Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dekompilacja .class

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

hahaha jesli nie znasz skrotu sise to go rozwine. Sztuczna Inteligencja i Systemy Ekspertowe

https://github.com/NapoleonBonaparte/SISE-zad2/tree/hahahah

To jest jakis durny projekt na zaliczenie przedmiotu pisany przez 5 osob. Nie jest to moja struktura, nie masz pojecia jak pisze. Dodawalem jedynie pliki clipsa, silnika wnioskujacego, chociaz i tego nie znasz. Do tego widac jaki z ciebie profesjonalny programista, jesli nawet nie znasz lispa. Poczytaj co to jest CLIPS i do czego sluzy to sie dowiesz czemu sa tutaj uzyte 2 rozne jezyki.

Masz i nadziw sie, ze jednak nic nie ukrywam i szczerze mam gdzies twoje opinie.

http://snag.gy/IGVHV.jpg

No rzeczywiście bardzo dużo tam tej inteligencji szczególnie uwidacznia się ona w commitach -.-

A znasz skrót BDJQP ha ! Nie znasz

Nic nadal nie udowodniłeś, odpaliłeś windchilla ( co każdy może ) pokazałeś tabelę i szlus. gdzie kod?

Opublikowano

To prosze bardzo znajdz go sciagnij i odpal zobaczymy. Gwarantuje ze nie znajdziesz. Kodu nie mam zamiaru pokazywac bo sa to rzeczy nalezace do firmy i chronione prawami. Tym bardziej takiemu dziecku, ktore dalej bedzie brnelo w swoje, nawet jesli dostanie dowod przed nosem. Pokazalem dosc. Chcesz wiecej to idz do pracy, chociaz do tego trzeba miec pewna wiedze. Za nic na szczescie nie biora, bo by bylo pelno takich wszystkowiedzacych, a jak przychodzi co do czego to ze zrobienia przydzielonych taskow nici, albo opoznienia.

Po stronie clipsa jest cala logika, wiec jesli nie masz pojecia to nie mow, albo najpierw przejrzyj troche kodu. Bedziesz kiedys moze cos pisal na uczelnie to sie dowiesz jak wyglada lifecycle takiego kodu.

Lol nie mam zamiaru patrzeć do kodu gdzie commity są typu 'hahahhaha', nazwy plików po angielsku / po polsku. Hulaj dusza piekła nie ma tym kodzie i tyle.

Boże ale ty fest dziwny jesteś nie ma co. Zeby taki newb jak ty przywłaszczał sobie całą firmę , gdzie zarabia sie krocie i jeszcze starał się udowodnić że to jest jego odpalając ten program i robiąc screenshota WTF ogarnij się dobrze ci radzę.

http://www.ptc.com/WCMS/files/117580/en/7158_Windchill_QSG_EN.pdf

Opublikowano

W ktorym momencie napisalem ze to jest moje? Pisalem ze rozwijamy i wspieramy na potrzeby klientow. Nigdy nie mowilem nic o tworzeniu go od podstaw. Nawet wyraznie zaznaczylem ze wspolpracujemy i rozwijamy produkty PTC. Czytanie ze zrozumieniem widze kuleje. No ale to do podstawowki radze sie wrocic na jakies kursy.

Jesli nie masz zamiaru patrzec w kod, to nie wypowiadaj sie na jego temat, bo nie masz pojecia o tym co w nim jest. Nie moj kod, nie moje repo, nie obchodzi mnie w jakim stylu jest pisany. Dodalem co musialem i na tym skonczyla sie moja przygoda. Do czyjegos kodu tez trzeba potrafic sie dostosowac. Nieraz trafia sie na rzeczy ktore sa napisane w sposob dla nas niejasny i trzeba sobie z tym radzic, no ale najpierw trzebaby pracowac przy czyms wiekszym, zeby tego doswiadczyc.

