Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[PROBLEM] Hacker!

Erniiz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć.

Prowadzę serwer minecraft 150 slotów, i dziś na serwer wszedł gracz "Teramichu", chwilę był na serwerze, i w końcu pokazał się komunikat : "Teramichu opped: Teramichu", gdy spróbowałem Go zbanować z powodem "wlam na serwer', wyrzuciło mnie z serwera z powodem: Banned: wlam na serwer. Gdy wszedłem na konsole, okazało się, że użył On zwyczajnej komendy /op Teramichu. chociaż był nowym graczem i miał uprawnienia do /spawn, komendy do frakcji i /tpa. Kiedy spróbowałem Go zbanować przez konsolę, wywaliło mi przeglądarkę i zawiesiło kompa. Mam na serwerze NoCheatPlus, więc nie wiem jak to możliwe, że mógł On sobie dać opa...

I teraz pytanie do Was: Jak zabezpieczyć się przed tego typu hackerami ?

Opublikowano

hmm NoCheatPlus ? A to nie jest taka fajna wersja która się nazywa chaos edition? bo była taka i każdy kto znał magiczne polecenia mógł robić wszystko na serwerze xD

ogółem NoCheat powinien to blokować, no chyba że wyszedł jakiś zajebiaszczy luncher do griefowania serwerów

Opublikowano

Posiadam na serwerze NoCheatPlus, od nikogo nie brałem pluginów, tylko ściągałem z bukkit.org lub pisałem własne.

@up

Nie obchodzi mnie to, że takie coś istnieje... chce wiedzieć jak się przed tym zabezpieczyć

Na logowanie mam xAuth.

Opublikowano

1) 150 slotow bym tak zabezpieczyl ze cheatera by bano w ciagu sekundy.

2) Nikt Ci nie powie jak, bo trzeba zabezpieczyc Craftbukkita!

3) Jestes ciotą poniewaz mowisz ze to osoba Teramichu,

Teramichu- Jeden z twórców jednej znajszybciej rozwijających się gier MMORPG!

Więc nie baw sie w wyzywanie takiego typa bo może Ci koło dupy zrobić.

Ave.

Opublikowano

Też się z tym spotkałem na jedym serwerze.

Serwer został od razu wyłączony.

Każdy miał op:)

Podobno pomaga ban na ip ip weźmiesz z tąd /whois nick

78112947429952948112.png

Opublikowano

Banowales GO?

Moze to dawny kolega z osiedla ktoremu dales op i jak wszedl na serwer to mial op

I jak dales mu bana to odrazu na ip i ciebie tez zbanowalo tez tak mialem raz dokladnie wczoraj xD

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

Proszę administracje o odjecie paru punktów ostrzezeń

Opublikowano

Nikomu nie dawałem op'a, jestem tylko ja i dwóch bardzo zaufanych i dorosłych administratorów.

Go nie zbanowało, ponieważ z konsoli nie było nic widać. Widziałem, że używał komendy /gm 1 i //br sphere lava 5 ...

Gdy wszedłem na serwer, było po mapie. Gdy wszedłem na hosting, nie było w ogóle pluginów, podejrzewam włam na konsole.

Opublikowano

O kur** chce ten hack....

MAM plugin tylko na nudusa ze wyswietla mi kto i czego uzywa np Forcefiled Sprint flay itd....

Jesli ma ktos to podajcie linka dam +++++++++++++++++++++++++++++++++++++

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★

Proszę administracje o odjecie paru punktów ostrzezeń

Opublikowano

@up Gówno dostaniesz.

@top

Teraz wyżalasz się na MPC, i prosisz o rady? Po tym, jak sam u mnie reklamowałeś serwer i groziłeś, że go rozwalisz? So, so, so, so.

Tak do tematu: przestań grozić innym, to Cię nie spotka to, co Cię spotkało. Lub po prostu wgraj AntyCheat zamiast NoCheatPlus ;)

svh03y.jpg

Opublikowano

no wlasnie Teramichu hacker ktoy mi tez chackowal serwa daj ip serwa zaraz tego Teramichu zpier....

Poszukuje Współ własciciela na serwer minecraft

zglaszac sie prosze na pw

Opublikowano

1) Mogła to być podszywka... każdy ze może z tego nicku wejść...

2) Ustawiaj mocne hasła do hostingów, pozmieniaj KAŻDEMU adminowi na serwerze

3) Wgraj plugin AntySpamowy, i AntyBotowy ;)

=== Jeśli pomogłem ===

+++ Liczę na Like +++

Opublikowano

no wlasnie Teramichu hacker ktoy mi tez chackowal serwa daj ip serwa zaraz tego Teramichu zpier....

Dzieciaku, jak chcesz mnie 'zapier....', to najpierw naucz się pisać. "Chackować" to można w Twoim języku 'lodufke'

@up

To nie była podszywka, to byłem ja, a zrobiłem to dlatego, że ten smród groził mi rozwaleniem serwera.

Zamknijcie ten temat, bo się spam robi..

svh03y.jpg

Opublikowano

Jest to słaby hosting to mógł bez problemu włamać się tak jak na ownserwer jest to wina 99% hostingu nie masz zabezpieczeń a nocheatplus to jest od cheatów a nie od tego że on może się włamać itp .

Albo miałeś gdzieś luke i tak jak mówię 1% przez to mógł się włamać.Jeśli jes

Jeden z najlepszych serwerów Survival + Gildie !

W razie pytań GG : 46246914

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

na policje? No bez jaj.. myslisz ze policja mu cos zrobi ze rozwalil jakis serwer Minecraft? nie badzcie smieszni.. Trzeba sie nauczyc reklamowac, mialem to samo na swoim serwerze ze sie reklamowali, a gdy wbbilem z kolega, pobawilismy sie serwerem ktory sie reklamowal to nie bylo tak wesolo.

ajwazniejsze, naucz sie reklamowac, NIKT bez powodu by Ci nie rozwalil serwera.

Temat do kosza bo spam sie robi.

Opublikowano

Trzeba mieć dobrze zabezpieczonego bukkita i ogólnie cały server. Zależy też od mocnego hostingu. Np. Na ownserver na kilku serwerach był trick że można samemu sobie dać gamemode i op (znałem jeden taki serwer). Trzeba uważać na to. Ja ogólnie sam na moim serwerze robię tak: Wgrywam sobie jakiegoś hack clienta i testuję czy server się obroni, czy nie. Jak nie to go zabezpieczam i próbuję ponownie. Polecam taką metodę. Dzięki niej na razie zabezpieczyłem opcje Spamowania, Crashowania i Lagowania serwera.

Opublikowano

Dzieciaku, jak chcesz mnie 'zapier....', to najpierw naucz się pisać. "Chackować" to można w Twoim języku 'lodufke'

@up

To nie była podszywka, to byłem ja, a zrobiłem to dlatego, że ten smród groził mi rozwaleniem serwera.

Zamknijcie ten temat, bo się spam robi..

To już całą sprawe wyjaśnia ale po co jest ten niepotrzebny post:

podawales komus haslo do konsoli/

@top

Ten post to po prostu spam bo nie potrafisz odpowiednio serwera zabezpieczyć xD

@NieTop xD

czemu są takie dziwne daty i godziny w cytowaniu?

animaatjes-16-e2da7b8e7f46849a5b8e8fc22e

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...