Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy wierzycie w duchy

diablo660

Duchy  

129 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierzysz w duchy

• Tak
      60
    • Nie
      69
  2. 2. Czy kiedy? co? ci? nastraszy?o

• Tak
      67
    • Nie
      62

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W niewielkim stopniu, ale tak- głównie z opowieści (nie nie o duchach tylko z prawdziwych historii). Najprawdopodobniej moje mało wierstwo jest spowodowane tym, że nigdy nie spotkała mnie jakaś sytuacja paranormalna.

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Wierzę w duchy całym serduchem :).

Z początku bałem się ich, ale odkąd zacząłem interesować się "czarnym panem" moje lęki zmalały, a nie które znikły ^^

Także wszystkim polecam :D

Opublikowano

Nie wierzę w byty duchowe. Wierzę we wszystko co widzę, co usłyszę lub czego dotknę. Duchów jeszcze nie widziałem, a szkoda. Ponoc fajne ziomki.

Opublikowano

Wierze ale tylko trochę :D

Tak gdy szedłem w nocy do kuchni po napój wystraszył mnie....mój.....PIES :ninja:

2hxtusn.png

East To West!

Arsenal Is The Best!

Fuck The Rest!

Opublikowano

Ja tam wierze ale tak na 50/60% ponieważ niektórzy robią w photoshopie a inni to może na prawdę widzieli takiego ducha nic nie wiadomo.

1374104818-U732898.png

Użytkownik MPCforum

Opublikowano

Osoby które mówią, że duchy nie istnieją są po prostu bez mózgu, za przeproszeniem..
Nie każda dusza odchodzi do nieba, skoro wierzycie w Boga to i powinniście wierzyć w rzeczy nad przyrodzone. tak samo jak w szatana.

1.tak
2. tak
nie jednokrotnie miałam kontakt z duchami. Gdybym miała starego laptopa pokazałabym wam nagrania, gdzie waliły same drzwi, same rzeczy spadały w domu, ktoś rozmawiał, chodził, nakrywał mnie do spania, i jak ktoś nie proszony był w domu to tą osobe nastraszało, dawniej mój misiek którego dostałam ruszał sam oczami, z szafy miałam urojenia, że ktoś z niej wychodzi, jakaś poszarpana twarz, bardzo tej szafy się bałam, aż mama musiała na kłutke ją zamykać, ale ta szafa waliła, z całej siły. widziałam jak ktoś z niej wychodzi.. przyjechał do mnie chrzestny przestraszyło ich tak, że nie przyjechali tu, ani razy więcej. dawniej postawiłam ręke do góry, jak spałam niby spałam, bo wiedziałam, że jeszcze nie zasnęłam, akurat byłam na przeciw tej szafy. z drugiego pokoju od wielkiej szafy, szedł ktoś w czarnej pelerynie i kapeluszu, podszedł do mnie, dotknął mnie, mama do mnie krzyknęła, a on szybko wybiegł i wyskoczył przez okno, gdzie po przebudzeniu słyszałam, jak pękło szkło.
nagrywaliśmy te duchy, a one samo wideo wyłączały. a co to było na mareckiego jak sie przeprowadziliśmy, do bardzo wielkiego domu.. tam było jeszcze gorzej niz tu, po patryka pokoju, ktoś walił w podłoge, i obudził się raz mój brat z szkłem pod poduszką, poszłam grać na kompa (oddzielny pokój) za szafą coś jakby skrzypało, i nagle gram, bo sie komp mi zaciął, byłam prawie sama w domu, walnęło z całej siły w szafe, ja przestraszona wybiegłam, spytałam sie czy to patryk, to nie on. minęło pół torej roku, spytałam sie czy na pewno, bo chciałam wiedzieć, i to naprawdę nie był on.. były na dole figurki zwierzęce, szafka i to były postacie szatana, one, że tak powiem same sie poruszały. raz mama chciała znaleźć klucz do kredensu, a mój tata był napity. zwalił przez przypadek kwiatek, wszystko wypadła, mama zbierać ten kwiat poszła, a w środku (bardzo cienkiej łodygi) znalazła klucz.. i jak tu kur** za przeproszeniem w duchy nie wierzyć ? wy nie wiecie co ja przeżyłam, każdy duch nie robi już na mnie wrażenia, żaden.. wiem jak to jest, i wiecie jak jest ciężko ? gdy wiesz, że w twojej obecności jest ktoś obcy, wiecie ? nie. wiec po co mowicie, ze nie istnieją?