Człowieku ty nie masz nic wspólnego z pracą dla PTC. Reszta twoich projektów na githubie świadczy o tym doskonale.

Muszę pracować przy czyms większym żeby radzić sobie z czymś niejasnym? nie lol ten kod to nic szczególnego co zasługuje na uwagę...

Jakbyś miał coś godnego uwagi pochwalił byś się. Ty po prostu nie masz nic do zaoferowania i później wyjeżdżasz z 30gb kodem człowieku żyj sobie w tym swoim wyimaginowanym świecie ale innych do niego nie wprowadzaj.

I wyjaśnij mi co miał ten magiczny screenshot wyjaśniać to że potrafisz pobrać program i odpalić ?!

Opublikowano

Tak masz racje nie mam hah. Znudzilo mnie to bo chociaz wiesz ze mam racje i tak jej nie przyznasz, no ale dzieci tak maja. Umowy o prace z logiem firmy i PTC nie bede tutaj wrzucal rotfl. Mozesz sobie wierzyc w co chcesz, nawet w istnienie swietego mikolaja i smoki. Sprobuj napisac chociaz czesc algorytmow uzytych do tych programow samemu to porozmawiamy, a to jest jedynie moje publiczne repo na projekty w 95% na zaliczenia. Prywatnego niestety ale nie udostepnie, bo nie mam po co. Chwalic sie prywatnym kodem tez nie bede, ktory pisze dla siebie czy dla firmy, bo jest to moja wlasnosc. Jak tak bardzo nalegasz to pochwal sie moze swoimi osiagnieciami, bo jak do tej porty to nie prezentujesz nic ciekawego soba.

https://github.com/Krycho

15Puzzle Solver, Rysowanie diagramow voronoi przy uzyciu algorytmu fortune obrazujace stany po nauce sieci neuronowych z nadzorem i bez nadzoru(algorytmy kohonena, gazu neuronowego), szyfrowanie des,aes itp. pierdoly.

Szyfrowania możesz sobie odpuścić bo teraz to można w 5 min zrobić z google. Reszta twoich algorytmów kiedyś już była nic nowego , pełno tego na necie.

No ja nic nie mam do pokazania , ale aż takim deklem żeby stawiać siebie w roli developera firmy która ma ponad milion klientów haha udowadniając to zrzutem ekranu z programu nie jestem. Fail of the week.

Opublikowano

Dobrze, wiec probuj i rob je, bo jakos 3/4 osob z grupy mialo problemy z wiekszoscia zadan z sieci neuronowych czy sztucznej inteligencji, chociaz podobno "jest tego pelno na necie". Moze pelno jest gotowych programow do odpalenia, ale jesli chodzi o pisanie samemu, to juz nie tak bardzo. Szyfrowanie, moze szyfr cezara w 5 min zrobisz. Sprobuj napisac samemu od podstaw aes bez pomocy zewnetrznych bibliotek lub podpis cyfrowy. Bardzo jestem ciekaw jak ci to wyjdzie. Nigdy nie pisales takich rzeczy, a sie wypowiadasz o ich prostocie.

Jesli chodzi o developera to tak jestem programista i pracuje na projektach dla klientow PTC, np. przy customizacji windchilla dla francuskiej firmy eurocopter, wiec failem mozesz nazwac siebie, bo nie prezentujesz nic, a masz wiele do powiedzenia.

BTW. dane z wiki sa mocno nieaktualne, firma ma duzo ponad mln. klientow.

PS. Ide spac, bo zaczynasz mnie nudzic. pozdro, juz mi sie nie chce wiecej pisac.

Failem nazywam dekla który robi zrzut programu ogłaszając tymsamym że tam pracuje. Z dupy udowodnienie. Zrobie prt screena z google i powiem ludziom że tam pracuje, puknij sie w głowe.

https://github.com/Krycho/AES/blob/master/cipher.cpp i co w tym trudnego??? Nic tam magicznego nie widzę, w 4 min znalazłem podobny open source projekt.

