Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Dyskusja] Czy BP nareszcie się obudziło?

ZmkAg.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie Kosmiczni Piloci,

Dzisiaj pragniemy poświęcić trochę czasu tematowi, który był szeroko omawiany zarówno wśród członków społeczności, jak i nas producentów gry, od czasu, gdy tylko się pojawił. Chodzi mianowicie o boty.

Z perspektywy graczy, a wielu z nas nimi przecież jest, szkody powodowane przez boty są ewidentne, więc nietrudno zrozumieć niedobrą atmosferę panującą w grze. Szczególnie w grze takiej jak DarkOrbit w której nacisk położony jest na tryb PvP i rankingi, wyraźnie można zaobserwować, że wysoka pozycja w klasyfikacji, czy rekord punktowy są deprecjonowane, skoro tak naprawdę nie wiadomo, czy zostały osiągnięte w uczciwy sposób.

To samo odnosi się do ekipy twórców gry. Postawcie się w sytuacji projektanta, który poświęca mnóstwo czasu na zbalansowanie ekonomii i interakcji w grze, programistów, których kod jest niewłaściwie wykorzystywany przez twórców botów, czy niezliczonych moderatorów forum i czatów, którzy niestrudzenie odpowiadają na wszystkie pytania graczy i starają się realizować potrzeby społeczności. Wszystkie wspomniane osoby próbują stworzyć pozytywnie odbieraną i ciekawą grę dla uczciwych graczy, którzy stanowią przeważającą większość.

Przez pewien czas pracowaliśmy nad tą sprawą, nie informując o tym społeczności graczy. Chcieliśmy, aby twórcy botów wiedzieli jak najmniej o zastosowanych środkach zaradczych i systemach wykrywania. Po

zaktualizowaniu naszych systemów kodowania pod kątem usunięcia botów uważamy, że całościowe podejście do tej kwestii wymaga wsparcia i zrozumienia wszystkich graczy.

Chcemy poinformować was, że aktualnie pracujemy nad dużą aktualizacją systemu wykrywania botów oraz karania za ich użycie, co mamy nadzieję, spowoduje drastyczną zmianę w częstotliwości ich pojawiania się w grze. Sądzimy, że jest to wielki krok we właściwym kierunku i opowiadamy się zdecydowanie przeciwko wykorzystywaniu botów. Jednocześnie prosimy i was o zdecydowaną postawę przeciwko stosowaniu botów, zarówno w grze, jak i na forach.

Mamy wielkie plany w stosunku do gry DarkOrbit, ale dobrze zdajemy sobie sprawę, jak istotna jest kwestia botów, i wytrwale pracujemy na kilku frontach, by wyeliminować ten problem.

Dziękujemy za wsparcie i cierpliwość.

Wasza Ekipa DarkOrbit

Co o tym sądzicie? Czy BP nareszcie się obudziło? Czy zrobią coś z botami? Wymieniajcie tutaj swoje poglądy na temat przyszłości DarkOrbit :)

jp8p35.png
  • Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Dokładnie o wiele za późno zaczynają coś robić ponieważ wiele osób zrobiło sobie sfe i mają po kilka mln uri, a początkujący gracz bedzie na to pracował baaardzo długo

killalllogo.jpg

Opublikowano

To by miało sens jedynie w przypadku gdyby wszystkim konta wyzerowali.

Opublikowano

To by miało sens jedynie w przypadku gdyby wszystkim konta wyzerowali.

lub zrobili nowy serwer z nowym łapaczem botów

Intel Core i5 4570 , Asus GeForce GTX 760 OC , Kingston 8 GB 1600 Mhz

bf4-logo-retina_12.png?v=1405727469460rc

Opublikowano

Już nie jednokrotnie zapowiadano, że zostanie wprowadzone "coś" , co zminimalizuje liczbę botuserów do 0. Wprowadzali wprowadzali a i tak boty na mapach były, są, i będą ;) Ja sam osobiście się tym nie przejmuję, bociłem, bocę i bocić będę niech sobie wprowadzają co chcą ;)

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

Nie wypali to im.

Ludzie się przyzwyczaili do botowania - to widać po aukcjach - jak boty długo nie działały - to pojawiło się dużo dobrych kont w sprzedaży.

Inna sprawa, jak ktoś bocił 2 lata, to ile czasu trzeba poświecić, aby takiego gracza dogonić bez bota - 4 lata ?

Chodzi mi o czas jaki trzeba poświęcić grze, aby mieć podobny poziom.

W innych grach rozwiązują to w ten sposób, że tworzą nowy serwer i ban trwały za przyłapaniu na bocie - bez ostrzeżeń itp.

Na starym serwie, wolna amerykanka ;)

Opublikowano

ta, przecież DO już się raczej nie rozwinie, grają w to jeszcze tylko ci którzy albo mają dobre konto albo bot ...

Wystarczyłoby gdyby SCM latał po mapce i banował ale oczywiście wszyscy mają gdzieś te boty więc dark orbit powoli podupada ...

2 lata bocenia to około 5-10 lat gry w zależności od regularności ... bot działa 24/7 człowiek 2-10/24 bot nie wkurza się i wykonuje najbardziej monotonne czynności które człowiekowi się nudzą, nie je i nie musi odpoczywać . . .

