnie kolega który już od 2 lat nie gra xD

Aha jak bym zapomniał xD Sprzedałem marmur wilka za 5k :> (Wtedy 150k był wart)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...