Pisałem nie raz takie rzeczy do zabezpieczania gier online, ale nie mam żadnego dowodu więc się nie wypowiadam.

Dobranoc ;)

Opublikowano

Nie ma szans - jezeli dekompilujesz taki plugin jak factions, to nie bedzie dalo rady pozniej to skompilowac, poprostu wystąpią komplikacje, który zeby naprawic musisz posiadać odpowiednią wiedzę. Najlepiej jak pobierzesz sourcecode z ich githuba.

784091427630431250239.png

Regulamin sygnatur

Opublikowano

Nie ma szans - jezeli dekompilujesz taki plugin jak factions, to nie bedzie dalo rady pozniej to skompilowac, poprostu wystąpią komplikacje, który zeby naprawic musisz posiadać odpowiednią wiedzę. Najlepiej jak pobierzesz sourcecode z ich githuba.

Hah czyli jednak jest, to o czym my tu rozmawiamy xDD
Opublikowano

hmm bardzo ciekawe... Widze wierzysz kazdemu na slowo, tylko jesli ci to pasuje w innym wypadku udajesz ze masz racje. Nie wspominac o tym, ze mamy dostepny open source tego pluginu

https://github.com/MassiveCraft/Factions

To sciagnalem sobie jarke i nie widze tutaj zadnych zabezpieczen, obfuskacji kodu.

http://snag.gy/bMTFw.jpg

http://snag.gy/GOYUR.jpg

http://snag.gy/nm9SO.jpg

Wszystkie nazwy zmiennych bez zmian. Kod ladny i czytelny. Mozna spokojnie uzywac klas u siebie. Naucz sie sprawdzac, a nie wierzysz bezmyslnie we wszystko co przeczytasz. Tak bardzo sie zapierasz ze nie mam racji chociaz dalem dowody w postaci screenow z wlasnego kompa. Po godzinie i layoucie widac zreszta, ze robione na biezaco u mnie na kompie, no ale racja ssy sciagniete z googla.

Ps. Z gotowcow potrafi korzystac kazdy idiota, napisac cos samemu na podstawie teorii i zrozumienie dzialania to inna sprawa. Dla ciebie niestety za ciezka, widze ze nalezysz do tych "programistow" ktorzy potrafia jedynie odtwarzac uzywajac gotowce, bez wkladu wlasnego i uzycia mozgu w celu napisania czegos trudniejszego.

Opublikowano

Krycho, dnia 15 Cze 2013 - 13:02, napisał:

hmm bardzo ciekawe... Widze wierzysz kazdemu na slowo, tylko jesli ci to pasuje w innym wypadku udajesz ze masz racje. Nie wspominac o tym, ze mamy dostepny open source tego pluginu

https://github.com/MassiveCraft/Factions

To sciagnalem sobie jarke i nie widze tutaj zadnych zabezpieczen, obfuskacji kodu.

http://snag.gy/bMTFw.jpg

http://snag.gy/GOYUR.jpg

http://snag.gy/nm9SO.jpg

Wszystkie nazwy zmiennych bez zmian. Kod ladny i czytelny. Mozna spokojnie uzywac klas u siebie. Naucz sie sprawdzac, a nie wierzysz bezmyslnie we wszystko co przeczytasz. Tak bardzo sie zapierasz ze nie mam racji chociaz dalem dowody w postaci screenow z wlasnego kompa. Po godzinie i layoucie widac zreszta, ze robione na biezaco u mnie na kompie, no ale racja ssy sciagniete z googla.

Ps. Z gotowcow potrafi korzystac kazdy idiota, napisac cos samemu na podstawie teorii i zrozumienie dzialania to inna sprawa. Dla ciebie niestety za ciezka, widze ze nalezysz do tych "programistow" ktorzy potrafia jedynie odtwarzac uzywajac gotowce, bez wkladu wlasnego i uzycia mozgu w celu napisania czegos trudniejszego.

