Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Bany za ELOBoosting wkrótce

Nidzgor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam nadzieję tylko, że będą banować prawdziwych elo-boosterów a nie każdego lepszego gracza, któremu stawia się podejrzenia, np. dzisiaj wyszła mi genialna jungla kucykiem, a byłem premade z dordo (pozdrawiam serdecznie) to jakaś Lux się pluła, że dordosa boostuje i ogólnie jestem n00bskim smurfem.

Sam pomysł dobry.

Opublikowano

@up będą będą, twojego maina tez :)

Co do tematu to imo trudno odróżnić eloboosta od pożyczenia konta np koledze. Myśle że nie wyłapie bana za boosta z bronze 2 do silva 5.

Nie rozumiem, co ,,będą będą, twojego maina też" tzn.? Co masz na myśli?

E6c9g1v.gif

Opublikowano

@Raen Mi się wydaje, że chodziło o kogoś wyżej.

@top. Świetnie, może w końcu mniej trolli będzie. Tylko szkoda, bo połowa forum będzie zbanowana :)

Opublikowano

@Raen Mi się wydaje, że chodziło o kogoś wyżej.

@top. Świetnie, może w końcu mniej trolli będzie. Tylko szkoda, bo połowa forum będzie zbanowana :)

Możliwe ^^ To miałobyć chyba do Vanosh'a nie do mnie :D

E6c9g1v.gif

Opublikowano

Oczywiście że tak, coś takiego co robi Gimper i Taoczin jest w 100% Elo-Boostingiem.

Nie... będą banowali tych którzy mają z tego korzyści majątkowe.

I powiedzcie mi JAK wykryją czy ktoś boostuje?

Inne ip -> mam zmienne,

nagły przypływ skila, a co nie wolno im? nie każdy całe życie spędza w drewnianej dywizji

Równie dobrze ktoś może kupić konto z bronze i wbijać sobie diament, bo kto mu zabroni?

Opublikowano

A skąd oni w ogóle będą wiedzieli, że ktoś komuś boostował konto?

Znając życie, to pewnie będą banować po nagłych wbiciach ELO. Do tego, jeszcze będą sprawdzać miejscowość i kraj z którego się grało (Przy zwróceniu konta pytają się, z jakiego miejsca było zakładane konto. Nie znam się na tym, ale może to sprawdzają.).

Nie... będą banowali tych którzy mają z tego korzyści majątkowe.

I powiedzcie mi JAK wykryją czy ktoś boostuje?

Inne ip -> mam zmienne,

nagły przypływ skila, a co nie wolno im? nie każdy całe życie spędza w drewnianej dywizji

Równie dobrze ktoś może kupić konto z bronze i wbijać sobie diament, bo kto mu zabroni?

Wiesz co to jest IP komputera?

Tak jak napisałem. Pewnie będzie się odbywać to tak, że sprawdzą kolesia, który miał ogromny wzrost ELO w szybkim czasie, zobaczą gdzie było to wbijane, jaki IP komputera i zapewne ban będzie :)

Opublikowano

Ludziki, poczytajcie wszystkie posty od Rioterów w tym temacie, wyraźnie napisali że boosterzy nie będą banowani po IP, bo przecież może być taka sytuacja że kolega do Ciebie przychodzi i gra czy coś w tym stylu, nie zdradzili jakim systemem się posłużą.

Opublikowano

A mozecie mi powiedziec co to jest to boostowanie ?

Moze mi ktos wytlumaczyć co to ten eloboost? :) :P

Farex, ban comming

@up

Wbijanie komuś większego elo, nawet jak się nie uda to banują

Wystarczy przeczytać temat i byś wiedział co to jest boostowanie ..

lucyfergif.gif

Opublikowano

Według mnie nie można od tak wykryć boosta konta, po czym będą to sprawdzać? Dywizji? IP gracza? Przecież jak to kolega wyżej powiedział, można tylko i wyłącznie pożyczyć konto koledze (Np. Ja -> Vanoshowi).

Mimo to jest to poprawna reakcja Riotu, szkoda, że nawet w platynie widać trolli i kretynów, którzy wykupili sobie elo boosta (Bardzo częste zjawisko).

