Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Info] Bany za ELOBoosting wkrótce

Nidzgor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już od dawna boostowanie jest zabronione. Ciekawe co im z tego wyjdzie i jaki procent boosterów dojadą.

To jest sprawa jasna że elo boostowanie jest zabronione ale jak do tej pory nie były podejmowane żadne kroki w tej sprawie (aż do wczoraj) poza pojedynczymi przypadkami pro-graczy którzy byli za to karani.

Opublikowano

A do ELOBoostingu zalicza się takie coś jak prowadził Gimperr ( Piekielna Dywizja ) i to co prowadzi taoczin na yt ? Grają na kontach widzów w bronze V ;d ?

Opublikowano

A do ELOBoostingu zalicza się takie coś jak prowadził Gimperr ( Piekielna Dywizja ) i to co prowadzi taoczin na yt ? Grają na kontach widzów w bronze V ;d ?

Oczywiście że tak, coś takiego co robi Gimper i Taoczin jest w 100% Elo-Boostingiem.

Opublikowano

I dobrze, mam nadzieję że ogólnie wyeliminują ten problem z gry, a obecne "nagrody" zniechęcą kolejnych :)

Opublikowano

ciekaw tylko jestem jak będą to sprawdzali... jeśli powiedzmy ja normalnie gram tylko na swoim koncie ale ktoś inny grał na nim powiedzmy kilka rankedów bo to mój kolega załóżmy to będą jakieś konsekwencje? :O

( nikt oprócz mnie nigdy nie grał na moim koncie, pytam z ciekawości, ponieważ określenie za "elo boosting" jest zbyt ogólne )

Opublikowano

A jeżeli mam 2 konta, maina i smurfa, to smurf zostaje brany pod Eloboosting? jeżeli gram na nim tylko rankedy, ale jest to MOJE konto, ktore expilem od poczatku etc?

Opublikowano

A jeżeli mam 2 konta, maina i smurfa, to smurf zostaje brany pod Eloboosting? jeżeli gram na nim tylko rankedy, ale jest to MOJE konto, ktore expilem od poczatku etc?

Jeżeli to jest Twoje konto i nie "wymieniasz z nikim danych do konta w celu podwyższania swojego MMR" to bana nie dostaniesz. Smurfów możesz mieć tysiące.

Opublikowano

Farex to dobry gracz, co wy chcecie, ma nawet swoją stronę na leaguepedii.

Opublikowano

ciekaw tylko jestem jak będą to sprawdzali... jeśli powiedzmy ja normalnie gram tylko na swoim koncie ale ktoś inny grał na nim powiedzmy kilka rankedów bo to mój kolega załóżmy to będą jakieś konsekwencje? :O

( nikt oprócz mnie nigdy nie grał na moim koncie, pytam z ciekawości, ponieważ określenie za "elo boosting" jest zbyt ogólne )

Prawdopodobnie duża ilość wygranych w krótkim okresie czasu patrząc również wstecz zaowocuje ściągnięciem na konto donosu od botów, wtedy wkroczą ludzie z RIOT'u - recznie sprawdzą logi i ile osób gra danym kontem ( lub grało) no i takim sposobem na pewno dojdą do tego najskuteczniej, tak przynajmniej sądzę

Moim zdaniem to w porządku wobec graczu którzy wybijali się sami :)

16k7y4p.png

Opublikowano

Bez sensu ,jeśli grałem u mojego brata na koncie rankedy (low elo),dla fanu...Na nordicu...Ponieważ moje main konto mam na russi... To to się zalicza pod elo boosting -,-?

Opublikowano

Ta, powiedzcie że jeszcze smurfy banować będą, bo to twoje 2 konto.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

No i dobrze, skończy się i może będzie nauczka dla noobstwa, że nie ma boostowania i jak siedzi na tym bronzie to niech tam siedzi a nie... Tylko psuje grę innym. Jak dla mnie to jeszcze powinno być tak, że ci co mają wyboostowane konta to powinni automatycznie spaść do bronzu... tak za kare.

E6c9g1v.gif

Opublikowano

@up będą będą, twojego maina tez :)

Co do tematu to imo trudno odróżnić eloboosta od pożyczenia konta np koledze. Myśle że nie wyłapie bana za boosta z bronze 2 do silva 5.

OndteAw.png <- Dołącz się do teamu umieszczając plakietkę w profil / sygnatura.

Opublikowano

Według mnie nie można od tak wykryć boosta konta, po czym będą to sprawdzać? Dywizji? IP gracza? Przecież jak to kolega wyżej powiedział, można tylko i wyłącznie pożyczyć konto koledze (Np. Ja -> Vanoshowi).

Mimo to jest to poprawna reakcja Riotu, szkoda, że nawet w platynie widać trolli i kretynów, którzy wykupili sobie elo boosta (Bardzo częste zjawisko).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...