Hah jesteś serio poryty gosciu. Czemu miałbym mu nie wierzyć? napisał że jest opensource na githubie to jest lol i faktycznie jest.

I debilu (bo już mnie denerwujesz) co za dekiel by obfuskował kod który wrzucił na githuba??? Po co ty to dekompilujesz deklu? Jak masz kod na githubie? Czepnij sie w głowe, java nie dla ciebie widzę.

Zresztą eee wtf? Mówisz mi że mu wierzę i jest to mi na ręke po czym szukasz kodu na githubie ?! Co chcesz udowodnić że potrafisz zdekompilować open source kod? Łał jesteś świetny -.-

Ee gotowców? Kiedy powiedziałem że robie coś z gotowców ;o Ale ty jesteś niedowartościowany gościu.

Na podstawie teorii algorytmy szyfrujące.... Ehh idź się jeszcze doucz.

Opublikowano

Widze z kazdym postem zaprzeczasz sobie i poprzednim wypowiedziom. Niby tutaj przyznajesz racje ze "jest cos o czym tu rozmawiamy" a bylo to o niby obfuskacji i ze nie da sie ponownie kodu z dekompilowanej jarki/klasy/kodu skompilowac. Jak pokazalem zaden problem, mozna zdekompilowac pliczki i ich uzyc. Widze nadal tego nie pojmujesz. Nie szukam kodu na githubie, sprawdzilem plugin ktorego niby nie mozna dekompilowac bo jest niezdatny do uzytku, a pokazalem ze z latwioscia kod sie dekompiluje, nie jest zabezpieczony i mozna go uzywac ponownie, bez source z gita.

W twoich postach coraz mniej logiki z kazdym kolejnym.

"Nic tam magicznego nie widzę, w 4 min znalazłem podobny open source projekt."

"Szyfrowania możesz sobie odpuścić bo teraz to można w 5 min zrobić z google."

No oczywiscie ze w 5 min przy uzyciu gotowcow i bez zrozumienia. Wyciaganie wnioskow na podstawie danych to tez sztuka. U ciebie podstawy wnioskowania i logicznego myslenia kuleja jak i czytanie ze zrozumieniem. Po prostu szkoda sie robi.

haha gościu ty kompletnie widzę nie masz pojącia o javie. Mówiłem o obfuskacji bo może takowa wystąpić. Ty udowadniasz że można open source kod zdekompilować -.- Nigdy nie mowilem że NIE można tego pluginu zdekompilować, tylko w odróżnieniu do ciebie myślę w przód i chciałem uświadomić innym że dekompilacja nie zawsze będzie łatwą.

Logika twoich postów:

Ja: Oo kod na githubie to o czym my rozmawiamy(po co dekompilować)

Ty: Ale ty jesteś gupi zobacz to się da dekompilować zdekompilowałem opensource kod Ha ! i co jestem świetny.

Wiesz ja żeby zrozumieć jakiś algorytm nie muszę go durnie przepisywać wystarczy że przeczytam i wiem ocb i żeby sobie zaoszczędzić czas używam z czegoś takiego magicznego jak biblioteki. A jak mi coś nie pasuje to robie na swój sposób -.-

Opublikowano

No po prostu rece opadaja jak sie widze takiego pseudoprogramiste jak ty. Nie dosc ze nia ma wiedzy, to jeszcze probuje wmawiac jakies glupoty. Wiec zebys zobaczyl co sam pisales, bo widze jestes az tak nierozgarniety i piszesz kompletnie nielogicznie.

Post kolegi GetFun na ktory tak ochoczo przytaknales, bo myslales ze to pokaze twoja racje.

