Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zagraj z Mentorem

Xanter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wpadłem dziś na pewien pomysł - może by wprowadzić na mpc coś w rodzaju gry z osobą bardziej doświadczoną? Osoby nowe mogłyby się zwrócić do "mentorów" aby czegoś się nowego nauczyć a później może one same by były wsparciem dla innych?

Pomysł w fazie roboczej. Czekam na wasze opinie :)

Osoby aktywne w projekcie na pewno by jakąś nagrodę za tego rodzaju prace dostały :)

76561198001815076.png
  • Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Trzeba przyznać że na ciekawy pomysł wpadłeś ^^ tylko że nie każdy kto ma 10k + bitew nadaje się na mentora pisze bo znam sporo osób które mają nastukane bitew a grają jak.... szkoda słów ... ale inicjatywa fajna .. naprawde ^_^

Opublikowano

Trzeba przyznać że na ciekawy pomysł wpadłeś ^^ tylko że nie każdy kto ma 10k + bitew nadaje się na mentora pisze bo znam sporo osób które mają nastukane bitew a grają jak.... szkoda słów

Każdy może zostać mentorem. Celem projektu jest zachęcenie użytkowników do wymieniania się doświadczeniem :)

76561198001815076.png
Opublikowano

Bardzo ciekawy Temat ; ) W sumie mi sie bardzo podoba , Zdecydowanie zmniejszyła by sie liczba buraczków ; ) z Naszego Forum i nie tylko . Pomysł Bomba ; D

Opublikowano

Swoją drogą wzór mógłby być taki -

"SZUKAM/OFERUJĘ

Moje effi/WN6/WN7 -

Ilość bitew -

Ilość X w garażu -

Win ratio -

K/D -

Mikro -

WYMAGANIA:

Effi/WN6/WN7 -

Ilość bitew -

Ilość X w garażu -

Win ratio -

K/D -

Mikro - ",

a do sprawdzenia tych informacji -

noobmeter.com

więc

SZUKAM MENTORA !

Moje effi/WN6/WN7 - 938/720/864

Ilość bitew - 403

Ilość X w garażu - 0

Win ratio - 57,82%

K/D - 1,08

Mikro - brak ;c

WYMAGANIA:

Effi/WN6/WN7 - x/~1,3k/x

Ilość bitew - 5-10k

Ilość X w garażu - nie ważne

Win ratio - +50%

K/D - +/- 1-1,5

Mikro - nie ważne.

Opublikowano

Swoją drogą wzór mógłby być taki -

"SZUKAM/OFERUJĘ

Moje effi/WN6/WN7 -

Ilość bitew -

Ilość X w garażu -

Win ratio -

K/D -

Mikro -

WYMAGANIA:

Effi/WN6/WN7 -

Ilość bitew -

Ilość X w garażu -

Win ratio -

K/D -

Mikro - ",

a do sprawdzenia tych informacji -

noobmeter.com

więc

SZUKAM MENTORA !

Moje effi/WN6/WN7 - 938/720/864

Ilość bitew - 403

Ilość X w garażu - 0

Win ratio - 57,82%

K/D - 1,08

Mikro - brak ;c

WYMAGANIA:

Effi/WN6/WN7 - x/~1,3k/x

Ilość bitew - 5-10k

Ilość X w garażu - nie ważne

Win ratio - +50%

K/D - +/- 1-1,5

Mikro - nie ważne.

Nieee, to nie będzie na takiej zasadzie.

76561198001815076.png
Opublikowano

Wpadłem dziś na pewien pomysł - może by wprowadzić na mpc coś w rodzaju gry z osobą bardziej doświadczoną? Osoby nowe mogłyby się zwrócić do "mentorów" aby czegoś się nowego nauczyć a później może one same by były wsparciem dla innych?

