Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Moja siostra uparcie chce tyć.. nie wiem po co i czemu pomozcie!

umotex12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OKEJ. Its looks like a troll ale mam 900 postow i mam cichą nadzieje ze dzieki temu mi zaufacie. Otoz mam porąbany problem z moja 13 letnia siostrą.

Otóż od 2 tygodni, jak zauwazylem chce przytyc. Nie pytajcie po co, bo nie wiem. Drobna dziewczyna, 149 cm wzrostu, juz ma maly biust z dojrzewania wciecie w talii itp. No i zauwazylem, ze od 2 tygodni duzo je. Podczas obiadu bierze dokladke, w wyniku czego ta drobna istotka pochlania tyle co ja, rok starszy i mierzacy sobie 180 cm brat o.O . Na sniadanie zada 3 kanapki. W nocy slysze ciche trzaskanie lodowki, jak cicho wygladam z pokoju to widze jak podbiera np. Kawalek kielbasy, zjada o 10 w nocy i idzie do pokoju. Ostatnio przestala, ale raz ja niechcacy (szedlem do kibla) przylapalem, jak bezglosnie otwiera lodowke- dwa palce pod tą gume i przesuwa je w gore. Guma sie odczepia bez dzwieku i drzwi sie otwieraja. Ma taka obcisla koszulke i pod koniec dnia widac jej wyrazny brzuszek od obrzerania sie. Mam tez wrazenie, ze rosnie jej mala falda. A dzis szala sie przewazyla, kiedy wchodze do jej pokoju spytac sie o cos, a ona... z 30 centrymetrowyn (widzieliscie go kiedys? Jak na taka dziewczyne wielki) subwayem w ręku. 1/4 juz zjadla. Barzdo sie przesttaszyla ze ja nakrylem i poprosila o wjscie.

No i powiedzcie mi co mam zrobic? To moja siostra, martwie sie o nia i nie chce zeby stala sie nie wiadomo po co brzuchatą dziewczyną. Rodzice nie widzieli sibwaya ani jedzenia kielbasy wiec nic nie podejrzewaja...

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

wchodze do jej pokoju spytac sie o cos, a ona... z 30 centrymetrowyn

jak chciałeś żeby to nie wyglądało jak troll to ci nie wyszło ;/

Pewnie chce przytyć żeby miec dupeczke i cycunie a później będzie próbowała schudnąć, pewnie bedzie placz ze jest gruba i sie jej niechce schudnać bo wgl to przez geny

Bez-nazwy_nxasswq.png

Opublikowano

Subway, kanapka taka. Skladaja ci na twoich oczach, idziesz od lady do lady i wybierasz skladniki (bardzo tp lubie swoja droga). Ja po 15 cm jestem napchany, a ona jadla 30..

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Opublikowano

Powiedz prosto z mostu tak doslownie po chamsku "Nie wpierdalaj tyle bo bedzie grubasem a cycki ci z wiekiem urosna" (bo jej chyba o to chodzi)

Opublikowano

Siostry są głupie :) z moją mam tak samo, dużo je do tego chipsy, cukierki,cola itp mówie do niej żeby przestała bo będzie gruba a ona na swoim ;). Nie przemówisz chyba,że przywiążesz do drzewa i zostawisz na kilka dni bez jedzenia i wody,podziała,ale nie wiadomo jak jej psychike zryjesz :(.

Opublikowano

Ciesz się żę nie nabawi się anoreksji ;)

Pogadaj z nią, zapytaj dlaczego tyle wpier... yy... zjada*

Akcja z subwayem mnie rozbawiła :D widać że dziewczyna nie lubi małych rozmiarów ;P

1363095337-U286162.png
Opublikowano

Oh yea!

