Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GamesLive - Server Silkroad

V3LL

Silkroad Cap  

161 użytkowników zagłosowało

1. 1. Na jakim capie chcia?by? zagra??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

logo.png

Witajcie drodzy gracze! Z tej strony admnistracja sieci serwerów GamesLive postanowiliśmy napisać aby skorzystać z Waszej pomocy bo server się robi na potrzeby graczy a nie administracji. Powoli jak wiemy zbliżają się wakację co wiąże się z urlopem czy też wolnym. My idzemy krok do przodu ! Mamy zamiar poświęcić czas na stworzenie czegoś odpowiedniego dla was, a tym czymś będzie server stworzony do gry na wasze własne potrzeby! Wraz z administracją postanowiliśmy zacząć coś robić w tym kierunku robić dlatego też kierujemy pare pytań do was. Oczywiście , już wzieliśmy pod uwagę samą mechanikę gry lecz chodzi nam o podstawowe rzeczy które wam najbardziej będą odpowiadały. Dlatego jeżeli masz czas i chcesz nam pomóc to odpowiedz na pare pytań oraz weź udział w ankiecie. Na koniec chciałbym zaznaczyć że planujemy start na sierpień! Pozdrawiamy administracja GamesLive.

---------------------------------------------------------------------------------

30.06.2013

No Witam was ponownie, trochę była luka od czasu mojej ostatniej odpowiedzi więc w tym momencie ją załatam. Widzę że powstało sporo "sugestii" które przeczytałem sam osobiście, parę dni temu dołączyło do nas kilka osób do ekipy, które dostaną poszczególne zadania. Obecnie jest kończony layout przez naszego grafika i niedługo zajmiemy się kodowaniem go, może wydać wam się iż będziecie czekać jeszcze sporo ale macie rację tak pewnie będzie. Nie obiecywaliśmy wam podania - dokładnej daty startu serwera lub strony, bo to wszystko zależy od tego jak szybko będziemy mogli pracować . Nie chcemy zrobić wszystko na "teraz" bo to nie miało by większej perspektywy jednie wspomnieliśmy wam o tym projekcje z racji tego iż chcemy znać opinie naszych przyszłych graczy i jak osób które posiadają jakieś doświadczenie w związku z grą Silkroad Online. Małymi kroczkami brniemy do przodu aby robić wszystko co możemy, pamiętajcie że dla nas będzie się liczyła przede wszystkim wasza opinia, którą my dokładnie przewertujemy i przeanalizujemy. Mogę zapewnić że pracę nie zastały się a idę cały czas do przodu i z czasem będzie widać efekty . Obecnie postanowiliśmy po wspólnej decyzji stworzyć cap 140 lecz niekoniecznie będzie to "czysty" lvl up do tego poziomu. Moim zdaniem jak i pewnie wielu osób poziom ma świadczyć o ilości wkładu włożonego w wytrenowanie danej postaci w grze :) Ale więcej już nie zdradzę ale pewnie czeka was wiele niespodzianek :) Zachęcam dalej do wyrażania swoich opinii ale tym razem pod innym już kontekstem. Pozdrawiam Piotr P. wraz z ekipą GamesLive.pl

Zachęcam do zapoznania się z bieżącymi informacjami jak i również do udzielania się jeszcze bardziej. Dziękuje wszystkim za opinie

Dziękujemy za poświęcony czas oraz za pomoc w ulepszeniu nowego serwera.

True love survives all

• Odpowiedzi 83
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak więc administracjo GamesLive .

1 . Nie nie są rzeczą niezbedną.

2. Na to ile ludzi na nim gra na wykonanie i oryginalność pomysłów. Jak widzę serwer z stroną gdzieś udostepnioną na epvp czy gdzie indziej to odrazu sobie odpuszczam bo jeżeli nie mieli czasu zrobić strony to co będzie z serverem po pewnym czasie? Osobiście zwracam też czasami uwagę na team

3. Tu nie widzę różnicy czy odpowiem tak czy nie bo i tak nie zablokujecie botów. I jak 100% powie że powinny być nie dozwolone to i tak będzie ich latać masa.

