Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy wierzycie w duchy

diablo660

Duchy  

129 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy wierzysz w duchy

• Tak
      60
    • Nie
      69
  2. 2. Czy kiedy? co? ci? nastraszy?o

• Tak
      67
    • Nie
      62

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ja nie wierze w duchy to są tylko fikcje robione w programach.

1373415594-U477327.png

KidModerator Single Player|MPC Champion|Gold Member|Postwriter|Uczeń Pawła_CS|

• Odpowiedzi 86
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A ja wierzę w duchy. Tydzień temu zmarł mój pradziadek. Mama była sama w domu i jego dusza tak jakby do niej przyszła, po prostu było słychać huk w domu, jakby coś spadło, lecz nic nie spadło. Jak zmarła moja prababcia przyszła do mojej cioci. W środku nocy spadła bombka z choinki z 1-2m i się nie zbiła, co było niemożliwe. Jak mój tata był w liceum, jego dziadek się powiesił. Kiedy wrócił do domu, zamykając drzwi słyszał jak ktoś biegnie po schodach i potem chodził po górze, bał się to sprawdzić, więc przesiedział dzień na dworzu czekając aż rodzice wrócą z roboty. Okazało się, że w domu nikogo nie było. Dziadek też opowiadał mi różne paranormalne historie. Dużo o tym czytałem i się tym bardzo interesuję.

Opublikowano

Jak można w jakieś demony wierzyć :D ?

Zrób sobie seans w środku i przywołaj demona, gwarantuje, że uwierzysz chociaż potem bez egzorcysty może się nie obejść ;)

Zmieniłem upodobania... Pomogłem ? - Lubię To !

90% Nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%,

które wzięłoby krzesełko i popcorn i darło się: "Skacz lamusie!"- wklej to na swoją sygnaturę!

Opublikowano

A ja wierzę w duchy. Tydzień temu zmarł mój pradziadek. Mama była sama w domu i jego dusza tak jakby do niej przyszła, po prostu było słychać huk w domu, jakby coś spadło, lecz nic nie spadło. Jak zmarła moja prababcia przyszła do mojej cioci. W środku nocy spadła bombka z choinki z 1-2m i się nie zbiła, co było niemożliwe. Jak mój tata był w liceum, jego dziadek się powiesił. Kiedy wrócił do domu, zamykając drzwi słyszał jak ktoś biegnie po schodach i potem chodził po górze, bał się to sprawdzić, więc przesiedział dzień na dworzu czekając aż rodzice wrócą z roboty. Okazało się, że w domu nikogo nie było. Dziadek też opowiadał mi różne paranormalne historie. Dużo o tym czytałem i się tym bardzo interesuję.

Podobnie miałem. Jak babcia zmarła to w dziwny sposób u mojej cioci zamknęły się drzwi. A jak zmarł dziadek to spadły kwiaty z parapetu. A mój znajomy obudził się dokładnie w tym samym momencie, kiedy jego babcia zmarła.

Osobiście wierzę w to, ale nie do końca... Mam wrażenie, że zmarli z bliskiej rodziny dają nam znak, że nie żyją, ale jak nie ma nikogo z rodziny przy nich.

Opublikowano

Moim zdaniem, nie mam zdania,
bo za dużo do gadania.
Żadne duchy nie istnieją,
a Spirytus ludzie chleją.
Wierzę w duszę,
a nie w duchy.
Nie skrzywdziłbym nawet muchy.
I nie dłużąc procedensu,
powiem dyskusja bez sensu.

Zajrzyj na bloga -> Click

Opublikowano

Nie wiem co o tym myśleć.

Moja babcia opowiadała jak dusza pradziadka nawiedzała ciocię,

Już nawet nie pamiętam tej historii, ale jedno utkwiło mi w pamięci.

Kiedy zapytałem o to zdarzenie ciocię to ona zbladła i powiedziała "nie chce o tym rozmawiać"...

W tej chwili przeżywam głęboki kryzys religijny, wszystkie paranormalne rzeczy po jakimś czasie się wyjaśniają. Ale jednak coś ciągnie mnie abym w niej został.

