Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dl] FarmBot Belias Uniwersal

xAmigo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatni stworzyłem tutorial o bocie strasznie na spontanie i wyszło tak że niektórym wszytko działało innym nie. Po paru godzinach rozmyślania wreszcie wpadłem na pomysł jak zrobić uniwersalna wersję tego bota pod wszystkie rozdzielczości. Dla jasności, jeśli ktoś nie czytał tamtego tematu bot działa tylko na bohaterze Belias. Używa on swojej pasywki w kółko dzięki czemu po takiej przegranej grze dostajemy ok 300expa i od 125 do 300golda w ok 2 lub 3min. W przeliczeniu expa dostajemy więcej niż jakbyśmy grali normalnie bo zwykła gra kosztowała by nas ok. 4min. Bot jest w 100% stworzony i wymyślony prze zemnie.

Wszytko co będzie nam potrzebne do odpalenia bota to

http://www.speedyshare.com/6Aq7n/MacroGamer.rar

Skan

https://www.virustotal.com/pl/file/9e877bec694f99a692085aa9dd38b2a86ed1b0e757e3417259b4aa7d3b040e1e/analysis/

oraz skrypt do bota

http://www.speedyshare.com/sp4eS/profileuniwersal.mgp

Gdy już wszytko pobraliśmy wypakowujemy folder MacroGamer i wrzucamy do niego profileuniwersal.mgp. Teraz włączamy MacroGamer wybieramy File>Load Profile...>profileuniwersal.mgp.

Teraz włączamy Duel of Champions, logujemy się i zmniejszamy okno gry do najmniejszego jakie się da, a następnie przestawiamy gdzieś na bok (środek pulpitu musi być pusty).

Gdy już to zrobiliśmy w MacroGamerze klikamy "Run" lub F5 a następnie "H". Odpala się skrypt wskaźnik który pokazuje w jakim polu mamy umieścić DoC'a (skrypt wyłączamy przez przyciśnięcie F5).

Gdy już nam się to udało przyciskamy Graj w DoC'u a w MacroGamerze klikamy "Run" lub F5 i klawisz "G" odpowiedzialny za uruchomienie bota. Teraz wszystko powinno działać.

Jak na razie bot w tej wersji był testowany tylko i wyłącznie prze zemnie więc nie daje gwarancji 100% działania - jeśli cos będzie nie tak pisać :)

Filmik

http://www.youtube.com/watch?v=9ruq5xtPIFQ

Aktualizacja 01.07.2013r

http://www.speedyshare.com/ZDZmc/profileuniwersal.mgp

• Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A to w ogóle dostaje się expa i golda za walkę z SI ? bo twój wcześniejszy bot ten sam opierał się na tym samym ?

Bo jeżeli tak to równie dobrze można wsadzić karty jednego typu all które można umieścić na pierwszej lini i ten tzw bot będzie działać na każdego bohatera ja próbowałem niestety się nie udało ale ja mam pierwszy raz z tym styczność może Tobię się uda to uczynić lub napiszesz, że się nie da to przestane próbować.

Edit: Ja jestem nowy mam pytanie trudno zdobyc tego belias'a ?

Kocham mpcforum.pl!!!

18706.png

Opublikowano

A to w ogóle dostaje się expa i golda za walkę z SI ? bo twój wcześniejszy bot ten sam opierał się na tym samym ?

Bo jeżeli tak to równie dobrze można wsadzić karty jednego typu all które można umieścić na pierwszej lini i ten tzw bot będzie działać na każdego bohatera ja próbowałem niestety się nie udało ale ja mam pierwszy raz z tym styczność może Tobię się uda to uczynić lub napiszesz, że się nie da to przestane próbować.

Edit: Ja jestem nowy mam pytanie trudno zdobyc tego belias'a ?

Samego bota robi się w grze z SI, bo jest od razu znajduje przeciwnika i jest szybciej a bot walczy normalne pojedynki z prawdziwymi graczami. Zdobywanie bohaterów zależy od szczęścia, jedni kupują 30 pakietów żeby dostać Nergala, inni mają go po 1-2, tak samo jest z każdą postacią.

Opublikowano

Działa świetnie - brakuje mi jedynie gdzieś wklejonego przycisku OK awans. Taki awans skutecznie blokuje działanie bota. Jest to do zrobienia czy wymagam zbyt wiele?