4. Ma bardzo wielkie znaczenie. Jest to głowny sposób komunikacji z graczami. Po tym jak gracze zobaczą że server offline pierwsze co robią to wchodzą na strone.

5. sporadycznie czy rzadko ? ...

6.Nie ma idealnego servera.

Kiedy jakaś strona wasza się ujawni?

TIOiE.jpg

Opublikowano

Tak więc administracjo GamesLive .

1. Nie jak ich nie ma to lepiej.

2. Na niski cap max 100 niska alchemie oraz zbalansowany i podniesiony job.

3. Wiadomo ,że będa wiec tak byle by gf były banowane

4. Ma znaczenie

5. Chciałbym aby aktualizacje były przeprowadzane żadko :)

6. Podobnie jak w punkcie 2. Trudny serwer ,sox drop max 2x. Ideałów nie ma

Opublikowano

1. Czy waszym zdaniem granie z itemami startowymi typu ( Avatar, Premka , Reversy ) jest czymś niezbędnym?

Tak.

2. Na co zwracasz uwagę przy wyborze serwera?

Raty, osoby online, nowości oraz kiedy wystartował. (Najlepiej jakby była wcześniejsza zapowiedź o starcie)

3. Czy Twoim zdaniem bot powinien być dozwolony na serwerze? ( w każdej postaci - wliczając GF itd.)

Tak, 1 char = 1 ip

4. Czy strona serwera Twoim zdaniem ma jakiekolwiek znaczenie?

Owszem, spore.

5. Czy chciałbyś aby aktualizacjie były przeprowadze ( nowości) sporadycznie czy rzadko?

Często, lecz by serwer nie był wyłączany na 2-3 dni itp.

6. Opowiedz jak Twoim zdaniem wygląda "idealny " serwer do gry.

Ogarnięta administracja, brak wywyższania innych graczy, brak unique event, brak spamowania przez GM, małe rates EXP/SP (10-15).

Good Luck.

@CrisisPL
Dlaczego są tylko 3 Capy, pytanie brzmi na jakim Capie chciałbyś zagrać. Mi odpowiada 110, lecz takiego nie ma, koledze niżej 140, więc myślę, że powinny być podane wszystkie od 80 do 140.

Opublikowano

1. Nie

2. Mały exp , Cap.

3. Tak bot powinien być ale max 2 ip.

4. Dobrze zrobiona strona zawsze bardziej mnie zachęca.

5. Może jak na isro kiedyś raz w tygodniu od 6 rano do 12/14.

6. Niby nie ma takiego czegoś jak idealny serw. Ale sądzę że zszc i elite to najlepsze prywatne serwery na jakich grałem. Ale najlepiej wspominam isro.

1373700515-U207193.jpg
Opublikowano

1. Nie...

2. Cap, likwidacja bot farm, systemy PvP, wkład pracy.

3. Powinien być limit ip do 2 kont na PC + System job, gold z uniq, który likwiduje gold boting. <- Serwer dla graczy nie dla botów...

4. Nie.. Najważniejsze żeby posiadała status serwera i support.

5. Nie.. To niszczy czasem system gry !!! Wole mieć dopracowany serwer do perfekcji :)

6. Cap 140lvl i skill, exp rate 300x, drop 20x, gold 10x, job 100x + system coins za uniq w temple, które można sprzedać później u NPC za gold a także kupić << likwiduje Scammerów... 14dg son w NPC za gold, FGw 6x dla som, Dla Sun "Legend" specjalny craft np. potrzebujemy awakening, który jest w NPC za duża cenę + eye, który dropi z 1 uniq/ respawn co 8H na arenie (Specjalnie do PVP, dzieki czemu tworzy grę team play i zdobycie sun będzie hardcore) Chciał bym przepiękne "glow" z gry 9Dragons.

Tu dam screena :) Kto zrobi te glowy na serwie będzie miał od groma graczy :)

Saber.jpg

http://9dragonsquest.blogspot.com/p/blog-page.html

Pomogłem? Kliknij : 83ab61d98042655cm.jpg

Opublikowano

Odpowiadając na wasze pytania odnośnie stronki i serwera jedynie na obecną chwilę mogę wam powiedzieć że stronka najpóźniej powstanie do końca lipca, a serwer do końca września.