Tak wiec udowodnilem prosto podpinajac i dekompilujac pod eclipsem paczke, ze jednak da sie. Najpierw zgadzasz sie z kims, zeby zaraz potem wmawiac ze dekompiluje open source? Dekompilowalem jarke ktora z wypowiedzi kolegi jak i twojego przytakiwania miala byc jakos zabezpieczona tak ze nie mozna jej po dekompilacji ponownie skompilowac bez "ciezkiego" przerabiania.

Jak juz starasz sie cos wmawiac to sprobuj chociaz cien dowodu zebrac. Narazie piszesz bezmyslnie, co slina na jezyk przyniesie. Nie masz praktycznie zadnych argumentow. Wmawiasz ze nie mam w ogole zadnej wiedzy jesli chodzi o jave. Do tego mowi to osoba ktora moze programuje w niej z rok. Do tego only java zapewne. Poznaj moze najpierw troche budowe komputera, jezyki niskiego poziomu jak asm, debuggery do disasmu, cos co wymaga prawdziwej wiedzy przy pisaniu. Jak narazie udowadniasz jedynie ze jestes ograniczonym dzieciakiem, ktorego wiedza jest dosyc mala. Zdobacz chociaz certyfikat sun(obecnie oracle) z javy, wtedy sie wypowiadaj.

Lulz gościu ciekawe skąd wiesz ile pogramuje w javie i jakie do tego znam języki. Na certyfikat muszę być pełnoletni i mieć nie lada dojśćia, jak ty mi powiesz że takowy posiadasz to bekne śmiechem i wraz ze mną wszyscy tutaj zgromadzeni.

Post kolegi GetFun na ktory tak ochoczo przytaknales, bo myslales ze to pokaze twoja racje. - :O on napisał że jest na githubie projekt wiec po uja dekompilować ?! A to co tam pisał że się nie da to nawet nie przeczytałem lulz Czyli jednak mam rację że jedynie udowodniłeś nam że potrafisz zdekompilować kod który jest publicznie dostępny, chcąc to udowodnić bo jakiś gostek napisał że się nie da -.-

Dla mnie to właśnie ty jesteś jakimś nerdem co pozjadał wszystkie rozumy. Może i coś kodzić potrafisz ale to nic szczególnego, za to się wywyższasz jakbyś był Bruce Eckel.

Nadal czekam na udowodnienie mi że pracujesz nad windchillem :D , logicznie rzecz biorąc nie udowodnisz to jesteś kłamcą, I nie można ci ufać w żadnym stopniu.

Dekompilatorze otwartych kodów źródłowych haha

Opublikowano

Zeby uzyskac taki certyfikat wcale nie trzeba miec zadnych dojsc. Pisze sie zwykly test i albo sie zdaje, albo nie. Nawet o tym nie masz pojecia. Do tego kolejny raz udowadniasz swoj brak myslenia i ignorancje skoro teraz probujesz sie wykrecic tym ze niby nie czytales posta, do konca, a jedynie kawalek i zgadasz sie z nim. To jedynie swiadczy o tym ze nie warto ufac radom takiego pseduoprogramisty, ktory zgadza sie z kim chce, bo chce, bez zrozumienia i czytania calosci.

Ja jedynie UDOWADNIAM(uwaga trudne slowo dla ciebie) ze nie ma racji pokazujac ze jednak mozna. Proste? Jesli nie to przeczytaj ze 100 razy az zrozumiesz, po co to zrobilem, a nie szukasz glupich wymowek na swoja niekompetencje.

Do tego pierwsza osoba ktora starala sie wytknac mi blad byles ty. Tak panie wszytkowiedzacy, ty tak ciezko zaczales sie sprzeczac i udowadniac ze nia mam racji, chociaz to co pisze opieram na wlasnym doswiadczeniu i praktyce, nie tak jak ty na googlu i stackoverflow, bez praktycznego sprawdzenia.