Rodzice ja dzis nakryli. Wchodza do pokoju, a ona siedzi przerazona i je kielbase. Rodzuce sie zdziwili i spytali o co chodzi. Po krotkiej rozmowie nie do konca wiem jakiej bo wyszedlem z pokoju poszla sie zwazyc (najwyrazniej wszystko przestraszona powiedziala) na prosbe rodzicow. Miesiac temu (miala badania) wazyla 42 kg, a dzis wskazalo jej 46 :O

No i na tym sie skonczylo ze rodzice kazali jej tak nie robic bo to ja doprowadzi do nadwagi :p

Ciekawe po co to bylo, bo mi nie chce powiedziec. Pewnie biust, ale ona jak na 13 lat to ma spory i nie wiem o co moze jej chodzi.

Opublikowano

A co cię to obchodzi i czemu wpierdalasz się jej w życie?

Niech wygląda tak jak chce i nic ci do tego szczerze mówiąc.

1374788544-U921656.png

Opublikowano

Ale to ciałko powinno być równomiernie rozmieszczone,a nie tak,że w ciągu miesiąca przytyje 10kg,i wszystko idzie w brzuch ;f.

Opublikowano

Pewnie naczytała się jakiś bzdur w internecie i stosuje jakieś diety, a jedna taka nawet nasuwa mi się na myśl

"Dieta cud, żresz, żresz, a jak schudniesz to cud" :D

5lwgh1.png

Pamiętaj, najważniejszy jest szacunek do drugiego człowieka!

Opublikowano

Rozmowa? Co to za problem spytać ''Dlaczego tak dużo jesz? Coś się dzieje?''. Nie rozumiem twoich obaw ona je ile chce, nie możesz jej zabronić, fakt jesteś bardzo troskliwy ale bez przesady. Będzie chciała to utyje, potem schudnie najwyżej. Jej życie. :)

1372353983-U956368.png

Opublikowano

13 lat i spory? człowieku, to moja koleżanka ma 14 lat i 2 drągale aż do ziemi.

@TOP

Pewnie tyle je żeby mieć duże cycki, i dużą dupe.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

bezglosnie otwiera lodowke- dwa palce pod tą gume i przesuwa je w gore. Guma sie odczepia bez dzwieku i drzwi sie otwieraja.

Hahah. Sneak lvl 100.

Weź sprawdź historie w necie czy się czegoś nie naczytała, lub po prostu spytaj.

Sam opierdol wszystko z lodówki i zobacz co zrobi.

dapng_nwhxwwq.png

Opublikowano

Po tym jak rodzice dzis nakryli ja z kielbasa to twierdzi ze nie bedzie tak. Przytyla w dwa tygodnie 6 kg :x

Opublikowano

heheheh to taka grubaska jak nasza mijoszi :D:D:D

no tyle, ze mijoszi oprócz tego nie ma żadnych znajomych :P

Opublikowano

Oh yea!

Rodzice ja dzis nakryli. Wchodza do pokoju, a ona siedzi przerazona i je kielbase. Rodzuce sie zdziwili i spytali o co chodzi. Po krotkiej rozmowie nie do konca wiem jakiej bo wyszedlem z pokoju poszla sie zwazyc (najwyrazniej wszystko przestraszona powiedziala) na prosbe rodzicow. Miesiac temu (miala badania) wazyla 42 kg, a dzis wskazalo jej 46 :O

No i na tym sie skonczylo ze rodzice kazali jej tak nie robic bo to ja doprowadzi do nadwagi :P

Ciekawe po co to bylo, bo mi nie chce powiedziec. Pewnie biust, ale ona jak na 13 lat to ma spory i nie wiem o co moze jej chodzi.

Lol, może i dostanę warna, ale :

Rodzice ją nakryli na jedzeniu i kazali jej nie jeść?

Opublikowano

Hmm.. Porozmawiaj, uświadom jej jakie będą temu konsekwencje, dlaczego to robi (no wiadomo, ale żeby sama powiedziała). Powiedz to rodzicom, że to zauważyłeś i żeby zaczęli działać. Albo jest druga opcja - olej to po prostu :P Chyba że Cię to wkurza i utrudnia Ci np. brakuje jedzenia w lodówce :D Szczera rozmowa zawsze pomaga ;)

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Może chce zrobić redukcje i mięśnie, hehe ;d

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...