W mojej całej rodzinnej wsi/mieście wszyscy są chrześcijanami. Być może to mnie "przyciąga" do trwania w wierze...

Naprawdę nie wiem co o tym myśleć.

Naj­lep­szym środ­kiem prze­ciw pra­wu jest bezczelność.

Opublikowano

Tia od kad zmarla w domu w ktorym mieszkam mama mojej pra babci ktora mieszka z nami, to w nocy jak wracam z kuchni to czuje jak ktos z za plecow na mnie patrzy... To nie jest smieszne

zartowalem xD. Ale matka mojej pra babci naprawde zmarla w domu w ktorym teraz mieszkam ;x

Wierze w wywolywanie duchow, sprawdzalem to na sobie, moja mama tez to robila. Wywolalem tylko raz duchy i juz wiecej tego nie zrobilem :D

A tak naprawde to tylko nasza wyobraznia plata nam takie figle

Opublikowano

nie slyszeliscie o dimetylotryptaminie ktora jest odpowiedzia na istnienie boga i duchów? swiat sklada sie z materii, pewnie napiszecie ze gimbo ateista itp. ale pomyslcie ze to jest glupie ze tylko ludzie mają dusze a zwierzęta juz nie. Czym sa od nas gorsze?

Opublikowano

Ja tam kurde w nic nie wierze i tyle, mam spokój. A nie zrób tamto, spóźnisz się do kościoła! Jestem w gimbazie i jak będzie potrzebny ten zeszycik to mówie że zgubiłem gdzieś i tyle :D Ale ksiądz powiedział, że wierzy.

Od dnia 1.11.2013r. 14:17 zobaczono moje posty licznik-56-90712-stat.png razy ;)

Opublikowano

Zastanawiające jest to że niby wszyscy nie wierzą a w ankiecie 41% zdeklarowało się że wierzy w duchy, a 56% zostało w jakiś sposób nastraszone.

Opublikowano

Akurat nastraszenie to nic dziwnego, większości z nas kiedyś wyobraźnia spłatała jakiś figiel i tylko niektórzy utożsamiają to z duchami ;)

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Huk w domu? Może to nie było w domu, tylko tak słychać? Bombka plastikowa (xD) albo na dywan? Mi też czasem spadają bombki z takiej samej wysokości i jakoś żyją. To że niby ktoś biegł to może tylko wyobraźnia? Chociaż sam jestem agnostykiem, to np. w nocy czuje spojrzenia a i tak boje się odwrócić (Ach, te creepypasty). Chociaż dziadek sam mi opowiadał, że kilka nocy pod rząd miał tak, że niby "ktoś pukał w okno", a jak wyszedł zobaczyć to nikogo nie było. Jak byłem mniejszy to sobie śpie, śpie i się budzę bo słyszę jakby dźwięk dzownka takiego jak jest w Amerykańskich serialach - zapaliłem światło, i ustało. Ale tak jak napisałem, to nie jest żaden dowód że duchy istnieją =)

13759664181.jpg

' To czysty hip-hop, co będzie trwał wiecznie,

Masz tylko moment by go poczuć, więc spiesz się

Prawdziwy hip-hop, co będzie trwał wiecznie.

Do zobaczenia wkrótce u ciebie w mieście! '

Opublikowano

Jeżeli ktoś wierzy w boga powinien też wierzyć w duchy, demony itp.

Np. Ja nie wierze i mam taką samą definicje jak Nergal, że kościół Rzymsko/katolicki jest największa sektą na świecie :)

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

Jeżeli ktoś wieży w boga powinien też wierzyć w duchy, demony itp.

Np. Ja nie wieże i mam taką samą definicje jak Nergal, że kościół Rzymsko/katolicki jest największa sektą na świecie :)

W słownik ortograficzny też nie "wieżysz"?

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

naucz się dziecko czytać regulamin .

wierzę w dychy, ub jak LSSter wolisz wieże

• 1 miesiąc temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...