Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Da się wyjść z Bronzu III?

Unlike

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja proponuję, zebranie jakiegoś "ogarniętego" teamu na TYM właśnie forum. :).

Logic true?

Teamu do gry rankedów? (nie team rankedów)

Dobra, pytanie mam

Czy mogę teraz spaść do Bronzu I? Czy już nie ma takiej opcji?

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Graj na midzie Ryzem i sam carruj gry :P jak nie to graj z kolegą DUO On adc ty np. TOP lub MID ( carujjace linie )

odpowiedz: tak możesz spaść jak przegrasz tam jakąś passe gier.

1_5565b449c02ad.png

Grafika wykonana przez StitchART

Opublikowano

Oczywiście jest dużo 9 latków którzy grając rankeda mają w dupie to czy przegrają czy wygrają. Sytuacja - ide po osiedlu nagle słyszę jakieś darcie ryja małolatów. Na oko 10-9 lat. I nagle zaczynają się zbierać do domku i tylko słychać - " dawaj dziś zagramy rankeda ". W tym momencie uświadomiłem sobie dlaczego jest tylu idiotów w tej grze. Gdyby rejestracja w lolu nie była darmowa tylko za około 5zł bez możliwości kupowania tego smsem byłoby mniej tardów, więcej ludzi myślących ( dorosły to raczej lepiej ogarnie niż 9 latek ).

Co do bronza i silvera. Nie mam pojęcia w jaki sposób nie można samemu "wykerować" dajmy na to bronza II. Ja grając swoim main kontem ( gold I ) wbijając koledze punkty ( bronze I ) wygrywałem gry samotnie ze statami : 33/4, 27/1, 15/2. Po prostu na tym elo nie można dawać killi. Bierz wszystko co popadnie, ksuj, sraj, flejmuj oby tylko samemu jak najwięcej nachapać. Dopiero gdy wejdziesz na gold V gra zaczyna robić się ciekawa. Gra się drużynowo, ludzie którzy nawet nie mają szans np. na topie nie biegną i nie padają tylko proszą o ganka, stoją pod wieżą i farmia co się da.

Pewnie dostane zaraz po dupie za to, że cisnę graczy z bronzu i teksty w stylu - " tobie się kurwa pewnie po prostu trafiają normalni ludzie a nie jakieś jebaki z gimbazjum " Gówno prawda. Sam dostaję czasami ludzi z betonu ale nie płaczę, ponieważ w następnej grze to ja dostanę jakiegoś myślącego gracza a tamci dostaną przysłowiowego " retarda ".

piątka

Opublikowano

Graj na midzie Ryzem i sam carruj gry :P jak nie to graj z kolegą DUO On adc ty np. TOP lub MID ( carujjace linie )

odpowiedz: tak możesz spaść jak przegrasz tam jakąś passe gier.

Nie może spaśc z ligi do ligi poprzez przegrywanie gier... Spaśc możesz tylko o dywizje jeżeli masz 0 puntków i przegrasz 3 rankedy- lecisz dywizje niżej. Z ligi spaśc możesz tylko tak jak napisał Dami90x.

Pozdro.

Opublikowano

Jedyne czego potrzebujesz to dobrej kontroli mapy, przewidywania, musisz pingować kiedy wiesz że coś jest bardzo ryzykowne, ostrzegać swoich teammate'ów i przede wszystkim umieć prawidlowo ocenić sytuację. Ja jak to opanowałem na grałem dosłownie każdą grę Jarvanem w dżungli i miałem parę razy 10 wygranych rankedów z rzędu (tak wyszedłem z Silver III do Gold V). Jaka jest najważniejsza cecha? Umiejętność odróżnienia co jest ryzykowne, i co możesz przez to stracić. Cała filozofia soloQ.

Opublikowano

Unlike, dnia 23 Cze 2013 - 18:20, napisał:

Emm, czyli mam Silver V, 0pkt, i przegram teraz 3 rankedy z rzędu to spadam do Bronzu I?

Nie.

Jakbyś był w Silver IV to 3 przegrane rankedy i spadasz do Silver V.

Z Silver V do Bronz I możesz tylko spaść jak przez jakiś tam okres, chyba miesiąc w ogóle nie grasz.

