Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zagraj z Mentorem

Xanter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pomysł sam w sobie jest dobry. Trzeba go jedynie jeszcze zrealizować. Coś jednak czuję, że teraz każdy będzie się czuł "mentorem", który jest wszechwiedzący i będzie wkładał nowym niestworzone historie, a potem taki biedny młody gracz będzie miał mentlik w głowie. Muszą być to osoby, które znają się na grze, mają w niej długi staż i będą po kolei wprowadzały nowych graczy w tajniki gry. Bo proszę pomyśleć panowie (i panie o ile są), że taki "mentor" mówi graczowi, który nie wie jeszcze jak czołg strzela, o kontowaniu. Jest to bezsens. Mentor może jedynie pomóc, nie grać za kogoś,. Praktykę trzeba nabrać samemu. Pojawił się tam także już pierwszy wzór, zrobiony przez PanaParagrafa.... Co wy macie do tej eff. ?! Owszem, jeżeli ktoś ma 400eff, 40% celności i 100dmg na bitwę, nie powinien się pokazywać na polu bitwy, ale efektywność to nie wszystko. To tylko cyferki. Liczy się doświadczenie i praktyka, którą możesz przekazać innemu graczowi. Jestem za, jednak radzę mądrze wybierać między tłumem chętnych.

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Xanter, to co ty w końcu chcesz?

Żeby mentorzy pomagali w wyborze modów, drzewek, stylów gry? o.O
Styl gry jest dla każdego indywidualny, i jedyne w czym mentorzy mogli by pomóc, to sprawy "w garażu" - bo to jest na początku najtrudniejsze.
Potem z górki, bo w grze już nikt ci nie pomoże - maksymalnie może pomóc tylko mówiąc o kątowaniu :/

@UP
Świetnie to ująłeś.
Spodziewam się nawet, że "doświadczeni gracze" będą wciskać nowym w które drzewko ma iść... >_>

shoob.png

Opublikowano

@up Ciiiiii. Sam wciskasz xD Ale co do tematu - saaq ma racje. Ludziom się czegoś nie wciśnie od tak. Trzeba wszysko opisać, pomóc, ale nie grać za kogoś. Chodzi tylko o pomoc, a mentor musi nie tylko mieć doświadczenie. Mentor musi umieć pomóc.

Opublikowano

wtf-mem-jackie-chan-1024x819.jpeg

A skąd do cholery wiecie co mamy ma zamiar zrobić Xanter ??

Gówno wiecie a się wypowiadacie. TO JEST POMYSŁ-k tóry trzeba rozwinąć

To nie jest ku**a gotowy projekt. Sracie się jak nie wiem. Dajcie człowiekowi działać. Sami gówno robicie i gównem w innych rzucacie.

Więc "Shut up mother#$%$#%"

Powinniśmy założyć kanał na Wot-cie, gdzie każdy będzie mógł szybko zadań pytanie i szybko uzyskać szczegółowej odpowiedzi.

x

Opublikowano

wtf-mem-jackie-chan-1024x819.jpeg

A skąd do cholery wiecie co mamy ma zamiar zrobić Xanter ??

Gówno wiecie a się wypowiadacie. TO JEST POMYSŁ-k tóry trzeba rozwinąć

To nie jest ku**a gotowy projekt. Sracie się jak nie wiem. Dajcie człowiekowi działać. Sami gówno robicie i gównem w innych rzucacie.

Więc "Shut up mother#$%$#%"

Powinniśmy założyć kanał na Wot-cie, gdzie każdy będzie mógł szybko zadań pytanie i szybko uzyskać szczegółowej odpowiedzi.

Ale tak ogólnie to oco ci chodzi ? Nie za bardzo wiem dlaczego łapiesz stresa ? Bo wypowiadamy się o ewentualnych wizjach tego projektu. W związku z tym, że to pomysł który trzeba rozwinąć, proponujemy warianty jakie mogą się tam znaleźć. Poza tym, Xanter nie koniecznie musi robić to sam. Jak widzisz, sporo osób zgłosiło się jako chętnych, z własnej woli i nie "srają się" tylko chcą pomóc. Ogarnij się troszkę, zanim napiszesz coś podobnego do tego ^^

Opublikowano

Xanter, to co ty w końcu chcesz?

