Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dekompilacja .class

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, wziąłem się nieco za pluginy w minecrafcie, chciałbym zmienić kilka rzeczy w pliku *.class, ale niestety, Java Decompilier tylko odczytuje :3 Czym mogę wypakować sobie .class?

Take it easy my friend

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Pytanie z dupy.

Wypakować możesz winrarem. Dekompilowac jdgui

Opublikowano

Java Decompilier tylko odczytuje :3 Czym mogę wypakować sobie .class?

Pewnie chodzi Ci o to jak da się odrazu przenieść projekt do eclipse?

Jest plugin JD do eclipse - tak pewnie się da. Mi nie wiem dlaczego ten plugin nie działa, możliwe że nie jest kompatybilny z tą wersją albo co... Ty spróbuj.

Jeśli nie zadziała to bierzesz po kolei klasy z 7-zip`a albo WinRar`a, edytujesz co trzeba, kompilujesz do .class i odkładasz spowrotem do archiwum w to samo miejsce. A jeśli chodzi Ci o wypakowanie to tak jak napisał pan UP.

708121422388637873334.png

Opublikowano

Nie wiem dokladnie o co Ci chodzi ale mozesz zdekompilowac w jdgui pozniej stworzyc folder z nazwa np. Test w workstation eclipse twoim I tam dac ten kod z zdekompilowanego kodu pozniej nowy projekt utworzyc z ta nazwa Test w eclipse

PHP | PYTHON | LUA | VB.NET | JAVA | PAWN | C++

Opublikowano

Dobra dzięki za pomoc, ogarnąłem to, zobaczymy czy te Factions, które przerobiłem będą działać :D Like'i dla Was.

@@Przy próbie kompilacji wywaliły błędy ;3 Da radę jakoś obejść te błędy? Dekompilowałem Java Decompilierem (Graficznym).

Take it easy my friend

Opublikowano

Dobra dzięki za pomoc, ogarnąłem to, zobaczymy czy te Factions, które przerobiłem będą działać :D Like'i dla Was.

@@Przy próbie kompilacji wywaliły błędy ;3 Da radę jakoś obejść te błędy? Dekompilowałem Java Decompilierem (Graficznym).

Hah, a co ty myślałeś że tak po prostu sobie zdekompilujesz? Sam je musisz naprawić.
Opublikowano

Te blędy które wyskoczą są bardzo proste do naprawienia. Najlepiej pokaż te errory i kod gdzie one sie pojawiaja

PHP | PYTHON | LUA | VB.NET | JAVA | PAWN | C++

Opublikowano

Nie lepiej dekompilowac bezposrednio przez eclipsa?

http://snag.gy/0Mkgy.jpg

JAD doskonale sobie z tym radzi. Klikasz tylko ctrl i na klaske i juz jest gotowy kod.

Lol JD-GUI to to tylko wrapper GUI pod JAD, więc jeden kit którego używasz. Nigdy nie będziesz miał gotowego fajnego kodu zawsze coś będzie do poprawki.

A dekompilacja bezpośrednio z eclipse praktycznie nic nie daje bo gostek pewnie chce coś tam zmienić.

Jeszcze jest taki myk, że jak jest za dużo błędów w całym kodzie a chcemy tylko jedną klasę zmienić to dekompilujemy tylko tą klasę, robimy strukturę pakietu tak jak w jarze w eclipse czyli np jak w jarze nasza zdekompilowana klasa była w com.cos.gui.la to robimy taki pakiet w eclipse src i wklejamy nasza zdekompilowaną klasę. Natomiast do library dodajemy całego jara, wtedy jak sobie wyeksportujemy do jara eclipsem to nam ładnie zamieni tylko jeden plik. Ja tak robiłem jak było np 1000 klas obfuskowanych i było pierdylion błędów a miałem tylko zmienić ścieżkę plików gry ;)

Pozatym nasunęła mi się taka myśl jak zobaczyłem screenshota krycho. Jeśli chcesz dekompilować upewnij się że już ktoś przypadkiem tego nie zrobił albo tymczasem nie jest to open source, idzie łatwo to sprawdzić wpisując nazwe jakiejś klasy bądź pakiet w google.(Kryko zdekompilował plik String.class, który jest oficjalnie dostępny)

Opublikowano

Najpierw zdekompilowałem te pliki programem Java Decompilier
(Graficzny), a teraz chcę to skompilować i jakieś błędy wywala... Tutaj
daje te pliki...

Zarzucam to ogólnie, jest skan, są pliki, spróbujcie to skompilować ;x Ja jestem w tym nowy, 2 dni w tym siedzę :(

Skan (żeby nikt się nie czepiał!):

Take it easy my friend

Opublikowano

Najpierw zdekompilowałem te pliki programem Java Decompilier

(Graficzny), a teraz chcę to skompilować i jakieś błędy wywala... Tutaj

daje te pliki...

Zarzucam to ogólnie, jest skan, są pliki, spróbujcie to skompilować ;x Ja jestem w tym nowy, 2 dni w tym siedzę :(

Skan (żeby nikt się nie czepiał!):

Obejrzyj mój poradnik, który Ci podałem!