Fajnie by było gdyby kiedyś BP się ogarnęło bo było by więcej graczy a top playerów łatwiej by było dogonić bo musieliby ręcznie bić :P

Kont nie zresetują bo wielu graczy wtopiło w grę kasę ale mogli by dać jakiś niezawodny sposób na boty :)

Opublikowano

Kiedys juz to zapowiadali ,usuneli chyba z 2-3k botow (tak napisali) ,a reszta sobie lata do dzisiaj ,nie macie sie czego obawiac ,moim zdaniem to taki pretekst ;D

Opublikowano

Kilka spraw:
#1 - Zdecydowana większość graczy zostawi tę grę jeśli nie będzie botów i nie wyzerują kont...
#2 - A kont nie wyzerują - mimo że 'należą' do BP to jak myślicie, jak zachowa się ~kilkaset osób które w ten shit wpakowało np. 10k, tak 'o!' to zostawią?
#3 - Wielka aktualizacja - no super, tylko po takich wielkich aktualizacjach boty stawały może na tydzień (wykluczając sprawę PBDO)

7yo9.png

Opublikowano

Ha ha ha... . Tak tak, zmniejszymy podatki, utworzymy nowe miejsca pracy, damy godziwą emeryturę. Brzmi jak obietnice rządu, które mają wszystkim dać wrażenie że wkrótce coś zmieni się na lepsze.

Opublikowano

Jak chcieli coś z tym zrobić, to mogli zacząć na początku darmowych botów (UDOBot i BioBot), teraz to mogą co najwyżej próbować banować lub zrobić klienta do ściągnięcia i patchować codziennie.

Opublikowano

Już nie po raz pierwszy podrzucają nam takie info. Za każdym razem jednak ich "pomysły" działały dobrze tylko w kilku procentach i głównie były one beznadziejne. Więc albo teraz znowu dadzą nam powód do śmiechu albo boty znikną, a uwierzcie mi - KAŻDY pakietowy bot (typu ibot, kbot, pbdo-bot) jest w logach do wykrycia.Po prostu nie chce im się dupy ruszyć ALBO tak są zapatrzeni w zyski, że częściowo bociarzy olewają (każdy to w końcu wie, że wiele botuserów wrzuca kasę w grę, a to dla nich też jest spory zysk).

Opublikowano

Dokładnie. Wiele było końców botów. Przykładem jest captcha. "To już koniec botusingu!" 2h później ibot był zaktualizowany. Może być ciężej z botami, ale nie będzie to ich totalny koniec.

Opublikowano

Już nie po raz pierwszy podrzucają nam takie info. Za każdym razem jednak ich "pomysły" działały dobrze tylko w kilku procentach i głównie były one beznadziejne. Więc albo teraz znowu dadzą nam powód do śmiechu albo boty znikną, a uwierzcie mi - KAŻDY pakietowy bot (typu ibot, kbot, pbdo-bot) jest w logach do wykrycia.Po prostu nie chce im się dupy ruszyć ALBO tak są zapatrzeni w zyski, że częściowo bociarzy olewają (każdy to w końcu wie, że wiele botuserów wrzuca kasę w grę, a to dla nich też jest spory zysk).

Jak zamierzasz odróżnić bota który dla serwera wygląda i wysyła identyczne pakiety jak gracz :>? Pamiętaj że limituje ich to że main.swf zawsze musi być ściągnięte, i wszystko w nim jest.
Opublikowano

Gdyby chcieli to by nie było botów . Codzienna aktualizacja wykonczyła by kbota , potem pewnie i ibota . O merkawach i kerkawach nie wspomne . Ale po co jak z tego jest hajs ?

@ Tak mi sie wydaje

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Nie ma botów = nie ma darmowego uri w krótkim czasie = gracze będą ładować kasę dla bp. taka jest ich logika

comment_aKm2b5jSiJgvkhmrlSzZ5Yc80OK7Mzta

Opublikowano

Nie ma botów = nie ma darmowego uri w krótkim czasie = gracze będą ładować kasę dla bp. taka jest ich logika

Nie każdego jest stać na ładowanie kasy na gre, więc jeśli nie będzie botów BP straci graczy, straci dochód z rabatów i premium a w grę będzie grała niewielka garstka graczy, którzy szastają sieką na lewo i prawo.

1371988330-U644589.jpg

Mentor | Moderator DarkOrbit | Postwriter | exModerator

Opublikowano

ja sądzę, że w końcu z tymi botami sobie poradzą, jest to możliwe...

tylko oni strasznie się opierdalali a teraz co? a teraz :ninja:

:ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja: :ninja::ninja: :ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja: :ninja::ninja:

Opublikowano

Gdyby chcieli to by nie było botów . Codzienna aktualizacja wykonczyła by kbota , potem pewnie i ibota . O merkawach i kerkawach nie wspomne . Ale po co jak z tego jest hajs ?

@ Tak mi sie wydaje

Pamiętaj, że BP swojego update w 5 minut też nie tworzy, a zmiana kodowania też napewno nie jest prosta, a jeśli zostawią ją w tym samym miejscu, to twórcy botów po prostu znów wydobędą algorytmy z main.swf.
Opublikowano

Jak zamierzasz odróżnić bota który dla serwera wygląda i wysyła identyczne pakiety jak gracz :>? Pamiętaj że limituje ich to że main.swf zawsze musi być ściągnięte, i wszystko w nim jest.

Jakieś 2 lata temu widziałem logi z kont graczy i widać było logi z bota bardzo wyraźnie :) Normalny gracz tworzył powiedzmy "1 log", a bocone konto te logi "łączyło", co je bardzo ładnie wyróżniało.

Nie wiem jak jest teraz ale wiem jak było wtedy.

Opublikowano

Jakieś 2 lata temu widziałem logi z kont graczy i widać było logi z bota bardzo wyraźnie :) Normalny gracz tworzył powiedzmy "1 log", a bocone konto te logi "łączyło", co je bardzo ładnie wyróżniało.

Nie wiem jak jest teraz ale wiem jak było wtedy.

Tak może i widać ale bp ma to w dupie do puki szef bo ma kasę z tej gry to niema zamiaru z botami nic robić :)

x

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...