//gif w sygnie

F.

RZAL :<

Do u wanna fight with me?

Opublikowano

Ja koledze z Bronze V wyszedłem do Silver IV. Wystarczy carrować gry, czyli zawsze pickuj Junglera i staraj się bardzo, ale to bardzo często robić ganki, by twoi kompani nie mieli problemu na liniach, i żeby nie zdążyli nafeedować rywali. W dodatku polecam też jakiegoś kumpla wziąć do Duo rankeda i carrować razem z nim. Ty jungle, on np. solotop, więc jeśli kolega ogar to sobie na solo poradzi bez ganków, więc zostanie Ci tylko na gankowanie Mid + Bot, więc będziesz mieć więcej czasu w jungli oraz na gankowanie dwóch pozostałych lane'ów.

lol_signature___ezreal_by_yuhg-d3czsyk.j

Opublikowano

Nigdy nie wyjdziesz, jak nie możesz wyjść z Wood 3 to nie licz na silver.

Będąc w goldzie na koncie brata przeskoczyłem z bronze 4 do bronze 2 w dwa dni, kwestia umiejętności.

Opublikowano

Jak grasz rankedy nie patrz tylko na siebie tylko na innych, np. jak przegrywa mid idź zgankuj, pomagaj innym a nie się chwalisz że masz dobre staty, które gówno znaczą bo masz swój team w dupie. Da sie wybić, ale trzeba grać na spokojnie a nie ktoś padnie na bocie i odrazu "gg noob bot retard report".

Opublikowano

Nigdy nie wyjdziesz, jak nie możesz wyjść z Wood 3 to nie licz na silver.

Będąc w goldzie na koncie brata przeskoczyłem z bronze 4 do bronze 2 w dwa dni, kwestia umiejętności.

Widzę, nauka czytania boli ;/

jestem w Silverze, pytam się czy mogę spaść do Bronzu za to, że np. za duzo przegram

Opublikowano

Jeżeli jestes lepszy od osob ktore tam grają, w końcu wyjdziesz... czasem szybciej, czasem wolniej, ale jeżeli jestes lepszy to mozesz byc pewny ze wyjdziesz, bo oni moga miec 5 tych "słabszych", a ty 4, a jak duo to nawet 3, bo wątpie aby specjalnie dla twojego teamu dawało noobów, a przeciwko tobie same koxy...

Opublikowano

Jeżeli jestes lepszy od osob ktore tam grają, w końcu wyjdziesz... czasem szybciej, czasem wolniej, ale jeżeli jestes lepszy to mozesz byc pewny ze wyjdziesz, bo oni moga miec 5 tych "słabszych", a ty 4, a jak duo to nawet 3, bo wątpie aby specjalnie dla twojego teamu dawało noobów, a przeciwko tobie same koxy...

Vayne[ADC] 2/12 (mój)

Ashe[ADC] 8/ileś, pamiętam (enemy)

Lux[support] Więcej farmy od ADC, 0 wardów - Bronze V (mój)

Nunu[support] W każdych krzakach wardy (enemy)

Elise[Jungler] w ciągu 15min 0 ganków na mida[na moją linie] (mój)

Xin[jungler] 4 ganki na mida z czego 4 kille (enemy)

Na midzie z Brandem praktycznie zremisowałem bez ganków Elisy, jak zwykle moja linia przeważnie wygrana/zremisowana

Krótko mówiąc mój team składał się z chyba x2 Bronze V, enemy silver+

Takie gry, to ja jebie;c

Opublikowano

Nie.

Jakbyś był w Silver IV to 3 przegrane rankedy i spadasz do Silver V.

Z Silver V do Bronz I możesz tylko spaść jak przez jakiś tam okres, chyba miesiąc w ogóle nie grasz.