Pamiętaj proszę, że jakakolwiek forma współdzielenia konta jest wbrew

naszym Warunkom użytkowania a jakiekolwiek dalsze naruszenie tych zasad

skończy się zawieszeniem konta. Jak możesz przeczytać w naszych

Warunkach użytkowania:

Czyli mogą po ip sprawdzać ;f

652601399840421198520.png

Opublikowano

Imo to sprawdzanie po IP odpada. IP neta odpada całkowicie, bo sporo ludzi ma zmienne. IP Kompa też raczej będzie ciężko po tym wykryć bo np. ktoś może grać jednym kontem na kilku różnych komputerach na zmianę, np. ma w domu normalnego kompa i laptopa, a czasem idzie np. do kawiarenki internetowej / wujka / cioci / babci i tam też gra.

Myślę, że będą to sprawdzać nieco dokładniej, wertując np. oferty boostingu. Poza tym powinno powstać coś co umożliwi odwołanie się od takiej kary (w przypadku błędnego ukarania przez Riot), co by działało chociaż trochę szybciej niż support.

Opublikowano

IP kompa odpada sam gram na 2 IP neta akurat u mnie moze byc bo nie mam zmiennego ale ktoś inny może mieć tak że też odpada. Super win strike? Ja miałem 12 win strika i z Silver V wyszedlem do III i 50 lp ( chyba coś takiego) w jedną noc jestem boosterem własnego konta ? :c

Opublikowano

@up. Zapewne jedna noc nie będzie brana pod uwagę, na dodatek jak na tych 2 ip wbijałeś 30 lvl to po prostu na to ip nie będzie zwracano uwagi tylko na inne ip na którym zaczęło ELO skakać jak pojebane. Nie wiadomo jak to będzie działać, na razie są to domysły.

Opublikowano

Prawdopodobnie zbiorą listę osób, którym ELO skoczyło o wielkie ilości (również i dywizje) i na których został po prostu zanotowany podejrzany awans w drabince rankingowej. Po zebraniu takiej listy osób wezmą pod uwagę działalność na kontach (HOSTY głownie) i z pewnością wtedy znajdą osoby, które skakały po różnych kontach i boostowały różne konta. Bo host się NIGDY nie zmienia i nie można go zmienić.

Pomogłem? Polub mój post :3

Opublikowano

IP kompa odpada sam gram na 2 IP neta akurat u mnie moze byc bo nie mam zmiennego ale ktoś inny może mieć tak że też odpada. Super win strike? Ja miałem 12 win strika i z Silver V wyszedlem do III i 50 lp ( chyba coś takiego) w jedną noc jestem boosterem własnego konta ? :c

12 to nie jest wielki winstreak =.=

Tu chodzi o konta które miały 20 win/ 100 lose i nagle teraz mają 210 win/110 lose i nawet ze 3 ligi do góry ;f (oczywiście TO TYLKO PRZYKŁAD).

Opublikowano

Farex masz przejebane oficjalnie.

Co do tematu to bardzo dobsz.Sam kilka meczy przegrałem jak wypadał typek który mnie cisl jak psa na lane;/(na 100% booster, bo nikt w ciagu 2 dni nie wychodzi 3 dywizjie w przód od tak)

Opublikowano

Za elo boosting powininen być perm przecież to cheatowanie, każdy niech siedzi tam gdzie potrafi przecież to tylko gra. Mamy się dobrze bawić a nie kupować dywizję na allegro, siedzę w srebrze IV i się tego nie wstydzę. Mój kumpel siedzi w diamondzie i nigdy go nie prosiłem o wbijanie dywizji.

Opublikowano

Farex nie uważa, że za to powinno się dawać permy, przecież to normalne zjawisko :ninja:

Ja osobiście wątpię, że konta, które pożyczało się znajomym będą banowane za elo boosta, support to normalne osoby i nawet pomimo Kodeksu Przywoływacza można się od takiego bana odwołać (Współdzielenie konta) podając odpowiednie argumenty ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...