Pomysł w fazie roboczej. Czekam na wasze opinie :)

Osoby aktywne w projekcie na pewno by jakąś nagrodę za tego rodzaju prace dostały :)

Dobry pomysł popieram :), przyda się edukacja dla czerwonych buraczków z tego forum (nie mówię że wszyscy ale większość)

Sig.png

Opublikowano

Mentorowanie jest fajne, jednak boję się, że te pomidorki to będą 10-11 latki ;/

Z doświadczenia wiem że lepiej się gra z ogarniętym (umysłowo) 12 latkiem niż z jakimś "wszystko-wiedzącym" 30 latkiem :)

76561198001815076.png
Opublikowano

Pomoc dobra rzecz więc Jeśli co to Się Ofiaruje do Pomocy ; ) Fajnie bedzie uczyć Nowych jak mają kontować poruszać się po mapach itd . Olek nie Marudź już ;p Fajna zabawa Będzie

Opublikowano

Mentorowanie jest fajne, jednak boję się, że te pomidorki to będą 10-11 latki ;/

No tak, ty nigdy nie miales 10-11 lat. To ze ktos jest mlody nic nie znaczy

Opublikowano

To na jakiej ?

Z chętnych osób zostanie wyłowiona grupa osób do których będzie się można zgłosić aby zaczerpnąć lekcji. Aby zostać mentorem w cale nie trzeba mieć ogromnej wiedzy w każdej z kategorii WoTa. Nawet krótkie wprowadzenie w tajniki gry będzie lepszym przygotowaniem niż aby nowy gracz miał na czysto wejść do bitwy :)

76561198001815076.png
Opublikowano

Zgłaszam się !!

Chętnie się swoją wiedzą podzielę. Moim zdaniem powinniśmy się zebrać na treningu i sobie pogadać.

Cóż.. w ten sposób może się narodzić Mpc-towa Dyskusja o Czołgach ?? ^ ^

Tylko kiedy, co i jak ?? Najlepiej to ja najszybciej, bo niedługo tutaj spam się zacznie i 999999 pomysłów od każdego.

Jutro o 15 :) ??

@Edit:

MpcForum coś zgłupiało- musiałem posta poprawić.

x

Opublikowano

Już czuję, jak "mentorzy" będą newbiem wtłaczać kątowanie, karuzele, jaki czołg jest najlepszy itp.

HEHE

BIEDNI "UCZNIOWIE"

shoob.png

Opublikowano

Olek, przestań marudzić. Jak ci sięnie podoba to nie pisz. Mi pomysł się bardzo podoba. Każdy potrzebuje nauki na początku i sam chciałbym pokazać ludziom jak się gra, bo mnie krew zalewa jak jest bitwa T10, ja na T32 mam najwiecej dmg z teamu nabite (3,5k), gdzie T32 nie przebija tam prawie niczego od przodu, a części nawet od boku. Ale nieważne. Tajniki kątowania, początki szukania weakspotów, krótkie opisanie pojazdów, hulldown, karuzela itp pokazać i wytłumaczyć, to nie problem. Ja się zgłaszam

Opublikowano

Jak zawsze na początku dużo osób a jak pomysł się rozkręci to chętnych nie będzie. To samo co z klanem było.

636451494245979649038.gif

Opublikowano

Olek, przestań marudzić. Jak ci sięnie podoba to nie pisz. Mi pomysł się bardzo podoba. Każdy potrzebuje nauki na początku i sam chciałbym pokazać ludziom jak się gra, bo mnie krew zalewa jak jest bitwa T10, ja na T32 mam najwiecej dmg z teamu nabite (3,5k), gdzie T32 nie przebija tam prawie niczego od przodu, a części nawet od boku. Ale nieważne. Tajniki kątowania, początki szukania weakspotów, krótkie opisanie pojazdów, hulldown, karuzela itp pokazać i wytłumaczyć, to nie problem. Ja się zgłaszam

To jeszcze nic. Zdarza się, że grając Typem 62 na 10-kach robię więcej DMG od nich. ( 1700 -_- )

-=-

Nowym graczom można pokazywać gdzie strzelać w dane czołgi.. ale w praktyce nie w teorii. Po prostu na treningu wystawiać czołgi i dać mu niech próbuje penetrować. :)

@Edit:

Jak zawsze na początku dużo osób a jak pomysł się rozkręci to chętnych nie będzie. To samo co z klanem było.