Dla jednych jest to spory okres czasu lecz nam się nie śpieszy i nie powinno nawet, woli zrobić wszystko na spokojnie oraz powoli informując was przy tym. Na dzisiejszy moment mamy ekipę składającą się z 6 osób, każda z nich zajmuję się czymś odpowiednim dla siebie dlatego też łatwo idzie nam ze zgraniem. Termin ten który podałem nie jest "sztywną" datą lecz podałem ją z założeniem ilości pracy która nam pozostała.

Dlatego też proszę o wyrozumiałość pod względem czasu. Do momentu otwarcia sewera będziemy brali w szczegółności wasze propozycję i myślę już niebawem spotkamy się w grze na beta testach! Pozdrawiamy.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Pytania i odpowiedzi:

Użytkownik: rofdzio___

Odpowiedź: Myślę iż uzyskałeś już podstawowe informację na temat stronki, obecnie trwają pracę nad layoutem po czym zajmiemy się kodowaniem go. Dlatego też tak ważny jest czas którego mam wiele i postaramy się go jak najlepiej wykorzystać.

Użytkownik: Delma.

Odpowiedź: Wychodzimy z założenia , iż capy 90, 100 oraz 120 są najbardziej odpowiednie dla innych graczy ( przeprowadzona ankieta na określonej ilości osób ) . Jednak zrobimy krok dalej i tutaj na mpcforum.pl damy wam możliwość wypowiadania się na temat innych capów.

Użytkownik: Nagi

Odpowiedź: Aż muszę się pochwalić pewną osobą w ekipie GamesLive - jest nią osoba która zna się na projektowaniu obiektów 3D . Co za tym idzie będziemy mieli szeroką paletę fajnych "broni" , "avatarów" czy też "zbroii" stworzonych na potrzebny naszego serwera.

True love survives all

Opublikowano

1. Czy waszym zdaniem granie z itemami startowymi typu ( Avatar, Premka , Reversy ) jest czymś niezbędnym?

Nie ale Pet By sie nadal bo duzo graczy na to patrzy.

Ilosc Graczy online i na nowe dodane rzeczy, Codzienne eventy

3. Czy Twoim zdaniem bot powinien być dozwolony na serwerze? ( w każdej postaci - wliczając GF itd.)

TAK

Powinna Posiadac Server Status , Rankingi Unique,Hunter,Trader,Thief itp i jakis kontakt poprzez emaila z gmem oraz takie cos jak WebShop czyli po zabiciu unikata dodaja Ci sie do WebShopu punkty a za te punkty mozna kupic unikalne itemy ktorych w grze niema na sprzedasz.

5. Czy chciałbyś aby aktualizacjie były przeprowadze ( nowości) sporadycznie czy rzadko?

Raz na tydzien o danych godzinach i dodanie czegos nowego aby gracze nie narzekali ze juz nudno jest na serwie.

140 cap czemu? Poniewaz malo jest takich serwow a duza ilosc graczy interesuje sie takim capem. takie capy jak 90 100 110 to ich jest pelno na forach i ludzie wbijaja na taki serv pograja 2 dni i ida na nowy serv tak wiec wezcie to pod uwage. exp 300x exp pt 350x job 30x gold 25x Alchemia 1-5 1x 5-7 100% a dalej 1x FGW x4 z Ktorego mozna uzyskac Suna. Co do Glowu to abyscie z tym nie przesadzili tak jak na kilku servach juz sie to wydarzylo.Specjalny Sklep np w HT w ktorym mozna kupic rozne itemy za golda scrolle pary ratio itp scrolle unique aby moc podexpic znajomych.Holy Water Temple Zmienione aby z unikatów mogly tam dropic egy acc na poziomie advanced i w gore oraz aby ilosc hp unikata zostala podniesiona oraz atak aby kilka osob dopiero moglo go zabic.Dodany Specjalny Unikat na eventy z ktorego moze dropic Immo Astral Iventory Expasion.Bagdad wyeliminowany aby np Moby jezeli jest cap 140 to 120+ moby umiescic np w samarkand.Dodanie nowych unikatow no i to by bylo wszystko z mojej strony :)

579571423327107377857.png

Opublikowano

@UP

Daxer robił podobne efekty a nawet lepsze. Server nie wyrobił na drugi miesiąc. raczej nikogo nie ściąga grafika a to jak się gra.