Udowadniac nie mam zamiaru, bo kody zrodlowe sa zamkniete i dostepne jedynie dla pracownikow. To samo struktura wewnetrzna wc. Jesli jestes az tak ulomny i widzac ss z odpalonym serwerem, managerem i wc lokalnym, nadal myslisz ze posiadalbym kopie softu od tak sobie, bez pracy dla firmy to przydaloby sie tutaj jakies leczenie na glowe. 1 licencja na to oprogramowanie to pieniadze o jakich mozesz tylko pomarzyc.

Mech dobra kończe z tym kretynem rozmawiać.

Reasumując:

- Nie udowodniłeś nam że pracujesz dla windchill, co oznacza że dla mnie jesteś największym przegranym na tym forum.

- Wywyższasz się w dziedzinie o której nie masz kompletnie pojęcia, starasz się udowodnić że masz dekompilując open source

- Nie masz prawie żadnego doświadczenia w javie.

- Dla ciebie dekompilacja to zawsze pikuś - debilizm totalny

- Żal mi cię kompletnie i twój wyimaginowany świat.

- Miłego robienia w konia innych ludzi tutaj takich nie potrzebujemy.

I jeszcze jedno ignorancie. Za certyfikat płaci się od 300-400$ za test. palnij się w końcu ten pusty łeb.

Opublikowano

Oj dziecko sie obrazilo. ojojoj.

Reasumujac:

- udowodnilem ze pracuje pracuje dla firmy wspolpracujacej z PTC i rozbudowujacej WC. Windchill to nie firma dla niego sie nie da pracowac(znowu problemy z jezykiem polskim u ciebie)

- nie udowodniles ani jednego swojego stwierdzenia, nie poparles zadnym dowodem, gdzie ja je pokazalem i twierdzisz ze ni mam pojecia w danej dziedzinie

- brak u ciebie calkowicie podstaw logicznego myslenia i wnioskowania. Dekompilacja kodu byla dowodem na poparcie czegos calkowicie innego co juz opisalem wyzej, ale widze ze nawet piszac cos jak kompletnemu idiocie, nadal nie rozumiesz o co chodzilo albo jedynie udajesz ze tak jest

- dekompilacja javy? oczywiscie ze jest 100x prostsza niz disasm jakiejkolwiek aplkacji napisanej w c++ i do tego zabezpieczonej themida, z reorganizowanymi tablicami importow, + jakis hackshield. Cos o czym nie masz bladego pojecia a czym zajmowalem sie dlugi czas i nadal czasami sie zajmuje.

- Nie stwierdzilem nigdzie ze za test sie nie placi, a jedynie w jakiej formie jest i ze wbrew twoim dziwnym przeswiadczeniom nie trzeba miec znajomosci zeby go pisac. Kazdy moze do niego podejsc, Cena to wlasnie ok. 300$

- Wracaj do nauki bo jak narazie stwierdzam ze widze masz marna, ego ogromne, do bledu sie przyznac nie potrafisz i starasz sie wmawiac innym jakies glupoty kiedy nie masz argumentow ktorymi mozesz je poprzec. W sumie to nigdy zadnego nie miales.

panie nie wiesz z kim się zadajesz. On ma większe pojęcie o javie i programowaniu niż ty. I kurde zawrzyj ryj

Opublikowano

Puste slowa niepoprate zadnymi dowodami. Wiesz tak wgl to ja jestem papiezem, mam w domu hodowle jednorozcow, a na lancuchu zamiast psa smok mi pilnuje ogrodka. Pozdro i nie panikuj tak, bo gadac bez dowodow to kazdy potrafi. Tej wiedzy na zadnym kroku nie zobaczylem.

Przestań nas tutaj o brak dowodów oskarżać bo mamy jeden i to gigantyczny:

Brak dowodów od ciebie.

To raczej powinieneś do siebie mówić -.-

Opublikowano

povskill nie pisz z idiotami bo po pierwsze sprowadzi cie do swojego poziomu , a po drugie potem cie przewyższy jak cie sprowadzi do swojego poziomu xD

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...