Ja przegrałem 6 gier pod rząd mają 0pkt (od razu po przeniesieniu do wyższej dywizji) i nie spadłem. Potem wbiłem 20pkt, straciłem 18 i po następnym lose (mają 2 pkt) wywaliło mnie do niższej dywizji ^^

@top

Jak dostałeś się do silver V to już nie jesteś w takiej złej pozycji, ale silver to też jest g.. z którego ciężko się wybić. Zasada taka jak w bronze, ale ludzie już są bardziej ogarnięci i jednak trzeba się liczyć z ich zdaniem. Najlepiej jest grać tankowatym apc z dużym burstem (typu syndra - mój main) i już można spokojnie wycarrować grę. Dużo nie trzeba jak na razie jestem w drodzę do Silver III :)

Z Gold V, Silver V itp. nie można spaść do niższej dywizji przez przegrywanie rankedów. Jedynie przez nieaktywność miesiączną (0 rozegranych rankedów) odbiera ci pkt, a gdy masz 0 np. na Silver V to wyrzuca cie niżej. Czyli jak masz 0pkt na Silver V to nie musisz się denerwować, że akurat masz noobów. Jednak już z Silver IV może cię przerzucić na Silver V :P

Opublikowano

Jak juz mowilem graj do skutku najlepiej jak umiesz, jesli faktycznie dobrze grasz to wejdziesz wyzej z czasem, raz szybciej raz wolniej ale zawsze da rade

Opublikowano

ogólnie dopiero zaczynasz grać rankedy także masz przeawgę... dlaczego ? bo masz mało rozegranych rankedów i za wygrane będziesz dostawał wiecej LP... tutaj przykład mojego brata, zaczął grać rankedy i miał taką samą sytuacje, 3-7 i wyjebało go do bronse 3, stwierdziłem, że jak w końcu swoim kontem wyjdę do jebanego złota to go wybostuje do silvera, no ale młody zaczął dalej grać te rankedy i ku mojemu zdziwieniu doszedł sam do bronse 1 przez zagranie może 8 rankedów ??? stało się to dlatego, że być może miał trochę szczęścia i to w przeciwnym byli ci gorsi gracze, dodatkowo carrował gry YI ap co jest dziecinnie proste tym bardziej w drewnie, no i 40 lp za każdy wygrany mecz :O ( ja dostaje po 24 max -.- ja mam dobrą passe ) potem zrobiłem mu szybko kwalifikacje do silvera, no i jest tu..... oczywiście nie będę go dalej wybijał, chociaż u niego było by łatwiejsze wejść do golda niż u mnie skoro on dostaje za 1 mecz tylko pkt co ja za 2-3, ale wiem jakim on jest noobem, i nie chce żeby żeby psuł gre innym (a silver 5 to raczej jego poziom :D )

Opublikowano

A ciężko wyjść z Silvera V? :>

Tak samo jak i z kazdej innej dywizji, kwestia tego jaki team i enemy ci dobierze. A osoby ktore twierdza, ze "banalnie" jest wyjsc z niektorych dywizji moge zapewnic, ze maja wiecej lucka niz skilla i poprostu dobieralo im ogarniety team

Opublikowano

Widzę, nauka czytania boli ;/

jestem w Silverze, pytam się czy mogę spaść do Bronzu za to, że np. za duzo przegram

Boli mnie to, że płaczesz na forum i pytasz jak trudno wyjść.

Wystarczy wygrywać, jesteś tam gdzie powinieneś.

Opublikowano

ja ostatnio grałem duo z przyjacielem z platyny 1 ( on zaprosił mnie) do teamu wylosowało nam 2 goldów silvera i bronse 4 jako ja, przeciwko nam były same platyny i diamenty i co? wygraliśmy a wiecie czemu ? bo potrafiliśmy się zgrać. Zgranie się jest najważnieszą rzeczą w tej pier*****ej grze !!

Opublikowano

Nie nie da sie. Przynajmniej nie z malphitem oznajmującym w lobby '' iam jungler '', następnie w grze idący na bota i piszący '' iam not a 'junglerer' ''. Kiedy padnie 3 razy pisze '' ok iam jungler''.

A tak serio to musisz tylko i wyłącznie ty carrować bo w bronzie raczej Ciebie nikt nie wycarruje. No i odrobina szczęścia się przyda. Pomyśl też tak, że to nie twoi koledzy z drużyny są słabi i feedują, tylko że po prostu przeciwnik jest lepszy i tyle. Deal with it.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...