Znajdziesz odpowiedź ;)

Opublikowano

Krycho, dnia 13 Cze 2013 - 22:08, napisał:

Nawet po zrobieniu tych czynnosci nie ma pewnosci ze jeszcze jakies pierdoly nie wyskocza zalezne od konkretnego JVM.

Lol co ty pierdzielisz? Jeśli bukkit czy jak to się tam nazywa odpala nam to nie ma żadnych problemów. Jak byś nie wiedział to jeśli nawet bukkit został zrobiony na 1.5 To będzie działał na 1.7 -.-

Krycho, dnia 13 Cze 2013 - 17:57, napisał:

Kliknalem dla przykladu na klase String zeby pokazac. Podpinajac pod eclipsa klikasz jedynie ctrl+LPM na obiekt klasy i jesli nie znajdzie pliku .java to automatycznie dekompiluje plik .class. Jesli tego nie wiesz i wytykasz takie pierdoly to nie radze sluchac jego porad.

Człowieku co ty chcesz udowodnić?

"jesli nie znajdzie pliku .java" - lol znajdzie tylko wtedy jak masz zwrappowany src do biblioteki, a skoro on chce dekompilować to chyba raczej niema takiego pliku ?

"Jesli tego nie wiesz i wytykasz takie pierdoly" - pierdoły, taaa a później będą tematy w stylu czemu mam zmienne o nazwach a,b,d,e...

Chcę tylko uświadomić że nie zawsze po dekompilacji będziesz miał czysty kod, to nie są pierdoły..........

Opublikowano

Starsze wersje javy dopuszczaly pewne castowania, ktore teraz sa niedozwolone, to tylko przyklad rzeczy ktore moga wyskoczyc przy innej wersji javy. Dochodzi rowniez sprawa depreceated itp. Wiec pewnosci nigdy nie ma ze bedzie dzialac dany kod. Jesli piszesz programy typu hello world to spoko, wtedy ta pewnosci moze i bedzie, ale uzywajac duzej ilosc klas tej pewnosci miec nie mozemy, dlatego projekty nieraz ciagniemy pod wersja javy pod ktora byly domyslnie pisane.

No kolejny raz ameryki nie odkryles. Oczywiste ze jak nie ma lub nie znajdzie pliku .java to go nie uzyje. Magicznie go sobie nie wyczaruje. Ja jakos podpialem sobie ten projekt pod eclipsa i spokojnie moglem zdekompilowac tak jak pisalem kazda klase. Trzebaby jedynie dorzucic importy i widzialem niedozwolone w moim jvm casty. Po paru zabiegach caly kod praktycznie bez wiekszej zabawy byl gotowy do ponownej kompilacji.

BTW. Wersja jada ktorej uzywam jeszcze nigdy nie zdekompilowala mi zadnej zmiennej do takiej nazwy, no chyba ze rzeczywiscie byla tak nazwana. Moze nie potrafisz dobrze skonfigurowac srodowiska, nie moja sprawa.

"BTW. Wersja jada ktorej uzywam jeszcze nigdy nie zdekompilowala mi zadnej zmiennej do takiej nazwy," - To jeszcze mało dekompilowałeś

http://stackoverflow.com/questions/10895969/can-newer-jre-version-run-java-programs-compiled-with-older-jdk-versions

"Trzebaby jedynie dorzucic importy i widzialem niedozwolone w moim jvm casty" - jakie niedozwolone? Jak miało rzutować skoro nie wiedziało na co jak nie miałeś importów?

Opublikowano

Dobra nie mam sie cos klocic z osoba, ktora w zyciu nie pracowala na projekcie przy javie w wersji EE, nad frameworkami, ktore maja po 50gb++ i zawieraja setki tysiecy klas. Na codzien pracuje javie i juz nieraz napotkalem pewne rzeczy przy pisaniu o ktorych nie masz pojecia. Odpowiedzi na takie problemy nie znajde w zadnym googlu, tylko musimy dekompilowac wlasnie klasy bo source codow nie mamy i samemu analizowac pewne rzeczy. Dekompilowalem duzo wiecej klas niz w zyciu widziales czy poznales. Sam javadoc, do aplikacji ktora rozwijamy i customizujemy pod potrzeby klienta zawiera grubo ponad 500mb, a jest to jedynie czesc klas corowych.

Jesli kiedy zaczniesz prace i poznasz prawdziwe problemy, a nie jakies pierdoly przy pisaniu malych projekcikow, wtedy bedziemy mogli pogadac. Narazie Twoja wiedza widze ogranicza sie do googla, gdzie nasze bazy wiedzy sa sporo wieksze, niz stackoverflow itp. "literatura programistyczna".

Jesli bys mial racje wtedy projekty dla klientow specjalnie customizowane pod ich potrzeby nie bylyby wspierane pod starymi jvm 1.5/1.6 a wszystkie przechodzily na najnowsze wersje javy 1.7, a niestety tak robic nie mozemy, bo sa problemy wynikajace z tego.