TIOiE.jpg

Opublikowano

Wystarczy pet.

Ilość graczy online, sposób wypowiedzi osoby tworzącej serwer, polityka serwera(głównie ilość Ip na osobę), wygląd strony, poprawność umieszczonych wpisów w jęz. angielskim(serwer powinnien przyciągać nie tylko Polaków)

Tak, na max 2 Ip.

Zdecydowanie.

raz w tygodniu? nie robi to dla mnie większej różnicy.. aby tylko serwer nie był wyłączany na czas nieokreślony..

Nie ma takiego..

deneuve22.png

Opublikowano

@UP

Daxer robił podobne efekty a nawet lepsze. Server nie wyrobił na drugi miesiąc. raczej nikogo nie ściąga grafika a to jak się gra.

Mógł byś zaprezentować jego prace lub on ?

Opublikowano

Popatrz sobie np. na prezentacje servera dragonroad tam będzie

No chyba raczej one taki fajne nie był :) Większość ludzi mówi, że nie potrafi takich zrobić jak dałem na screenie... Nie stety :(

Opublikowano

Jeżeli pytasz gracz lub osób jadących na toturialach to się nie dziwie :) A ogólnie glowy nie przyciągają graczy tak strasznie.

TIOiE.jpg

Opublikowano

Pod tym względem dam mojemu projektantowi grafiki 3D wolną rękę, co do niego zajmuję się projektowaniem modeli przez parę dobrych lat ale myślę że większość wiedzy posiada od brata który pracuję właśnie w firmie zajmującej się tym. Jest on odpowiedzialną osobą i zna się na swojej robocie więc myślę że będziemy mieli co podziwiać w grze. Powoli robimy postępy w tym kierunku i teraz tylko musimy utrzymać tępo . Pozdrawiam

True love survives all

Opublikowano

@UP

A Ty co? Ślepy czy niewidomy?

Na koniec chciałbym zaznaczyć że planujemy start na sierpień!

Opublikowano

1. Avatar jest przegięciem... najlepszym rozwiązaniem jest troszkę kaski (jakiś 1m +50k - 100kSP + do tego po 1k potków zamast tych avatarów)

2. W szczególności na CAP i ilośc osób online. Wszystko powyżej 110 CAP jest shitowskie(pokemonowe bronie, pokemonowy świat)

3. Bot powinien być dozwolony, ale tylko max. 2 boty na IP.

4. Dobra strona to dobra wizytówka servera ;)

5. Jeżeli chodzi o server - jeżeli jest stabilny (0 bugów) to może być bez update. Oczywiście można to zastąpić eventami ;)

6. Przedział - najlepiej 100 CAP. 1k+ Online, dobre community, zawsze dostępny admin/GM/moderator, ogarnięte forum :)

I hope life teach you good... I hope...

Opublikowano

ad.1 Najlepszy byłby pet, potki i ew. dragon flag, bo zajeb***ie wygląda ;D no i troszke kaski

ad.2 Na poprawność gramatyczą prezentacji, nowości, cap i raty.

ad.3 Bot owszem, ale można podziałać na GF (Kiedyś na MySro albo na SjSro, były u npc takie śmieszne latające bomby. Nieważne, który miałbyś lvl, zawsze Cie zabijały i znikały. To był najlepszy moim zdaniem sposób na GF). No i jeżeli już naprawdę ktoś się zna na rzeczy oraz wie na co uwarzać, aby nie było bugów, zawsze można zrobić własnego bota pod serwer (Wg. mnie, jest to rozwiązanie na dłuższą metę, jeżeli serwer na prawdę utrzymywałby się przez minimum rok).

ad.4 Wystarczy aby była przejrzysta (nie nasrane obrazkami i reklamami), ładnie podzielone zakładki itp.

ad.5 Raz na dwa tygodnie w zupełności by wystarczyło, a np. raz na dwa miesiące jeden, potężny update.

ad.6 Taki, na którym panuje zaje***ta atmosfera, na którym nikt nie spina pośladów o byle co. No i najważniejsze jest, aby to nie był serwer pay2win, bez GM'ów dających się skorumpować, a także ogólnie z ogarniętym team'em.

