Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak się nie dać zbanować za cheaty na serwerach?

MrNawi26

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, w tym poradniku pokażę, jak oszukać administratora serwera, gdy ten sprawdza nas, czy nie mamy cheatów.

A więc w pierwszej części poradnika zacznijmy od:  pobrania cheatpacka Resillience, ponieważ jako jedyny cheat nie posiada ogromnego napisu "resillience" czy "huzuni" w menu po naciśnięciu escape na klawiaturze.

Instalacja cheatpacka:

Folder Resillience wrzucamy do: Start -> %appdata% -> Roaming -> .minecraft -> versions

Włączamy minecrafta.

Przed cheatowaniem należy wykonać te polecenia:

• Skopiować folder .minecraft, wkleić go na pulpit i wejść w niego i usunąć z versions folder Resillience, również po wyjściu z versions jest folder "Resillience" i trzeba go usunąć. Wchodzimy w start -> tablica znaków...

I szukamy podobnego znaku do kropki, żeby była niemal identyczna tak jak ta w nazwie folderu .minecraft, w którym jest cheatpack.

Kopiujemy identyczny znak kropki i zmieniamy nazwę tego folderu na pulpicie, usuwamy kropkę i wklejamy tą z tablicy znaków.

A teraz ten folder z pulpitu wklejamy do ścieżki plikowej, którą napisałem powyżej.

Nie można mieć dwóch folderów o identycznej nazwie. Wydaje się, że te dwa foldery .minecraft       się niczym nie różnią, a jednak są dwa inne znaki :)

j1emwi.jpg

Opublikowano

@MrNawi26 Kompletnie nic nie rozumiem. "Nie można mieć dwa foldery/pliki", zdanie bezsensu, ale da się zrozumieć. Lecz cały poradnik to porażka, w ogóle nie zrozumiały... Zbyt chaotyczny.

Opublikowano

@MrNawi26 Kompletnie nic nie rozumiem. "Nie można mieć dwa foldery/pliki", zdanie bezsensu, ale da się zrozumieć. Lecz cały poradnik to porażka, w ogóle nie zrozumiały...

Pisałem poradnik na szybko. Jakby administrator chciał grzebać nam w plikach, a w .minecraft mamy cheaty, to wystarczy stworzyć nowy folder i wgrać tam pliki bez cheatów i wejść w tablicę znaków i stworzyć nowy folder .minecraft, ale z innym identycznym znakiem podobnym do kropki. A poza tym, czytaj uważniej... Pisze tam tam:

Nie można mieć dwa foldery/pliki o identycznej nazwie.
Opublikowano

No a co po tym poradniku, skoro admin widząc dwa foldery .minecraft, będzie Ci kazał pokazać zawartość obu z nich? Dodatkowo dwa "takie same" foldery śmierdzą na kilometr.

W6iB9H1.png

Opublikowano

No a co po tym poradniku, skoro admin widząc dwa foldery .minecraft, będzie Ci kazał pokazać zawartość obu z nich? Dodatkowo dwa "takie same" foldery śmierdzą na kilometr.

Na serwerach nie każą zrobić zrzut ekranu %appdata% -> roaming.

Troszkę nieczytelny poradnik. Nic nie rozumiem.

Streszczenie lektury:

Pobierz cheatpacka Resillience i folder przenieś do folderu versions w folderze .minecraft. Wejdź w tablicę znaków, skopiuj folder .minecraft, a potem z kopii usuń foldery Resillience, w tablicy znaków znajdź znak podobny do kropki i skopiuj, a następnie kopię folderu .minecraft nazwik tak: <wklej skopiowany z tablicy znak>minecraft

Wklej kopię do %appdata% -> roaming

Musisz mieć te dwa foldery minecrafta - z cheatami i czyste.

Niedługo udostępnię niewykrywalne skrypty do pvp na bicie z 5 kratek + mniejszy odrzut :D

Opublikowano

Na serwerach nie każą zrobić zrzut ekranu %appdata% -> roaming.

Zdziwiłbyś się. Znam wiele takich, gdzie każą. Dodatkowo w Huzuni wystarczy wcisnąć Shift będąc Menu (tym po kliknięciu ESC) i przycisk się ukrywa.

Moim zdaniem o cheatach, jak i o ich ukrywaniu wiesz tyle co nic. Przez 1,5 roku byłem adminem w serwerowni i przetestowałem wiele cheatów i nauczyłem się jak można je ukrywać. Gdybym chciał, to doszedłbym do takiej perfekcji, że nawet nie pomyślałbyś, że posiadam cheaty. Z tym, że nienawidzę cheaterów i sam nie będę z cheatów korzystał, dopóki mi nie będą potrzebne w jakimś wyższym celu, niż zdobycie przewagi nad graczami (czyli np. skanowanie działek jako admin pod kątem ukrytych przedmiotów, zdobytych w nielegalny sposób ).

W6iB9H1.png

Opublikowano

Zdziwiłbyś się. Znam wiele takich, gdzie każą. Dodatkowo w Huzuni wystarczy wcisnąć Shift będąc Menu (tym po kliknięciu ESC) i przycisk się ukrywa.

Moim zdaniem o cheatach, jak i o ich ukrywaniu wiesz tyle co nic. Przez 1,5 roku byłem adminem w serwerowni i przetestowałem wiele cheatów i nauczyłem się jak można je ukrywać. Gdybym chciał, to doszedłbym do takiej perfekcji, że nawet nie pomyślałbyś, że posiadam cheaty. Z tym, że nienawidzę cheaterów i sam nie będę z cheatów korzystał, dopóki mi nie będą potrzebne w jakimś wyższym celu, niż zdobycie przewagi nad graczami.

> Nie zapomnij o dwóch folderach .minecraft + dwa komputery z takim samym pulpitem, programami i datą.