Z mojej strony to tyle. Nie bede dyskutowal, z kims kto "wie lepiej", a w javie pisze zapewne od roku.(oby chociaz tyle)

Skoro nie wiesz co to jest obfuskacja i mówisz że jad ci zawsze ladnie deobfuskował to tak, nie mamy o czym z tobą rozmawiać, nic o tym nie wiesz.

Dekompilowalem duzo wiecej klas niz w zyciu widziales czy poznales. - Szczerze wątpię xoxo

50gb++,setki tysiecy klas hahaha ciekawe jaki procek pociągnie ci tak rozbudowany kod.

Jak byś uczestniczył w takich projektach to by cię tutaj nie było lul.

Ogarnij się człowieku - . -

Nigdy nie starałem się wymądrzać tylko mówić to co wiem, a to co ty mówiłeś jest jedynie cząstką tego co naprawdę może się przytrafić przy dekompilowaniu. Więc zamiast pierdzielić nie wnoszące nic odpowiedzi zrobiłbyś porządny poradnik

Opublikowano

Widac nie masz pojecia jak sa zbudowane i jak dzialaja duze projekty oparte o serwery i bazy danych. Nie musze nic udowadniac, ale masz

http://snag.gy/iZvtx.jpg

Maszyna na ktorej stoja lokalne kopie. Nie jest to calosc, ale w razie jakbys liczyc nie potrafil to zajmuje prawie 70gb. Rozwijamy wlasnie ta aplikacje. Watpie zebys znal jakiekolwiek narzedzia z dziedziny PLM.

http://www.ptc.com/product/windchill/

O obfuskacji tutaj nie rozmawiamy bo po pierwsze, klasy ktore dal nie sa w zaden sposob zabezpieczone + w javie mala czesc aplikacji jest obfuskowana, tym bardziej nie sa to male mody do gier robione przez osoby trzecie. O obfuskacji i disasmie moge mowic ale w kontekscie c++, gdzie sprawia to jakis wiekszy problem przy przegladaniu kodu asma, naprawianiu tablic importow itp. rzeczom, ktore sa o niebo trudniejsze niz odzyskanie kodu javy. Wiedze pewna mam i to nie tylko z javy, bo akurat duzo bardziej wole c++ i asma.

O obfuskacji tutaj nie rozmawiamy bo po pierwsze, klasy ktore dal nie sa w zaden sposob zabezpieczone + w javie mala czesc aplikacji jest obfuskowana, tym bardziej nie sa to male mody do gier robione przez osoby trzecie.

Zaloze sie ze bylejakim obfuskatorem przejechałbym kod i nic byś nie potrafił zrobić. Rozmawiamy tu o dekompilacji gdzie ty powiedziałeś że nigdy nie miałeś problemów że zawsze miałeś fajny kod, i że to że ja jak dekompilowałem i miałem a,b,c to kwestia konfiguracji JAD-a lol...

Apropos 40gb człowieku ehh virtualny dysk z bazą danych z jakiegoś forum co ma pierdylion postów to ja też potrafię zdobyć a nie że sam kod ma tyle. To nie framework ma tyle tylko twoja baza danych. Jak byś żeczywiście chciał mnie przekonać to byś zrobił zrzut jakiejś hierarchi kodu albo cuś meeeh zawiodłem się już myslałem że nowy ogarniety się znalazł.

http://www.ptc.com/product/windchill/ - a to co to ma być? Chciałbym widzieć twoją stronę internetową firmy skoro tak świetne projekty robisz co maja po 50 gb a nie bloga gdzie masz 2 wpisy na krzyż.

Product lifetime mówisz? Co ma pierdnik do wiatraka?

Opublikowano

To jest dziecko wlasnie windchill. Screen z kompa na ktorym znajduje sie maszyna wirtualna. Baza danych prawie pusta bo produkt jest aktualnie customizowany. Nie bede specjalnie odpalal maszyny i serwerow tylko po to zeby pokazac ss z aplikacji ktorej i tak nie ogarniesz. Wspolpracujemy z PTC i rozwijamy wlasnie ich produkty. wc zawiera w sobie ogrom funkcjonalnosci. Moze kiedy o nim uslysysz. Aktualnie uzywaja go firmy takie jak, nokia, samsung, adidas i wiele innych. Wiec zachowaj dla siebie te pouczenia, jak najlepsze co zrobiles to aplikacja, ktora zajmuje max tydzien pracy.

Ps. Samych klas, propertiesow, itd. jest ok. 30gb tutaj.

haha już się robisz agresywny to znaczy ze coś ukrywasz ;) ja jak bym miał takiego natrenta jak ja już bym go olał.

Człowieku mi wystarczy jedynie twój screenshot i wiem co robisz:

http://snag.gy/0Mkgy.jpg

Powiem ci ło! Świetna struktura paczek, naming zajebisty 2 języki w jednym projekcie. Ba nawet JUnita masz tylkooo gdzie te twoje klasy testowe :s Jak masz 40 giga takich rzeczy to faktycznie gratuluję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...