Żeby mentorzy pomagali w wyborze modów, drzewek, stylów gry? o.O

Styl gry jest dla każdego indywidualny, i jedyne w czym mentorzy mogli by pomóc, to sprawy "w garażu" - bo to jest na początku najtrudniejsze.

Potem z górki, bo w grze już nikt ci nie pomoże - maksymalnie może pomóc tylko mówiąc o kątowaniu :/

@UP

Świetnie to ująłeś.

Spodziewam się nawet, że "doświadczeni gracze" będą wciskać nowym w które drzewko ma iść... >_>

Z tymi modami to był akurat przykład ale nie szkodzi, mogę go wytłumaczyć.

Mody - czyli generalnie co to jest, gdzie je można znaleźć oraz jak zainstalować itp.

76561198001815076.png
Opublikowano

Ale tak ogólnie to oco ci chodzi ? Nie za bardzo wiem dlaczego łapiesz stresa ? Bo wypowiadamy się o ewentualnych wizjach tego projektu. W związku z tym, że to pomysł który trzeba rozwinąć, proponujemy warianty jakie mogą się tam znaleźć. Poza tym, Xanter nie koniecznie musi robić to sam. Jak widzisz, sporo osób zgłosiło się jako chętnych, z własnej woli i nie "srają się" tylko chcą pomóc. Ogarnij się troszkę, zanim napiszesz coś podobnego do tego ^^

W tym dziale więcej jest postów negatywnych, które mają na myśli zaniechania projektu.

Ja chciałem tylko, żeby Xanter się z tego nie wycofał, a wam wytłumaczyć, żebyście dali mu to rozwinąć.

Krytykować możecie po pierwszych fazach realizacji projektu, a nie jeszcze jak on się nie odbył.

Nawet jeszcze nie wiece co on chce zrobić i jak to będzie wyglądało, a już nawalacie.

x

Opublikowano

Jak narazie projekt jest w fazie przygotowawczej. Kilka osób już się zgłosiło ale nadal brakuje zainteresowania ze strony "uczniów".

76561198001815076.png
Opublikowano

Pomysł ciekawy:) Liczę, że kolega Xanter się z tego nie wycofa i doprowadzi swój pomysł do skutku. Pozdrawiam.

Jeśli masz jakieś pytania odnośnie WOTa chętnie na nie odpowiem :)

Gram w: Left 4 dead 2, World of Tanks, War Thunder,Tibia(Azura)

Napisz może coś razem pogramy:)
Pomogłem daj + :)

Opublikowano

W tym dziale więcej jest postów negatywnych, które mają na myśli zaniechania projektu.

Ja chciałem tylko, żeby Xanter się z tego nie wycofał, a wam wytłumaczyć, żebyście dali mu to rozwinąć.

Krytykować możecie po pierwszych fazach realizacji projektu, a nie jeszcze jak on się nie odbył.

Nawet jeszcze nie wiece co on chce zrobić i jak to będzie wyglądało, a już nawalacie.

Przepraszam, ale kto tutaj krytykuje ? Nie powiedziałem złego słowa o tym projekcie, jedynie sugestie dotyczące możliwych sytuacji, które mogą niepotrzebnie zaistnieć.

Opublikowano

Przepraszam, ale kto tutaj krytykuje ? Nie powiedziałem złego słowa o tym projekcie, jedynie sugestie dotyczące możliwych sytuacji, które mogą niepotrzebnie zaistnieć.

-=-

Ujmę to tak: debilny pomysł. ..Pomagacie innym'' , a kto ,,niedoświadczony'' będzie siedział w tym dziale? Może jedna, bądź 2 osóbki, które zapewne przypadkiem się tu znalazły, ale wracając do ,,debilny pomysł'' - co to ma być - myślicie, że jesteście cool , bo wpadliście an taki pomysł? to po co są te je**** poradniki itp? to forum już kompletnie schodzi na psy, szczególnie przez takich użytkownikow

x

Opublikowano

@UP.

Co on wnosi do tematu ? Jeden szaleniec, którego osobiście kompletnie nie rozumiem. Jeżeli ty mówisz, że ktoś tutaj obraża, wtrąca się, krytykuje, zniechęca i nie daje pracować Xanterowi to proszę skupiać swoje wypowiedzi na tych osobach, które to czynią. Niektórzy, starają się pomóc...