+ zastanawiam się czy da się jakoś uruchomić program w tle, jednocześnie korzystając z myszki w innych celach - coś w stylu autonomicznego pulpitu? Nie znam się kompletnie na tym więc tylko pytam.

Opublikowano

Właśnie, ponawiam pytanie, czy dałoby się zrobić, tak, aby bot działał w tle, a ja np. mógłbym w tym czasie grać w inną grę?

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Zastanowię się czy da się to zrobić jakimś programem, bo w autoit programowca zbytnio nie umiem, a w tym powinno dać się to zrobić.

@edit

Chyba mam pomysł! Jeśli się uda do jutra powinienem wstawić :)

@Niebieskooki1 Możesz podesłać mi screena na z widniejącym elementem, którego bot nie klika?

Opublikowano

W miejsce "Kontynuuj" jest ustwiony bot więc możliwe że miałeś po prostu jakieś lagi lub DoC ci się zbugoał (parę razy tak miałem że po osiągnięciu lvla nie dało się kliknąć kontynuuj )

@edit

Fuck Yeahh! Udało mi się wykombinować jak odpalić bota w tle. Jutro postaram się to wszytko wrzucić i liczę na lajki ;D

Opublikowano

Z jakiegoś powodu, wyskoczyło mi okienko (enemy has surrendered. your game will return to menu), nie wiem w sumie dlaczego - może przeciwnik poddał się zanim zaczeła się gra?. Tak czy siak, przerwało to działanie bota

+ okienko dniówki, chyba też zakłóci działanie?(nie wiem, akurat tutaj już mi bot nie działał z powodu powyższego błędu)

Opublikowano

Tak, okienko dniówki zakłóca działanie bota, trzeba przypilnować i o 2:00 zaakceptować żeby dalej działał

HIGH

I SAID HIGH

HIGH VOLTAGE ROCK'N'ROLL

Opublikowano

Naprawię to jak będę w domu. Ok 18 postaram się dodać poradnik odpalania w tle. Dla ciekawskich podpowiem że w programie VirtualBox.

@edit

Dostałem parę pytań odnośnie aktualizacji - tak wiem nie zrobiłem tego o czym pisałem. Postaram się ostatecznie wstawić to jutro, lecz uprzedzam że nwm czy się wyrobię (jutro mam wyjazd na wakacje). Jeżeli bym się nawet nie wyrobił postaram się napisać z telefonu :P

Opublikowano

Czy orientuje się ktoś na temat ewentualnych nieprzyjemności [czyt. banów] związanych z używaniem takiego programu? Z tego co czytałem na forum ubi boty są bardzo niemile widziane w tej grze. Jednak z drugiej strony mogę być dziwnym człowiekiem i całymi nocami grać deckiem na beliasie tylko odrzucając karty... bo lubię, teoretycznie nikt nie może mi nic zrobić, deck to deck. Dodatkowo wydaje mi się, że już dużo wcześniej "belias bot" obił mi się o uszy ;)

Opublikowano

Na tę chwilę bana jeszcze nikt nie dostał. Jeśi jednak się to stanie, temat zostanie usunięty lub umieszczę io tym nformację. Co do belias bota, nigdy się z nim wcześniej nie spotkałem, a w internecie nie figurują o nim żadne wiadomości.

Opublikowano

Nie twierdzę, że bot nie jest twojego autorstwa, prawdopodobnie po prostu nie jesteś pierwszą osobą która wpadła na taki pomysł, lecz prawdopodobnie pierwszą bądź jedną z pierwszych która podzieliła się tym szerszemu gronu odbiorców ;)

Czy byłbyś w stanie zrobić coś z akceptowaniem ewentualnego powiadomienia o nagrodzie za codzienne logowanie?

Opublikowano

Oj chyba posypały się bany ;c - "logowanie nieudane z nieznanych powodów"

W takim razie proszę autora o sprawdzenie czy bot nadal jest niewykrywalny oraz ewentualne uzupełnienie tej informacji w pierwszym poscie.

1366981151-U331881.png
By Vanosz

|Ex Moderator League of Legends | Ex Moderator Duel of Champions | MPC Gold Member |

Opublikowano

Bot sam w sobie jest niewykrywalny. Widocznie ktoś wysłał raport do supportu, tylko jak mogą mi udowodnić że to bot? Mogłem grać i nie odpisywać albo dać siostrze pofarmić (co za problem klikać ciągle odrzuć kartę).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...