+ po smierci mojej pra babci, snilo sie dla mojej babci moja tamta babcia co zmarła i zawsze co kolwiek złego sie miało stać, ostrzegała.
razu pewnego, wyszedł mój wujek napity, siedzilismy sobie wieczorkiem, przyszedł wujek całkowicie napity.. tak, że chodził z nożem, etc. potem poszedł na góre. no to go zostawiliśmy..siedzimy na dole w pokoju, a tam szafka która ma nawiasy które za nic w świecie by nie spadły, bo byłoby trzeba (taką ogromną szafke) podnieść do góry siłą, nagle ona sama spadła z takim chukiem.. aż sie pare rzeczy pobiło, nagle babcia zbiega na dół i mówi, że artek wziął tabletki i podciął sobie żyły, my tutaj dzwonimy na pogotowie, i wgl. ledwo go uratowali

Opublikowano

Nie wierzę w boga, nie wierzę w duchy.

Ludzie wymyślają sobie coś takiego, gdy nie mogą normalnie wyjaśnić jakiegoś zjawiska.

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Wierze,ale duchy nie łażą od domu do domu i patrzą jak ktoś śpi. Zostają w miejscu spoczynku.

PS: Mam wiele prawdziwych historii które przydarzyły się mojej rodzinie, lecz nie chce mi się ich opowiadać ;c

1feo74.jpg

By Labqin[*]

Opublikowano

Nie ma boga, duchów również. Niedawno temu chodziłem do kościoła ze względu na bierzmowanie, ale sobie odpuściłem. Gdy będzie potrzebna książeczka, powiem, że zgubiłem.. A rodzice mają kontakty z proboszczem.. ;)

Ja mam taką teorię, że jesteśmy, umieramy i w przyszłości znów się rodzimy (ale nic nie pamiętamy). Może to dziwne, ale dla mnie to lepsze niż ten "Bóg".

Ale z tym bogiem i duchami to jest po prostu wmawianie sobie rzeczy, których nie potrafi się wyjaśnić. Może później się okaże, za 20 lat :D

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Szczerze mówiąc to nie wierze ani w duchy, ani w Boga. NIBY jestem chrześcijaninem, ale na takiej zasadzie, że mam wiarę narzuconą, no i do 18ki chcąc nie chcąc muszę chodzić np. na religię albo do kościoła.

Opublikowano

Nie ma boga, duchów również. Niedawno temu chodziłem do kościoła ze względu na bierzmowanie, ale sobie odpuściłem. Gdy będzie potrzebna książeczka, powiem, że zgubiłem.. A rodzice mają kontakty z proboszczem.. ;)

Ja mam taką teorię, że jesteśmy, umieramy i w przyszłości znów się rodzimy (ale nic nie pamiętamy). Może to dziwne, ale dla mnie to lepsze niż ten "Bóg".

Ale z tym bogiem i duchami to jest po prostu wmawianie sobie rzeczy, których nie potrafi się wyjaśnić. Może później się okaże, za 20 lat :D

Trudno to wytłumaczyć, ale czy czasem nikt nie miał takich momentów, ze kiedyś to (coś) widział, i nie mógł skojarzyć w jakich okolicznościach ? ;x

1377774857-U369478.png

Opublikowano

Przestańcie duchy są przereklamowane. Jakby istniały to by walneli moją głową w klawdkalsdadoeq23e2141weadsasddwdaddd12434weaasxzmcxvkjdsf

Opublikowano

Nie wierze w duchy i wierzył nie będę. To dla mnie głupoty. A te zjawy które mogą się komuś przywidzieć to tylko wymysł naszej wyobraźni i nie należy bać się tego na serio.

1375193663-U933511.png

Opublikowano

Nie wierzę w rzeczy paranormalne

Wierze w duchy bardziej niż w Boga, bo wiem, że kiedyś coś na 100% było pod moim łóżkiem!

Kurz

Opublikowano

Matka wie że ćpiesz ?

A do odp do tematu to tak człowiek zostawia po sobie jakąś energię a i w kosmitów wierze ale z kosmitami jest bardziej prawdopodobne niż z duchami

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...