Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Hacker!

Erniiz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ale wy jesteście śmieszni, na żaden hosting już dawno nie ma exploitów bo próbowałem każdy z nich przejechać więc włam był niewykonalny. Jedyne co to podejrzewam ostrą socjotechnikę w wykonaniu tego pana wyżej a jeśli faktycznie to była socjotechnika to gratuluję umiejętności.

p.s; backdoor =)

Opublikowano
Użytkownik

warzniak19

Przyznał się do tego czynu ja bym to zgłosił do administracjii mpc i na policję.

Jest to naruszenie prawa.

Dostanie bana i dożywocie.

Zniszczyles sobie życie [*]

Opublikowano

Użytkownik

warzniak19

Przyznał się do tego czynu ja bym to zgłosił do administracjii mpc i na policję.

Jest to naruszenie prawa.

Jak to kiedyś ujął macer7:

"Przy starcie serwera non-premium wyswietla sie ponizszy komunikat:

[WARNING] **** SERVER IS RUNNING IN OFFLINE/INSECURE MODE!

[WARNING] The server will make no attempt to authenticate usernames. Beware.

[WARNING] While this makes the game possible to play without internet access, it also opens up the ability for hackers to connect with any username they choose.

Co to oznacza? Nikt nie moze nas pozwac."

Administracja MPC nie ma nic wspólnego z serwerami Minecraft, tym bardziej non-premium, najczęściej te serwery nie mają ani żadnego zabezpieczenia, albo się starają zabezpieczyć. Niestety, nie wychodzi Im to. Niezabezpieczone CAŁKOWICIE serwery, to są najczęściej serwery młodszych, hamachi lub CraftServe.

@offtop

Zamknijcie to gówno, bo mi się płakać chce od nie których komentarzy. Jeżeli ktoś chce wiedzieć, jak zabezpieczyć Bardzo dobrze serwer non-premium, wystarczy napisać na PW.

svh03y.jpg

Opublikowano

Rozpraw się z tym skurwysyne**.

Masz tu jego skype mateusz.jurga2

Wiem, że to on na 100%, prowadziłem z nim serwer kiedyś.

Nie pytaj... Nie wiem czy to ma coś do tematu, ale będzie lepiej jak pogadasz z nim ;)

1391075603-U401469.png

|User||Blue Member||KidMod Pokémon GO||Moderator Pokémon GO||ExModerator|

Opublikowano

Boże , jeżeli jestes noobem i nie sprawdziłeś w konsoli jego ip to jesteś boski.

Każde logowanie pokazuje jakie ip gracz ma i taki problem ,aby go zbanowac ?

---------------

Jeżeli masz 150 sl to współczuje :)

pzdr

1377774857-U369478.png

Opublikowano

A mi ekipa GoldenCraft rozwaliło serwer (200 slotów) Wbił Ziomeczek przywitał się potem pisze że sam siebie opował(Ziomeczek opped Ziomeczek) i po chwili dał mi bana i za nim zdążyłem wyłączyć serwer mapa była już rozwalona. Niestety nic nie mogę zrobić bo serwer był NonPremium

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Któryś z pluginów czarnej Lini pochodzi i ktoś albo coś dopisał do pluginu albo ktoś z twoich znajomych

Jeżeli mój post podoba ci się wciśnij: napispng_wpwaara.png Dzięki

Opublikowano

Nie ma możliwości całkowitej ochrony przed hackowaniem serwera, dawania sobie OP itp.

Bukkit, jak i pluginy mają tyle dziur, że wystarczy się troszkę znać i da się rozwalić każdy serwer. ;)

Polecam nie pobierać czyiś pluginów, bo mogą tam być tzw. backdoory, czyli linijka w kodzie, dzięki której po wpisaniu jakiejś komendy daje operatora, oprócz tego sprawdź Permissions, czy nie dodał sobie *, czyli wszystkich uprawnień na jakieś inne nicki. ;-)

a6Shvr9.png

Pozdrawiam, Magda!

Opublikowano

Mi się tak samo włamali ;// All z mapy usuneło się... 0 pluginów ;// Nic się chyba nie da zrobić ;(

Siemka !

Szukam : Budowniczego/Sponsora Pisać na Skype o szczegóły. Skype: badi5661

Jeśli Ci Pomogłem Daj Lubię To ! ;)

Opublikowano

@Kartofel : Da się zrobić. Trzeba umieć serwer zabezpieczyć i trzymać coś takiego jak backupy, na dedyku, oraz na własnym komputerze.

Trzeba myśleć i zabezpieczyć serwer przed takimi delikwentami. :)

a6Shvr9.png

Pozdrawiam, Magda!

Znawca
Opublikowano

Oj, dzieciaczki, dzieciaczki. W 1.6.1 jest exploit który za pomocą specjalnego programiku potrafi dać sobie op'a... Nie pobierajcie wersji deweloperskich. ;)

Validating > Member > ProUser > Postmaker

-----------------------

Opublikowano

@up

post-747838-0-02065000-1373197600.jpg

Proszę, wyjdź. Gówno wiesz i się wypowiadasz. Wyzywasz od dzieciaków, a sam nie masz więcej niż 15 lat.

@top

Zamknijcie ten temat...

svh03y.jpg

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...