Opublikowano

1. Czy waszym zdaniem granie z itemami startowymi typu ( Avatar, Premka , Reversy ) jest czymś niezbędnym?- Niekoniecznie ,ale pieniadze startowe , speed scrolle tak.

2. Na co zwracasz uwagę przy wyborze serwera? Cap , nie interesuja mnie capy powyzej 110 ilośc ludzi na serverze

3. Czy Twoim zdaniem bot powinien być dozwolony na serwerze? ( w każdej postaci - wliczając GF itd.) tak ,ale max 2/3 account.

4. Czy strona serwera Twoim zdaniem ma jakiekolwiek znaczenie? tak, musi być czytelna , musi mieć Capacity- mnie to przyciaga .:)

5. Czy chciałbyś aby aktualizacjie były przeprowadze ( nowości) sporadycznie czy rzadko? Tak, ale nie podnosic Capa

6. Opowiedz jak Twoim zdaniem wygląda "idealny " serwer do gry. : wzroujcie się na tym Filmiku z gry WOT , ludzie którzy wydaja na grę pieniądze nie powinni mieć przewagi nad ludzmi nie placącymi , administracja musi byc aktywna -nie mniej niz 3 adminow czy tam GM jak to zwą :)

Opublikowano

Zrobienie takich glowsów jest do ogarnięcia ale tylko na bazie już wykonanych efektów i po przez zmianę kolorów.

Stworzenie całkowicie nowych efektów nie jest raczej możliwe albo baaaaaardzo trudne dla średnio ogarniętych osób w edycji plików.

Szczerze mówiąc - po za Joymaxem może ze 2-3 osoby (które obecnie zajmują się edycją plików) są w stanie stworzyć całkowicie nowe efekty od zera.

Tworzenie nowych avatarów / zbroi / broni to nic trudnego jeżeli ktoś ogarnia modelowanie 3D.

Gorzej jest z dobrym zbalansowaniem tych itemów (głównie zbroi w stosunku do broni).

• Płyta Główna MSI Gaming 970  • Procesor AMD FX 8350 8x4.0GHz (OC 4.5GHz)  • Chłodzenie Silentium PC Spartan PRO 

• Pamięć Ram (4x2GB) 2x 2GB A-Data Gaming + 2x 2GB Kingston HyperX 1600MHz CL9  • Zasilacz XFX Core 550W Bronze 80+  

• Grafika Gigabyte Radeon R9 270 OC 2GB WindForce2X (950/5600)  • Obudowa Silentium PC Brutus M25  • System Windows 10 Pro

• Monitor BenQ 24" XL2430T 144Hz 1ms  • Dodatkowo TV Samsung 40" 3D H6400 400Hz

• Klawiatura Razer Deathstalker Essential  • Mysz SteelSeries Rival  • Podkładka A4Tech Bloody B-070  Słuchawki MSI Gaming DS501

Opublikowano

Nie , powinno być jak na globalu jakieś helpery , scroll'e nic wiecej !

Rate servera , cap(100+ nie akceptuję) , job profit , "swoista reklama"

Nie ! Bot powinien być w stylu lite nie 24/7 tylko pod kontrolą że GM zadaje pytanie a gracz musi odpowiedzieć wciągu godzinki np.

Tak to jest druga rzecz po parametrach technicznych Serwera Dedykowanego.

Nie , uwielbiam SRO z 2007 roku i nie jestem zwolennikiem tych żałosnych fellow petów itp.

Cap 90 , eu+china powiem wprost iSRO 2007r.

14568e76ec678c83d1c0.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...