Opublikowano

Mały BUMP :)

Zagrać ze mną będzie można już od następnej soboty.

Może są już pierwsze osoby które chcą odbyć plutonik z którymś z przyszłych mentorów?

76561198001815076.png
Opublikowano

Pomysł jest fajny. Jeżeli ktoś z niedoświadczonych graczy ma ochotę na jakiś trening 1vs1 albo w większej grupie nich mnie łapie tutaj albo na WoT (nick w Wot taki sam). Może po statach wychodzi że jestem graczem średnim ale myślę że jest sporo rzeczy jakie mogę przekazać komuś mniej doświadczonemu. W klanie robimy sobie raz w tygodniu treningi na których trenujemy oznaczanie celu, ustawianie czołgu, walkę 1vs1, walkę w grupie, słabe punkty czołgów. Zapraszam chętnych do kontaktu. Ktoś tam wyżej (chyba olek222) wyśmiał pokazywanie słabych punktów na niskich tierach... Kolego nie ma z czego się śmiać. Uwielbiam grać swoim ful wypas Traktorem (3 moduły, kamuflaż i już 3 perki u załogi - a jak :D) i wygrywam na tych tierach pojedynki 1vs1 właśnie dlatego że walę w silniki, zbiornik paliwa, itp a przeciwnik strzela aby trafić. Więc finalnie on często pada po tym jak walnę raz i go podpalę albo wywalę mu ammo. Więc nie śmiej się bo nie ma z czego.

Opublikowano

Na chwilę obecną na forum są same koxy :P Mało "świeżych" graczy trafi na forum, a w szczególności do tego działu (tak bynajmniej przypuszczam i widzę).

Opublikowano

Pomysł jest fajny. Jeżeli ktoś z niedoświadczonych graczy ma ochotę na jakiś trening 1vs1 albo w większej grupie nich mnie łapie tutaj albo na WoT (nick w Wot taki sam). Może po statach wychodzi że jestem graczem średnim ale myślę że jest sporo rzeczy jakie mogę przekazać komuś mniej doświadczonemu. W klanie robimy sobie raz w tygodniu treningi na których trenujemy oznaczanie celu, ustawianie czołgu, walkę 1vs1, walkę w grupie, słabe punkty czołgów. Zapraszam chętnych do kontaktu. Ktoś tam wyżej (chyba olek222) wyśmiał pokazywanie słabych punktów na niskich tierach... Kolego nie ma z czego się śmiać. Uwielbiam grać swoim ful wypas Traktorem (3 moduły, kamuflaż i już 3 perki u załogi - a jak :D) i wygrywam na tych tierach pojedynki 1vs1 właśnie dlatego że walę w silniki, zbiornik paliwa, itp a przeciwnik strzela aby trafić. Więc finalnie on często pada po tym jak walnę raz i go podpalę albo wywalę mu ammo. Więc nie śmiej się bo nie ma z czego.

Nowemu graczowi bardzo zależy na rozpieprzaniu silnika/ammo przeciwnikowi -_-

Co, jeśli ci powiem, że nowy gracz nie musi być od razu graczem elitarnym?

Nie mieszaj mu w głowie, nauczy się grać, zacznie się nauka weakspotów.

Najpierw niech ogarnie podstawy.

Z tego co widzę, ty takiego newbiego od razu wysłałbyś na X tiery -_-

shoob.png

Opublikowano

Ewentualnie zrobić kanał w wocie gdzie można sie zgadać na gre .

Prosciej było bo tam mamy dane o garażu i można by sie dobrać.

Jak wróce do domu to postaram sie założyć kanał tylko że on ma ważność 24 h i codziennie trzeba by nowy zakładać kiedyś to miał okres 7 dni ale nie wg utrudniło.

Tylko jakas nazwe trzeba wymyslic ...

Sory za brak polskich znakow.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Z doświadczenia wiem że lepiej się gra z ogarniętym (umysłowo) 12 latkiem niż z jakimś "wszystko-wiedzącym" 30 latkiem :)

Zgadzam się z tobą.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...