Hah.. i tak jak parę poprzednich turniejów MPC-tówych..

Dlatego piszę, żeby jak najszybciej to zrobić.

x

Opublikowano

To jeszcze nic. Zdarza się, że grając Typem 62 na 10-kach robię więcej DMG od nich. ( 1700 -_- )

-=-

Nowym graczom można pokazywać gdzie strzelać w dane czołgi.. ale w praktyce nie w teorii. Po prostu na treningu wystawiać czołgi i dać mu niech próbuje penetrować. :)

@Edit:Hah.. i tak jak parę poprzednich turniejów MPC-tówych..

Dlatego piszę, żeby jak najszybciej to zrobić.

Ale... co tu pokazywać?

Pierwszy i drugi tier nie ma co się męczyć z penetracją.

Trzeci też nie wyzwanie.

Dalej już tłumaczyć, że jak nie może przebić musi strzelać gdzieś, gdzie nie ma kątu , lub od boku/tyłu.

Ewentualnie może strzelać w "weakspoty" - lampy, karabiny, wizjery, włazy

Tyle do rozumienia :/

P.S. Jak to jest teraz z tym treningiem, teraz trening jest chyba tylko w grze (jeżdżenie T-34-85) , nie ma nic na temat "co robić w garażu"?

shoob.png

Opublikowano

Ujmę to tak: debilny pomysł. ..Pomagacie innym'' , a kto ,,niedoświadczony'' będzie siedział w tym dziale? Może jedna, bądź 2 osóbki, które zapewne przypadkiem się tu znalazły, ale wracając do ,,debilny pomysł'' - co to ma być - myślicie, że jesteście cool , bo wpadliście an taki pomysł? to po co są te je**** poradniki itp? to forum już kompletnie schodzi na psy, szczególnie przez takich użytkownikow

76561198018588473.png
Opublikowano

Ujmę to tak: debilny pomysł. ..Pomagacie innym'' , a kto ,,niedoświadczony'' będzie siedział w tym dziale? Może jedna, bądź 2 osóbki, które zapewne przypadkiem się tu znalazły, ale wracając do ,,debilny pomysł'' - co to ma być - myślicie, że jesteście cool , bo wpadliście an taki pomysł? to po co są te je**** poradniki itp? to forum już kompletnie schodzi na psy, szczególnie przez takich użytkownikow

Ach, co za logika :)

Wracając do tematu - poproszę aby wszyscy chętni (nie zależnie czy chcą się tylko szkolić czy kogoś szkolić) podali mi na PW swoje wotowskie nicki.

Ci którzy chcą zostać mentorami niech opiszą ich stan wiedzy (np mechanika gry, mody, podstawy itp)

76561198001815076.png
Opublikowano

Ach, co za logika :)

Wracając do tematu - poproszę aby wszyscy chętni (nie zależnie czy chcą się tylko szkolić czy kogoś szkolić) podali mi na PW swoje wotowskie nicki.

Ci którzy chcą zostać mentorami niech opiszą ich stan wiedzy (np mechanika gry, mody, podstawy itp)

Taaa... Teraz to już całkiem mnie przekonaliście

76561198018588473.png
Opublikowano

Taaa... Teraz to już całkiem mnie przekonaliście

Słuchaj.. jak nie chcesz się w to bawić, to się nie bawi i nie utrudniaj nam.

To jest raczej w formie integracji MPC-towej społeczności wot-a. Tyle

Nic więcej tutaj nie pisz. (raczej jak zaczniesz kłótnie to dostaniesz % ;) )

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...