> Huzuni jest już przeterminowane, kto by pobrał ten g*wniany cheat? W Resillience jest FastBow, AutoMine i ForceField :)

> CraftB*st ma słabe zabezpieczenia, tam większość administracji nie wie, co to skrypty...

> Łatwo można było wpuścić na serwer trzydzieści botów z 12000 proxy.

> Sugerowanie, że każdy bot ma te same IP i po zbanowaniu na IP już nie będzie botów.

> Banowanie blacklistą na IP sądząc, że nie zmienię IP z mobilnego internetu...

Opublikowano

O tym co się dzieje na CB i co można tam zrobić, to można napisać pracę naukową i jest to osobny temat.

A huzuni przeteminowane? Ostatnia wersja, którą testowałem była sprzed co najmniej roku i już miała Fastbow, a doceniałem ją tylko dlatego, że dało się stworzyć nią itemki lvl.127. A jakie zmiany i update'y wyszły, to już nie wiem. I bynajmniej nie sugeruję, że Resillience jest słabym cheatem, po prostu bronię huzuni. I chociaż i tak każdy tego typu client to osobna historia - każdy ma lepsze i gorsze cheaty, bardziej i mniej przydatne, to niestety bywało tak, że robiąc jedno zadanie musiałem się przełączać pomiędzy 3 różnymi wersjami, ponieważ każda miała konkretny cheat, którego nie było w innych clientach, a każdy z tych cheatów był mi wtedy potrzebny.

Taka sytuacja. Smuci mnie jedynie to, że wychwalasz ten sposób ukrywania, ale który jest bardzo słaby i łatwo wykrywalny. No i wg. Ciebie można ukryć nim tylko jedyny słuszny client.

I tak, znam lepszy sposób, ale nie zamierzam go upubliczniać, ponieważ nie zamierzam wspierać cheaterów. Zresztą, jeśli ktoś ma na tyle oleju w głowie, by logicznie przemyśleć proces sprawdzania pod kątem cheatów, przeszukać internet i zainstalować odpowiednie aplikacje, to dojdzie do tego samego co ja. I przynajmniej jest duże prawdopodobieństwo, że taka osoba nie będzie non-stop używała najbardziej chamskich cheatów w najbardziej chamski sposób, tylko je jakoś inteligentnie wykorzysta. A podawanie dzieciom na tacy poradniki jak ukryć cheaty... W ogóle program napisz, który ukryje cheaty za nich. Albo niewykrywalny client. Potem będziesz chodził po serwerach i denerwował się, że, cytując wypowiedzi z serwerów, "****** dzieci, wszystkie ****** mają cheaty, i nikt z tym nic **** nie robi".

Peace.

W6iB9H1.png

Opublikowano

Udostępniłem ten poradnik, żeby niszczyć cheaterami serwery 1.7.2, bo jest za dużo, a większość to śmieciowe EasyHardcore ;)

Resillience ma optifine - huzuni nie ma. A poza tym, ma ten cheatpack więcej cheatów od huzuni. Nie obchodzą mnie te twoje sposoby na "ukrycie cheatów". Większość serwerów nie zna mojego sposobu.

Opublikowano

Ale po co tak robić?

Wystarczy że na pulpicie zrobisz folder nazwany Roaming wkleisz tam wszystko z appdata i tyle... Pozdrawiam ;D

Nm2aWDv.png

Pomogłem? Zostaw "Lubię to" pod postem!

Opublikowano

Ale po co tak robić?

Wystarczy że na pulpicie zrobisz folder nazwany Roaming wkleisz tam wszystko z appdata i tyle... Pozdrawiam ;D

Rzeczywiście nie pomyślałem. Zaraz poprawię temat, masz plusa ode mnie :)

//Edit.

Albo jednak nie. Administrator może się domyśleć, że AppData jest na pulpicie.

Ale jeśli gracz chce się narazić na bana podczas sprawdzania, to użyje twojego sposobu.

Na tych mniejszych serwerach się da tak oszukać administrację, ale na innych administratorzy mogą się skapnąć.

­

Opublikowano

Rzeczywiście nie pomyślałem. Zaraz poprawię temat, masz plusa ode mnie :)

//Edit.

Albo jednak nie. Administrator może się domyśleć, że AppData jest na pulpicie.

Ale jeśli gracz chce się narazić na bana podczas sprawdzania, to użyje twojego sposobu.

Na tych mniejszych serwerach się da tak oszukać administrację, ale na innych administratorzy mogą się skapnąć.

­

Ten sposób jest idealny.. Czemu? MCHC, 8 razy tak ominąłem, SKKF'a, ponad 30 razy (na serio), MCWG, 2 razy, CentrumPVP 2 razy. Więc widzisz ten sposób jest idealny gdy chcą od cb SS'a. Jeżeli skype bd miał to też łatwo zrb, przed włączeniem włączyć fałszywy Roaming i tyle. :D

Albo można też zrobić 2 konta na kompie. I z tego 2 wchodzić. A powiedzieć że 1 konto ma brat ;P

Nm2aWDv.png

Pomogłem? Zostaw "Lubię to" pod postem!

Opublikowano

@dr.haus

Albo można też zrobić 2 konta na kompie. I z tego 2 wchodzić. A powiedzieć że 1 konto ma brat ;P

W sumie dobry pomysł. Myślę nad nowym sposobem do oszukiwania administracji. Czyli podrabianie ss'ów w paincie ;)

W snoperze jest napis cheata na dole, trzeba dać całego ss'a snoopera. Administracja na większości serwerach każe dać zrzuty ekranu wraz z paskiem zadań, gdzie jest data i godzina. Szkoda, że 2 odpalone minecrafty nic nie dadzą ;c

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...